X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    borsuk u mojej też, normalnie na październik teraz terminy a jak się zaciąży to rozpiska na całą ciążę :) ta pierwszą wizytę idę tylko do niej prywatnie, bo w szpitalu ma urlop a ze względu na moją historię woli mnie zobaczyć szybciej niż później. Ciekawe czy coś w ogóle będzie już widać :) niby 5+5, ale owulka szybka to może chociaż zalążek kropka bym zobaczyła :)

Jak ja byłam na pierwszym usg to było 4t5 d i widziałam już pęcherzyki ciążowe .:-) Także napewno zobaczysz swój pęcherzyk i może ciałko zoltkowe .

borsuk lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk to wiem, ale liczę na kropka :)

borsuk lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • joapaw Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie :-) dziewczyny proszę o opinię. Kilka dni temu pisałam, że czuje się ciążowo. Było to przed @.w 25dc byłam na becie, wynik to 5,16. Raczej o niczym nie świadczy. W 28dc robiłam sikanca wyszedł cień cienia,wczoraj 29dc też cień cienia jednak mąż twierdzi, że bardziej widoczny. Dzisiaj 30dc tez bardzo słabo widać drugą kreskę. Dzisiaj poszłam też na betę, ale wynik dopiero jutro ok 12. Powiedzcie proszę, że mogę mieć nadzieję? Pozdrawiam

• borsuk Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    E tam, nadwaga jest >25 i ja się tego trzymam :)

Uuu, borsuk, jaki sobie profesjonalny podpis nad suwaczkiem zrobiłaś :P

Ja też prywatnie. Może gdybym miałam w pobliżu dobrego gina na nfz to bym się zastanawiała, ale w promieniu 20km nie ma.
    A co?! :) :) teraz od razu wszystko wiadomo o mnie :) :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • pingui Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie III ciąża, 39 lat, BMI 21,2 i chodzę prywatnie ;-) chyba kolejna tabelka powstanie ;-)

Dziunka lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joapaw wrote:
    Witam się ponownie :-) dziewczyny proszę o opinię. Kilka dni temu pisałam, że czuje się ciążowo. Było to przed @.w 25dc byłam na becie, wynik to 5,16. Raczej o niczym nie świadczy. W 28dc robiłam sikanca wyszedł cień cienia,wczoraj 29dc też cień cienia jednak mąż twierdzi, że bardziej widoczny. Dzisiaj 30dc tez bardzo słabo widać drugą kreskę. Dzisiaj poszłam też na betę, ale wynik dopiero jutro ok 12. Powiedzcie proszę, że mogę mieć nadzieję? Pozdrawiam

Wynik powinnaś odnieść do norm z laboratorium, jeśli była już jaśniutka to oczywiście, że szansa jest ;-) Bądź dobrej myśli i najlepiej zajmij się czymś przyjemnym ;-)

atdci09ktbgklgiz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joapaw, trudna sytuacja. U mnie kiedyś był cień, beta 2.6, ale dostałam okres :( Ale z drugiej strony niektórzy twierdzą, że >5 to wczesna ciąża, więc nadzieja jakaś jest :)

• joapaw Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pozostaje mi nic innego jak czekać na wynik :-) chociaż chyba poobgryzam wszystkie paznokcie.

• joapaw Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży nie miałam tego typu sytuacji. W dniu @ piękne dwie kruchy, beta dzień po spodziewanej @ ponad 330 mIU/ml. Ehh

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Dziewczyny, a bierzecie już jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? W pierwszej ciąży nie mogłam nic brać, bo zaraz było mi niedobrze. Tylko kwas foliowy. Teraz też biorę tylko kwas foliowy, ale może powinnam dołączyć coś jeszcze?

Femibion 1. Z tego co patrzyłam ma jeden z najlepszych składów

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tita92 wrote:
    Do lekarza chodzicie na nfz czy prywatnie?

Prywatnie

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje BMI to cos koło 18 jak dobrze pamietam w każdym razie niedowaga mi tam wyszła . Co do boli to mnie ze 3-4 razy dziennie boli brzuch takie cos jak lekki skurcz i plecy trwa to chwile i przechodzi :/ No i tak średnio co dwa dni plamie wiec domyślacie sie pewnie w jakim jestem stresie . Wizyta w czwartek.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• borsuk Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzuch boli wieczorami i w nocy.
    Jak mnie boli brzuch, to się na łyżeczkę przytulam do mojego faceta i mi jest lepiej :) Nawet w nocy go potrafię obudzić, aby się plecami do mnie odwrócił ;)

Mimi86, Fipsik lubią tę wiadomość

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingui wrote:
    U mnie III ciąża, 39 lat, BMI 21,2 i chodzę prywatnie ;-) chyba kolejna tabelka powstanie ;-)
    Hahha widzę ze lubicie tabelki :) nie ma sprawy :) jak tylko chcecie możecie je prowadzić a ja wrzucę link w pierwszym poście :)

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystkie to wszystkie :)

BMI 20,5
    I ciąża
    lat 31 (w sierpniu :P)

chodzę do gina prywatnie, ale mam też pakiet wykupiony w Medicover (ale niestety kilka razy się zawiodłam, dlatego zaczęłam prywatnie chodzić do gina).

aktualnie rano biorę jedną tabletkę luteiny pod język (poprzednia lekarka mi ją przepisała od 16-26 dnia cyklu, a teraz pytalam mojego gina i powiedział, że to nie zaszkodzi więc mogę ją póki co brać (w sumie sama nie wiem czy nie zaprzestać..., co myślicie?) no i codziennie biorę Femibion (ale kwas foliowy brałam codziennie już od dwóch lat planując ciążę).

f2w343r82gqzimgw.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje BMI 22,9, czyli w normie... ale mam fałdy na brzuchu :P lat 27, dolnośląskie, 6 ciąża (5 poronień)

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży brałam Femibion odpowiedni do trymestru ciąży, w tej biorę kwas foliowy i tabletki z omega med optima forte z kwasami dha. Lekarka nie widziała żadnych przeciwwskazań.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja również do Was dołączam :D Pozytywny test od 25 dc, jutro beta a 20 lipca idę do ginekologa :)
    Wg kalkulatora - termin na 22 marzec 2017

borsuk, Corcula, Dziunka, kark lubią tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka witam i gratuluję :)

Corcula lubi tę wiadomość

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czemu sie tak suplementujecie? Badania wskazaly, ze czegos Wam brakuje? Ja z racji wyksztalcenia (psycholog kliniczny dzieciecy) jestem bardzo ostrozna. Lacznie z suplementacja kwasu foliowego i b12 bo ostatnie badania na sporej probie pokazaly, ze nadmiar ich prowadzi do zaburzen rozwoju. Wiec zanim sie cos lyknie powinno sie sprawdzic czy trzeba. Poziom kwasu foliowego rowniez ;). Nie wspomne o lykaniu paracetamolu w ciazy.

Jesli chodzi o moja charakterystyke:
    32 lata, mama chlopca 8lat i dziewczynki 6lat. Do lekarza chodze od lat tego samego- prywatnie i polecam nie oszczedzac za mocno na lekarzu jesli ktos ma mozliwosc. Oczywiscie w ramach nfz przyjmuja rowniez super specjalisci.

Fipsik, pingui, kark lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ