X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie cierpię rajstop. Mam zespół nadwrażliwego jelita i jak tylko noszę rajstopy/obcisłe sukienki to natychmiast umieram z bólu. Teraz jeszcze można żyć, bo noszę te rajstopy z pasem ciążowym. Ale i tak wolę legginsy. I nie lubię bardzo rajstop pod spodniami.

Odnośnie obiadu to ja właśnie miałam świeżego pstrąga z frytkami <3

okano1 lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • male_m Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo coś tego piszecie :)

Ja zażywam na rozrzedzenie krwi leki od badań prenatalnych w pierwszym trymestrze bo wyszło że łożysko jest niewystarczająco ukrwione i coś tam jeszcze było ale już nie pamiętam co. Dostałam tabletki i je się odstawia ok 6 tygodni przed porodem żeby nie było problemów z krwotokiem i tak samo w sytuacji jakiegoś zabiegu (np. dentysta) też należy je wcześniej odstawić ale tu nie wiem ile wcześniej.

Co do wagi to startowałam z ok 50 kg a teraz mam już 55 kg także trochę mnie to zaczyna martwić, że tak cały czas ta waga rośnie no ale wiele z tym nie zrobię. Niby jem trochę więcej niż normalnie ale nie wydaje mi się że jakoś bardzo dużo na pewno więcej pije. Zobaczymy jak to będzie dalej.

Ja w rajstopach chodzić nie będę bo mam pończoszki które muszę zakładać. Może sobie w nich tyłka nie odmrożę :)

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    a te rajstopy nie mają klasycznych rozmiarów: S, M, L itd i do tego panel?
    bo może nie zerknęłaś i wzięłaś mniejsze, niż zazwyczaj chodziłaś..
    ja się jutro wybiorę do rossmanna i zerknę czy jest gatta a jak nie to wypróbuję takie, jakie tam mają.

Na pewno mają, ale dostałam już odpakowane, bo szwagierka kupiła sobie 2 pary i nie nosiła. I to są właśnie te jedne z większych.

Angie 232 lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka tak zerkam na 40 stronę i widzę że dalej jestem na czarno. Mógłbyś mnie zaznaczyć póki co na czerwono i wizytę na 31.10.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wkoncu w domu, maz po kotlecie przeciorał mnie jeszcze po meblowych bo wybieramy naroznik :P i zmeczylam sie samym siadaniem na nich i wstawaniem tyle tego bylo :P
    teraz juz pije sok z czarnej porzeczki z miodem i cytryna na przeziebenie, znowu zrobilam syrop z cebuli i kupilam ten prenalen na katar w rossmanie, tez patrzylam za rajstopami ciazowymi z gatty ale nie bylo, chyba zamowie przez neta. Chociaz tak mi jest zimno ze jak pomysle ze mam wyjsc w jakiejs sukience lub spodnicy to az mnie trzepie.
    mykam pod koc i wlacze sobie powtorke m jak m z wczoraj i zjem milke :P zapasy zrobione to najwazniejsze :P tez zawsze mialam niedowage a jadlam co chcialam, mam nadzieje na +15 nie wiecej w ciazy ale to jednak blizniaki wiec pewnie moze byc troche wiecej, dzis mam taka handre ze mi wszystko jedno :p

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befra pamiętam pamiętam :) Wszystko ogarnę dziś wieczorem :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie gatta w sklepie się nie opłaca, w outlecie koszt to 20 zł, a na necie mam ok. 13 zł. Kupując kilka sztuk z przesyłką się opłaca.

• tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 11 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę się zmartwiłam, byłam u mojego gina, spojrzał na wyniki mloczu i chyba uznał, że sprawa jest dość poważna, bo przepisał mi monural i potem zrobienie posiewu, wyszło że to zakażenie dróg moczowych, ale obawiam się czy branie antybiotyku nie zaszkodzi maleństwu:/ może brała to któraś z Was? i kolejne pytanie czy przyjmujecie może UroDiag? To podobno odpowiednik Żuravitu.

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiałam się, że jedyna przytyłam 5kg do 14 tygodnia, ale że przystopuję w końcu i mnie nadgonicie. I proszę, ledwo 19 tydzień a już macie tyle co ja na plusie, bo u mnie nadal 5kg :)

male_m lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:
    Dziewczyny trochę się zmartwiłam, byłam u mojego gina, spojrzał na wyniki mloczu i chyba uznał, że sprawa jest dość poważna, bo przepisał mi monural i potem zrobienie posiewu, wyszło że to zakażenie dróg moczowych, ale obawiam się czy branie antybiotyku nie zaszkodzi maleństwu:/ może brała to któraś z Was? i kolejne pytanie czy przyjmujecie może UroDiag? To podobno odpowiednik Żuravitu.
    Brałam monural jakoś w 10tc, podobno bezpieczny jest więc lepiej wziąć, ja się wahałam przez dwa dni brać czy nie brać aż mnie nerka zaczęła boleć i szybko wzięłam .

33w8k0j.png
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i biorę codziennie jedna tabletkę żuravitu i jak na razie brak bakterii w moczu.

33w8k0j.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Befra pamiętam pamiętam :) Wszystko ogarnę dziś wieczorem :)

W takim razie ja tez mam nastepna wizyte 31.10 :)

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mne tez dziś cos boli brzuszek na samym dole i po bokach ae zastanawia sie czy to czasemm nie zaparcia bo nie paietam kiedy bylam na kibelku :/ z 4 dni nie bylam chyba :/

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie waze co niedziele i narazie 1.5 kg na plus. Oby tak zostalo ;-)

Ja tez tak kiedys mialam... jadlam co chcialam i ile chcialam i nie tylam. Pewnego dnia nadeszla 30 i skonczylo sie dobre :-D a do tego w zeszlym roku rzucalam palenie +6 kg w pol roku i po pol roku zaczelam palic :-( teraz znowu rzucilam w marcu i zas doszlo zanim zaszlam w ciaze...

p19uskjoy20ehkws.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ja dziś po wizycie. Maluszek zdrowy,ma już 320 gram. Uwielbiam na niego patrzec.
    Lekarz sprawdzał też szyjke w usg i we wzierniku wszystko ok co mnie cieszy bo ja czuję brzuszek. Często mnie boli w pachwinach,przy kichaniu,czy gwałtownym skręcie,czasami sam z siebie jest tkliwy jakbym miała"zakwasy" pisze to ponieważ byłam zaniepokojona a jest ok i Lekarz mowi ze to objawy rozciągania macicy

Anita12, taka_ja, Vaina, Klarcia, kr0pka, kark, Mimi86, milagro, malaczarna07, MatyldaG, m@rtynka, Aarizona, okano1, severi, czirisz, Fedra, wolfik25 lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Nelus... dawno sie nie oddzywala a jutro ma wizyte.

p19uskjoy20ehkws.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę miałam zaplanowaną na 26 października - połówkowe miało być... ale jednak jutro też się wybieram. Badanie siuśków wykryło dość liczne bakterie a we krwi tsh skoczyło do 3,5 :( wystraszyłam się... mam nadzieję, że doktorek szybko mnie poratuje. No i reszta parametrów krwi nie stabilna. Moje pierwsze tak złe wyniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 19:51

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss nie ma co się martwić na zapas! :* Lekarz na pewno przepisze ci jakieś lekarstwa i wszystko unormujesz :)

Crisperss lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss głowa do góry są na to leki,często w ciąży swiruja wyniki dlatego każą nam się ciągle badać. Maleństwo jest już na tyle duże ze bedzie dobrze

Crisperss lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się ciągle martwię czy ten Polprazol w ciąży jest bezpieczny. Marrtusia, Tobie lekarz mówił, że bezpieczny? Na jednej stronie przeczytałam złe rzeczy na temat jego wpływu na płód i się wystraszyłam. A ta moja doktorowa od siedmiu boleści nie była zbyt pewna. A może ktoś jeszcze coś wie?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ