MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla mnie to dno macicy to też abstrakcja
Ja się dzis obudziłam jakbym szła do pracy, udalo mi siè pospać do 6coś jeszcze ale potem już nie moglam. Mąż kazal mi do wyra wracać ale nic z tego, pewnie w ciagu dnia bedę drzemki robić tak jak w weekendpoza tym i tak nie chciałam psa przetrzymywać do nie wiadomo ktorej godziny a obiecałam malżowi, że poniedzialki i wtorki będę z nim wychodzić, od srody do piątku nam dni lenistwa i nie mam zamiaru wtedy się zwlekać wczesnie z wyra
Zaraz ide z sasiadka na pocztę i do paczkomatu odebrac zakwaski na jogurt -
maggdax wrote:Ja też czuje ruchy na linii majtek:) zdążą się ze czułam na wysokości pępka ale tylko kilka razy, wiec pewnie jakiś większy zamach nóżka czy rączka był a dziecko raczej przebywa na wysokości linii majtek
-
Kiedy ta pogoda się zmieni? U nas ciągle zimno i pochmurno ciśnienie mam już 90/60 i kompletnie nic mi się nie chce...
Mam pytanko czy czujecie takie kłucie spojenia? Mi towarzyszy od jakiegoś czasu a na wizytę pojadę w przyszłym tygodniu ale w piątek mam polowkowe nie mogę się doczekać
Ruchy juz tez coraz mocniejsze tylko dzidziuś boi się taty bo co dotknie brzucha to od razu spokój. -
Bellla:) wrote:PRÓBUJE POBRAĆ, NIESTETY, 'TU' NIE JEST PODKRESLONE I MAM PROBLEM :(CZY ZNOWU COS ZLE ROBIE?
Bellla:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymilagro wrote:Hej witam sie w 20 tygodniu
Za tydzien polowa i wizyta juz sie doczekac nie moge
Dla mnie tez pojecie dno macicy to abstrakcja i nie umiem go znaleźć. Chyba mam za grubą warstwe brzusznąWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 10:10
milagro, Anita12, PetitQa lubią tę wiadomość
-
PetitQa wrote:Mam pytanko czy czujecie takie kłucie spojenia? Mi towarzyszy od jakiegoś czasu a na wizytę pojadę w przyszłym tygodniu ale w piątek mam polowkowe nie mogę się doczekać
Ja w sobote czułam takie kłucia spojenia jakby igłą. Aż podskoczyłam jak siedziałam. Ale skoro kilka z nas je czuje to chyba naormalne
PetitQa lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
ja połowkowe mam dopiero za 10 dni a juz sie nie moge doczekac :)i tym razem chcemy zeby nam nagrano filmik z badania to pokazemy babcią bo mam wrazenie ze na tych zdjeciach to one nic nie rozumieja co jest co
szczegolnie jeszcze jak w kadr z tyłu wchodzi jakas czesc drugiego dziecka :p
ja przez weekend spalam od 22 do 10 rano i gdyby nie glod pewnie spalabym jeszcze. Podziwiam ze ktos wstaje przed 6...
Najgorzej ze budze sie w nocy na siku i potem juz nie moge dlugo zasnac ;/
A sny... to naprawde kosmos mozna by jakies ksiazki z nich zaczac pisac ;P -
Kurde, wczoraj się mocno przestraszyłam, bo przez cały dzień bolało mnie podbrzusze, tak jak na okres. Wieczorem / w nocy ból ewoluował jeszcze na cały prawy bok + część pleców. Był to dość tępy ból - mogłam normalnie funkcjonować, ale już nie mogłam np. usnąć.
I teraz nie wiem, czy to po prostu efekt powiększającej się macicy / tego, że rośnie brzuch, czy raczej jakiś niepokojący sygnał. W środę mam na szczęście wizytę i mam nadzieję, że do tego czasu to się nie powtórzy.
A może to normalny objaw tego etapu ciąży. Dziewczyny, które mają już dzieci - macie jakieś spostrzeżenia? -
MatyldaG wrote:ja połowkowe mam dopiero za 10 dni a juz sie nie moge doczekac :)i tym razem chcemy zeby nam nagrano filmik z badania to pokazemy babcią bo mam wrazenie ze na tych zdjeciach to one nic nie rozumieja co jest co
szczegolnie jeszcze jak w kadr z tyłu wchodzi jakas czesc drugiego dziecka :p
ja przez weekend spalam od 22 do 10 rano i gdyby nie glod pewnie spalabym jeszcze. Podziwiam ze ktos wstaje przed 6...
Najgorzej ze budze sie w nocy na siku i potem juz nie moge dlugo zasnac ;/
A sny... to naprawde kosmos mozna by jakies ksiazki z nich zaczac pisac ;PTwój był lepszy
Dominik
-
nick nieaktualny
-
malaczarna07 wrote:Ty ze swoim snem o szczeniakach i tak wygrałaś
Twój był lepszy
-
chloet wrote:Kurde, wczoraj się mocno przestraszyłam, bo przez cały dzień bolało mnie podbrzusze, tak jak na okres. Wieczorem / w nocy ból ewoluował jeszcze na cały prawy bok + część pleców. Był to dość tępy ból - mogłam normalnie funkcjonować, ale już nie mogłam np. usnąć.
I teraz nie wiem, czy to po prostu efekt powiększającej się macicy / tego, że rośnie brzuch, czy raczej jakiś niepokojący sygnał. W środę mam na szczęście wizytę i mam nadzieję, że do tego czasu to się nie powtórzy.
A może to normalny objaw tego etapu ciąży. Dziewczyny, które mają już dzieci - macie jakieś spostrzeżenia?chloet, Bellla:) lubią tę wiadomość
-
Kropka ja wychodze przez cały tydzień z psem,jedynie w weekend Tż jest w domu to się nim zajmuje. Nie powiem trochę mnie to przerasta, trzeba z nim wyjść kilka razy dziennie. Rano mam takie zamiesznie że wszystko w biegu więc zawsze ciesze się jak już Tż jest.
Chloet bóle jak na okres mam od jakiegoś tygodnia, dodatkowo dziś w nocy strasznie kłuło mnie w pochwie. A wizyta dopiero 11 listopada. Jak nie przejdzie to raczej wybiorę się szybciej.
W ciąży też mam głupie sny. Jak nie seksy z kobietami to śmierć Tż, a dziś mojego psa...
chloet lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualnyMatyldaG babcie beda mialy podwójna radosc z filmiku takiego świetny pomysł, ja dziewczyny tez sikam czasami z 3 razy w nocy dzis o 3.30 juz spac mie mpgłam do 4 lezalam jeszcze mam migrene w nocy mi sie zaczela masakra wzielam apap i tal ledwo pomaga mi;( amolem skronie smaruje.. Co do bóli ja nie pomoge za bardzo ja mam takie zakłócia jajnika czasami albo gniecenie ale jak na okres w zadnej ciazy nie bolalo mnie może byc efekt powiększającej sie macicy różnie to się odczuwa.
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
MatyldaG taki film dla babc jest naprawdę super ja mam przykazane ze jak będziemy z Krakowa wracać to koniecznie musimy babci ten film pokazać juz obliczyła o której godzinie mniej więcej powinniśmy u niej być.
MatyldaG, Anita12, Mart_, okano1 lubią tę wiadomość
-
Hej
ale ranne ptaszki no i kobiety biznesu
bo moj duzy leniwy tylek dopiero wstaje do laazienki i pozniej od razu jeść
A ja dzis i wczoraj czulam ruchy i to zdecydowanie moj dzidziuch nogi prostowal lub ręce(tak jakby mial miejsca malo wygodnicki) nad majtkami tylko tak z boku bardziej
Anita12, malaczarna07, kr0pka lubią tę wiadomość
-
Anuschka ja juz jakis czas nie wychdoze z moim psem bo ona mnie za bardzo ciagnie, oprocz tego niedawno miala cieczke i pamietam juz takie historie gdzie musialam z nia wracac z lasu na rekach bo jakis fagas sie do niej przystawial a ona mi od razu wskakuje wtedy na reke a niesc to 15 kg jakis odcinek drogi to slabo
no i z moim wiecznym przeziebieniem tez sie nie wybieram na takie spacery. Jak juz nikogo nie ma to z nia wychdoze, ale gdzies blisko tylko na siku i do domu. Troche mi zal bo przed ciaza to ja z nia praktywnie tylko chodzilam 3 razy dziennie i troche mi tego brakuje.
sex z kobietami w snach tez juz przezylam:P a dokladniej z macadamian girlkr0pka, ewa81 lubią tę wiadomość