MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
okano1 wrote:Witam mi się marzy Hiszpania ach teraz to już w ogóle gdy u mnie tak zimno wygrzać się
) Nie do pomyślenia żeby w szpitalu płacić za krzesło no to jest chore powinni być szczęśliwi źe rodzice są i czuwają przy dzieciach.Dziewczyny ile posiłków jecie układanie jakiś jadłospis sobie ją trochę się pilnuje bowiem 1 ciąży 25 kg w drugiej 18 przytyłam a potem musiałamodchudzac się rok a i tak mam nadwagę, spytam ile jecie mniej więcej? Pytam bo nie wiem czy ja za dużo nie jem:))
Ja jem 5 posilkow dziennie. Nie jem pieczywa (jak musze max 1 kromke dzinnie okolo 30 do 50 gram), nie jem tez weglowodanow prostych oraz cukrow prostycz ktore sa w owocach. Jem o stalych porach 8:30 , 11:30 ,14:30 ,17:30, 20:30 plus minut 30 minut. W tej chwili kalorycznosc moja okolo 1860 kcl bo w ciazy jemy tylko okolo 200 kcl wiecej. Pije zielona herbate do 4 szklanek (tyle mozna w ciazy) dziennie zeby podkrecic metabolizm i wode.
Nie jem żadnych produktow macznych typu, pierogi, nalesniki,krokiety,pizze,kopytkai inne rzeczy tego typu. Ja kupujac jedzenie mam w glowie jego sklad, ilosc bialka, tluszczy czy weglowodanow i tak odrózniam rzeczy zdrowe i niezdrowe. Wszystko jem naturalne,jogurty,serki itp.
Dla mnie jest to zycie codzinnie dla kogos jakas abstrakcja
Nie chodze glodna bo w kazdym posilku mam tak rozlozne kcl oraz mikroskladniki zebym byla najedzona na kolejne 3 hmalotka, Czarnuszka lubią tę wiadomość
Karolina12345 -
nick nieaktualnyKarolina12345 wrote:Ja jem 5 posilkow dziennie. Nie jem pieczywa (jak musze max 1 kromke dzinnie okolo 30 do 50 gram), nie jem tez weglowodanow prostych oraz cukrow prostycz ktore sa w owocach. Jem o stalych porach 8:30 , 11:30 ,14:30 ,17:30, 20:30 plus minut 30 minut. W tej chwili kalorycznosc moja okolo 1860 kcl bo w ciazy jemy tylko okolo 200 kcl wiecej. Pije zielona herbate do 4 szklanek (tyle mozna w ciazy) dziennie zeby podkrecic metabolizm i wode.
Nie jem żadnych produktow macznych typu, pierogi, nalesniki,krokiety,pizze,kopytkai inne rzeczy tego typu. Ja kupujac jedzenie mam w glowie jego sklad, ilosc bialka, tluszczy czy weglowodanow i tak odrózniam rzeczy zdrowe i niezdrowe. Wszystko jem naturalne,jogurty,serki itp.
Dla mnie jest to zycie codzinnie dla kogos jakas abstrakcja
Nie chodze glodna bo w kazdym posilku mam tak rozlozne kcl oraz mikroskladniki zebym byla najedzona na kolejne 3 h
E tam abstrakcja, ja jem bezglutenowo, bezmlecznie, bez cukrów dodanych, i bez strączkowoJedyny chleb z jakim mam do czynienia jest z kaszy gryczanej
Ale jem kiedy chcę, nie mam żadnych reżimów.
Karolina12345 lubi tę wiadomość
-
malotka wrote:E tam abstrakcja, ja jem bezglutenowo, bezmlecznie, bez cukrów dodanych, i bez strączkowo
Jedyny chleb z jakim mam do czynienia jest z kaszy gryczanej
Hehe
Jak ja jade na zakupy do jakiegos CH i wyciagam pojemnik z jedzeniem to ludzie dziwnie sie patrza na mnie i swoje w glowie mysla ale jak siedzi np 8 latek i je ogromny zestaw z mcdolnada czy otyła Pani lub Pan i zjada kublek z KFC to na nikim nie robi to wrażenia.
Ja sie tak nauczylam, moj maz tez tak je i nie jest to dla mnie cos dziwnego.
Rano jak zapytacie mojej corki co zje na sniadanie to mowi: Płatki owsiane na wodzie z jogurtem naturalnym albo omleta z banana i jajka i tyle. Platkow tych dmuchanych czy innych rzeczy nie chce.
Lubi serki wiejskie, ryz, makaron brazowy, piers z kurczaka , ryby itp. Nie zmuszam jej, nie kaze bo ma 6 lat ale patrzy na nas i robi to samo lokano1, kr0pka, Mimi86 lubią tę wiadomość
Karolina12345 -
malotka wrote:E tam abstrakcja, ja jem bezglutenowo, bezmlecznie, bez cukrów dodanych, i bez strączkowo
Jedyny chleb z jakim mam do czynienia jest z kaszy gryczanej
TEz przez długi czas byłam na diecie bezglutenowej, bezmlecznej, bezjajecznej i do tego z niskim indeksem glikemicznym. W domu było ok wiedziałam co jesc i nie byłam głodna, ale juz jak gdziesz poszłam to był problem. Z kazdej uroczystość rodzinnej albo wizyty u znajomych wracałam głodna.
Zgadzam się, ze taka dieta jest bardzo zdrowa, ale i pracochłonna bo większośc produktów trzeba przygotowywac samemu, a nie zawsze jest na to czas.Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
nick nieaktualnyBalladyna wrote:Ja jestem nieustannie głodna. Już przytyłam prawie 5kg i boje się co będzie dalej
Teraz trochę stresów nas czeka to nie będzie czasu jeść, ale ja bez przerwy chodzę i czuję się jakbym miała zaraz paść z głodu...
-
Karolina12345 WOOOW jesteś nieziemska. Próbowałam z mężem jeść racjonalnie ale jakoś leniwi jesteśmy. Ale chętnie kiełki zjadamy i sałatę karbowaną. Ja muszę też zwiększyć dietą ilość żelaza w organizmie. Obym leków nie musiała brać.
Po tym jak miałam podejrzenie cukrzycy ciążowej to jakoś podświadomie ograniczam słodycze. Pewnie i przez to też aż tyle nie przytyłamKarolina12345, okano1 lubią tę wiadomość
-
okano1 wrote:Super już sam w sobie bez ozdób ładny taki kolorowy maliny dajesz świeże? Napewno dobry jak zrobisz w tygodniu to czekam na zdjęcie:))
Jeżeli jeszcze znajdę świeże do kupienia to tak a jak nie to mam zapas mrożonychPrześlę zdjęcie na pewno
Co do fotelika samochodowego to ja zostaję przy Macsi Cosiokano1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie jade po zakupy i tak mysle chude mieso serki wiejskie ryby wedliny bo lubie duzo warzyw otreby mam no owocow pare włoże i dla dziecizakupy jadlospis jak w diecie ale ja niestety tez tak mószę.Jade po kurtke dla syna i ciuchy bo wyrósł troche.Ja straczkowe lubie ale wzdymaja mnie strasznie nie lubie malaronu brazowego i ryzu ale wiem zdrowe sa:))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A kasza gryczana,makaron ryzowy, kus kus:-) ja tego raczej nie nazywam dieta tylko zdrowym odzywianiem bo dla mnie tak wlasnie wyglada zdrowe zywienie. Ogolnie ja sie nauczylam ile waza 3 jajka ile ma serek naturalny rolmlecz ile to jest 50 gram makaronu i jakos leci, nie mysle nad tym tylko wale z automatu:-)
Zajmuje mi to malo czasu bo to sa rzeczy malo skomplikowane do roboty:-)
Ładka figure i piekny brzuch robi sie w kuchni w 70 % a w 30 na siłowni czy zajeciach:-) i dla mnie wymowka bo mam dzieci bo jestem po 3 ciazach bo mąz tego nie je bo nie mam kiedy isc ma zakupy jakos do mnie nie przemawia:-) pracuje z takimi osobami na codzien i po miesiacu wiem czy ktos mnie oszukuje czy nie;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 12:16
Karolina12345 -
Wydaje mi się, ze na tym etapie błąd pomiaru wagi dziecka jest niewielki, a im dziecko większe tym ten błąd rośnie, bo gorzej wymierzyć dziecko, a to po wymiarach ustala się wage dziecka. Mi tydzień przed porodem lekarz wskazał wage ok 3380 g, a synek urodził się ponad 4 kg. Wiec spodziewałam się ogólnie tak 3500-3600 g dziecka. Ale dobrze że w moim przypadku zaniżyli wage bo jakbym wiedziała ze synek będzie miał 4 kg to bym się bała...bo zawsze myślałam, ze to hardcore urodzić 4 kg dzeicko, a tymczasem było ok, a zresztą synek był długi i tej wagi nie było po nim widać.
Klarcia lubi tę wiadomość
-
wy tu o zdrowych rzeczach a ja zrobilam liste slodyczy co dzis kupic spoko i obiad na miescie marzy mi sie schabowy z kapusta...
a w ogole od rana chodze taka wku.. ze chyba kogos zabije -
Karolina a co jeżeli pomiędzy tymi posiłkami zgłodniejesz? Albo jak idziesz do kogoś w odwiedziny? Ja bardzo dużo nie lubię i jakbym miała jakąś dietę robić to bym musiała nic nie jeść.
Karolina12345, kark lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
MatyldaG wrote:wy tu o zdrowych rzeczach a ja zrobilam liste slodyczy co dzis kupic spoko i obiad na miescie marzy mi sie schabowy z kapusta...
a w ogole od rana chodze taka wku.. ze chyba kogos zabije
Matyldzia właśnie dziś robie na obiad schabowego z kapustka kiszona. ZapraszamMoże humor Ci się poprawi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 12:40
MatyldaG lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
anuschka wrote:Karolina a co jeżeli pomiędzy tymi posiłkami zgłodniejesz? Albo jak idziesz do kogoś w odwiedziny? Ja bardzo dużo nie lubię i jakbym miała jakąś dietę robić to bym musiała nic nie jeść.
Raczej czesto nie zdaza sie ze jestem glodna ale jak juz jestem to jem orzechy zazwyczaj, nasionka itp
Nie jem slodyczy, nie lubie ciast wiec nikogo to nie dziwi. Tesciowa np wie ze jemy zdrowo, ja , maz , meza siostra wiec na obiad niedzielny robi jakis ryz czy czasami ziemniaki z pulmetami z idyka gotowanymi albo pieczonymi w piekarniku.
Jak gdzies jestem na obiedzie rodzinnym to nigdy nie zdazylo mi sie czegos nie zjesc, zjem zupe czy troche jakiegos miesa z surowka. Ja to dopiero jestem wybredna, nie jem salaty, kapusty, watrobki, karkowki,szynek, schabow itp wiec poprsotu nie jem i tyle.
Babcia czestuje mnie herbata bez cukru i nie jest do dla niej dziwne. A jak wychodze do kolezanki, czy nawet na kulki z corka to jak nie mam czego zjesc gotuje 3 jajka na twardo, wazywa do tego i biore ze soba
Karolina12345 -
Vaina moja teściowa, jak dopiero co mnie poznawała to miała ogromne problemy co ma zrobić do jedzenia bo tego i tego nie lubię, to mi nie smakuje itd...
Teraz na szczęście już mnie zna
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018