X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss bedzie dobrze! Bierzesz juz tabletki na tarczyce?

Kurcze czesto dziewczyny macie te bakterie w moczu :-( ja dzisiaj robilam badania w wszystko ok czekam tylko na potwierdzenie grupy krwi, bo wiem jaka mam ale trzeba miec papierek :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:13

p19uskjoy20ehkws.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszedł cukier ostatnio :/ co prawda przed wizytą zjadłam sporo orzeszków w takiej cukrowej polewie ale raczej nie powinno to tak działać więc w poniedziałek mam zrobić krzywą cukrową.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte we wtorek za tydzien czyli 18.10 wiec w piatek albo w poniedziałek pojde na badania. A połowkowe 5 listopada czyli za 3 tyg w sobote.

Karolina12345
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko już je zadawałam ale może spróbuje jeszcze raz. Czy któraś z was w trakcie ciąży miała krew w moczu?

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    U mnie wyszedł cukier ostatnio :/ co prawda przed wizytą zjadłam sporo orzeszków w takiej cukrowej polewie ale raczej nie powinno to tak działać więc w poniedziałek mam zrobić krzywą cukrową.
    Jak nie robiłaś na czczo to te orzeszki mogły Ci podnieść troche cukier tak myśle zobaczysz na krzywej co wyjdzie
    Co do bakterii to w ciąży podobno częste są przypadki bakterii w moczu

• anuschka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina na kiedy masz termin porodu to wpiszę Cię na listę :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oboże, dzwonił do mnie teściu i podniósł mi ciśnienie do 10000/100000.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna co powiedział?

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Mam pytanko już je zadawałam ale może spróbuje jeszcze raz. Czy któraś z was w trakcie ciąży miała krew w moczu?

Ja nie pomogę,nie miałam. Rozmawiałaś z lekarzem?

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Severi ja nie miałam to nie pomogę :(
    Balladyna co się stało? Mnie rano tak teściowa podniosła. Ale nawet mi się gadać nie chciało. A teraz mojej piesi coś się stało w paznokcia chyba się ulamal i sierść jej weszła pomiędzy i chcieliśmy jej to wyciągnąć i nie wiem chyba tak ja zabolało ze ugryzla mojego męża w dłoń aż do krwi :/ nie wiem o co chodzi czasami zdarzało jej się warczec np jak coś pilnowala ale nigdy nie ugryzla nikogo :/ mąż wściekły nawet patrzeć na nią nie chce. A ona tez ugryzla go warczala nadal a jednocześnie się przytulala i chciała na ręce ehh

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Nelus Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    kurcze ta suszarka elektryczna do prania to nie taki glupi pomysl. Bylo by wyprane i suche na biezaco. Musze mojemu sprzedac taki pomysl :) pewnie nie bedzie chcial ale potem moze wyjsc "w praniu" ze mu sie zachce.
    Nic dzis sie biore za przeliczenie tych ubranek, odrzucenie typowo dla dziewczynek, bo mam ich pelno, tak sie wole chyba zabezpieczyc zeby miec wiecej nie mniej bo potem z dwojka mozemy nie ogarnac dokupowania na ostatania chwile :/

Nieglupi? Toż to cud!!! Ja ostatnio pranie wieszalam 3,5 roku temu w polsce bo u nas nie ma chyba rodziny bez suszarki elektrycznej. Nie wyobrażam sobie wieszania prania, szczególnie przy dziecku. Tylko lepiej kupić osobno niż 2w1 bo z tego co słyszałam pralkosuszarka bardzo gniecie i potem kupa roboty przy prasowaniu. A osobna suszarka ma opcje "anti-wrinkle" i nie dość że suszy to "prasuje"

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Ciekawe co u Nelus... dawno sie nie oddzywala a jutro ma wizyte.

Loo matko to ktoś mnie tu w ogóle pamięta i jeszcze kojarzy kiedy wizyta? Tenkju! Hehe nie wchodziłam przez weekend za bardzo bo mieliśmy święto dziękczynienia i z mężem i córcia spędzalismy rodzinnie czas. Potem jak weszłam to się laski klocily i mi się nie chciało już pisać żeby nie dokładać oliwy do ognia.
    A wizytę mam dokładnie za 21h hahahaha i może poznam płeć? Jej

taka_ja, kark lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna a co ten teściu kobiete w ciąży denerwuje oj niedobry.. Ci tesciowie czasem nie pomagaja a swoje trzy grosze we wszystko chca wcisnac

• severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no byłam u ginekologa no i powiedział żeby pójść do internisty bo on nie wie może przez to że mam katar, no i to mi się wydaje strasznie głupie a on mnie strasznie wkurza.
    Zero z nim rozmowy tylko się umie przysrać że mi morfologia trochę spadła przez ostatni miesiąc a i oczywiście się przyczepił że jak to ja mogę być chora, jak ja dbam o siebie, przecież to nie tylko o mnie chodzi. A ja już nie wiem co mam robić żeby nie chorować. Rozpisałam się :P

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wam wizyt. Az się nie chce wierzyć że dzieciaczki mają już ponad 300g wow ciekawe ile mój bobek urosl, w 14 tyg miał 104g hihi teraz kopie mocno i już coraz wyżej bo czuje te małe nóżki przy pepku

kark lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Severi a co ma.katar do krwi w moczu? :/ dziwny ten ginek

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus taka suszarka to skarb marzenie moje które niedługo zrealizuje;) oj to udanej wizyty i poznania płci szkraba życze;))

Nelus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Severi a co ma.katar do krwi w moczu? :/ dziwny ten ginek
    Wg mnie to tez ma ciekawe te teorie:)troche bez sensu

• male_m Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okano1 wrote:
    Jak nie robiłaś na czczo to te orzeszki mogły Ci podnieść troche cukier tak myśle zobaczysz na krzywej co wyjdzie
    Co do bakterii to w ciąży podobno częste są przypadki bakterii w moczu

Z krwi mi wyszedł super jak robiłam 2 tygodnie temu. Teraz jak byłam na wizycie u nowej lekarki to mi kazała iść siku zrobić i ponoć cukier wyszedł. Mało precyzyjnie to napisałam wcześniej :).

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziękuje bo już się zastanawiałam czy to ze mną coś nie tak czy z nim. On uznał że to pewnie bakterie czy coś przez wirusa przy czym mówiłam mu że byłam dwa dni wcześniej u internisty i mówił że to tylko przeziębienie nic poważnego... no i oczywiście nic mnie nie piecze przy siusianiu i zero bakterii w moczu. Mam go już dosyć chyba go zmienia bo mnie opierdziela za jakieś gówno np że nie byłam u stomatologa. No już pomijając fakt że nie mogłam bo jestem chora

f2w39jcg7nkjwvn7.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ