X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    Z krwi mi wyszedł super jak robiłam 2 tygodnie temu. Teraz jak byłam na wizycie u nowej lekarki to mi kazała iść siku zrobić i ponoć cukier wyszedł. Mało precyzyjnie to napisałam wcześniej :).
    ale siku to przecież powinien być pierwszy mocz, z nocy no i powinnaś się wcześniej umyć (nie wiem jakie tam były warunki)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Mam pytanko już je zadawałam ale może spróbuje jeszcze raz. Czy któraś z was w trakcie ciąży miała krew w moczu?

co dokładnie masz w wyniku? jakie erytrocyty i ile?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    ale siku to przecież powinien być pierwszy mocz, z nocy no i powinnaś się wcześniej umyć (nie wiem jakie tam były warunki)

cukier pojawia się często przy cukrzycy , również ciążowej. mycie się czy który to mocz w ciągu doby nie ma znaczenia akurat dla cukru

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest tak:
    krew: ślad-świeża
    erytrocyty: św. 3-4 w polu widzenia

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    cukier pojawia się często przy cukrzycy , również ciążowej. mycie się czy który to mocz w ciągu doby nie ma znaczenia akurat dla cukru
    w takim razie przepraszam za pomyłkę :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    jest tak:
    krew: ślad-świeża
    erytrocyty: św. 3-4 w polu widzenia

3 erytrocyty to nic szczególnego, mogłaś się np podrażnić, świeże są z "zewnątrz", cewka moczowa i okolice
    wyługowane - z górnych dróg moczowych i to już gorzej

I to napewno nie od kataru ani przeziębienia, wg mnie jakiś mikro urazik mechaniczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 22:40

severi lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo :) już się martwiłam bo nie znam się na tym kompletnie a on powiedział że mam iść do internisty bo może się to zmienić w coś poważniejszego ale pa

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak będzie ponad 10 w polu widzenia plus bakterie i leukocyty to na bank od zakażenia, ale ja bym się nie przejmowała póki co. dziwne, że ginekolog nie zna się na wynikach moczu :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry
    Wieki mnie tu nie było, ale dziecko śpi mecz się skończył a ja o dziwo mam troche wiecej sił wiec ide poczytać co tam u Was :)

Co do cukrzycy ciążowej jestem na świeżo, ponieważ za soba mam już dwa badania z obciążeniem glukozą ponieważ cukier na czczo jest poza normą :/ wizyta u diabetologa dała mi tylko tyle iż cukrzyce ciążową rozpoznaje sie po 22 tyg ciąży wiec na razie dieta i za miesiac kolejne badanie a potem decyzja czy bede sie kłóć i badać glukometrem i czy bedzie potrzebna insulina...

A teraz ide popatrzec co tam słychać u Was :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik bakteri nie ma a leukocyty wyszly: 3-5 w polu widzenia.

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział co zawsze, że nie akceptuje naszych decyzji i ich nie popiera. O dziecku nie wolno mu mówić, bo czuje się staro, wiec nawet nie zapyta jak się czuję, ale zdąży wtrącić, że to nie najlepsza pora na dziecko (bo to oczywiście jemu oceniać). I tak dalej, i tak dalej...

A najlepsze, ze nie miał do mnie sprawy, tylko zadzwonił właśnie to mi powiedzieć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 22:53

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Fipsik bakteri nie ma a leukocyty wyszly: 3-5 w polu widzenia.

To powiedz mężowi, żeby paznokcie sobie upiłował i nie będzie krwinek w moczu ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie takie telefony. Jest mi źle to wezmę telefon niech innym te będzie... bryyy :/

Balladyna lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie akurat to niestety moje pewnie paznokcie w takim razie :) czesto w nocy bylam wtedy siku i przy wcześniejszej wizycie może coś sobie zrobiłam. Dziękuję bardzo za odpowiedź uspokoiłaś mnie bardzo :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Ja wizytę miałam zaplanowaną na 26 października - połówkowe miało być... ale jednak jutro też się wybieram. Badanie siuśków wykryło dość liczne bakterie a we krwi tsh skoczyło do 3,5 :( wystraszyłam się... mam nadzieję, że doktorek szybko mnie poratuje. No i reszta parametrów krwi nie stabilna. Moje pierwsze tak złe wyniki...
    Spokojnie tez miałam taki wynik dostaniesz tabletki na tarczyce i bedzie git tylko trzeba bedzie cześciej wyniki tsh powtarzać :) jesli wyszło Ci to w ciazy to po porodzie powinno wrócić do normalności :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy, polecam się na przyszłość, nie daję rady teraz czytać wszystkiego, można walić na priv :)

spadam spać, jutro kolejna wizyta w obi i sruuuu jedziemy sprzątać i remontować dalej chałupinę

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak piszecie tego bardzo duzo i ciezko nadrobić a odnieść sie to juz w ogóle magia ;)

Ale co jeszcze mi sie rzuciło w oczy to kwestia wagi w ciazy... Mnie zaniepokoiło to iż nie tyje a wręcz wazę mniej niż jak zaszłam w ciazy, fakt mam nadwagę bo startowałam z 80 kg a teraz jest 78 ale uspokoiła mnie pani diabetolog, że to mity z tą waga w ciąży i tym ile mamy przytyć... Mamy XXI wiek i co najwazniejsze aby na usg pomiary dzieciątka były prawidłowe i odpowiadały tyg ciazy a jesli sie chudnie w miedzy czasie (i wykluczone sa jakieś choroby) to tylko sie cieszyc że po ciazy bedzie mniej do zrzucenia ;)

Ja tez nie przepadam za rajtkami ale chyba trzeba bedzie zię z nimi przeprosić ;)

U Nas nadal nie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka bo na jednej wizycie chłopak wyszedł na drugiej dziewczynka, choc ja nie wiem czemu twierdze że bedzie chłopak i w sumie to wszyscy mowia "co chłopak bedzie" tak wiec zobaczymy...
    Wizyta nie umówiona ale bedzie pod koniec października, plus wizyta u endokrynologa a w drugim tyg listopada połówkowe plus wizyta u diabetologa :)

Kciuki za wizyty i rosnące brzuszki postaram sie tu cześciej zaglądać :)

kark, Klarcia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Mam pytanko już je zadawałam ale może spróbuje jeszcze raz. Czy któraś z was w trakcie ciąży miała krew w moczu?

Ja nie mialam, ale moze to jakas pomylka u Ciebie

tinaa22 lubi tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Loo matko to ktoś mnie tu w ogóle pamięta i jeszcze kojarzy kiedy wizyta? Tenkju! Hehe nie wchodziłam przez weekend za bardzo bo mieliśmy święto dziękczynienia i z mężem i córcia spędzalismy rodzinnie czas. Potem jak weszłam to się laski klocily i mi się nie chciało już pisać żeby nie dokładać oliwy do ognia.
    A wizytę mam dokładnie za 21h hahahaha i może poznam płeć? Jej

Pamietamy :-) i trzymamy kciuki za poznanie plci :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciąża zawsze miałam tsh w okolicach 2 więc nikt nawet nie sugerował euthyroxu... ale ten organizm szaleje w ciąży

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ