MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale z Was ranne ptaszki.. Mnie budzik zadzwonił o 8 to miałam wrażenie ze jest 4 rano
-
Wonderwall wrote:Ja też czuję na dole..ewentualnie minimalnie wyżej.
Ale na naszym etapie to dno macicy czyli najwyższy punkt macicy mamy jak na zdjęciu. Więc jak ktoś czuję dziecko koło pępka to raczej jelita
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d93d94850099.jpg
Gdy miałam prenatalne w 13tc do doktorowa jeździła głowicą tak w połowie między pępkiem a spojeniem i tam też stukała żeby się maluch odwrócił.
Także jak dziewczyny czują ruchy wyżej niż na obrazku poglądowym to nie koniecznie to jelita
Każda kobieta jest inna a kilka czynnkików się składa na wielkość i położenie macicy.Fruzia85 lubi tę wiadomość
-
A ja mam dziś wizytę i trochę mam stres przez ten mocz i morfologię..
oby tylko nie była to anemia..
ruchy czuję już wyraźnie, zwłaszcza wieczorem, czasem mi tak uciśnie dół, że aż mi się ciepło robi, ale za chwilę odpuszcza i się przesuwa- grzeczny bobas
Szczęśliwa mama Zuzi -
Jest tez tak, ze w pozycji leżącej macica tez sie kładzie i siega wyżej, oczywiście do pewnego momentu. Ten schemat dotyczy pozycji pionowej.
Ja teraz jestem w 20 tyg. i jak leżę czuje dno (czyli górę) macicy na poziomie pępka, a jak stoję to jest książkowo jak na schemacie.Anita12, Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
Ooooo, a ja codziennie wstaję do pracy 5.40
A potem po południu padam na ryjek i cały tydzień do weekendu nie wiem gdzie ucieka - praca i odsypianie...
Ja dziś zaczynam 21 tcA ruchy też czuję głównie nisko, choć czasami zdarza się mi je poczuć tuż pod pępkiem
Dziś miałam mały kryzys, bo niby każdy mówi, że ledwo brzuch widać, jakbym sobie lepiej zjadła najwyżej, a ja już się nie wciskam w większość kiecek, sukieneczek albo tylko na wdechu
Nie ma w czym do pracy chodzić ;(
-
kurcze nie mam pojęcia jak Wy czujecie, gdzie macie dno macicy...
ja ostatnio cały czas czułam Małego bardzo nisko aż do soboty, taki numer odwalił, że wymiękłamleżę sobie rano w łóżku i czuję, że mi się w środku przesuwa, dziwne to było, podnoszę kołdrę, patrzę na swój brzuch a Domiś wlazł mi prawie pod pępek i go było widać, tzn. brzuch miałam bardziej wypukły w tym miejscu gdzie on sobie powędrował
więc rzeczywiście jak się leży to ta macica jakoś inaczej się układa czy jak, że on miał takie pole do popisu
Anita12, Wonderwall, Klarcia, kr0pka, Fruzia85, taka_ja lubią tę wiadomość
Dominik
-
Dla mnie to "dno macicy" to tez jakiś kosmos macam tez brzuch a nic takiego znaleźć nie mogę. Ja ruchy czuje może 1 cm pod pepkiem a na usg jak szukano siusiaka to nozyska miał dzieciak jeden nad pepkiem aż się zdziwiłam ze tak wysoko bada.
Anita12, Bellla:), Wonderwall, kr0pka, Vaina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MatyldaG wrote:Dla mnie to "dno macicy" to tez jakiś kosmos macam tez brzuch a nic takiego znaleźć nie mogę. Ja ruchy czuje może 1 cm pod pepkiem a na usg jak szukano siusiaka to nozyska miał dzieciak jeden nad pepkiem aż się zdziwiłam ze tak wysoko bada.
Ja tam też żadnego dna nie czujęA ruchy też trochę poniżej pępka
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Matylda może z bliźniakami jest troszkę inaczej. Jednak w twojej macicy dwa człeki muszą się zmieścić
Czemu w ciąży są takie głupie sny. Jakieś nierealne i dosłownie chore.
Ja kocham swoją poduszkę!! Idealnie plecy popiera przez podparcie głowy i odwiedzenie od siebie nóg. Wstaje bez bólu ależ to cudowne. Wystarczyły dwie noce i czuję się naprostowana. Ale ciężko mi się dziś chodzi. Nawet jak do studentów mówię to się jakoś szybko męczę. Byleby do stycznia potem wypoczywam na l4MatyldaG, coffee lubią tę wiadomość
-
Hej witam sie w 20 tygodniu
Za tydzien polowa i wizyta juz sie doczekac nie moge
Dla mnie tez pojecie dno macicy to abstrakcja i nie umiem go znaleźć. Chyba mam za grubą warstwe brzusznąokano1, MatyldaG, severi, Anita12, Bellla:) lubią tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
nick nieaktualnyJa nadal nie czyje żadnych ruchów, ale mam nadzieje ze niedługo sie zacznie, póki co muszę kupic sobie jakieś ubrania bo nie mam w czym chodzic i wyglądam jak w zaawansowanym roztyciu
Co do poduszki ja mam 7 z Supermami, raczej nie polecam. Jest jakaś taka rozlazła, nie wraca do swojej formy, nie przytrzymuje mnie dobrze w trakcie snu chyba ze nawciskam jeszcze poduszek za plecami i nawet szyja mnie boli rano jak wstaje bo jak dla mnie jest chyba mało wypełniona, maz tez nie jest zbyt szczęśliwy bo zajmujemy z poduszka jakieś 3/4 łóżkaale moze jak brzuch juz bedzie większy to bedzie sie lepiej w niej spało. Sam kształt dla mnie byłby super
-
mikimol wrote:W temacie poduszek: ja mam "dziewiątkę" Poofi
https://poofi.pl/sklep/poduszka-ciążowa/
Jest trochę droższa od motherhood, ale skusiły mnie dobre opinie i pokrowiec z minky, który jest bardzo milutki. Śpi mi sie na niej bardzo wygodnie, fajny jest ten zawijas , jakby brzuszek od "9", który na początku spania jak zasypiam na boku owija mi krzyż, a jak w nocy sie przekręcał bardziej na plecy to właśnie ten krzyż mega wygodnie podpiera.
TEŻ SIĘ ZASTANAWIAŁM NAD 9, WIDZIAŁAM DOBRE OPINIE, CHYBA SIĘ SKUSZĘ , BO JUŻ MNIE BOLĄ PLECY I NIEWYGODNIE MI SIE SPI- O ILE W OGÓLE ŚPIĘ BO MAM Z TY PROBLEMbellla:) -
To dziewczyny nie ma co wzorować sie rysunkiem. Mi w pierwszej ciazy mniej więcej się zgadzało. Teraz wydaje mi się ze też. Choć jak leżę to może rzeczywiście jest minimalnie wyżej. Ale pewnie zależy od budowy ciała, wzrostu czy to mnogości ciąży
Dlatego może niektóre z nas mają małe brzuchy a niektóre już dość dużeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 09:39
-
MatyldaG wrote:Dla mnie to "dno macicy" to tez jakiś kosmos macam tez brzuch a nic takiego znaleźć nie mogę. Ja ruchy czuje może 1 cm pod pepkiem a na usg jak szukano siusiaka to nozyska miał dzieciak jeden nad pepkiem aż się zdziwiłam ze tak wysoko bada.
JA TEZ NIE ROZUMIEM, I PRÓBUJĘ OGARNĄĆ GDZIE SĄ MOJE PISTACJE, MOŻE NA POŁÓWKOWYM ZA DWA TYGODNIE BĘDĘ MIAŁA WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW albo w tym tygodniu podczas wizyty u ginekologa. cZUJE JAKIEŚ RUCHU WLAŚĆIWIE TO KŁUCIe i ciągnięcie, żadnego bąbelkowania , i nawet zaczęłam się niepokoić czy to szyjka macicy się nie skraca. Ciekawe jak będzie z płcią , czy sie potwierdzi , to co juz było wiadomo w 12 tygodniu czyli chłopacy , czy tez jakieś nowe newsybellla:) -
Bellla:) wrote:PRÓBUJE POBRAĆ, NIESTETY, 'TU' NIE JEST PODKRESLONE I MAM PROBLEM :(CZY ZNOWU COS ZLE ROBIE?
Bellla:) lubi tę wiadomość
Dominik