MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
male_m wrote:Z krwi mi wyszedł super jak robiłam 2 tygodnie temu. Teraz jak byłam na wizycie u nowej lekarki to mi kazała iść siku zrobić i ponoć cukier wyszedł. Mało precyzyjnie to napisałam wcześniej
.
-
severi wrote:ale siku to przecież powinien być pierwszy mocz, z nocy no i powinnaś się wcześniej umyć (nie wiem jakie tam były warunki)
cukier pojawia się często przy cukrzycy , również ciążowej. mycie się czy który to mocz w ciągu doby nie ma znaczenia akurat dla cukru -
severi wrote:jest tak:
krew: ślad-świeża
erytrocyty: św. 3-4 w polu widzenia
3 erytrocyty to nic szczególnego, mogłaś się np podrażnić, świeże są z "zewnątrz", cewka moczowa i okolice
wyługowane - z górnych dróg moczowych i to już gorzej
I to napewno nie od kataru ani przeziębienia, wg mnie jakiś mikro urazik mechanicznyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 22:40
severi lubi tę wiadomość
-
Dobry
Wieki mnie tu nie było, ale dziecko śpi mecz się skończył a ja o dziwo mam troche wiecej sił wiec ide poczytać co tam u Was
Co do cukrzycy ciążowej jestem na świeżo, ponieważ za soba mam już dwa badania z obciążeniem glukozą ponieważ cukier na czczo jest poza normąwizyta u diabetologa dała mi tylko tyle iż cukrzyce ciążową rozpoznaje sie po 22 tyg ciąży wiec na razie dieta i za miesiac kolejne badanie a potem decyzja czy bede sie kłóć i badać glukometrem i czy bedzie potrzebna insulina...
A teraz ide popatrzec co tam słychać u Was17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Powiedział co zawsze, że nie akceptuje naszych decyzji i ich nie popiera. O dziecku nie wolno mu mówić, bo czuje się staro, wiec nawet nie zapyta jak się czuję, ale zdąży wtrącić, że to nie najlepsza pora na dziecko (bo to oczywiście jemu oceniać). I tak dalej, i tak dalej...
A najlepsze, ze nie miał do mnie sprawy, tylko zadzwonił właśnie to mi powiedzieć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 22:53
Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Crisperss wrote:Ja wizytę miałam zaplanowaną na 26 października - połówkowe miało być... ale jednak jutro też się wybieram. Badanie siuśków wykryło dość liczne bakterie a we krwi tsh skoczyło do 3,5
wystraszyłam się... mam nadzieję, że doktorek szybko mnie poratuje. No i reszta parametrów krwi nie stabilna. Moje pierwsze tak złe wyniki...
jesli wyszło Ci to w ciazy to po porodzie powinno wrócić do normalności
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Jednak piszecie tego bardzo duzo i ciezko nadrobić a odnieść sie to juz w ogóle magia
Ale co jeszcze mi sie rzuciło w oczy to kwestia wagi w ciazy... Mnie zaniepokoiło to iż nie tyje a wręcz wazę mniej niż jak zaszłam w ciazy, fakt mam nadwagę bo startowałam z 80 kg a teraz jest 78 ale uspokoiła mnie pani diabetolog, że to mity z tą waga w ciąży i tym ile mamy przytyć... Mamy XXI wiek i co najwazniejsze aby na usg pomiary dzieciątka były prawidłowe i odpowiadały tyg ciazy a jesli sie chudnie w miedzy czasie (i wykluczone sa jakieś choroby) to tylko sie cieszyc że po ciazy bedzie mniej do zrzucenia
Ja tez nie przepadam za rajtkami ale chyba trzeba bedzie zię z nimi przeprosić
U Nas nadal nie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka bo na jednej wizycie chłopak wyszedł na drugiej dziewczynka, choc ja nie wiem czemu twierdze że bedzie chłopak i w sumie to wszyscy mowia "co chłopak bedzie" tak wiec zobaczymy...
Wizyta nie umówiona ale bedzie pod koniec października, plus wizyta u endokrynologa a w drugim tyg listopada połówkowe plus wizyta u diabetologa
Kciuki za wizyty i rosnące brzuszki postaram sie tu cześciej zaglądaćkark, Klarcia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Nelus wrote:Loo matko to ktoś mnie tu w ogóle pamięta i jeszcze kojarzy kiedy wizyta? Tenkju! Hehe nie wchodziłam przez weekend za bardzo bo mieliśmy święto dziękczynienia i z mężem i córcia spędzalismy rodzinnie czas. Potem jak weszłam to się laski klocily i mi się nie chciało już pisać żeby nie dokładać oliwy do ognia.
A wizytę mam dokładnie za 21h hahahaha i może poznam płeć? Jej
Pamietamyi trzymamy kciuki za poznanie plci