X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to dno macicy to też abstrakcja :P

Ja się dzis obudziłam jakbym szła do pracy, udalo mi siè pospać do 6coś jeszcze ale potem już nie moglam. Mąż kazal mi do wyra wracać ale nic z tego, pewnie w ciagu dnia bedę drzemki robić tak jak w weekend :P poza tym i tak nie chciałam psa przetrzymywać do nie wiadomo ktorej godziny a obiecałam malżowi, że poniedzialki i wtorki będę z nim wychodzić, od srody do piątku nam dni lenistwa i nie mam zamiaru wtedy się zwlekać wczesnie z wyra :)

Zaraz ide z sasiadka na pocztę i do paczkomatu odebrac zakwaski na jogurt <3

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie przepis na sernik to wyślijcie mi zaproszenie, bo bez tego wiadomości nie mogę wysłać. ;)

okano1, Bellla:) lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Ja też czuje ruchy na linii majtek:) zdążą się ze czułam na wysokości pępka ale tylko kilka razy, wiec pewnie jakiś większy zamach nóżka czy rączka był a dziecko raczej przebywa na wysokości linii majtek ;)
    Ok to dobrze ze mnie uspokoilyscie i juz sie nie martwie skoro nie jestem sama :)

hchy43r8kkymthav.png
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ta pogoda się zmieni? U nas ciągle zimno i pochmurno ciśnienie mam już 90/60 i kompletnie nic mi się nie chce...
    Mam pytanko czy czujecie takie kłucie spojenia? Mi towarzyszy od jakiegoś czasu a na wizytę pojadę w przyszłym tygodniu ale w piątek mam polowkowe nie mogę się doczekać :)
    Ruchy juz tez coraz mocniejsze tylko dzidziuś boi się taty bo co dotknie brzucha to od razu spokój.

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellla:) wrote:
    PRÓBUJE POBRAĆ, NIESTETY, 'TU' NIE JEST PODKRESLONE I MAM PROBLEM :(CZY ZNOWU COS ZLE ROBIE?:(
    musisz wejsc w zakladke od gory "moje belly" potem "moje listy" i tam jest lista z wyprawka :)

Bellla:) lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Hej witam sie w 20 tygodniu :)
    Za tydzien polowa i wizyta juz sie doczekac nie moge :)
    Dla mnie tez pojecie dno macicy to abstrakcja i nie umiem go znaleźć. Chyba mam za grubą warstwe brzuszną :D
    Hejka dziewczynki no ja rowniez witam sie w 20 tc ciazy ja mimo ze jestem w 3 ciazy rowniez nie wiem co do dno macicy w ktorym miejscu:))Ja zaczełam czuc lekkie kłucie spojenia tak pare dni troche wczesnie jak na mnie widocznie w kazdej ciazy inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 10:10

milagro, Anita12, PetitQa lubią tę wiadomość

• milagro Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PetitQa wrote:
    Mam pytanko czy czujecie takie kłucie spojenia? Mi towarzyszy od jakiegoś czasu a na wizytę pojadę w przyszłym tygodniu ale w piątek mam polowkowe nie mogę się doczekać :)

Ja w sobote czułam takie kłucia spojenia jakby igłą. Aż podskoczyłam jak siedziałam. Ale skoro kilka z nas je czuje to chyba naormalne ;)

PetitQa lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja połowkowe mam dopiero za 10 dni a juz sie nie moge doczekac :)i tym razem chcemy zeby nam nagrano filmik z badania to pokazemy babcią bo mam wrazenie ze na tych zdjeciach to one nic nie rozumieja co jest co :P szczegolnie jeszcze jak w kadr z tyłu wchodzi jakas czesc drugiego dziecka :p
    ja przez weekend spalam od 22 do 10 rano i gdyby nie glod pewnie spalabym jeszcze. Podziwiam ze ktos wstaje przed 6...
    Najgorzej ze budze sie w nocy na siku i potem juz nie moge dlugo zasnac ;/
    A sny... to naprawde kosmos mozna by jakies ksiazki z nich zaczac pisac ;P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, wczoraj się mocno przestraszyłam, bo przez cały dzień bolało mnie podbrzusze, tak jak na okres. Wieczorem / w nocy ból ewoluował jeszcze na cały prawy bok + część pleców. Był to dość tępy ból - mogłam normalnie funkcjonować, ale już nie mogłam np. usnąć.

I teraz nie wiem, czy to po prostu efekt powiększającej się macicy / tego, że rośnie brzuch, czy raczej jakiś niepokojący sygnał. W środę mam na szczęście wizytę i mam nadzieję, że do tego czasu to się nie powtórzy.

A może to normalny objaw tego etapu ciąży. Dziewczyny, które mają już dzieci - macie jakieś spostrzeżenia?

rqkqj11.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    ja połowkowe mam dopiero za 10 dni a juz sie nie moge doczekac :)i tym razem chcemy zeby nam nagrano filmik z badania to pokazemy babcią bo mam wrazenie ze na tych zdjeciach to one nic nie rozumieja co jest co :P szczegolnie jeszcze jak w kadr z tyłu wchodzi jakas czesc drugiego dziecka :p
    ja przez weekend spalam od 22 do 10 rano i gdyby nie glod pewnie spalabym jeszcze. Podziwiam ze ktos wstaje przed 6...
    Najgorzej ze budze sie w nocy na siku i potem juz nie moge dlugo zasnac ;/
    A sny... to naprawde kosmos mozna by jakies ksiazki z nich zaczac pisac ;P
    Ty ze swoim snem o szczeniakach i tak wygrałaś ;) Twój był lepszy :P

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie cierpię wstawania w nocy na siku i nieraz po tym zasnąć szybko nie mogę. A sny też mam porąbane:)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Ty ze swoim snem o szczeniakach i tak wygrałaś ;) Twój był lepszy :P
    brr do tej pory go pamietam jakby na prawde się wydarzylo :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Kurde, wczoraj się mocno przestraszyłam, bo przez cały dzień bolało mnie podbrzusze, tak jak na okres. Wieczorem / w nocy ból ewoluował jeszcze na cały prawy bok + część pleców. Był to dość tępy ból - mogłam normalnie funkcjonować, ale już nie mogłam np. usnąć.

I teraz nie wiem, czy to po prostu efekt powiększającej się macicy / tego, że rośnie brzuch, czy raczej jakiś niepokojący sygnał. W środę mam na szczęście wizytę i mam nadzieję, że do tego czasu to się nie powtórzy.

A może to normalny objaw tego etapu ciąży. Dziewczyny, które mają już dzieci - macie jakieś spostrzeżenia?
    mnie w sobote tez bolalo podbrzusze jakis czas ale mysle ze to objaw powiekszajacego sie brzuszka.

chloet, Bellla:) lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja wychodze przez cały tydzień z psem,jedynie w weekend Tż jest w domu to się nim zajmuje. Nie powiem trochę mnie to przerasta, trzeba z nim wyjść kilka razy dziennie. Rano mam takie zamiesznie że wszystko w biegu więc zawsze ciesze się jak już Tż jest.

Chloet bóle jak na okres mam od jakiegoś tygodnia, dodatkowo dziś w nocy strasznie kłuło mnie w pochwie. A wizyta dopiero 11 listopada. Jak nie przejdzie to raczej wybiorę się szybciej.

W ciąży też mam głupie sny. Jak nie seksy z kobietami to śmierć Tż, a dziś mojego psa...

chloet lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG babcie beda mialy podwójna radosc z filmiku takiego świetny pomysł, ja dziewczyny tez sikam czasami z 3 razy w nocy dzis o 3.30 juz spac mie mpgłam do 4 lezalam jeszcze mam migrene w nocy mi sie zaczela masakra wzielam apap i tal ledwo pomaga mi;( amolem skronie smaruje.. Co do bóli ja nie pomoge za bardzo ja mam takie zakłócia jajnika czasami albo gniecenie ale jak na okres w zadnej ciazy nie bolalo mnie może byc efekt powiększającej sie macicy różnie to się odczuwa.

MatyldaG lubi tę wiadomość

• PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG taki film dla babc jest naprawdę super ja mam przykazane ze jak będziemy z Krakowa wracać to koniecznie musimy babci ten film pokazać juz obliczyła o której godzinie mniej więcej powinniśmy u niej być.

MatyldaG, Anita12, Mart_, okano1 lubią tę wiadomość

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ale ranne ptaszki no i kobiety biznesu :) bo moj duzy leniwy tylek dopiero wstaje do laazienki i pozniej od razu jeść :D
    A ja dzis i wczoraj czulam ruchy i to zdecydowanie moj dzidziuch nogi prostowal lub ręce :) (tak jakby mial miejsca malo wygodnicki) nad majtkami tylko tak z boku bardziej :)

Anita12, malaczarna07, kr0pka lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka ja juz jakis czas nie wychdoze z moim psem bo ona mnie za bardzo ciagnie, oprocz tego niedawno miala cieczke i pamietam juz takie historie gdzie musialam z nia wracac z lasu na rekach bo jakis fagas sie do niej przystawial a ona mi od razu wskakuje wtedy na reke a niesc to 15 kg jakis odcinek drogi to slabo :/ no i z moim wiecznym przeziebieniem tez sie nie wybieram na takie spacery. Jak juz nikogo nie ma to z nia wychdoze, ale gdzies blisko tylko na siku i do domu. Troche mi zal bo przed ciaza to ja z nia praktywnie tylko chodzilam 3 razy dziennie i troche mi tego brakuje.

sex z kobietami w snach tez juz przezylam:P a dokladniej z macadamian girl :P

kr0pka, ewa81 lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zdałam dopiero sprawę, że zaczęłam już 6 miesiąc :) kiedy to zleciało? :D

m@rtynka, MatyldaG, chloet, PetitQa, Mart_, severi, milagro, okano1, kr0pka, Anita12, Tosia 1981, Fruzia85, taka_ja lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ja sobie zdałam dopiero sprawę, że zaczęłam już 6 miesiąc :) kiedy to zleciało? :D

Ale czad. Czyli czeka mnie to samo już za tydzień :)

Czarnuszka, Anita12 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ