X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okano1 wrote:
    Witam mi się marzy Hiszpania ach teraz to już w ogóle gdy u mnie tak zimno wygrzać się;)) Nie do pomyślenia żeby w szpitalu płacić za krzesło no to jest chore powinni być szczęśliwi źe rodzice są i czuwają przy dzieciach.Dziewczyny ile posiłków jecie układanie jakiś jadłospis sobie ją trochę się pilnuje bowiem 1 ciąży 25 kg w drugiej 18 przytyłam a potem musiałamodchudzac się rok a i tak mam nadwagę, spytam ile jecie mniej więcej? Pytam bo nie wiem czy ja za dużo nie jem:))

Ja jem 5 posilkow dziennie. Nie jem pieczywa (jak musze max 1 kromke dzinnie okolo 30 do 50 gram), nie jem tez weglowodanow prostych oraz cukrow prostycz ktore sa w owocach. Jem o stalych porach 8:30 , 11:30 ,14:30 ,17:30, 20:30 plus minut 30 minut. W tej chwili kalorycznosc moja okolo 1860 kcl bo w ciazy jemy tylko okolo 200 kcl wiecej. Pije zielona herbate do 4 szklanek (tyle mozna w ciazy) dziennie zeby podkrecic metabolizm i wode.
    Nie jem żadnych produktow macznych typu, pierogi, nalesniki,krokiety,pizze,kopytkai inne rzeczy tego typu. Ja kupujac jedzenie mam w glowie jego sklad, ilosc bialka, tluszczy czy weglowodanow i tak odrózniam rzeczy zdrowe i niezdrowe. Wszystko jem naturalne,jogurty,serki itp.
    Dla mnie jest to zycie codzinnie dla kogos jakas abstrakcja :-)
    Nie chodze glodna bo w kazdym posilku mam tak rozlozne kcl oraz mikroskladniki zebym byla najedzona na kolejne 3 h :-)

malotka, Czarnuszka lubią tę wiadomość

Karolina12345
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 wrote:
    Ja jem 5 posilkow dziennie. Nie jem pieczywa (jak musze max 1 kromke dzinnie okolo 30 do 50 gram), nie jem tez weglowodanow prostych oraz cukrow prostycz ktore sa w owocach. Jem o stalych porach 8:30 , 11:30 ,14:30 ,17:30, 20:30 plus minut 30 minut. W tej chwili kalorycznosc moja okolo 1860 kcl bo w ciazy jemy tylko okolo 200 kcl wiecej. Pije zielona herbate do 4 szklanek (tyle mozna w ciazy) dziennie zeby podkrecic metabolizm i wode.
    Nie jem żadnych produktow macznych typu, pierogi, nalesniki,krokiety,pizze,kopytkai inne rzeczy tego typu. Ja kupujac jedzenie mam w glowie jego sklad, ilosc bialka, tluszczy czy weglowodanow i tak odrózniam rzeczy zdrowe i niezdrowe. Wszystko jem naturalne,jogurty,serki itp.
    Dla mnie jest to zycie codzinnie dla kogos jakas abstrakcja :-)
    Nie chodze glodna bo w kazdym posilku mam tak rozlozne kcl oraz mikroskladniki zebym byla najedzona na kolejne 3 h :-)

E tam abstrakcja, ja jem bezglutenowo, bezmlecznie, bez cukrów dodanych, i bez strączkowo ;) Jedyny chleb z jakim mam do czynienia jest z kaszy gryczanej :)
    Ale jem kiedy chcę, nie mam żadnych reżimów.

Karolina12345 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    E tam abstrakcja, ja jem bezglutenowo, bezmlecznie, bez cukrów dodanych, i bez strączkowo ;) Jedyny chleb z jakim mam do czynienia jest z kaszy gryczanej :)

Hehe :-)
    Jak ja jade na zakupy do jakiegos CH i wyciagam pojemnik z jedzeniem to ludzie dziwnie sie patrza na mnie i swoje w glowie mysla ale jak siedzi np 8 latek i je ogromny zestaw z mcdolnada czy otyła Pani lub Pan i zjada kublek z KFC to na nikim nie robi to wrażenia.
    Ja sie tak nauczylam, moj maz tez tak je i nie jest to dla mnie cos dziwnego.
    Rano jak zapytacie mojej corki co zje na sniadanie to mowi: Płatki owsiane na wodzie z jogurtem naturalnym albo omleta z banana i jajka i tyle. Platkow tych dmuchanych czy innych rzeczy nie chce.
    Lubi serki wiejskie, ryz, makaron brazowy, piers z kurczaka , ryby itp. Nie zmuszam jej, nie kaze bo ma 6 lat ale patrzy na nas i robi to samo l ;-)

okano1, kr0pka, Mimi86 lubią tę wiadomość

Karolina12345
  • milagro Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:

TEz przez długi czas byłam na diecie bezglutenowej, bezmlecznej, bezjajecznej i do tego z niskim indeksem glikemicznym. W domu było ok wiedziałam co jesc i nie byłam głodna, ale juz jak gdziesz poszłam to był problem. Z kazdej uroczystość rodzinnej albo wizyty u znajomych wracałam głodna.

Zgadzam się, ze taka dieta jest bardzo zdrowa, ale i pracochłonna bo większośc produktów trzeba przygotowywac samemu, a nie zawsze jest na to czas.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja jestem nieustannie głodna. Już przytyłam prawie 5kg i boje się co będzie dalej :/ Teraz trochę stresów nas czeka to nie będzie czasu jeść, ale ja bez przerwy chodzę i czuję się jakbym miała zaraz paść z głodu...
    Eh ja to samo mam zjadlam juz pierwsze drugie sniadanie i nadal mnie ssie masakre mam w tej ciazy:))

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 WOOOW jesteś nieziemska. Próbowałam z mężem jeść racjonalnie ale jakoś leniwi jesteśmy. Ale chętnie kiełki zjadamy i sałatę karbowaną. Ja muszę też zwiększyć dietą ilość żelaza w organizmie. Obym leków nie musiała brać.

Po tym jak miałam podejrzenie cukrzycy ciążowej to jakoś podświadomie ograniczam słodycze. Pewnie i przez to też aż tyle nie przytyłam :)

Karolina12345, okano1 lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okano1 wrote:
    Super już sam w sobie bez ozdób ładny taki kolorowy maliny dajesz świeże? Napewno dobry jak zrobisz w tygodniu to czekam na zdjęcie:))

Jeżeli jeszcze znajdę świeże do kupienia to tak a jak nie to mam zapas mrożonych :) Prześlę zdjęcie na pewno :)

Co do fotelika samochodowego to ja zostaję przy Macsi Cosi :)

okano1 lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Uważaj na zęby przy tym syropie bo się lubią psuć i czernieć i to bardzo

Ze cooooo??? O MATKO!!! :/ Mam jakis LomaVital zelazo+ cynk

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jade po zakupy i tak mysle chude mieso serki wiejskie ryby wedliny bo lubie duzo warzyw otreby mam no owocow pare włoże i dla dziecizakupy jadlospis jak w diecie ale ja niestety tez tak mószę.Jade po kurtke dla syna i ciuchy bo wyrósł troche.Ja straczkowe lubie ale wzdymaja mnie strasznie nie lubie malaronu brazowego i ryzu ale wiem zdrowe sa:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sory za błedy ortograficzne:( pisze na tel

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisze o zdrowym a kuszą mnie baloniki Bounty mojego męża on je co chce no narazie zmykam bo nie dojadę

Wysłany: 11 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kasza gryczana,makaron ryzowy, kus kus:-) ja tego raczej nie nazywam dieta tylko zdrowym odzywianiem bo dla mnie tak wlasnie wyglada zdrowe zywienie. Ogolnie ja sie nauczylam ile waza 3 jajka ile ma serek naturalny rolmlecz ile to jest 50 gram makaronu i jakos leci, nie mysle nad tym tylko wale z automatu:-)
    Zajmuje mi to malo czasu bo to sa rzeczy malo skomplikowane do roboty:-)
    Ładka figure i piekny brzuch robi sie w kuchni w 70 % a w 30 na siłowni czy zajeciach:-) i dla mnie wymowka bo mam dzieci bo jestem po 3 ciazach bo mąz tego nie je bo nie mam kiedy isc ma zakupy jakos do mnie nie przemawia:-) pracuje z takimi osobami na codzien i po miesiacu wiem czy ktos mnie oszukuje czy nie;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 12:16

Karolina12345
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, ze na tym etapie błąd pomiaru wagi dziecka jest niewielki, a im dziecko większe tym ten błąd rośnie, bo gorzej wymierzyć dziecko, a to po wymiarach ustala się wage dziecka. Mi tydzień przed porodem lekarz wskazał wage ok 3380 g, a synek urodził się ponad 4 kg. Wiec spodziewałam się ogólnie tak 3500-3600 g dziecka. Ale dobrze że w moim przypadku zaniżyli wage bo jakbym wiedziała ze synek będzie miał 4 kg to bym się bała...bo zawsze myślałam, ze to hardcore urodzić 4 kg dzeicko, a tymczasem było ok, a zresztą synek był długi i tej wagi nie było po nim widać.

Klarcia lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy tu o zdrowych rzeczach a ja zrobilam liste slodyczy co dzis kupic spoko i obiad na miescie marzy mi sie schabowy z kapusta...
    a w ogole od rana chodze taka wku.. ze chyba kogos zabije

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym zjadła kluski ziemniaczane.....

coffee lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a co jeżeli pomiędzy tymi posiłkami zgłodniejesz? Albo jak idziesz do kogoś w odwiedziny? Ja bardzo dużo nie lubię i jakbym miała jakąś dietę robić to bym musiała nic nie jeść. :D

Karolina12345, kark lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    wy tu o zdrowych rzeczach a ja zrobilam liste slodyczy co dzis kupic spoko i obiad na miescie marzy mi sie schabowy z kapusta...
    a w ogole od rana chodze taka wku.. ze chyba kogos zabije

Matyldzia właśnie dziś robie na obiad schabowego z kapustka kiszona. Zapraszam ;) Może humor Ci się poprawi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 12:40

MatyldaG lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g

Wysłany: 11 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Karolina a co jeżeli pomiędzy tymi posiłkami zgłodniejesz? Albo jak idziesz do kogoś w odwiedziny? Ja bardzo dużo nie lubię i jakbym miała jakąś dietę robić to bym musiała nic nie jeść. :D

Raczej czesto nie zdaza sie ze jestem glodna ale jak juz jestem to jem orzechy zazwyczaj, nasionka itp :-)
    Nie jem slodyczy, nie lubie ciast wiec nikogo to nie dziwi. Tesciowa np wie ze jemy zdrowo, ja , maz , meza siostra wiec na obiad niedzielny robi jakis ryz czy czasami ziemniaki z pulmetami z idyka gotowanymi albo pieczonymi w piekarniku.
    Jak gdzies jestem na obiedzie rodzinnym to nigdy nie zdazylo mi sie czegos nie zjesc, zjem zupe czy troche jakiegos miesa z surowka. Ja to dopiero jestem wybredna, nie jem salaty, kapusty, watrobki, karkowki,szynek, schabow itp wiec poprsotu nie jem i tyle.
    Babcia czestuje mnie herbata bez cukru i nie jest do dla niej dziwne. A jak wychodze do kolezanki, czy nawet na kulki z corka to jak nie mam czego zjesc gotuje 3 jajka na twardo, wazywa do tego i biore ze soba :-)

Karolina12345
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina moja teściowa, jak dopiero co mnie poznawała to miała ogromne problemy co ma zrobić do jedzenia bo tego i tego nie lubię, to mi nie smakuje itd... :) Teraz na szczęście już mnie zna :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy czujecie jakiś ból brzucha/pachwin? Ja od paru dni mam takie nieprzyjemne, bolesne rozpieranie w podbrzuszu i trochę się martwię. Wizyta dopiero w piątek.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ