MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
i jeszcze katar się do mnie przyplątał
mówiecie ze ten prenalen krople sa ok? czy cos jeszcze moge zrobic? -
nick nieaktualnyJa jem wszystko, co chce i kiedy chce. Kocham jedzenie i cierpie jak nie mogę czerpać z niego przyjemności. Nie mówią obrzerać się do otyłości. Byłam jeden dzień na diecie i jigdy wiecej. Ciężko mi teraz jak stara ja patrzy na wspaniałe rzeczy które by zjadła, a ta nowa teraz wie, że przez gardło jej nie przejdzie
Jak wegetarianów rozumiem, bo miłość do zwierząt (chociaż dla mnie ryba też zwierzę) - tak weganów ni cholery. Podobnie jak nowo powstała moda na bezgluten, bezmleko itp. Można wszystko jeść rozsądnie, ale rezygnować całkowicie na wieki o nie. Ja bym się bała, że to odbije się na zwiększonych alergiach wśród przyszłych pokoleniach. Ale to jest moje zdanie i szanuje jak ktoś rezygnuje sobie dla przyjemności. W pracy mnie to denerwowało jak ktoś Ci wmawiał, że tego nie chce, tego też. Coś dla niego specjalnie przygotować, bo jest alergikiem, że nie może bo umrze, bo poważna sprawa, a potem na koniec zamawia wielkie ciacho. Jak tłumaczę, że zawiera gluten i to sporo: to wtedy odpowiedz - a tyle to mi nie zaszkodzi. Aha
Vaina, Magdzia88, kr0pka, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
milagro chetnie bym wbila bo az mi slinka cieknie, ale mam nadzieje ze maz mi wynagrodzi moje dzisiejsze nerwy tym schabaszczakiem
milagro lubi tę wiadomość
-
anuschka wrote:Vaina moja teściowa, jak dopiero co mnie poznawała to miała ogromne problemy co ma zrobić do jedzenia bo tego i tego nie lubię, to mi nie smakuje itd...
Teraz na szczęście już mnie zna
Fajną masz teściową. Moja się nie przejmuje moimi chorymi nerkami i wszystko daje przesolone (bo teść tak lubi), więc często jem tylko samą surówkę lub.. nic. Przez całe imieniny czy święta. I jeszcze mi się dostaje, że mi nie smakuje -
czirisz wrote:Ja słodycze uwielbiam podobnie jak Matylda w sklepie zawsze zaczynam od półek z batonikami, cukierkami
zawsze mam zapas
czirisz lubi tę wiadomość
-
A mnie dziś po laboratorium rano jakoś tak przewiało, że musiałam zakopać się na 1,5 godz pod kołdrę i oczywiście zasnęłam. Ale coś czuję z lewej strony gardło, jeszcze nie wyraźnie, ale trzeba działać, więc wjechałam z 0,5 l herbaty z imbirem, pomarańczą, sokiem malinowym, miodem i goździkami
do tego wczorajsze grillowane sushi i będę zajadać.. a jaki bałagan wkoło to jestem przerażona, trzeba to ogarnąć.. jaką mam niemoc przez tą pogodę..
Szczęśliwa mama Zuzi -
nick nieaktualnyU mnie w pierwszej ciąży przytyłam 15kg (ale zaczynałam z BMI 17.6), a w drugiej 13kg (BMI startowe 19.1).
U mnie przy córce waga w dzień jej urodzin wg usg przez 2 różnych ginów wyszła 2900 i 3500, urodziła się 3120g.
Syn znowu 5 dni przed porodem usg pokazało 3500g, a urodził się 2930g
Także, mimo, że mała niby tak rośnie to i tak nie zakładam wagi większej niż 3200
Herbata zielona zmniejsza wchłanianie kwasu foliowego, także w ciąży lepiej się zastanowić - wolę podkręcić metabolizm czy żeby maluch miał dobrzeVaina, Anita12 lubią tę wiadomość
-
A ja jem wszystko i kiedy mi się zachce nie robię sobie żadnych dietek bo całe życie miałam niedowage
teraz ważę 51 kg i stoi w miejscu
jakichś cudów do jedzenia nie potrzebuje teraz mam ochotke na sledzika w sosie śmietanowym więc idę sobie dziabnąć ;p
Z jedzeniem nie wydziwiam dzidzi potrzebuje wszystkiego po trochukark, Vaina, MatyldaG, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jakie rajstopy ciążowe będziecie wkładały na taką jesienną pogodę ale nie do sukienki, tylko bardziej pod spodnie (chodzi o grubość den)?
chcę sobie kupić ale zastanawiam się, jaka grubość będzie najlepsza..
no i czas wymienić bieliznę bo uwierają mnie majty a tego jest tyle, że zgłupieć można ;/ macie jakiś dobry sklep internetowy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:18
Szczęśliwa mama Zuzi -
Vaina wrote:Czyli nie tylko ja jestem czkoladożercą
ja się też przyznaję, że czasem grzeszę....zawsze się zastanawiam po co do czekolad wprowadzili te opakowania wielokrotnego zamykania - czy ktoś tego w ogóle używa?
ja otwieram czekoladę, jem i papierek wyrzucam.. ;P
Vaina, kr0pka, Klarcia, Marynia991, taka_ja, Fipsik, anuschka, Tosia 1981, severi, Crisperss lubią tę wiadomość
Dominik
-
Angie 232 wrote:Dziewczyny, jakie rajstopy ciążowe będziecie wkładały na taką jesienną pogodę ale nie do sukienki, tylko bardziej pod spodnie (chodzi o grubość den)?
chcę sobie kupić ale zastanawiam się, jaka grubość będzie najlepsza..
no i czas wymienić bieliznę bo uwierają mnie majty a tego jest tyle, że zgłupieć można ;/ macie jakiś dobry sklep internetowy?
Ja pod spodnie nigdy nie nosiłam rajstop i teraz też pewnie nie będę. Ale do sukienek i tunik mam 40den z gatty i jestem zadowolona. Co do majtek to ja ostatnio w pepco kupiłam bo moje też już przyciasneTosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Vaina wrote:Co do tego jakie pod spodnie to nie wiem.
Ale aktualnie kupiłam se do latania po domu marylin 40 i srednio mi sie podobają. Mają niefajne szycia na brzuchu które przy troche bardziej obcisłej sukience może być widać. Teraz kupiłam sobie gattę - nie maja tych szyć, ale nie umiem powiedzieć czy sie fajnie nosi
dzięki, też patrzyłam na marylin... więc raczej już nie wezmę.. gatty chciałam majty, ale skład odpada, zależy mi na bawełnie z elastanem a nie poliuretanem.. zobaczę te rajstopy.
Szczęśliwa mama Zuzi -
fantasmagoriia wrote:o rety czytam i nie wierzę.. Mrówka, Jarzyna, AMNEZJA?? really??
http://www.mamasy.pl/a/oryginalne-imie-dla-dziecka-oto-top-warszawy-2016-247.html
ostatnio chyba w dzień dobry tvn mówili, że w polsce jest dwóch panów o imieniu "Żyraf"Dominik
-
fantasmagoriia wrote:o rety czytam i nie wierzę.. Mrówka, Jarzyna, AMNEZJA?? really??
http://www.mamasy.pl/a/oryginalne-imie-dla-dziecka-oto-top-warszawy-2016-247.htmlAnita12, Marynia991 lubią tę wiadomość