X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie cierpię rajstop. Mam zespół nadwrażliwego jelita i jak tylko noszę rajstopy/obcisłe sukienki to natychmiast umieram z bólu. Teraz jeszcze można żyć, bo noszę te rajstopy z pasem ciążowym. Ale i tak wolę legginsy. I nie lubię bardzo rajstop pod spodniami.

Odnośnie obiadu to ja właśnie miałam świeżego pstrąga z frytkami <3

okano1 lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • male_m Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo coś tego piszecie :)

Ja zażywam na rozrzedzenie krwi leki od badań prenatalnych w pierwszym trymestrze bo wyszło że łożysko jest niewystarczająco ukrwione i coś tam jeszcze było ale już nie pamiętam co. Dostałam tabletki i je się odstawia ok 6 tygodni przed porodem żeby nie było problemów z krwotokiem i tak samo w sytuacji jakiegoś zabiegu (np. dentysta) też należy je wcześniej odstawić ale tu nie wiem ile wcześniej.

Co do wagi to startowałam z ok 50 kg a teraz mam już 55 kg także trochę mnie to zaczyna martwić, że tak cały czas ta waga rośnie no ale wiele z tym nie zrobię. Niby jem trochę więcej niż normalnie ale nie wydaje mi się że jakoś bardzo dużo na pewno więcej pije. Zobaczymy jak to będzie dalej.

Ja w rajstopach chodzić nie będę bo mam pończoszki które muszę zakładać. Może sobie w nich tyłka nie odmrożę :)

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    a te rajstopy nie mają klasycznych rozmiarów: S, M, L itd i do tego panel?
    bo może nie zerknęłaś i wzięłaś mniejsze, niż zazwyczaj chodziłaś..
    ja się jutro wybiorę do rossmanna i zerknę czy jest gatta a jak nie to wypróbuję takie, jakie tam mają.

Na pewno mają, ale dostałam już odpakowane, bo szwagierka kupiła sobie 2 pary i nie nosiła. I to są właśnie te jedne z większych.

Angie 232 lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka tak zerkam na 40 stronę i widzę że dalej jestem na czarno. Mógłbyś mnie zaznaczyć póki co na czerwono i wizytę na 31.10.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wkoncu w domu, maz po kotlecie przeciorał mnie jeszcze po meblowych bo wybieramy naroznik :P i zmeczylam sie samym siadaniem na nich i wstawaniem tyle tego bylo :P
    teraz juz pije sok z czarnej porzeczki z miodem i cytryna na przeziebenie, znowu zrobilam syrop z cebuli i kupilam ten prenalen na katar w rossmanie, tez patrzylam za rajstopami ciazowymi z gatty ale nie bylo, chyba zamowie przez neta. Chociaz tak mi jest zimno ze jak pomysle ze mam wyjsc w jakiejs sukience lub spodnicy to az mnie trzepie.
    mykam pod koc i wlacze sobie powtorke m jak m z wczoraj i zjem milke :P zapasy zrobione to najwazniejsze :P tez zawsze mialam niedowage a jadlam co chcialam, mam nadzieje na +15 nie wiecej w ciazy ale to jednak blizniaki wiec pewnie moze byc troche wiecej, dzis mam taka handre ze mi wszystko jedno :p

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befra pamiętam pamiętam :) Wszystko ogarnę dziś wieczorem :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie gatta w sklepie się nie opłaca, w outlecie koszt to 20 zł, a na necie mam ok. 13 zł. Kupując kilka sztuk z przesyłką się opłaca.

• tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 11 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę się zmartwiłam, byłam u mojego gina, spojrzał na wyniki mloczu i chyba uznał, że sprawa jest dość poważna, bo przepisał mi monural i potem zrobienie posiewu, wyszło że to zakażenie dróg moczowych, ale obawiam się czy branie antybiotyku nie zaszkodzi maleństwu:/ może brała to któraś z Was? i kolejne pytanie czy przyjmujecie może UroDiag? To podobno odpowiednik Żuravitu.

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiałam się, że jedyna przytyłam 5kg do 14 tygodnia, ale że przystopuję w końcu i mnie nadgonicie. I proszę, ledwo 19 tydzień a już macie tyle co ja na plusie, bo u mnie nadal 5kg :)

male_m lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:
    Dziewczyny trochę się zmartwiłam, byłam u mojego gina, spojrzał na wyniki mloczu i chyba uznał, że sprawa jest dość poważna, bo przepisał mi monural i potem zrobienie posiewu, wyszło że to zakażenie dróg moczowych, ale obawiam się czy branie antybiotyku nie zaszkodzi maleństwu:/ może brała to któraś z Was? i kolejne pytanie czy przyjmujecie może UroDiag? To podobno odpowiednik Żuravitu.
    Brałam monural jakoś w 10tc, podobno bezpieczny jest więc lepiej wziąć, ja się wahałam przez dwa dni brać czy nie brać aż mnie nerka zaczęła boleć i szybko wzięłam .

33w8k0j.png
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i biorę codziennie jedna tabletkę żuravitu i jak na razie brak bakterii w moczu.

33w8k0j.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Befra pamiętam pamiętam :) Wszystko ogarnę dziś wieczorem :)

W takim razie ja tez mam nastepna wizyte 31.10 :)

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mne tez dziś cos boli brzuszek na samym dole i po bokach ae zastanawia sie czy to czasemm nie zaparcia bo nie paietam kiedy bylam na kibelku :/ z 4 dni nie bylam chyba :/

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie waze co niedziele i narazie 1.5 kg na plus. Oby tak zostalo ;-)

Ja tez tak kiedys mialam... jadlam co chcialam i ile chcialam i nie tylam. Pewnego dnia nadeszla 30 i skonczylo sie dobre :-D a do tego w zeszlym roku rzucalam palenie +6 kg w pol roku i po pol roku zaczelam palic :-( teraz znowu rzucilam w marcu i zas doszlo zanim zaszlam w ciaze...

p19uskjoy20ehkws.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ja dziś po wizycie. Maluszek zdrowy,ma już 320 gram. Uwielbiam na niego patrzec.
    Lekarz sprawdzał też szyjke w usg i we wzierniku wszystko ok co mnie cieszy bo ja czuję brzuszek. Często mnie boli w pachwinach,przy kichaniu,czy gwałtownym skręcie,czasami sam z siebie jest tkliwy jakbym miała"zakwasy" pisze to ponieważ byłam zaniepokojona a jest ok i Lekarz mowi ze to objawy rozciągania macicy

Anita12, taka_ja, Vaina, Klarcia, kr0pka, kark, Mimi86, milagro, malaczarna07, MatyldaG, m@rtynka, Aarizona, okano1, severi, czirisz, Fedra, wolfik25 lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Nelus... dawno sie nie oddzywala a jutro ma wizyte.

p19uskjoy20ehkws.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę miałam zaplanowaną na 26 października - połówkowe miało być... ale jednak jutro też się wybieram. Badanie siuśków wykryło dość liczne bakterie a we krwi tsh skoczyło do 3,5 :( wystraszyłam się... mam nadzieję, że doktorek szybko mnie poratuje. No i reszta parametrów krwi nie stabilna. Moje pierwsze tak złe wyniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 19:51

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss nie ma co się martwić na zapas! :* Lekarz na pewno przepisze ci jakieś lekarstwa i wszystko unormujesz :)

Crisperss lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss głowa do góry są na to leki,często w ciąży swiruja wyniki dlatego każą nam się ciągle badać. Maleństwo jest już na tyle duże ze bedzie dobrze

Crisperss lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się ciągle martwię czy ten Polprazol w ciąży jest bezpieczny. Marrtusia, Tobie lekarz mówił, że bezpieczny? Na jednej stronie przeczytałam złe rzeczy na temat jego wpływu na płód i się wystraszyłam. A ta moja doktorowa od siedmiu boleści nie była zbyt pewna. A może ktoś jeszcze coś wie?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ