MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na brzuchu to już od 3 miesięcy nie śpię bo nie byłam w stanie. Ciągle coś mnie bolało. Teraz śpię na boku i tylko się trochę przekręcam na brzuch i przerzucam sobie nogę przez poduszkę bo tak całkiem na boku to też mi nie wygodnie.
Vaina ja tą ciążową poduszkę mam w kształcie C i ja jej używam trochę odwrotnie bo leżę tak że "przytulam" się przodem do tego długiego boku poduszki i wtedy mój mąż może się do mnie też przytulić. Jedyny problem jest ze wstawaniem w nocy bo jakoś ciężko mi zawsze przeleźć przez tą poduszkę. A jak chcemy się odwrotnie przytulić to też się da tylko wtedy się praktycznie nie opieram na poduszce tylko na mężu
Jeśli chodzi o smarowanie brzuszka to ja sobie testowo zrobiłam krem z masłem shea, olejkiem kokosowym, migdałowym i jojoba i z dodatkiem wosku pszczelego. Czy coś daje to nie wiem bo się smaruję jak sobie przypomnę, ale skórę mam po tym mięciutką. -
Ja tematem szpitala, położnej jestem przerażona.. chodzę do ginekologa prywatnie do Lux Med'u i kompletnie nie wiem, co dalej.. chyba na najbliższej wizycie zapytam mojego lekarza, bo zaczynam się tym trochę denerwować ;(
z czystej ciekawości patrzyłam dziś na kliniki prywatne i koszt porodu i kilkudniowej opieki nad kobietą i dzieckiem od 8.900.. hmm..
wertowałam bezpłatne szkoły rodzenia i chyba niebawem się zapiszę, gdzieś blisko..
a czy jest coś, na co się powino zwrócić uwagę jeśli chodzi o program tej szkoły? czy ilość godzin ma znaczenie, proponowane bloki tematyczne?
I chcę zamówić poduszkę ciążową bo czasami miewam noce, gdzie zupełnie nie mogę się ułożyć; mam już upatrzoną i jak tylko przybędzie mój P, to mu pokażę i mi może kupi
Szczęśliwa mama Zuzi -
Ja już w drodze do domu na szczescie. Nowa ok, ogarnia, wiadomo ze nie wszystko bo sporo tego ale jeszcze troche czasu jest..
Oczywiscie zaczal sie pazdziernik zegnaj mozliwosci siedzenia w autobusie..
Co do bluzy, nie wiem czy Wam sie otworzy z tego linku ale miejmy nadzieje ze tak
http://s.aliexpress.com/bquYZV3u -
nick nieaktualnyKlarcia jesli taka jest decyzja, zobaczycie jak to wyjdzie w 'praniu'
Ja w nocy zasypiam na plecach w magicznej poduszce niczym dziecko w za małym kokonie. Nie wiem czy to prawidlowa pozycja, ale najwygodniej mi. W nocy jednak musze sie przekrecic kilka razy - na jednym i na drugim boku. Na drzemki udaje mi sie zasnac na boku
Na brzuchu tez nie spie od dawna, ah tesknie. -
hej ja tez planuje ciuszki itp miec kupione w grudniu a wozek lozeczko itd w styczniu wole byc wczesniej przygotowana.
ja zaraz sie bede szykowac powoli i o 19:20 wizyta ehhh i znow sie stresuje hehem@rtynka, MatyldaG, Klarcia lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
No i mąż jednak miał sen proroczy. Będzie syn
do końca się ludzilam ze będzie dziewczynka no ale trudno
oboje liczyliśmy na córeczkę. Z dzidziusiem wszystko ok, kolejna wizyta za miesiąc i to będą już prenatalne 3.11.2016. Mam znowu iść na mocz i krew. W styczniu na NFZ mają mi zrobić echo serca płodu. Pytałam się o urofuraginum i mogę go brać jakby coś. Także mnie proszę na niebiesko
m@rtynka, MatyldaG, okano1, czirisz, Marynia991, Anita12, jenny88, milagro, monia99, kr0pka, Magdzia88, nataliad, kark, Marrtusia, Fipsik, Vaina, severi, Mimi86, Klarcia, taka_ja lubią tę wiadomość
Dominik
-
Angie 232 wrote:wertowałam bezpłatne szkoły rodzenia i chyba niebawem się zapiszę, gdzieś blisko..
a czy jest coś, na co się powino zwrócić uwagę jeśli chodzi o program tej szkoły? czy ilość godzin ma znaczenie, proponowane bloki tematyczne?
Szukałam informacji w internecie. Nie znalazłam nic o bezpłatnych u mnie.
Rozmawiałam z koleżankami, które już rodziły. Mówiły, że najlepiej iść do szkoły do szpitala, gdzie mamy zamiar rodzić. Wtedy poznamy położne, obejrzymy szpital, sale.
Ale ja nie wiem, czy mój szpital, w którym planuje rodzić, prowadzi szkołę rodzenia... Zapytam na kolejnej wizycie.
kr0pka, bluza super. Widziałam podobny model, w którymś czasopiśmie dla mam i wtedy już mi się spodobałaNajbardziej mi się podoba szara
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 17:53
-
Klarcia wrote:Kr0pka, oczywiście, że mogę się do męża wyprowadzić do Pragi, ale tak na stałe zrobię to dopiero po porodzie. Jak już będę na zwolnieniu to więcej czasu będę spędzać w Pradze i tylko do lekarza będę jeździć do Poznania. Tu mam prywatną opiekę medyczną i szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie rodzić w Czechach, zwłaszcza że nie znam języka. W związku z tym do połowy grudnia będę w Polsce, mąż w Czechach, potem od stycznia pojadę do niego i będę przyjeżdżać do Polski na wizyty, a ostatni miesiąc przed porodem zjadę do PL na stałe. I pewnie jeszcze z miesiąc po porodzie będę w Polsce musiała zostać, bo są wizyty położnej, pediatry, szczepienia, itd...
Więc przez najbliższe pół roku będę żyła na dwa domy i w zasadzie bez męża...
Są plusy i minusy. Minus to na pewno podróżowanie w te i nazad, brak wsparcia męża gdy będziesz sama w PL, ale ja bym starała się patrzeć głównie na plusy. Dla mnie takie zmiany otoczenia są super. Praga jest piękna no i pewnie dacie radę gdzieś wyskoczyć parę razy na czeskie łono natury i pozwiedzać Czechy. Ja bym myślała głównie o tych pozytywnych aspektach. Ja kocham eksplorować więc Ci zazdroszczęA co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Ostatecznie moje życiowe motto brzmi "licz na siebie", więc staram się być maksymalnie samodzielna i cieszyć się drobnostkami. Polecam
Będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 18:02
Klarcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimi86 wrote:hej ja tez planuje ciuszki itp miec kupione w grudniu a wozek lozeczko itd w styczniu wole byc wczesniej przygotowana.
ja zaraz sie bede szykowac powoli i o 19:20 wizyta ehhh i znow sie stresuje heheMimi86 lubi tę wiadomość
-
Marrtusia wrote:Mam identycznie z tym odbijaniem. Mi chyba zaszkodził duphaston, bo niestety niektórym kobietom rozleniwia mięśnie układu pokarmowego. Do tego nie mam woreczka żółciowego i pewnie to swoje zrobiło.
Ciekawe czy jak odstawie to wszystko włącznie z luteina czy będzie poprawa.
-
nick nieaktualnyJa mam 160, a poduszke 115/55. Spokojnie z Twoimi +6 cm bys sie zmiescila, bo sie wygina. Ja swoja zawijam tak pod siebie, ze konce zachodza na siebie.
W styczniu tez bym chciala miec juz co najppotrzebniejsze, bo to z tymi ostatnimi miesiacami nie wiadomo. Sporo rzeczy dostajemy, wiec aby tylko przywiezc.Angie 232 lubi tę wiadomość
-
okano1 wrote:Ja też już kupie wszystko przed porodem moja mama w jakieś zabobony wierzy że przed porodem lepiej nie eh niby taka nowoczesna a takie pierdoły;) Powodzenia na wizycie i napewno będzie oki. Kr0pka bluza jest superaśna ja też już patrzyłam bo ja już wiekowa jestem mam 34 lata w grudniu ale noszę raczej sportowe ciuchy więc mój styl i fajny patent z dzieckiem że można nosić
Wiekowa? Ni nie przesadzaja ja jestem z tych co nawet mając 40 pewnie będa się nosić na sportowo.. cięzko mi to zwalczyć
No mi się bluza bardzo podoba, miałam zamówić inną z tarcza kapitana Amerykiale ciazowo - karmiąca bardziej się przyda
Aa i do mnie też przyszedł zestaw z bebiprogram, do reszty się nie zglosiłam bo miałam na tablecie otwaete i tak czekały czekały i się nie doczekały
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc7564fde098.jpganuschka, severi, taka_ja lubią tę wiadomość
-
kr0pka wrote:
Aa i do mnie też przyszedł zestaw z bebiprogram, do reszty się nie zglosiłam bo miałam na tablecie otwaete i tak czekały czekały i się nie doczekały
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc7564fde098.jpg
Długo czekałaś na ten zestaw? Bo ja też się zgłosiłam i jestem ciekawa kiedy mogę się spodziewać... -
ata89 wrote:Długo czekałaś na ten zestaw? Bo ja też się zgłosiłam i jestem ciekawa kiedy mogę się spodziewać...
-
ata89 wrote:Długo czekałaś na ten zestaw? Bo ja też się zgłosiłam i jestem ciekawa kiedy mogę się spodziewać...
Ja dostałam wczoraj, też jakoś dwa tygodnie czekałam
Odebrałam wyniki krwi i moczu. Krew ok, ale mocz nie bardzo. Wyszedł osad i w nim leukocyty 12-15. To świadczy o infekcji dróg moczowych? Któraś z Was może się orientuje?
-
nick nieaktualny