X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie;) Nigdy nie przewidzimy kiedy i jak sie zacznie;) Ja wczoraj rozmawialam z kilkoma kolezankami i wszystkie mowily ze 2 porod szybciej i sprawniej im przebiegal. Wiem ze to nie regula. Ale troche mnie pozytywnie nastroily,) i nie ukrywam ze mam nadzieje ze w moim przypadku potwierdze ich opowiesci. Czuje ze urodze wczesniej niz 25. A moze byc tak, ze przenosze ;) Ta niewiadoma... ehhh ;) musimy byc cierpliwe i z pokora przyjmowac wszystko co sie teraz dzieje;) Ja mam wrazenie ze spuchlam jak balon. Na wadze mama 11kg na plusie. apetyt maly... nie mam miejsca na zachcianki... w 1 ciazy moglam jesc wszystko i nic mi nie szkodzilo. Teraz malutkie porcje... bo wystarczy ze zjem troszke wiecej to... mam wrazenie ze wybuchnie mi brzuch. Zoladek skurczy mi sie na 100%. Noi poradzilam sobie wreszcie z zaparciami ;) Milego dnia dziewczynki,)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nely, a jakie przeciwciała Ci wzrosły? Ja pamiętam, że Kajtuś na skurczach miał tętno ponad 190 i wyłączał ktg wtedy na kilka sekund, ale nikt się nie przejmował, bo po skurczach mu spadało do 140.
    Teraz jeszcze ani razu nie miałam ktg i nie wiem czy to dobrze, trochę się boję tej cukrzycy :/

Klaudia, podobno poród kolejny do 5 lat jest krótszy i łatwiejszy. Powyżej traktuje się jak pierworódkę.
    Ja sama nie wiem na co się nastawić, bo sn był 8 lat temu, potem przedwczesne skurcze miałam 2.5 roku temu, a potem była cc na zimno (więc się nie liczy). Także raczej nastawiam się na coś koło 7-8h jak przy pierwszym porodzie, może nawet więcej, żeby potem się nie rozczarować i przede wszystkim, żeby nie panikować tylko na spokojnie posiedzieć w domku ile się da :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    ps. nie wiem czemu ale żaden suwaczek nie pokazuje u mnie prawdziwego tygodnia ciąży. jestem w 37t0d a pokazuje 36. o co kaman
    Masz suwaczek ze str "dzieciaczki", a może spróbuj utworzyć na str "suwaczki.com" te są bardzo proste. Wpiszesz date ost miesiączki lub daye porodu bo nie pamiętam i bedzie pokazywac Ci konkretnie tydzien i dzien, niezależnie od belly

Nelus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też już dociera, że lada chwila może się wszystko zacząć. Że dotrwaliśmy już prawie do końca drogi więc z pokorą znoszę te wszystkie dolegliwości. To dzieje się naprawdę. Za niedługo każda z Nas zostanie MAMĄ! Wczoraj przegadaliśmy z mężem do 2:00 w nocy o porodzie, o tym co się zmieni w Naszym życiu, o obawach i radościach.. Także na bezsenną noc poza cogodzinnym wstawaniu na siku nie mogę narzekać. Tylko dziś ciężko mi wstać z łóżka.. W sb kolejna wizyta. Jak ten czas leci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:15

• maggdax Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark,a może też inne dziewczyny, napiszcie proszę jak to jest z tym wiesiolkiem, ile go trzeba brać i czy juz kiedyś probowalalyscie?:)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie próbowałam wcześniej (aktualnie biorę 6 dzień), u mnie w rodzinie i wśród znajomych dużo osób brało albo maliny albo wiesiołek albo oba.

Wkleję cytat z jednego bloga o WIESIOŁKU:
    "Jak się ma wiesiołek do porodu? Działa zmiękczająco na szyjkę macicy, więc kiedy dochodzi do porodu szyjka łatwiej się skraca i rozwiera. Czyli, mówiąc łopatologicznie, od wystąpienia pierwszych skurczów do rozwarcia na pięć palców mamy dojść szybciej niż bez wiesiołka. Od trzydziestego siódmego tygodnia powinno się brać wiesiołek w ilości 3x2. Ponoć kapsułki można stosować także dopochwowo, co ma wywoływać skurcze (od 39tc), ale nie jestem przekonana.
    Uwaga! Istnieją dwa typy wiesiołka: Oenothera biennis czyli wiesiołek dwuletni i oenothera paradoxa aka wiesiołek dziwny. W końcówce ciąży polecany jest wiesiołek dziwny, np. Oeparol"

Ja biorę wiesiołek doustnie 1x2tab, może zwiększe dawkę za 2 tygodnie, ale dopochwowo napewno nie będę brać, bo co chwilę mam infekcje i nie chcę, żeby mi się coś na sam koniec przypałętało.

AnnaE. lubi tę wiadomość

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można pić olej z wiesiolka, powoduje mikroskurcze macicy. Można też od 37 tc kilka razy dziennie po kilka minut pobudzać piersi laktatorem. To ponoć też przyśpiesza poród, tak nam mówili w szkole rodzenia.

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ponieważ jestem nie na czasie kompletnie to mam pytanie... gdzie się podziała lista?

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie 902 i 909..

Druga pralka wyprasowana <jupi>

Trzecia schnie a kolejna sie pierze...:-)

Jutro przerwa muszę normalne rzeczy wyprać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:01

coffee2 lubi tę wiadomość

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O znalazłam.. ale widzę, że zniknęłam z listy.. hmm

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile ml proszku dziecięcego wsypujecie do pralki? Mam pralkę 6 kg i proszek lovela. Niby na opakowaniu jest napisane, ale dla mnie nie do końca jasne :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    O znalazłam.. ale widzę, że zniknęłam z listy.. hmm
    Skoro nie ma Cie na liście tz że nie było Cie na marcowym forum od stycznia 2017. Jeśli chcesz podaj dane i wpiszę :)

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Zaczynamy dziś 37 tc <3 :D Jeszcze niech A. wytrzyma do końca przyszłego tygodnia, a potem może się rodzić ;) Rano byłam w labie, a wieczorem ostatnia wizyta u mojego gina...

chloet, Nadiii lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Klaudia, podobno poród kolejny do 5 lat jest krótszy i łatwiejszy. Powyżej traktuje się jak pierworódkę.
    Ja sama nie wiem na co się nastawić, bo sn był 8 lat temu, potem przedwczesne skurcze miałam 2.5 roku temu, a potem była cc na zimno (więc się nie liczy). Także raczej nastawiam się na coś koło 7-8h jak przy pierwszym porodzie, może nawet więcej, żeby potem się nie rozczarować i przede wszystkim, żeby nie panikować tylko na spokojnie posiedzieć w domku ile się da :)
    Gdzie będziesz w końcu rodzić ? Udało Ci się odwiedzić Mysłowice ? :)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ile proszku wsypujesz?

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Skoro nie ma Cie na liście tz że nie było Cie na marcowym forum od stycznia 2017. Jeśli chcesz podaj dane i wpiszę :)

A widzisz :) ja tu teraz bardziej czytam i obserwuję niż się udzielam bo ja nadal do pracy chodzę i mam niewiele czasu. A jak się zacznie tu pisać to można wsiąknąć :P hihi

Termin: 1 marca, chłopak, Lublin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:19

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Nely, a jakie przeciwciała Ci wzrosły? Ja pamiętam, że Kajtuś na skurczach miał tętno ponad 190 i wyłączał ktg wtedy na kilka sekund, ale nikt się nie przejmował, bo po skurczach mu spadało do 140.
    Teraz jeszcze ani razu nie miałam ktg i nie wiem czy to dobrze, trochę się boję tej cukrzycy :/

No wlasnie tez tak slyszalam ze maks do 4-5 lat jest latwiej a pozniej "szyjka" juz tak bardzo nie pamieta;/ moja kolezanka rodzila w lipcu druga corke dokladnie z taka sama roznica jak ja bede miala. i porod miala duzo szybszy i latwiejszy. Wiec jednak mimo wszystko modle sie o latwiejszy i szybszy porod;) ale jak bedzie opisze niebawem;) mam jeszcze cicha nadzieje ze tym razem skurcze krzyzowe mi odpuszcza... i bede miala tylko skurcze z brzucha ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Wczoraj miałam wizytę u lekarza. Z dzidziusiem wszystko dobrze, mała waży w 32tc4d 2200g (to chyba bardzo dużo)i trochę się boję co będzie za 6-8tyg jak będzie tak szybko przybierać na wadze.
    Trochę martwi mnie poziom cukru w moczu. Czy któraś z Was miała taką sytuację? Z krwi Krzywa cukrowa wyszła mi idealnie, ale 2 ostanie wyniki moczu pokazują, że jest w nim glukoza. W pierwszym badaniu 108 mg/dl, a miesiąc później już 281 mg/dl. Wczoraj niestety nie było mojego lekarza prowadzącego, tylko lekarka w ramach zastępstwa. Według niej to nie jest cukrzyca ciążowa, bo obciążenie glukozą wyszło bardzo dobre ale mogą to być jakieś problemy z przepuszczalnością nerek. Słyszałyście kiedyś o takiej sytuacji?

7u22s65gp72keomm.png

Nadiii, kark lubią tę wiadomość

konwalia83
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83konwalie co do cukru nie pomogę, bo nie wiem. Co do wagi- moja córcia u lekarza na wizycie w 33i0 miała prawie 2100 a tydzień później w szpitalu 2600 wiec rozbieżność jest dość duża, dlatego nie przejmuj się narazie waga bo może być przełamania w dół lub w gore:) zreszta moim zdaniem waga bardzo dobra jak na ten czas ;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Dziewczyny ile ml proszku dziecięcego wsypujecie do pralki? Mam pralkę 6 kg i proszek lovela. Niby na opakowaniu jest napisane, ale dla mnie nie do końca jasne :P
    wszystko zależy od tego ile robisz tego prania czy całą pralkę, czy pół. Ja wsypuję dużo mniej niż podane jest na opakowaniu, bo proszek lubi się nie rozpuścić. Teraz kupiłam już tylko płyny do prania bo ładnie rozpuszczają się w wodzie, ale proszki też muszę do końca zużyć.. Zawsze włączam dodatkowe płukanie, mimo programu dla dzieci

ewa81, klaudia.29 lubią tę wiadomość

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ