MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie cierpię rajstop. Mam zespół nadwrażliwego jelita i jak tylko noszę rajstopy/obcisłe sukienki to natychmiast umieram z bólu. Teraz jeszcze można żyć, bo noszę te rajstopy z pasem ciążowym. Ale i tak wolę legginsy. I nie lubię bardzo rajstop pod spodniami.
Odnośnie obiadu to ja właśnie miałam świeżego pstrąga z frytkamiokano1 lubi tę wiadomość
Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Dużo coś tego piszecie
Ja zażywam na rozrzedzenie krwi leki od badań prenatalnych w pierwszym trymestrze bo wyszło że łożysko jest niewystarczająco ukrwione i coś tam jeszcze było ale już nie pamiętam co. Dostałam tabletki i je się odstawia ok 6 tygodni przed porodem żeby nie było problemów z krwotokiem i tak samo w sytuacji jakiegoś zabiegu (np. dentysta) też należy je wcześniej odstawić ale tu nie wiem ile wcześniej.
Co do wagi to startowałam z ok 50 kg a teraz mam już 55 kg także trochę mnie to zaczyna martwić, że tak cały czas ta waga rośnie no ale wiele z tym nie zrobię. Niby jem trochę więcej niż normalnie ale nie wydaje mi się że jakoś bardzo dużo na pewno więcej pije. Zobaczymy jak to będzie dalej.
Ja w rajstopach chodzić nie będę bo mam pończoszki które muszę zakładać. Może sobie w nich tyłka nie odmrożę -
Angie 232 wrote:a te rajstopy nie mają klasycznych rozmiarów: S, M, L itd i do tego panel?
bo może nie zerknęłaś i wzięłaś mniejsze, niż zazwyczaj chodziłaś..
ja się jutro wybiorę do rossmanna i zerknę czy jest gatta a jak nie to wypróbuję takie, jakie tam mają.
Na pewno mają, ale dostałam już odpakowane, bo szwagierka kupiła sobie 2 pary i nie nosiła. I to są właśnie te jedne z większych.Angie 232 lubi tę wiadomość
-
a ja wkoncu w domu, maz po kotlecie przeciorał mnie jeszcze po meblowych bo wybieramy naroznik
i zmeczylam sie samym siadaniem na nich i wstawaniem tyle tego bylo
teraz juz pije sok z czarnej porzeczki z miodem i cytryna na przeziebenie, znowu zrobilam syrop z cebuli i kupilam ten prenalen na katar w rossmanie, tez patrzylam za rajstopami ciazowymi z gatty ale nie bylo, chyba zamowie przez neta. Chociaz tak mi jest zimno ze jak pomysle ze mam wyjsc w jakiejs sukience lub spodnicy to az mnie trzepie.
mykam pod koc i wlacze sobie powtorke m jak m z wczoraj i zjem milkezapasy zrobione to najwazniejsze
tez zawsze mialam niedowage a jadlam co chcialam, mam nadzieje na +15 nie wiecej w ciazy ale to jednak blizniaki wiec pewnie moze byc troche wiecej, dzis mam taka handre ze mi wszystko jedno :p
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny trochę się zmartwiłam, byłam u mojego gina, spojrzał na wyniki mloczu i chyba uznał, że sprawa jest dość poważna, bo przepisał mi monural i potem zrobienie posiewu, wyszło że to zakażenie dróg moczowych, ale obawiam się czy branie antybiotyku nie zaszkodzi maleństwu:/ może brała to któraś z Was? i kolejne pytanie czy przyjmujecie może UroDiag? To podobno odpowiednik Żuravitu.
-
tinaa22 wrote:Dziewczyny trochę się zmartwiłam, byłam u mojego gina, spojrzał na wyniki mloczu i chyba uznał, że sprawa jest dość poważna, bo przepisał mi monural i potem zrobienie posiewu, wyszło że to zakażenie dróg moczowych, ale obawiam się czy branie antybiotyku nie zaszkodzi maleństwu:/ może brała to któraś z Was? i kolejne pytanie czy przyjmujecie może UroDiag? To podobno odpowiednik Żuravitu.
-
mne tez dziś cos boli brzuszek na samym dole i po bokach ae zastanawia sie czy to czasemm nie zaparcia bo nie paietam kiedy bylam na kibelku
z 4 dni nie bylam chyba
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Ja sie waze co niedziele i narazie 1.5 kg na plus. Oby tak zostalo
Ja tez tak kiedys mialam... jadlam co chcialam i ile chcialam i nie tylam. Pewnego dnia nadeszla 30 i skonczylo sie dobrea do tego w zeszlym roku rzucalam palenie +6 kg w pol roku i po pol roku zaczelam palic
teraz znowu rzucilam w marcu i zas doszlo zanim zaszlam w ciaze...
-
Hey ja dziś po wizycie. Maluszek zdrowy,ma już 320 gram. Uwielbiam na niego patrzec.
Lekarz sprawdzał też szyjke w usg i we wzierniku wszystko ok co mnie cieszy bo ja czuję brzuszek. Często mnie boli w pachwinach,przy kichaniu,czy gwałtownym skręcie,czasami sam z siebie jest tkliwy jakbym miała"zakwasy" pisze to ponieważ byłam zaniepokojona a jest ok i Lekarz mowi ze to objawy rozciągania macicyAnita12, taka_ja, Vaina, Klarcia, kr0pka, kark, Mimi86, milagro, malaczarna07, MatyldaG, m@rtynka, Aarizona, okano1, severi, czirisz, Fedra, wolfik25 lubią tę wiadomość
-
Ja wizytę miałam zaplanowaną na 26 października - połówkowe miało być... ale jednak jutro też się wybieram. Badanie siuśków wykryło dość liczne bakterie a we krwi tsh skoczyło do 3,5
wystraszyłam się... mam nadzieję, że doktorek szybko mnie poratuje. No i reszta parametrów krwi nie stabilna. Moje pierwsze tak złe wyniki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 19:51
-
A ja się ciągle martwię czy ten Polprazol w ciąży jest bezpieczny. Marrtusia, Tobie lekarz mówił, że bezpieczny? Na jednej stronie przeczytałam złe rzeczy na temat jego wpływu na płód i się wystraszyłam. A ta moja doktorowa od siedmiu boleści nie była zbyt pewna. A może ktoś jeszcze coś wie?