MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anita12 wrote:O to nie wiedziałam, że duphaston tak działa. Ciekawe czy luteina też. Ja jeszcze biorę luteine. A co do tych leków, o których pisałam to wiadomo, że niszczą żołądek a ja przed ciążą już miałam nie raz problem. Nie łykałam leków i było dobrze. A teraz nagle na mdłości brała trzy dziennie, później te witaminy i jeszcze trzy razy aspargim. Kurcze i może się przez to wszystko w sumie tak uszkodził.
Ciekawe czy jak odstawie to wszystko włącznie z luteina czy będzie poprawa.
-
kr0pka wrote:Wiekowa? Ni nie przesadzaj
a ja jestem z tych co nawet mając 40 pewnie będa się nosić na sportowo.. cięzko mi to zwalczyć
No mi się bluza bardzo podoba, miałam zamówić inną z tarcza kapitana Amerykiale ciazowo - karmiąca bardziej się przyda
Aa i do mnie też przyszedł zestaw z bebiprogram, do reszty się nie zglosiłam bo miałam na tablecie otwaete i tak czekały czekały i się nie doczekały
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc7564fde098.jpgnie przymuje w żadnej formie. Ktoś coś wie?
-
Mogę się pochwalić, że kupiliśmy wózek
Była okazja, kobieta chciała sprzedać nowy, oryginalnie zapakowany w cenie używanego. Mama poparła moje zdanie i powiedziała czy kupimy wózek teraz czy później to przecież nic nie zmieni. Więc najdroższy wydatek za nami, musimy jedynie dokupić gondole
aa i dziś też kupiliśmy pierwsze sukienki
Anita12, Paolina91, m@rtynka, kr0pka, nataliad, severi, Marynia991, milagro, czirisz, MatyldaG, Magdzia88, PetitQa, Mimi86, jenny88, Klarcia, malaczarna07, Angie 232, fantasmagoriia, taka_ja lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Marrtusia wrote:Ja gdzies czytalam,ze w ciazy rosnie progesteron,a to on czesto zle dziala na uklad pokarmowy. Luteina to chyba progesteron? Ja biore caly czas dopochwowo. Jak odstawialam duphaston,ginka powoedziala,ze powinno mi sie polepszyc. Ale nie polepszylo sie niestety. A luteina nie mam pojecia,czy tez tak szkodzi. Az sie zapytam ginki na kolejnej wizycie:)
zobaczę jak odstawię.
-
anuschka wrote:Mogę się pochwalić, że kupiliśmy wózek
Była okazja, kobieta chciała sprzedać nowy, oryginalnie zapakowany w cenie używanego. Mama poparła moje zdanie i powiedziała czy kupimy wózek teraz czy później to przecież nic nie zmieni. Więc najdroższy wydatek za nami, musimy jedynie dokupić gondole
aa i dziś też kupiliśmy pierwsze sukienki
Powiedz jakito model? -
Mnie można zaznaczyć na czerwono, tak jak podejrzewałam od kiedy zaczęłam rzygać po ścianach
Przetyrała mnie jak Jagoda. Waży dziś ok. 208g, ręce, nogi i mózg ma, więc to najważniejsze. Kolejne wizyty 27.10 i 24.11, dalej nie pamiętam, mam rozpisane do porodu.
Pisałyście o samopoczuciu, mnie dziś lekarka pyta co mi dolega, mówię wszystko! Drętwienia rąk od samych ramion, ból kręgosłupa, mega ból podbrzusza, aż się zwijam czasem, rwa kulszowa, całe biodro mnie boli i jeszcze jedno udo wewnątrz. Powiedziała, że małe dziecko pod opieką to co ja oczekuję, tylko zakwasów? Powiedziała, że będzie tylko coraz gorzej, bo będzie brzuch coraz większy. To mnie pocieszyłaLeki na wymioty i mdłości odstawiłam, biorę doraźnie jak mam odruchy wymiotne i czuję że będę wymiotować zaraz. Do tego mega zmęczenie, zawroty głowy, powalające ciśnienie po kawie 90/70. Żyć nie umierać. Ale co zrobić, trzeba się cieszyć, bo 3 trymestr będzie gorszy
m@rtynka, anuschka, kr0pka, Anita12, misia_, severi, milagro, Marynia991, Englein, czirisz, MatyldaG, Mimi86, Magdzia88, jenny88, Klarcia, malaczarna07, Nelus, Angie 232, fantasmagoriia, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Fipsik gratulacje dziewczynki
Na liście zmienione na kolor czerwony
Co do ciśnienia to u gin zawsze mam wyższe, a w domu to maksymalnie 111/70.
Englein Stokke Crusi, od początku mi się marzyłEnglein, jenny88 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Też się bardzo cieszę z kobitki. Ciuszki, zabawki, wszystko mam. Nawet pokój na początku mogą mieć razem
Aaa, będą się razem kąpać też!
Wg tabelek waga 208g = ok 15cm CRL . Plus odnóża , gdzie to się mieści?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 20:41
kr0pka, m@rtynka, Englein, jenny88, Czarnuszka, Klarcia, severi, czirisz, taka_ja lubią tę wiadomość
-
kr0pka wrote:Wiekowa? Ni nie przesadzaj
a ja jestem z tych co nawet mając 40 pewnie będa się nosić na sportowo.. cięzko mi to zwalczyć
No mi się bluza bardzo podoba, miałam zamówić inną z tarcza kapitana Amerykiale ciazowo - karmiąca bardziej się przyda
Aa i do mnie też przyszedł zestaw z bebiprogram, do reszty się nie zglosiłam bo miałam na tablecie otwaete i tak czekały czekały i się nie doczekały
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc7564fde098.jpg -
kark wrote:Marynia, na pewno zdąrzysz, ja do Krk mam poand 50km i wszystkie dzieci są "krakusami"
Najbliższy szpital mam 15 i 20km ode mnie, ale co z tego jak warunki podobne, jak te, które opisujesz
-
Super wózek. Też mi się Stokke podoba. Każdy model oprócz xplory
ja jednak nadal pałam miłością do Joolza. Powiem ze wjechalismy wczoraj do BoboWózkow. Oglądaliśmy wiele wózków na żywo i jednak Joolz nadal wygrywa. Tylko ta cena...
Ponawiam pytanie o leukocyty i osad w moczu? Zwykła infekcja? Nie mam żadnych szczególnych objawów ale zaczynam się stresować. Dobrze że jutro wizyta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 20:39
-
nataliad wrote:Super wózek. Też mi się Stokke podoba. Każdy model oprócz xplory
ja jednak nadal pałam miłością do Joolza. Powiem ze wjechalismy wczoraj do BoboWózkow. Oglądaliśmy wiele wózków na żywo i jednak Joolz nadal wygrywa. Tylko ta cena...
Ponawiam pytanie o leukocyty i osad w moczu? Zwykła infekcja? Nie mam żadnych szczególnych objawów ale zaczynam się stresować. Dobrze że jutro wizyta. -
nataliad wrote:Dzięki Matylda. Mam nadzieje że to nic groźnego
-
nick nieaktualny
-
ja juz po wizycie
Wszystko jest dobrze
mały waży 222 g i ma duzego siusiaka hehe (no dziewczynka z niego to sie juz na pewno nie zrobi) serduszko bije 144 uderzenia, łozysko mi sie troszke podniosło i jest 2 mm od ujścia
a ja z zalecen mam nadal brac duphaston, przez tydzien urosept i uwaga 2x15 mg kwasu foliowego coz to za konska dawka, hmmmm.Magdzia88, Anita12, kr0pka, Englein, jenny88, Marynia991, nataliad, Czarnuszka, Klarcia, MatyldaG, okano1, Fipsik, kark, severi, m@rtynka, Angie 232, fantasmagoriia, taka_ja lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306