X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z Was ranne ptaszki.. Mnie budzik zadzwonił o 8 to miałam wrażenie ze jest 4 rano :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    Ja też czuję na dole..ewentualnie minimalnie wyżej.
    Ale na naszym etapie to dno macicy czyli najwyższy punkt macicy mamy jak na zdjęciu. Więc jak ktoś czuję dziecko koło pępka to raczej jelita ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d93d94850099.jpg
    Z tym to nie do końca tak jest.
    Gdy miałam prenatalne w 13tc do doktorowa jeździła głowicą tak w połowie między pępkiem a spojeniem i tam też stukała żeby się maluch odwrócił.
    Także jak dziewczyny czują ruchy wyżej niż na obrazku poglądowym to nie koniecznie to jelita :-)
    Każda kobieta jest inna a kilka czynnkików się składa na wielkość i położenie macicy.

Fruzia85 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze tak. Ja jestem wysoka i mi to jeździła po samym dole na usg genetycznym :-) Może jak ktoś jest niższy to mu wyżej sięga macica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 09:00

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś wizytę i trochę mam stres przez ten mocz i morfologię..
    oby tylko nie była to anemia..
    ruchy czuję już wyraźnie, zwłaszcza wieczorem, czasem mi tak uciśnie dół, że aż mi się ciepło robi, ale za chwilę odpuszcza i się przesuwa- grzeczny bobas :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • mikimol Nowa

Wysłany: 17 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tez tak, ze w pozycji leżącej macica tez sie kładzie i siega wyżej, oczywiście do pewnego momentu. Ten schemat dotyczy pozycji pionowej.
    Ja teraz jestem w 20 tyg. i jak leżę czuje dno (czyli górę) macicy na poziomie pępka, a jak stoję to jest książkowo jak na schemacie.

Anita12, Fruzia85 lubią tę wiadomość

• pina87 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo, a ja codziennie wstaję do pracy 5.40 :( A potem po południu padam na ryjek i cały tydzień do weekendu nie wiem gdzie ucieka - praca i odsypianie...
    Ja dziś zaczynam 21 tc :) A ruchy też czuję głównie nisko, choć czasami zdarza się mi je poczuć tuż pod pępkiem :) Dziś miałam mały kryzys, bo niby każdy mówi, że ledwo brzuch widać, jakbym sobie lepiej zjadła najwyżej, a ja już się nie wciskam w większość kiecek, sukieneczek albo tylko na wdechu :( Nie ma w czym do pracy chodzić ;(

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuję ok 3-4 cm pod pępkiem.Zazwyczaj czuję z prawej strony brzucha lub na środku pod pępkiem :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie mam pojęcia jak Wy czujecie, gdzie macie dno macicy...
    ja ostatnio cały czas czułam Małego bardzo nisko aż do soboty, taki numer odwalił, że wymiękłam :P leżę sobie rano w łóżku i czuję, że mi się w środku przesuwa, dziwne to było, podnoszę kołdrę, patrzę na swój brzuch a Domiś wlazł mi prawie pod pępek i go było widać, tzn. brzuch miałam bardziej wypukły w tym miejscu gdzie on sobie powędrował :) więc rzeczywiście jak się leży to ta macica jakoś inaczej się układa czy jak, że on miał takie pole do popisu

Anita12, Wonderwall, Klarcia, kr0pka, Fruzia85, taka_ja lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to "dno macicy" to tez jakiś kosmos macam tez brzuch a nic takiego znaleźć nie mogę. Ja ruchy czuje może 1 cm pod pepkiem a na usg jak szukano siusiaka to nozyska miał dzieciak jeden nad pepkiem aż się zdziwiłam ze tak wysoko bada.

Anita12, Bellla:), Wonderwall, kr0pka, Vaina lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze oglądanie usg z dwójką dzieci to już w ogóle musi być kosmos :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już macicę z tego obrazka na wysokości 32tc :/

Anita12 lubi tę wiadomość

• nataliad Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Dla mnie to "dno macicy" to tez jakiś kosmos macam tez brzuch a nic takiego znaleźć nie mogę. Ja ruchy czuje może 1 cm pod pepkiem a na usg jak szukano siusiaka to nozyska miał dzieciak jeden nad pepkiem aż się zdziwiłam ze tak wysoko bada.

Ja tam też żadnego dna nie czuję ;) A ruchy też trochę poniżej pępka

MatyldaG lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda może z bliźniakami jest troszkę inaczej. Jednak w twojej macicy dwa człeki muszą się zmieścić :-)

Czemu w ciąży są takie głupie sny. Jakieś nierealne i dosłownie chore.

Ja kocham swoją poduszkę!! Idealnie plecy popiera przez podparcie głowy i odwiedzenie od siebie nóg. Wstaje bez bólu ależ to cudowne. Wystarczyły dwie noce i czuję się naprostowana. Ale ciężko mi się dziś chodzi. Nawet jak do studentów mówię to się jakoś szybko męczę. Byleby do stycznia potem wypoczywam na l4

MatyldaG, coffee lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Bellla:) Znajoma

Wysłany: 17 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja mam wydrukowana listę która można pobrać tu z belly

PRÓBUJE POBRAĆ, NIESTETY, 'TU' NIE JEST PODKRESLONE I MAM PROBLEM :(CZY ZNOWU COS ZLE ROBIE?:(

bellla:)
  • milagro Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie w 20 tygodniu :)
    Za tydzien polowa i wizyta juz sie doczekac nie moge :)
    Dla mnie tez pojecie dno macicy to abstrakcja i nie umiem go znaleźć. Chyba mam za grubą warstwe brzuszną :D

okano1, MatyldaG, severi, Anita12, Bellla:) lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie czyje żadnych ruchów, ale mam nadzieje ze niedługo sie zacznie, póki co muszę kupic sobie jakieś ubrania bo nie mam w czym chodzic i wyglądam jak w zaawansowanym roztyciu :(
    Co do poduszki ja mam 7 z Supermami, raczej nie polecam. Jest jakaś taka rozlazła, nie wraca do swojej formy, nie przytrzymuje mnie dobrze w trakcie snu chyba ze nawciskam jeszcze poduszek za plecami i nawet szyja mnie boli rano jak wstaje bo jak dla mnie jest chyba mało wypełniona, maz tez nie jest zbyt szczęśliwy bo zajmujemy z poduszka jakieś 3/4 łóżka ;) ale moze jak brzuch juz bedzie większy to bedzie sie lepiej w niej spało. Sam kształt dla mnie byłby super

Wysłany: 17 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikimol wrote:
    W temacie poduszek: ja mam "dziewiątkę" Poofi
    https://poofi.pl/sklep/poduszka-ciążowa/
    Jest trochę droższa od motherhood, ale skusiły mnie dobre opinie i pokrowiec z minky, który jest bardzo milutki. Śpi mi sie na niej bardzo wygodnie, fajny jest ten zawijas , jakby brzuszek od "9", który na początku spania jak zasypiam na boku owija mi krzyż, a jak w nocy sie przekręcał bardziej na plecy to właśnie ten krzyż mega wygodnie podpiera.

TEŻ SIĘ ZASTANAWIAŁM NAD 9, WIDZIAŁAM DOBRE OPINIE, CHYBA SIĘ SKUSZĘ , BO JUŻ MNIE BOLĄ PLECY I NIEWYGODNIE MI SIE SPI- O ILE W OGÓLE ŚPIĘ BO MAM Z TY PROBLEM

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziewczyny nie ma co wzorować sie rysunkiem. Mi w pierwszej ciazy mniej więcej się zgadzało. Teraz wydaje mi się ze też. Choć jak leżę to może rzeczywiście jest minimalnie wyżej. Ale pewnie zależy od budowy ciała, wzrostu czy to mnogości ciąży :-)
    Dlatego może niektóre z nas mają małe brzuchy a niektóre już dość duże :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 09:39

Wysłany: 17 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:

JA TEZ NIE ROZUMIEM, I PRÓBUJĘ OGARNĄĆ GDZIE SĄ MOJE PISTACJE, MOŻE NA POŁÓWKOWYM ZA DWA TYGODNIE BĘDĘ MIAŁA WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW albo w tym tygodniu podczas wizyty u ginekologa. cZUJE JAKIEŚ RUCHU WLAŚĆIWIE TO KŁUCIe i ciągnięcie, żadnego bąbelkowania , i nawet zaczęłam się niepokoić czy to szyjka macicy się nie skraca. Ciekawe jak będzie z płcią , czy sie potwierdzi , to co juz było wiadomo w 12 tygodniu czyli chłopacy , czy tez jakieś nowe newsy ;)

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellla:) wrote:
    PRÓBUJE POBRAĆ, NIESTETY, 'TU' NIE JEST PODKRESLONE I MAM PROBLEM :(CZY ZNOWU COS ZLE ROBIE?:(
    klikasz u góry Moje belly -> moje listy -> wyprawka dla noworodka i tam masz drukuj, jak klikasz to mi się od razu okno do drukowania otwiera

Bellla:) lubi tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ