MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a bierzecie już jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? W pierwszej ciąży nie mogłam nic brać, bo zaraz było mi niedobrze. Tylko kwas foliowy. Teraz też biorę tylko kwas foliowy, ale może powinnam dołączyć coś jeszcze?2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:jestes w 5 tygodniu i 1 dniu ciazy czyli 6 tydzien
tak jakby Ci idzie ten 6 tydzien bo jest jeszcze nie pelny
masło maślane mi wyszlo, ale mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi
chyba wiem, i tak też mi się wydawało
ale czasem proste rzeczy mnie przerastają -
Tita92 wrote:Cześć dziewczyny! Po serii różnych, dziwnych, wcześniej nie występujących objawów, zrobiłam dziś test i... 2 krechy. Rozmowy na forum są uzależniające więc chciałabym do Was dołączyć Termin wyznaczony przez belly to 21 marca. Jest to moja pierwsza ciąża, przypuszczam że łatwo nie będzie i zasypię Was gradem pytań
-
nick nieaktualnyFipsik ja przy córce też prenatalem tak rzygałam
Na razie kwas wystarczy. Chyba, ze ktoś ma zalecenie magnez, b6, jod czy progesteron.
Tita, zależy.
Ja w pierwszej ciąży poszłam chyba w 5tc, lekarz nic nie widział, straszył ciążą pozamaciczną, chciał córkę usuwać, normalnie tak się zestresowałam, że dopiero w 13tc poszłam do mojej obecnej ginki
W drugiej poszłam pod koniec 7tc (6tc+5) i od razu zobaczyłam i pęcherzyk i syna i jego serduszko pikające
Jeżeli wcześniej nie miałaś ciąży pozamacicznej lub nie jesteś po ivf to idź tak 6+..., wtedy unikniesz stresu
A betę sobie robiłaś albo progesteron? -
Kingulla wrote:Dziewczyny, a bierzecie już jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? W pierwszej ciąży nie mogłam nic brać, bo zaraz było mi niedobrze. Tylko kwas foliowy. Teraz też biorę tylko kwas foliowy, ale może powinnam dołączyć coś jeszcze?
-
nick nieaktualnyDziewczyny, to może operujmy swoim bmi, bo jedna może ważyć 60kg, ale ma 180 i jest wtedy bardzo chuda, a inna przy tej wadze ma 150 i już zaczynają jej boczki wychodzić
Ja mam aktualnie 165cm i 55kg, więc bmi 20,2, także na razie źle nie jest, chociaż od wzdęć wypchnęło mi brzuch jak nie wiem -
Tita92 wrote:Mam do Was pytanie, czy jest jakiś zestaw kolejnych czynności jakie się powinno wykonać na początku ciąży. Chodzi mi o to kiedy pójść na pierwszą wizytę, jakie zrobić badania, itd.
Ja dostałam listę padań do zrobienia i z wynikami mam się pojawić za 3 tygodnie -
kark wrote:Fipsik ja przy córce też prenatalem tak rzygałam
Na razie kwas wystarczy. Chyba, ze ktoś ma zalecenie magnez, b6, jod czy progesteron.
Tita, zależy.
Ja w pierwszej ciąży poszłam chyba w 5tc, lekarz nic nie widział, straszył ciążą pozamaciczną, chciał córkę usuwać, normalnie tak się zestresowałam, że dopiero w 13tc poszłam do mojej obecnej ginki
W drugiej poszłam pod koniec 7tc (6tc+5) i od razu zobaczyłam i pęcherzyk i syna i jego serduszko pikające
Jeżeli wcześniej nie miałaś ciąży pozamacicznej lub nie jesteś po ivf to idź tak 6+..., wtedy unikniesz stresu
A betę sobie robiłaś albo progesteron?
Czyli spokojnie wszystko. Muszę znaleźć dobrego gina i się umówić to może za 2 tyg się dostanę
Nie, jeszcze nic nie robiłam. Jutro może się przejdę na bete. -
kark wrote:Dziewczyny, to może operujmy swoim bmi, bo jedna może ważyć 60kg, ale ma 180 i jest wtedy bardzo chuda, a inna przy tej wadze ma 150 i już zaczynają jej boczki wychodzić
Ja mam aktualnie 165cm i 55kg, więc bmi 20,2, także na razie źle nie jest, chociaż od wzdęć wypchnęło mi brzuch jak nie wiem -
Patrzac na moja dzisiejsza wage moje bmi 18,80 na granicy niedowagi
-
Tita92 wrote:Do lekarza chodzicie na nfz czy prywatnie?
-
borsuk u mojej też, normalnie na październik teraz terminy a jak się zaciąży to rozpiska na całą ciążę ta pierwszą wizytę idę tylko do niej prywatnie, bo w szpitalu ma urlop a ze względu na moją historię woli mnie zobaczyć szybciej niż później. Ciekawe czy coś w ogóle będzie już widać niby 5+5, ale owulka szybka to może chociaż zalążek kropka bym zobaczyła
borsuk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyE tam, nadwaga jest >25 i ja się tego trzymam
Uuu, borsuk, jaki sobie profesjonalny podpis nad suwaczkiem zrobiłaś
Ja też prywatnie. Może gdybym miałam w pobliżu dobrego gina na nfz to bym się zastanawiała, ale w promieniu 20km nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 12:47