X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • male_m Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na brzuchu to już od 3 miesięcy nie śpię bo nie byłam w stanie. Ciągle coś mnie bolało. Teraz śpię na boku i tylko się trochę przekręcam na brzuch i przerzucam sobie nogę przez poduszkę bo tak całkiem na boku to też mi nie wygodnie.
    Vaina ja tą ciążową poduszkę mam w kształcie C i ja jej używam trochę odwrotnie bo leżę tak że "przytulam" się przodem do tego długiego boku poduszki i wtedy mój mąż może się do mnie też przytulić. Jedyny problem jest ze wstawaniem w nocy bo jakoś ciężko mi zawsze przeleźć przez tą poduszkę. A jak chcemy się odwrotnie przytulić to też się da tylko wtedy się praktycznie nie opieram na poduszce tylko na mężu :)

Jeśli chodzi o smarowanie brzuszka to ja sobie testowo zrobiłam krem z masłem shea, olejkiem kokosowym, migdałowym i jojoba i z dodatkiem wosku pszczelego. Czy coś daje to nie wiem bo się smaruję jak sobie przypomnę, ale skórę mam po tym mięciutką.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tematem szpitala, położnej jestem przerażona.. chodzę do ginekologa prywatnie do Lux Med'u i kompletnie nie wiem, co dalej.. chyba na najbliższej wizycie zapytam mojego lekarza, bo zaczynam się tym trochę denerwować ;(
    z czystej ciekawości patrzyłam dziś na kliniki prywatne i koszt porodu i kilkudniowej opieki nad kobietą i dzieckiem od 8.900.. hmm..
    wertowałam bezpłatne szkoły rodzenia i chyba niebawem się zapiszę, gdzieś blisko..
    a czy jest coś, na co się powino zwrócić uwagę jeśli chodzi o program tej szkoły? czy ilość godzin ma znaczenie, proponowane bloki tematyczne?
    I chcę zamówić poduszkę ciążową bo czasami miewam noce, gdzie zupełnie nie mogę się ułożyć; mam już upatrzoną i jak tylko przybędzie mój P, to mu pokażę i mi może kupi :P

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • severi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię zazwyczaj na brzuchu tak się w nocy przekręcam i w sumie nic mnie wtedy nie boli. Używam do smarowania Hipp tylko masła nie oliwki :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w drodze do domu na szczescie. Nowa ok, ogarnia, wiadomo ze nie wszystko bo sporo tego ale jeszcze troche czasu jest..
    Oczywiscie zaczal sie pazdziernik zegnaj mozliwosci siedzenia w autobusie..:/

Co do bluzy, nie wiem czy Wam sie otworzy z tego linku ale miejmy nadzieje ze tak

http://s.aliexpress.com/bquYZV3u

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia jesli taka jest decyzja, zobaczycie jak to wyjdzie w 'praniu' :)

Ja w nocy zasypiam na plecach w magicznej poduszce niczym dziecko w za małym kokonie. Nie wiem czy to prawidlowa pozycja, ale najwygodniej mi. W nocy jednak musze sie przekrecic kilka razy - na jednym i na drugim boku. Na drzemki udaje mi sie zasnac na boku :)
    Na brzuchu tez nie spie od dawna, ah tesknie.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tez planuje ciuszki itp miec kupione w grudniu a wozek lozeczko itd w styczniu wole byc wczesniej przygotowana.
    ja zaraz sie bede szykowac powoli i o 19:20 wizyta ehhh i znow sie stresuje hehe :)

m@rtynka, MatyldaG, Klarcia lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mąż jednak miał sen proroczy. Będzie syn :) do końca się ludzilam ze będzie dziewczynka no ale trudno :) oboje liczyliśmy na córeczkę. Z dzidziusiem wszystko ok, kolejna wizyta za miesiąc i to będą już prenatalne 3.11.2016. Mam znowu iść na mocz i krew. W styczniu na NFZ mają mi zrobić echo serca płodu. Pytałam się o urofuraginum i mogę go brać jakby coś. Także mnie proszę na niebiesko ;)

m@rtynka, MatyldaG, okano1, czirisz, Marynia991, Anita12, jenny88, milagro, monia99, kr0pka, Magdzia88, nataliad, kark, Marrtusia, Fipsik, Vaina, severi, Mimi86, Klarcia, taka_ja lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    wertowałam bezpłatne szkoły rodzenia i chyba niebawem się zapiszę, gdzieś blisko..
    a czy jest coś, na co się powino zwrócić uwagę jeśli chodzi o program tej szkoły? czy ilość godzin ma znaczenie, proponowane bloki tematyczne?
    Też się zastanawiam już nad Szkołą Rodzenia.
    Szukałam informacji w internecie. Nie znalazłam nic o bezpłatnych u mnie.
    Rozmawiałam z koleżankami, które już rodziły. Mówiły, że najlepiej iść do szkoły do szpitala, gdzie mamy zamiar rodzić. Wtedy poznamy położne, obejrzymy szpital, sale.
    Ale ja nie wiem, czy mój szpital, w którym planuje rodzić, prowadzi szkołę rodzenia... Zapytam na kolejnej wizycie.

kr0pka, bluza super. Widziałam podobny model, w którymś czasopiśmie dla mam i wtedy już mi się spodobała :) Najbardziej mi się podoba szara :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 17:53

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Kr0pka, oczywiście, że mogę się do męża wyprowadzić do Pragi, ale tak na stałe zrobię to dopiero po porodzie. Jak już będę na zwolnieniu to więcej czasu będę spędzać w Pradze i tylko do lekarza będę jeździć do Poznania. Tu mam prywatną opiekę medyczną i szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie rodzić w Czechach, zwłaszcza że nie znam języka. W związku z tym do połowy grudnia będę w Polsce, mąż w Czechach, potem od stycznia pojadę do niego i będę przyjeżdżać do Polski na wizyty, a ostatni miesiąc przed porodem zjadę do PL na stałe. I pewnie jeszcze z miesiąc po porodzie będę w Polsce musiała zostać, bo są wizyty położnej, pediatry, szczepienia, itd...
    Więc przez najbliższe pół roku będę żyła na dwa domy i w zasadzie bez męża... :/

Są plusy i minusy. Minus to na pewno podróżowanie w te i nazad, brak wsparcia męża gdy będziesz sama w PL, ale ja bym starała się patrzeć głównie na plusy. Dla mnie takie zmiany otoczenia są super. Praga jest piękna no i pewnie dacie radę gdzieś wyskoczyć parę razy na czeskie łono natury i pozwiedzać Czechy. Ja bym myślała głównie o tych pozytywnych aspektach. Ja kocham eksplorować więc Ci zazdroszczę ;) A co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Ostatecznie moje życiowe motto brzmi "licz na siebie", więc staram się być maksymalnie samodzielna i cieszyć się drobnostkami. Polecam ;) Będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 18:02

Klarcia lubi tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    hej ja tez planuje ciuszki itp miec kupione w grudniu a wozek lozeczko itd w styczniu wole byc wczesniej przygotowana.
    ja zaraz sie bede szykowac powoli i o 19:20 wizyta ehhh i znow sie stresuje hehe :)
    Ja też już kupie wszystko przed porodem moja mama w jakieś zabobony wierzy że przed porodem lepiej nie eh niby taka nowoczesna a takie pierdoły;) Powodzenia na wizycie i napewno będzie oki. Kr0pka bluza jest superaśna ja też już patrzyłam bo ja już wiekowa jestem mam 34 lata w grudniu ale noszę raczej sportowe ciuchy więc mój styl i fajny patent z dzieckiem że można nosić:)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pomóżcie :)
    jaki rozmiar poduszki wybrać, przy moim wzroście ok 166/167 cm?
    interesuje mnie typ C i są albo 115/55 cm albo 130/70 cm
    jaki rozmiar Wy macie i czy przy Waszym wzroście jest dobra?

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Mam identycznie z tym odbijaniem. Mi chyba zaszkodził duphaston, bo niestety niektórym kobietom rozleniwia mięśnie układu pokarmowego. Do tego nie mam woreczka żółciowego i pewnie to swoje zrobiło.
    O to nie wiedziałam, że duphaston tak działa. Ciekawe czy luteina też. Ja jeszcze biorę luteine. A co do tych leków, o których pisałam to wiadomo, że niszczą żołądek a ja przed ciążą już miałam nie raz problem. Nie łykałam leków i było dobrze. A teraz nagle na mdłości brała trzy dziennie, później te witaminy i jeszcze trzy razy aspargim. Kurcze i może się przez to wszystko w sumie tak uszkodził.
    Ciekawe czy jak odstawie to wszystko włącznie z luteina czy będzie poprawa.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 160, a poduszke 115/55. Spokojnie z Twoimi +6 cm bys sie zmiescila, bo sie wygina. Ja swoja zawijam tak pod siebie, ze konce zachodza na siebie.

W styczniu tez bym chciala miec juz co najppotrzebniejsze, bo to z tymi ostatnimi miesiacami nie wiadomo. Sporo rzeczy dostajemy, wiec aby tylko przywiezc.

Angie 232 lubi tę wiadomość

• male_m Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poduszka ma 55/130cm, a ja mam 155 cm wzrostu.
    Kupując nawet nie wiedziałam że są różne rozmiary :) i tak jak czirisz napisała ją się dość łatwo wygina.

Angie 232 lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okano1 wrote:
    Ja też już kupie wszystko przed porodem moja mama w jakieś zabobony wierzy że przed porodem lepiej nie eh niby taka nowoczesna a takie pierdoły;) Powodzenia na wizycie i napewno będzie oki. Kr0pka bluza jest superaśna ja też już patrzyłam bo ja już wiekowa jestem mam 34 lata w grudniu ale noszę raczej sportowe ciuchy więc mój styl i fajny patent z dzieckiem że można nosić:)

Wiekowa? Ni nie przesadzaj :D a ja jestem z tych co nawet mając 40 pewnie będa się nosić na sportowo.. cięzko mi to zwalczyć :D

No mi się bluza bardzo podoba, miałam zamówić inną z tarcza kapitana Ameryki :D ale ciazowo - karmiąca bardziej się przyda

Aa i do mnie też przyszedł zestaw z bebiprogram, do reszty się nie zglosiłam bo miałam na tablecie otwaete i tak czekały czekały i się nie doczekały

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc7564fde098.jpg

anuschka, severi, taka_ja lubią tę wiadomość

• ata89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:

Aa i do mnie też przyszedł zestaw z bebiprogram, do reszty się nie zglosiłam bo miałam na tablecie otwaete i tak czekały czekały i się nie doczekały

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc7564fde098.jpg

Długo czekałaś na ten zestaw? Bo ja też się zgłosiłam i jestem ciekawa kiedy mogę się spodziewać... ;)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Długo czekałaś na ten zestaw? Bo ja też się zgłosiłam i jestem ciekawa kiedy mogę się spodziewać... ;)
    .wiesz co 21.09 się rejestrowałam więc 2 tygodnie

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie mogę się doczekać co tam u dziewczyn po wizytach :-D ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:

Ja dostałam wczoraj, też jakoś dwa tygodnie czekałam :)

Odebrałam wyniki krwi i moczu. Krew ok, ale mocz nie bardzo. Wyszedł osad i w nim leukocyty 12-15. To świadczy o infekcji dróg moczowych? Któraś z Was może się orientuje?

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia, na pewno zdąrzysz, ja do Krk mam poand 50km i wszystkie dzieci są "krakusami" :) Najbliższy szpital mam 15 i 20km ode mnie, ale co z tego jak warunki podobne, jak te, które opisujesz :/

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ