X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Ja pod spodnie nigdy nie nosiłam rajstop i teraz też pewnie nie będę. Ale do sukienek i tunik mam 40den z gatty i jestem zadowolona. Co do majtek to ja ostatnio w pepco kupiłam bo moje też już przyciasne ;)

ja niestety nie wyjdę bez rajstop, nie ma szans.. dupsko mi marznie i potem boję się o nerki i pęcherz.. jak polecacie gattę to już zerkam, dzięki!
    może wezmę jakieś 40-tki na teraz a na później 60 bo jak spadnie do 0/-1 to już nigdzie nie wyjdę :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ja mam ten prenalen do nosa i mi pasowal :-)

MatyldaG lubi tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    nigdy nie patrzyłam na skład. A ten poliuretan jest szkodliwy czy po prostu nie lubisz?

nie spotkałam się z tym włóknem więc wygooglałam i niestety jest sztuczne jak i poliamid i często są na bazie ropy naftowej, więc dla mnie odpada. Muszę mieć naturalne bo miewam dość częste infekcje i zależy mi na dobrej przepuszczalności powietrza i naturalnym składzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:47

Vaina lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja... elegancko :-D

Jak dziecko zapyta "mamo, tato dlaczego mam tak na imie?" Bo sie zapomnielismy hehehe

malaczarna07, Anita12, Czarnuszka, anuschka, Klarcia, kr0pka lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Moja koleżanka piła to żelazo przez slomke żeby jej zębów nie dotykało bo mówiła że jak dziecku podawała to mu zczernialy i szybciej się psuly. Poczytaj na necie ;)
    Kurde, weźcie tak nie mówcie! Ja teraz młodemu dawałam żelazo (Ferrum Lek) w syropie przez miesiąc :/ Została jeszcze jedna butelka, ale jak takie cuda się z zębami dzieją, to wolę mu mleczaków nie zabarwiać, szczególnie, że jeszcze kilka lat z nimi pożyje :/

Ja słodkim nie grzeszę, jakieś ciastko czy cukierka to raz na tydzień/dwa zjem. Ale za to coś tłustego typu boczek, smalec, śledziki w oleju... Uch, mam problem, żeby się powstrzymać :)

• fantasmagoriia Koleżanka

Wysłany: 11 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    ja niestety nie wyjdę bez rajstop, nie ma szans.. dupsko mi marznie i potem boję się o nerki i pęcherz.. jak polecacie gattę to już zerkam, dzięki!
    może wezmę jakieś 40-tki na teraz a na później 60 bo jak spadnie do 0/-1 to już nigdzie nie wyjdę :)

ja kupiłam dziś w rossmanie 60 za 15zł, ale jeszcze nie rozpakowałam bo w pracy siedzę w ciepłych getrach pod spodniami :P

Angie 232 lubi tę wiadomość

yj88v96.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ja chyba na rajstopy to już bym spodni nie wciągnęła...
    tak Wam zimno już? na mnie krzyczą, że wciąż w balerinkach biegam ale chyba już czas coś bardziej zabudowanego zakładać

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda i Jarzyna :) Pasowałyby do siebie :)

kark, milagro, okano1 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia wrote:
    http://www.mamasy.pl/a/oryginalne-imie-dla-dziecka-oto-top-warszawy-2016-247.html
    No nie wierzę, jest Thorgal XD Mój mąż długo chciał Kajtkowi Kaspian dać... ;)

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ponawiam pytanie, czy czujecie jakiś ból brzucha/pachwin? Ja od paru dni mam takie nieprzyjemne, bolesne rozpieranie w podbrzuszu i trochę się martwię. Wizyta dopiero w piątek.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Dziewczyny,ponawiam pytanie, czy czujecie jakiś ból brzucha/pachwin? Ja od paru dni mam takie nieprzyjemne, bolesne rozpieranie w podbrzuszu i trochę się martwię. Wizyta dopiero w piątek.

ja nie mam, ostatnio tak o tym twardnieniu brzucha myślałam ale u mnie to raczej po jedzeniu jest twardy ale to wysoko, zaraz pod biustem więc tam chyba może sobie być twardy

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia wrote:
    ja kupiłam dziś w rossmanie 60 za 15zł, ale jeszcze nie rozpakowałam bo w pracy siedzę w ciepłych getrach pod spodniami :P

ja już też mam za sobą getry pod spodniami, więc witaj w klubie! :)

malaczarna- w balerinach??? jejku, ja bym Cię po tyłku przetrzepała :) ale zazdroszczę takiej ciepłoty ciała, mnie nie ma co chyba grzać bo szczupła jestem ;/

fantasmagoriia lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie niby też nie ma co grzać, 54,5 kg to chyba nie jest źle :)
    teraz jak się sezon grzewczy zaczął to sytuacja u mnie w domu wygląda tak:
    mąż chodzi i rozkręca kaloryfery a ja chodzę za nim i zakręcam :P

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod takie ciazowe spodnie zakladacie ciazowe rajstopy? Nie zjeżdżają wam portki? Mni zawsze draznilo to ze mi zjezdzaja spodnie przez to e rajstopy sliskie no i tak jedno i drugie na brzuchu nie drazni?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Pod takie ciazowe spodnie zakladacie ciazowe rajstopy? Nie zjeżdżają wam portki? Mni zawsze draznilo to ze mi zjezdzaja spodnie przez to e rajstopy sliskie no i tak jedno i drugie na brzuchu nie drazni?

mnie czasem drażni, więc sobie podkładam pod górę rajstopy cieniutki top na ramiączka i zamiast rajstopy czuję bawełnę;
    fakt, zjeżdżają ale jak ma mi być zimno to już wszystko zniosę :)
    a ciążowe spodnie dopiero mi przyszły więc jak kupię rajstopy to będę testować! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:55

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Englein Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Z tego co patrzyłam po necie to od 750 do 950 PLN w zależności od sklepu.
    Nie tani, ale myślę, że warto zwłaszcza jak maluch już trochę podrośnie to trzymanie go w foteliku poza samochodem będzie dla niego dużo bardziej komfortowe.

Kiddy Evolution Pro 2 jest chyba trochę tańszy.
    Ech dylematy...my sie pomalu zastanawiamy,ze nie maxi cosi a recaro privia.
    Tak samo z wozkiem...jeszcze nie obejrzalam w Pl a juz zmiany...juz sama mam metlik :)

Klarcia lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    ja już też mam za sobą getry pod spodniami, więc witaj w klubie! :)

malaczarna- w balerinach??? jejku, ja bym Cię po tyłku przetrzepała :) ale zazdroszczę takiej ciepłoty ciała, mnie nie ma co chyba grzać bo szczupła jestem ;/

no dobra boję się.... jutro założę jakieś zabudowane... ;)

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja załozyłam dziś podwójne getry ciążowe i to te ocieplane :) dobrze ze wziełam w dwóch rozmiarach to te wieksze bez problemu naciagnełam na mniejsze, a było 6stopni na dworze.

Jak będzie -10 to chyba na to spodnie jeszcze założę, o ile sie zmieszczą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:57

Anita12, Angie 232, MatyldaG, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• Englein Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Sprawdzałam pod tym kątem. Ma wszystkie atesty i bardzo dobre oceny w testach zderzeniowych. W ocenach bezpieczeństwa nie różni się od Recaro, Maxi Cosi i innych producentów.
    Wbrew pozorom jak czygam na pl i ang stronach to maxi cosi nie ma takich super not jak wczesniej myslalam.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia mnie nic nie ciagnie w pachwinach ale czytalam ze w tym okresie moze tak sie zdarzac.

p19uskjoy20ehkws.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ