X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Planuję zrobić taki:

http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-budyniowy-z-malinami

Tylko chcę go jeszcze jakoś ładnie ozdobić.
    Super już sam w sobie bez ozdób ładny taki kolorowy maliny dajesz świeże? Napewno dobry jak zrobisz w tygodniu to czekam na zdjęcie:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 10:37

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wierze wadze z usg. Jak lerzalam w szpitalu przed porodem z Tosia to w dzień kiedy robili cesarkę wyszło, ze wazy 3400-3500 a urodziła ie 3880, wiec duza różnica.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam że cybexy są super

Klarcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    Ja tam nie wierze wadze z usg. Jak lerzalam w szpitalu przed porodem z Tosia to w dzień kiedy robili cesarkę wyszło, ze wazy 3400-3500 a urodziła ie 3880, wiec duza różnica.
    U mnie Łukaszek miał mieć 3500 a ur 3600 wiec sprawdziło sie ale ja tez nie wierze w 100% to tylko maszyna czasami pomiar źle wyjdzie

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Co do wagi dziecka to pierwsze w 16 tyg miało 173g a to teraz w 17 tyg 184g więc u mnie póki co wygląda na to że pierwsze większe. No ale zobaczymy co będzie później. Będę porównywać choć waga wg USG też prawdy nie mówi. Mój synek na USG tuż przed porodem miał 3800 a urodził się 3400 więc spora różnica.
    Tak jak moja. Miała mieć według usg 3200/3300 a miała 2780. Bardzo się zdziwiłam.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Sprawdzałam pod tym kątem. Ma wszystkie atesty i bardzo dobre oceny w testach zderzeniowych. W ocenach bezpieczeństwa nie różni się od Recaro, Maxi Cosi i innych producentów.
    No to super. Muszę pomyśleć o czymś takim.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porównałam sobie wagę moich dzieciaczków. Pierwsza córka w 19 tygodniu ważyła 232 g, córka w brzuchu teraz w 19 tygodniu waży 223 g :)

Mi lekarz prowadzący powiedział, że córka urodzi się z wagą 3300 i urodziła się 3310.
    Dokładnie też co do dnia określił dzień porodu. Mam nadzieję, że tym razem też będzie taki precyzyjny :)

taka_ja lubi tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nieustannie głodna. Już przytyłam prawie 5kg i boje się co będzie dalej :/ Teraz trochę stresów nas czeka to nie będzie czasu jeść, ale ja bez przerwy chodzę i czuję się jakbym miała zaraz paść z głodu...

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Porównałam sobie wagę moich dzieciaczków. Pierwsza córka w 19 tygodniu ważyła 232 g, córka w brzuchu teraz w 19 tygodniu waży 223 g :)

Mi lekarz prowadzący powiedział, że córka urodzi się z wagą 3300 i urodziła się 3310.
    Dokładnie też co do dnia określił dzień porodu. Mam nadzieję, że tym razem też będzie taki precyzyjny :)

o kurcze to niezły jest w te klocki :) a mógłby podać 6 cyfr? :P

Klarcia, taka_ja lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie chciałam napisać, że na następnej wizycie podsunę mu kupon lotka do wypełnienia :)

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże jak dobrze, że Wy tu jesteście, czasami w pracy to tak się nudzę, że szok a tak Was czytam i mi szybciej czas leci :)

Anita12 lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz waga. W pierwszej ciąży w 19 tygodniu byłam na plusie 2 kg, teraz jestem na minusie 2 kg. Tylko, że w pierwszej startowałam z niższego pułapu, więc teraz waga się wyrównała i na tym etapie ważę tyle co w pierwszej ciąży.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ciezki poranek... Dostalam wczoraj od lekarza syrop z zelazem na ta spadajaca hemoglobine. Powiedzial zeby pic miarke rano i wieczorem pol godziny przed posiłkiem. Na opakowaniu pisza ze jedna miarka (20ml) to dzienna dawka dla osoby doroslej i zeby jej nie przekraczac... Zglupialam! Stwierdzilam ze bede pic po 15ml rano i wieczorem. Wczoraj wieczorem poszlo gladko a dzis rano na pusty zoladek MASAKRA! Od razu zaczelo mi sie tym zelazem odbijac a jak sprobowalam zjesc kanapke to od razu mdłości. Odczekalam jakis czas zrobilo mi sie lepiej, kanapka do ust i znowu bleee polecialam wymiotowac. No i niestety syrop sie nie przyjal. Sprobuje jeszcze jutro ale jak tak dalej pojdzie yo chyba bede pic te 20ml tylko wieczorem...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak piszecie o tej wadze, to wlazłam na swoją, i albo mam zakrzywienie czasoprzestrzeni, albo schudłam. :o Się zdziwiłam, zobaczę co mi dzisiaj wyważą na wizycie, bo może to moja waga jakaś głupia.

• misia_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Witam sie w ciezki poranek... Dostalam wczoraj od lekarza syrop z zelazem na ta spadajaca hemoglobine. Powiedzial zeby pic miarke rano i wieczorem pol godziny przed posiłkiem. Na opakowaniu pisza ze jedna miarka (20ml) to dzienna dawka dla osoby doroslej i zeby jej nie przekraczac... Zglupialam! Stwierdzilam ze bede pic po 15ml rano i wieczorem. Wczoraj wieczorem poszlo gladko a dzis rano na pusty zoladek MASAKRA! Od razu zaczelo mi sie tym zelazem odbijac a jak sprobowalam zjesc kanapke to od razu mdłości. Odczekalam jakis czas zrobilo mi sie lepiej, kanapka do ust i znowu bleee polecialam wymiotowac. No i niestety syrop sie nie przyjal. Sprobuje jeszcze jutro ale jak tak dalej pojdzie yo chyba bede pic te 20ml tylko wieczorem...

Uważaj na zęby przy tym syropie bo się lubią psuć i czernieć i to bardzo

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki , człowieka jeden dzien nie ma na kompie i juz nadrobic mu ciezko :)
    powodzonka na dzisiejszych wizytach

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nataliad Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witamy się w ten niezbyt fajny poranek. Nadal przeziębienie nas trzyma niestety.
    Wczoraj kladłam się spać i nagle taki ból w plecach mnie złapał że szok, z tego co pamiętam taki sam ból złapał mnie w pierwszej ciąży jak miałam problemy z nerkami. Już się przestraszyłam, ze szpital mnie czeka. Tym bardziej ze te wyniki moczu miałam niefajne i ciagle jestem na furaginie. Ale od rana spokój. Zastanawiam się czy to możliwe, że mały mi się gdzieś tam w okolicy nerki ułożył? Akurat wtedy leżałam na plecach a łożysko mam na przedniej ścianie. Sądzicie że to możliwe już na tym etapie?

Jadę na szybkie zakupy i biorę się za barszcz czerwony. Chyba ze dwa tygodnie za mną chodzi odkąd ktoraś z Was pisała że jadła z uszkami :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja jestem nieustannie głodna. Już przytyłam prawie 5kg i boje się co będzie dalej :/ Teraz trochę stresów nas czeka to nie będzie czasu jeść, ale ja bez przerwy chodzę i czuję się jakbym miała zaraz paść z głodu...

Balladyna mam to samo :D Jestem juz 4 kg na plusie. Staram sie nie jesc dużo, ale wtedy za to jem bardzo czesto bo zaraz znowu jestem głodna.

Balladyna lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. Odebrałam dziś wyniki moczu i było ze krew w moczu. Bardzo sie martwie cos ktos?

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 kg na plusie :) staram sie pilnować bo jestem grubasek :D

f2w39jcg7nkjwvn7.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ