MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie! Ja ok 8.30 jem dwie kanapki, o 12 obiad, zazwyczaj zupa, ok 15.30-16 jakaś kanapka lub owoc zależy czy jestem głodna i ok 18.30-19 kolacja zazwyczaj kanapki lub jajecznica albo co tam wymysle. Waga startowa 76,5 teraz 71,2.
okano1, kr0pka lubią tę wiadomość
-
Ja muszę ograniczać słodkie bo jestem strasznym łasuchem. Lubię co weekend mieć jakieś ciasto w domu upieczone własnoręcznie. Powiedziałam ostatnio mężowi, że co 3 tygodnie będę coś piec bo inaczej nici z tym moim niejedzeniem słodkości
W czwartek mój mąż ma urodziny i szykuję mu imprezkę urodzinową i będę sama robiła tort
To będzie mój drugi tort w historii
okano1, taka_ja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa waga startowa 74 teraz 77 wiec ja się przyznam lubie słodycze takie jakies wafelki batoniki i obecnie staram sie ich nie jesc w ogóle bo nie dośc że grozi to cukrzyca ciężarnych to waga leci w góre wezme z was przykład widze że zdrowo jecie super nie przytyjecie dużo z taką dietą, mnie zgubiły słodycze w każdej z ciąż jadłam lody na kilogramy teraz już nawet nie kupuje choć kuszą mnie desery...
-
nick nieaktualnyCzarnuszka wrote:Ja muszę ograniczać słodkie bo jestem strasznym łasuchem. Lubię co weekend mieć jakieś ciasto w domu upieczone własnoręcznie. Powiedziałam ostatnio mężowi, że co 3 tygodnie będę coś piec bo inaczej nici z tym moim niejedzeniem słodkości
W czwartek mój mąż ma urodziny i szykuję mu imprezkę urodzinową i będę sama robiła tort
To będzie mój drugi tort w historii
-
okano1 wrote:Ja waga startowa 74 teraz 77 wiec ja się przyznam lubie słodycze takie jakies wafelki batoniki i obecnie staram sie ich nie jesc w ogóle bo nie dośc że grozi to cukrzyca ciężarnych to waga leci w góre wezme z was przykład widze że zdrowo jecie super nie przytyjecie dużo z taką dietą, mnie zgubiły słodycze w każdej z ciąż jadłam lody na kilogramy teraz już nawet nie kupuje choć kuszą mnie desery...
Ja w pierwszej ciąży zaczęłam tyć w 19 tyg a jak już ruszyła to 20 kg. Teraz ograniczyła słodycze, słodkie napoje typu Pepsi, czipsy choć nie powiem bo czasem zdarzy mi się coś podejść ale obiecalam sobie że tym razem będę się bardziej pilnować. -
W pierwszej ciąży jakoś systematycznie tyłam. Teraz mimo, że miałam mdłości ale bez wymiotów przytyłam lekko ponad 2 kg. Ale wiem, że dopiero teraz waga ruszy. Dzidziuś teraz zacznie najwięcej przybierać na wadze. Ciekawe ile będzie miało g dziecko jak sie urodzi. Podobno drugie jest troszkę większe.
-
Czarnuszka wrote:Ja na glukozę idę w listopadzie, u mnie robi się ją w 24 tygodniu. Kupię sobie o smaku cytrynowym
-
Klarcia wrote:Jest na to sposób...Kiddy i Cybex to dwie firmy, które mają w swojej ofercie foteliki rozkładane do pozycji leżącej, tak żeby przy wpięciu fotelika do stelażu wózka dziecko było w pozycji leżącej a nie skulonej. Ja właśnie taki fotelik będę kupować. Wiadomo, że gondoli nie zastąpi, ale zawsze to większy komfort dla dziecka.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e70342938e6d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54cfcbb24d59.png
-
Anita12 wrote:A ile takie cudo kosztuje?
Z tego co patrzyłam po necie to od 750 do 950 PLN w zależności od sklepu.
Nie tani, ale myślę, że warto zwłaszcza jak maluch już trochę podrośnie to trzymanie go w foteliku poza samochodem będzie dla niego dużo bardziej komfortowe.
Kiddy Evolution Pro 2 jest chyba trochę tańszy. -
Też zaczynam 17 tydzień. Z jednej strony myśle il jeszcze czasu, masa do porodu! A z drugiej strony myślę, że jeszcze listopad i grudzień zakupów potem wózek łóżeczko i pranie z prasowaniem i poród. Ostatnio na wieszakach wyprzedażowym HM znalazłam fajne spodnie ciążowe za 50 zł
Anita12, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Klarcia wrote:Jest na to sposób...Kiddy i Cybex to dwie firmy, które mają w swojej ofercie foteliki rozkładane do pozycji leżącej, tak żeby przy wpięciu fotelika do stelażu wózka dziecko było w pozycji leżącej a nie skulonej. Ja właśnie taki fotelik będę kupować. Wiadomo, że gondoli nie zastąpi, ale zawsze to większy komfort dla dziecka.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e70342938e6d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54cfcbb24d59.png
Jakoś mi się te zdjęcia nosidełka skojarzyły z pokebolemKlarcia, severi, czirisz lubią tę wiadomość
-
Klarcia wrote:Z tego co patrzyłam po necie to od 750 do 950 PLN w zależności od sklepu.
Nie tani, ale myślę, że warto zwłaszcza jak maluch już trochę podrośnie to trzymanie go w foteliku poza samochodem będzie dla niego dużo bardziej komfortowe.
Kiddy Evolution Pro 2 jest chyba trochę tańszy.
-
Jejku dziewczyny ale Wy piszecie
podjęłam próbę nadrobienia Was ale się poddaję
nie dam rady
okano1, Marrtusia, MatyldaG lubią tę wiadomość
-
Anita12 wrote:Tylko się zastanawiam nad jego bezpieczeństwem jako fotelika samochodowego. Nie wygląda masywnie i bezpiecznie a raczej tak krucho
Sprawdzałam pod tym kątem. Ma wszystkie atesty i bardzo dobre oceny w testach zderzeniowych. W ocenach bezpieczeństwa nie różni się od Recaro, Maxi Cosi i innych producentów.Anita12 lubi tę wiadomość
-
blekitna wrote:W pierwszej ciąży jakoś systematycznie tyłam. Teraz mimo, że miałam mdłości ale bez wymiotów przytyłam lekko ponad 2 kg. Ale wiem, że dopiero teraz waga ruszy. Dzidziuś teraz zacznie najwięcej przybierać na wadze. Ciekawe ile będzie miało g dziecko jak sie urodzi. Podobno drugie jest troszkę większe.
Co do wagi dziecka to pierwsze w 16 tyg miało 173g a to teraz w 17 tyg 184g więc u mnie póki co wygląda na to że pierwsze większe. No ale zobaczymy co będzie później. Będę porównywać choć waga wg USG też prawdy nie mówi. Mój synek na USG tuż przed porodem miał 3800 a urodził się 3400 więc spora różnica. -
nick nieaktualnyAnita12 wrote:Tylko się zastanawiam nad jego bezpieczeństwem jako fotelika samochodowego. Nie wygląda masywnie i bezpiecznie a raczej tak krucho
Ale nie ma wyglądać masywnie, tylko mieć wszelkie testy i atesty, a akurat i kyddy i cybex je mają na całkiem niezłym poziomieKlarcia, Anita12, Englein lubią tę wiadomość