X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja juz po pierwszych kroplowkach mam lezec , usg w normie widzialam dzieciaczka ale spalsobie i nie wiercil sie , kamien z serca ale na obserwacji na razie mam zostac i polezec :P eh no trudno wszystko dla maluszka ;) <3

Klarcia lubi tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia mi się wydaje ze takie różnice są w normie. U nas jak pisałam są o ponad tydzień. Na tym etapie każde dziecko rozwija się inaczej, każde jest inne. Jedne urodzi się mając 50cm a drugie 60cm. A te wyliczenia na usg są pewnien jakieś statystyczne.

Klarcia, m@rtynka lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, maluchy mają po 350 i 330 gram. Dalej w pozycji 69. Ginek mówił ze jeszcze z dwa tygodnie i ruchy powinnam czuć lepiej. Brzuch kazał mi sprawdzać na lezaco i porównywać wtedy do uda czy są takiej samej twardości jak tak to dobrze i nie kazał sprawdzać tam gdzie są dzieci bo będzie zawsze twardszy. Z dziwnych rzeczy to skutal mnie tak po bokach jakby na plecach i pytał czy boli :p
    Hmm i wymyślił żebym brała co drugi dzień tabletkę acardu któraś z Was może to ma? :/

milagro, czirisz, Balladyna, severi, Vaina, Anita12, okano1, Wonderwall, taka_ja, kr0pka, Tosia 1981, Marynia991, anuschka, m@rtynka, borsuk, misia_, fantasmagoriia, kark lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acardu?!

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • severi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny właśnie nadrobiłam :)
    Ale tu się dużo działo :)
    Ale śliczne zdjęcia, no i wspaniale że wszystko ok :)
    Mam pytanko osoby które mają skierowanie na obciążenie, to glukoza ma być 50 czy 75? i jakie miałyście same wyniki na czczo?
    kr0pka cieszę się że to jednak potwierdzasz moją teorie że było 15.10 myślałam że już naprawdę coś mi się dzieje :D

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja juz po wizycie, maluchy mają po 350 i 330 gram. Dalej w pozycji 69. Ginek mówił ze jeszcze z dwa tygodnie i ruchy powinnam czuć lepiej. Brzuch kazał mi sprawdzać na lezaco i porównywać wtedy do uda czy są takiej samej twardości jak tak to dobrze i nie kazał sprawdzać tam gdzie są dzieci bo będzie zawsze twardszy. Z dziwnych rzeczy to skutal mnie tak po bokach jakby na plecach i pytał czy boli :p
    Hmm i wymyślił żebym brała co drugi dzień tabletkę acardu któraś z Was może to ma? :/
    Po bokach to chyba Ci nerki sprawdzał. Acard? To mi się kojarzy, że coś na serce. Ale może się mylę.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Matylda ja biorę acard codziennie i inne leki,jestem po ivf. Z acardem to częsta praktyka,choć na ulotce trochę straszą. Jutro mam wizyte,mam nadzieje ze lekarz odstawi progesterony bo mam już ich dość

MatyldaG lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Acardu?!
    No Acard :/ niby pisze na necie ze zapobiega stanowi przedrzucawkowemu i przedwczesnemu porodowi ale on rozrzedza przecież krew, a jak dostane potem jakiegoś krwotoku przy porodzie?

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• severi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała lekarka acard ale myślę że w moim przypadku bezsensu ale nie ważne. Jest to na serce, czytałam sporo że w ciąży spokojnie można brać i wielu kobietą pomogło :) rozrzedza to też krew dlatego czasem później każą odstawić już przed porodem

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita chyba a nerki chociaż ja z anatomii to słaba jestem :p
    Fruzia a z jakiego powodu miałaś Acard dodany? Ja też po in vitro ale tego akurat nie miałam. Mi leki w większości juz odstawili dupka mam jeszcze utrzymanego ale też powoli odstawiam co jakiś czas po tabletce.

Anita12 lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard to są tabletki zapobiegające zlepianiu płytek a tym samym zatorom. Przy skaczacym ciśnieniu chyba warto. To są te tabletki w kształcie serca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 21:58

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Was nadrabialam,działo się. Kropka wyluzuj smutno bez Ciebie,kojarzę Cię z innego wątku który czytałam i mam sentyment:-)nie jesteś awanturna,tylko masz charakter,ja to lubie!
    Matylda Twój piesek jest cudny,uwielbiam Piesiusie.Koleżanka ma Spanielka-super niania z niego była jak mały się urodził!

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • MatyldaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze chłop wie co robi, powiedział ze z moim ciśnieniem będzie gorzej bo im bardziej zaawansowana ciąża tym wyższe ciśnienie a ze blizniaki to podwójne obciążenie dla organizmu i serca itd i nagle wyszczelil ze można ten Acard wprowadzić.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• befra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Czyli jest słabe? Kupiłabyś po raz drugi takie samo.
    U nas w miejscu gdzie będzie stać nie przeszkadzają boki :)

Myślę że to kwestia użytkowania. Mój młody jak był chwilę z niania to podobno zaczął skakać i się złamało. No ale nie wiem jak to dokładnie wyglądało. Teraz nie raz skoczy i nic się nie dzieje. Mam nadzieję że jeszcze drugie dzidzi się wyspi. Czy bym kupiła? Myślę że tak, bo za tą cenę warto.

Vaina lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam wogole wypas tych leków i acard i fraxiparine bo ułatwiają zagniezdzenie i zabezpieczają zarodek przed poronieniem. Poza tym zapobiegają zakrzepicy bo przy takich ilościach hormonów jest ryzyko. Mój lekarz to praktykuje bo konsultowalam z innymi Dziewczynami z kliniki,ale jest skuteczny,więc go dzielnie słucham. Wiem że jesteś po ivf bo czytałam wątek i mialam transfer tuż za Tobą:-)

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:

Ja słyszałam,że Acard wspomaga pracę łożyska reguluje przepływy krwi i zapobiega hipotrofii. Dzieciaczki masz już super duże:)
    Unbelmished to teraz masz ciężko ćóreczka w szpitalu a Ty w ciąży to już dużo dla ciężarnej przeżyć:( u mnie chłopcy jak leżeli to też takie przepełnienie było że wojna o łóżka była nie do pomyślenia w tych czasach żeby ludzie na krzesłach spali bo z dziećmi chcą być swoimi , ja za łózko za dobę płaciłam 30 zł,że młody miał zapalenie płuc to potem fajną kwotę mi wystawili masakra jakaś.
    Co do teściowych ja nawet z moją nie mam kontaktu chociaż ani ona mnie ziębi ani grzeje taka obojętna mi jest uwag żadnych nie robi bo ma pełno wnuków nigdy nic nie pomogła mi ale nawet nie chciałam, no może teraz tylko już ciągle do męża przez tel o płeć pyta eh :)) chciałabym mieć z nią lepszy kontakt ale się nie da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 22:11

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Ja dostałam wogole wypas tych leków i acard i fraxiparine bo ułatwiają zagniezdzenie i zabezpieczają zarodek przed poronieniem. Poza tym zapobiegają zakrzepicy bo przy takich ilościach hormonów jest ryzyko. Mój lekarz to praktykuje bo konsultowalam z innymi Dziewczynami z kliniki,ale jest skuteczny,więc go dzielnie słucham. Wiem że jesteś po ivf bo czytałam wątek i mialam transfer tuż za Tobą:-)
    To mój gin z kliniki chyba na odwrót minimum możliwych leków, ale najważniejsze że się udało nie ważne jakim sposobem :)

Fruzia85 lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• severi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamasy.pl/a/rodzicu-nie-uzywaj-fotelika-zamiast-gondoli-263.html

taka_ja lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na cale szczęście jutro będzie w domu. Maz wziął urlop wiec tyle dobrze, ze mnie odciążył e spaniem na krześle. Jak rok temu mloda miała jelitowke i leżałyśmy w tym samym szpitalu to miałam lozko polowe ale to była ozolatka no i trafiła mi się taka wspaniała pielęgniarka, ze nie zapłaciłam ani grosza. A teraz musze spłacić za to, ze maz został i śpi na krześle, chore.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z samego rana :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ