X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudny pokoik ;))))

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • maja9995 Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mi tez baaaardzo podoba sie pokoik. Cuudny :)

f2w343r8b6jmrt9e.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Tak myslalam właśnie, tylko może ten większy na dłużej będzie. Ale znowu żeby dużo nie wystawal.
    u nas w rodzinie i kregu najblizszych, ten przewijak starcza na 9-12 miesiecy, a mali nie jestesmy ;) zreszta mysle, ze jak dziecko ma juz roczek(a czasami i wczesniej) to i tak taki przewijak idzie w kat bo dziecko zbyt ciekawske i ruchliwe jest ;) nie wiem jaki masz wymiar lozeczka ale ten ktory mam jest super(juz go M zamontowal) pasuje jak ulal, nie za duzy, nie za maly. Nie wiem czy jak kupisz na 120x60 wiekszy czy nie bedzie sie suwal za bardzo bo on ma takie a'la kolki, nie wiem jak to nazwac i dzieki temu jest stabilny :)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Już po wizycie, wszystko w normie, pięknie ładnie, Franek waży 2200 g, za dwa tygodnie kolejna kontrola :) Dalej ledwo ledwo trochę noska się udało podglądnąć, no ale ważne, że nic się nie dzieje.
    Nie zapowiada się żebym miała jakoś szybko urodzić, wszystko pozamykane na 3 spusty ;)
    Super, że wszystko ok, to najważniejsze! Waga fajna, duży chłopak!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Oriana miała taki sam tp jak ja i jej wiadomość o porodzie małej księżniczki mnie zmobilizowala i ogarnęłm dziś pokoik dla mojej corki;) na początku chciałabym żeby spala ze mną w sypialni w koszu mojzesza, mam nadzieje ze się z nim polubi i nie będę musiała całego łóżka do sypialni przenosić :) pokaże wam fotkę https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8827acdbf5e.jpg

Pokoik piękny! Córeczka bedzie miała cudne królestwo!

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Oriana miała taki sam tp jak ja i jej wiadomość o porodzie małej księżniczki mnie zmobilizowala i ogarnęłm dziś pokoik dla mojej corki;) na początku chciałabym żeby spala ze mną w sypialni w koszu mojzesza, mam nadzieje ze się z nim polubi i nie będę musiała całego łóżka do sypialni przenosić :) pokaże wam fotkę https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8827acdbf5e.jpg

Ja tez mam kosz Mojżesza i boje się ze mojej córce tez nie będzie odpowiadał. Lozeczko planujemy kupić dopiero po przeprowadzce do nowego mieszkania czyli ok1,5 mce po porodzie. Jakiej firmy masz kosz?

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny; ) kosz mam firmy clair de lune -kupiłam używany. Na plozach z możliwością blokady bujania, mam nadzieje ze jej podpasuje:)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Ewa, dzięki :) Spojrzałam na listę i wkradł się błąd, termin na 19.03 (tam gdzie jestem na zielono) A nie ma 29 :)

Zdjęcia z sesji będą pewnie za kilka dni dopiero.
    Sprawdz proszę listę str 902 i 909 czy wszystko się zgadza :)

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj na grupie fb kolejna marcòwka rozpakowana. Termin z 08.03.. Rozkręciło się na dobre..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzieje się, dzieje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nieźle. To mnie mobilizuje żeby zacząć prać ubranka, dokończyć pakowanie walizki do szpitala.

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pare godzin przespałam.
    Obudziłam sie o 4 i tak nie spie.
    Gardło mnie tak boli ze nie moge spac, jesc, mowic, pic
    Cały kręgosłup od szyji do kostek w stopach mnie tak boli
    ze wstałam o 4 zrobic herbatę i nie mam sił wstac aby isc
    do lozka.. przy kazdym przeziębieniu mam zapalenie stawów
    do tego doszedł katar - nie mam sił :(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikafika wrote:
    Ja tez mam kosz Mojżesza i boje się ze mojej córce tez nie będzie odpowiadał. Lozeczko planujemy kupić dopiero po przeprowadzce do nowego mieszkania czyli ok1,5 mce po porodzie. Jakiej firmy masz kosz?

Ja też w koszu Mojżesza będę miała malego przez pierwsze miesiące. Potem pomału będziemy go przyzwyczajać do łóżeczka w osobnym pokoju. A jeśli nie to będzie spał w turystycznym przy nas.
    ja mam firmy jolly jumper

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdax bajeczny pokoik!

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj miałam wizytę i dr powiedziała że poziom przeciwciał wzrósł. wysłała mnie do szpitala na ktg, 2 h monitorowali, skurcze pisały się czasami 0 czasami 127. tętno małego wahalo się między 125 a 180! odeslali do domu twierdząc że "happy baby". w piątek mam usg i po nim dr stwierdzi czy wywołać poród. mówi że mam to przemyśleć, przeciwciała nie są jeszcze w granicach dużego ryzyka ale ona zaleca indukcje w 38 tyg w razie czego żeby nie wzrosły do niebezpiecznej granicy. zaczynam się stresować...

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney bidulko, herbatka z cytrynką i imbirem albo z sokiem malinowym. Kuruj się, odpoczywaj

• Nelus Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. nie wiem czemu ale żaden suwaczek nie pokazuje u mnie prawdziwego tygodnia ciąży. jestem w 37t0d a pokazuje 36. o co kaman

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, w piątek masz wizytę i się dowiesz. Jak lekarz zaleci wcześniej poród, to może lepiej się nie zastanawiać. Nie wiem jak to jest z suwaczkiem, wiem że wg belly ciąża pokazuje o tydzień do przodu. Czyli ja mam 32 tydzień a wg belly to już jest 33.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus może suwaczki pokazują skończone tygodnie?

Co do bezsenności w nocy to ja również się z tym borykam. W ciąży to normalne. Dopóki nie zaszłam w ciażę nie wiedziałam co to znaczy obudzić się w nocy choć na sekundę. Nigdy nie słyszałam karetek pod oknem lub gdy mąż w nocy stawał...a teraz jak przekręca się z boku na bok potrafię się obudzić.
    Do tego budzę się rano np 4-5 i nie mogę spać. Nie przejmuję się tym tylko wstaję i znajduję sobie zajęcie. Jak nie mogę zasnąć to oglądam film lub czytam książki do późna.

Trzeba to zaakceptować bo organizm ma teraz swój rytm i koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 09:33

klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Ojoj na grupie fb kolejna marcòwka rozpakowana. Termin z 08.03.. Rozkręciło się na dobre..

Obserwowałam wątek dziewczyn ze stycznia, teraz tych z lutego i naprawdę dobra połowa z nich urodziła zaraz na początku miesiąca / w pierwszej połowie. U nas może być podobnie! I prekursorkami wbrew pozorom nie muszą być dziewczyny z początku stawki :) Czuję, że czeka nas wiele niespodzianek.

klaudia.29, ewa81 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ