X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam. Czas zacząć 17 tydzien i rozpoczac go pobraniem krwi. Oby kolejka byla krótka.

severi, Klarcia, Anita12, m@rtynka lubią tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak będzie długa można brzuch wypiąć i uwaga ciąża :)

Klarcia lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    My już po wizycie. Dzidziuś ma się dobrze. Waży 140g. Podczas USG miał czkawkę i trzymał palec w buzi...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1335f526aff.jpg

Słodki widok :-D

I siusiaka też ma... ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3677ddf39a91.jpg

Jedyne co mnie trochę zmartwiło jak po wizycie zobaczyłam pomiary, to dzidziuś ma krótszą kość udową w stosunku do wieku ciąży i już nie zapytałam o to lekarki. Ale na wizycie mówiła, że wszystko jest dobrze. I nie wiem co myśleć...?

jejkuś ale fajne to z tym kciukiem :) extra :)
    a zdjęcia ptaszka nie dostałam :P

Klarcia lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czekam w kolejce. Numer z brzuchem nie przejdzie bo tu 3/4 kolejki ma brzuch

860i2n0aa0kupyp7.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja juz po wizycie, maluchy mają po 350 i 330 gram. Dalej w pozycji 69. Ginek mówił ze jeszcze z dwa tygodnie i ruchy powinnam czuć lepiej. Brzuch kazał mi sprawdzać na lezaco i porównywać wtedy do uda czy są takiej samej twardości jak tak to dobrze i nie kazał sprawdzać tam gdzie są dzieci bo będzie zawsze twardszy. Z dziwnych rzeczy to skutal mnie tak po bokach jakby na plecach i pytał czy boli :p
    Hmm i wymyślił żebym brała co drugi dzień tabletkę acardu któraś z Was może to ma? :/

ale olbrzymy :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj też jadę na wizytę sprawdzić co się w brzuchu dzieje :)
    A za tydzień wakacje w Hiszpanii. Czeka mnie szok temperaturowy :D

Anita12 lubi tę wiadomość

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze żebyś się po powrocie nie rozchorowała..

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    kurcze żebyś się po powrocie nie rozchorowała..

Nic nawet nie mów, właśnie walczę z przeziębieniem od ładnych paru dni.

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my planowaliśmy z bratem, żeby jechać w przyszłym roku w dwie pary na wakacje do Hiszpanii, ja zaszłam w ciążę a potem dwa miesiące później się okazało, że oni zaliczyli wpadkę więc zamiast Hiszpanii to chrzciny będziemy robić :P hehe

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malotka Hiszpania to dla mnie raj na ziemi. Mi się cudownie kojarzy bo w Hiszpani dowiedzialam sie ze jestem w ciazy ;)
    Mam nadzieje ze tam wypoczniesz.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja juz po wizycie, maluchy mają po 350 i 330 gram. Dalej w pozycji 69. Ginek mówił ze jeszcze z dwa tygodnie i ruchy powinnam czuć lepiej. Brzuch kazał mi sprawdzać na lezaco i porównywać wtedy do uda czy są takiej samej twardości jak tak to dobrze i nie kazał sprawdzać tam gdzie są dzieci bo będzie zawsze twardszy. Z dziwnych rzeczy to skutal mnie tak po bokach jakby na plecach i pytał czy boli :p
    Hmm i wymyślił żebym brała co drugi dzień tabletkę acardu któraś z Was może to ma? :/

ja biorę jedną tabl acardu od chyba już poł roku, dwa miesiace przed zajsciem w ciaze brałam i biore do dzisiaj, Acard nie zaszkodzi, wrecz mi pomógł Lekarz miesiac temu mi powiedział abym odstawila Clo skoro biore acard

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mi się marzy Hiszpania ach teraz to już w ogóle gdy u mnie tak zimno wygrzać się;)) Nie do pomyślenia żeby w szpitalu płacić za krzesło no to jest chore powinni być szczęśliwi źe rodzice są i czuwają przy dzieciach.Dziewczyny ile posiłków jecie układanie jakiś jadłospis sobie ją trochę się pilnuje bowiem 1 ciąży 25 kg w drugiej 18 przytyłam a potem musiałamodchudzac się rok a i tak mam nadwagę, spytam ile jecie mniej więcej? Pytam bo nie wiem czy ja za dużo nie jem:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 08:55

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Cześć dziewczyny właśnie nadrobiłam :)

Mam pytanko osoby które mają skierowanie na obciążenie, to glukoza ma być 50 czy 75?

Ja mam skierowanie na glukozę 75

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do acardu to moja mama bierze tato brat. Lekarz rodzinny im polecił wręcz aby brali zapobiegawczo źe nie zaszkodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 08:59

• Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    No Acard :/ niby pisze na necie ze zapobiega stanowi przedrzucawkowemu i przedwczesnemu porodowi ale on rozrzedza przecież krew, a jak dostane potem jakiegoś krwotoku przy porodzie?
    Czyli acard zapobiega tem co mozesz miec przy tym nadcisnieniu. Moze dlatego to zapisal?

hchy43r8kkymthav.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja pierwsza ciąża więc nie wiem ile przytyję.. waga startowa 53,5 kg, obecnie ważę 54,5 kg
    ja jem rano w domu o 6.30 lekkie śniadanko (kanapka, musli z mlekiem albo jajecznica), potem w pracy o 9.30 jogurt (śniadanie nr 2), potem o 12.00 śniadanie nr 3 (dwie kanapki z serkiem i pomidorem), potem po 15.00 obiad (zazwyczaj zupka), o 17.00 jakiś owoc i potem jak jeszcze mam miejsce to coś jeszcze zjem, wczoraj wciągnęłam jeszcze ze dwie kanapki po 20.00, ale generalnie to wieczorem nie jestem już głodna.

ale Ty przybierałaś pewnie dopiero na samej końcówce ciąży czy to raczej tak równo ta waga do góry szła?

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ja mam skierowanie na glukozę 75
    Ja piłam sok a w Polsce piłam 75 glukozy dałam radę na czczo miałam 70 teraz po 1 godz 132 po dwóch 134 więc ok

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na glukozę idę w listopadzie, u mnie robi się ją w 24 tygodniu. Kupię sobie o smaku cytrynowym :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    to moja pierwsza ciąża więc nie wiem ile przytyję.. waga startowa 53,5 kg, obecnie ważę 54,5 kg
    ja jem rano w domu o 6.30 lekkie śniadanko (kanapka, musli z mlekiem albo jajecznica), potem w pracy o 9.30 jogurt (śniadanie nr 2), potem o 12.00 śniadanie nr 3 (dwie kanapki z serkiem i pomidorem), potem po 15.00 obiad (zazwyczaj zupka), o 17.00 jakiś owoc i potem jak jeszcze mam miejsce to coś jeszcze zjem, wczoraj wciągnęłam jeszcze ze dwie kanapki po 20.00, ale generalnie to wieczorem nie jestem już głodna.

ale Ty przybierałaś pewnie dopiero na samej końcówce ciąży czy to raczej tak równo ta waga do góry szła?
    Tak na końcu tak mi waga poszła w górę źe aż się bałam teraz ograniczając się jem tyle co ty gdzieś ale mogłabym z dwa razy tyle taki żarłok że mnie ;))ale to niezdrowo lekarka mnie pilnuje i rodzinny w pl też zakazał mi jedzenia tyle więc czasem jestem głodna ale mi mówią lekarze że to zdrowiej niż przejadać sie.

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    http://www.mamasy.pl/a/rodzicu-nie-uzywaj-fotelika-zamiast-gondoli-263.html

Jest na to sposób...Kiddy i Cybex to dwie firmy, które mają w swojej ofercie foteliki rozkładane do pozycji leżącej, tak żeby przy wpięciu fotelika do stelażu wózka dziecko było w pozycji leżącej a nie skulonej. Ja właśnie taki fotelik będę kupować. Wiadomo, że gondoli nie zastąpi, ale zawsze to większy komfort dla dziecka.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e70342938e6d.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54cfcbb24d59.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 09:13

Anita12, severi lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ