MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny kilka dni mnie nie było bo zmarł mój dziadek, z którym mieszkam... mówię Wam masakra, przykre samo z siebie ale i okoliczności nie były dla mnie miłe, bo to w końcu jeden dom i umierał w domu, wczoraj pogrzeb itd , ogólnie stres, smutek, zmęczenie i bezsenność, a no i te wszystkie sprawy co mogę a czego nie powinnam, rady cioć itd... wrrr
Kiedy nie mogłam spać podczytywałam ale nie pisałam, więc nadrabiam
Oriana WIELKIE GRATULACJE I buziaki dla Ciebie i malutkiej :*
ktoś pytał o termometr: słyszałam dobre opinie o termometrach MesMed czy jakoś tak cena koło 80-90 zł
Jeśli chodzi o pranie ja prałam wszystko w 30 st w płynie do prania, bez płynu do płukania ale płukanie podwójne. Wirowanie 400 obrotów, tak nam mówili w szkole rodzenia i tak samo przeczytał gdzieś M zrobił mi potem wykład, więc posłuchałam i już się nie mądrzyłam skoro ta sama wiedza z 2 źródeł.
Mam pytaniedo Was Kochane a raczej prośbę o interpretację bo mój h=gin chyba pominął sprawę bo większego komentarza na ten temat nie było.
to wyniki mojej krzywej cukrowej , czy według Was ,(porównując z Waszymi) są ok ?
na czczo = 93
po 1 godz. = 142
po 2 godz = 129 -
Englein wrote:Hmmm mbie widzę w ogóle na liście nie ma
....trudno. Widocznie ja juz z gry wypadlam
Organa. GRATULACJE i buziaki dla Malutkiej pierwsza dziewczynka
Ale u nas jestes ;*;*;*;*;*
I czekamy na kazde info co tam u was. Jak Kondziu ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 21:04
-
nick nieaktualnyRubineye wrote:Można też od 37 tc kilka razy dziennie po kilka minut pobudzać piersi laktatorem. To ponoć też przyśpiesza poród, tak nam mówili w szkole rodzenia.
Jenny, nie byłam i niestety nie ma kiedy jechać
Mąż teraz 8-22 od pon do sob jest w domu, chcemy remont skończyć tak w większości do porodu, bo potem już napewno mąż nie będzie tam tyle czasu spędzał, żeby mi trochę pomóc jak już będzie nas 5tka.
Także mam obeznany Ujastek w Krakowie, ew zastanawiam się czy nie jechać na żywioł do Siemiradzkiego, tylko to jest w zupełnie innej części Krakowa i nie wiem czy mąż się zgodzi jak mu będę w samochodzie jęczeć na skurczach
Nina, ja w 22tc miałam wyniki krzywej 92/156/138 i mam stwierdzoną cukrzycę przez 1wszy wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 21:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, jestem mama trojki dzieci I czwarte pojawi sie wkrotce. Podczytuje Was od jakiegos czasu I zdecydowalam sie napisac.
Termin porodu wypada mi na 24 marca ale bede miala cc, wiec bedzie tydzien/dwa wczesniej. Moje pytanie do Was, to czy spotkalyscie sie z makrosomia? Moj synek w 33plus 0, mial 3100 plus minus 200 gram. Nie mam cukrzycy I wyniki w normie. Tutaj w uk, zalecaja mi tylko obserwacje. A ja mam schizy ze jak mlody bedzie tak rosnal to mi blizne po poprzednuch (trzech)cesarkach rozerwie;/ -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny.
U mnie nic nie lepiej a wręcz przeciwnie - gorzej.
Dostałam takich boleści lewej łopatki, że lewa ręka zaczeła mi drętwieć i przestawałam mieć w niej czucie.
Pojechałam do szpitala, zrobili badanie na koźle, KTG(10min) i odesłali mnie z kwitkiem.
PARACETAMOL proszę brać i do widzenia.
Temperatura 38,7 cały czas się trzyma, umieram z bólu i nikt - nawet w szpitalu nie może mi pomóc.
Jeszcze SUKA która mnie badała, tak na chama mi palce wkładała, że omal nie spadłam z tego fotela ze łzami w oczach..
NO PORAŻKA
-
nick nieaktualnyJenny ale niezła waga maleństwa
Arthaney masakra...niektórzy lekarze są okropni..
Wczoraj i w nocy miałam takie boleści podbrzusza, kluło mnie strasznie...pewnie z powodu zatwardzenia. Najgorsze że czuję zbierające się gazy i nie mogę ich wypuścić. Miałam wrażenie że brzuch mi pęknie -
ewa81 wrote:Jenny ale niezła waga maleństwa
Arthaney masakra...niektórzy lekarze są okropni..
Wczoraj i w nocy miałam takie boleści podbrzusza, kluło mnie strasznie...pewnie z powodu zatwardzenia. Najgorsze że czuję zbierające się gazy i nie mogę ich wypuścić. Miałam wrażenie że brzuch mi pęknie
Arthaney nasza sluzba zdrowia...nie zawsze ale czasem pozostawia wiele do zyczenia... zycze szybkiego powrotu do zdrowia ;*
ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWspolczuje dziewczyny takich męczarni! Ja wczoraj też męczyłam sie z pęłnym brzuszkiem, ale nie biore na to żadnych leków. Wypiłam koperkową tea w nadziei że pomoże. Dopiero pierwszy raz problem z zaparciem, do tej pory ok. Za to brzuszek wieczorami boli jak na miesiączke. W sb wizyta wisc wypytam czy to normalne..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 08:51
-
ewa81 wrote:Klaudia piję laktulozę ale w trakcie śniadania tak jak pisze w ulotce. Spróbuję na czczo. Różnie mi to pomaga. Czopki stosuję od czasu do czasu bo bym nie dała rady. Z dietą u mnie kiepsko bo uwielbiam słodycze, wiem że nie powinnam jeść
ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tez mialam 2 razy bole jak na okres... Skurcze Braxtona u mnie wystapily wyjatkowo wczesnie. Ja bym ich nie okreslila ze sa bolesne jak na miesiaczke, u mnie to bezbolesne twardnienie brzucha, nieprzyjemne i powoduje dyskomfort na kilka sekund, ale napewno mnie nie.bola. W 1 ciazy tez je mialam, teraz od 18tyg poczulam pierwsze.Nawet lekarz byl zdziwiony, ale ze to moja druga ciaza to wiem juz jakie to uczucie. Nie kazda kobieta je odczuwa wogole. I nie kazda w ten sam sposob. Wiele znajomych nie odczuwalo ich wogole. Ja ostatnio mialam ich zbyt wiele, lekarz przepisal mi luteine bo stwierdzil ze moze doprowadzic do wczesniejszej akcji, a w sobote zaczynam dopiero 35 tydz, wiec jeszcze 4 tyg bym wolala zeby mala pobyla w brzuchu i spokojnie sobie rosla,) Luteina zdzialala cuda, skurcze mam 2-4 dziennie a bez niej do 20...
Bole krzyzowe przy porodzie... hmm ... Zycze nam wszystkich tylko boli z brzucha -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewa81 dziękuję - ja jakoś strasznie boję się cesarki - kobitki z rodziny mówią że jestem dziwna w tym temacie no ale co zrobie, tak już mam.
Po moich przejściach żołądkowych powiem CI że najlepszy jest Ulgix i to max, można go brać w ciąży a działą cuda, 1000 razy lepszy niż espumisan, a Lactuloza powoduje wzdęcia więc jak gazy nie chcą odchodzić to jest nie wskazana. Colon C przed posiłkiem łyżeczka popita wodą też może być ale przede wszystkim Ulgix i ulga murowana. Wiem co mówię bo przerabiałam ten t4emat.
Dziewczyny a te biustonosze z firmy Alles mają takie normalne rozmiary? Czy są może jakoś zawyżone zaniżone? jakbyście to określiły?ewa81 lubi tę wiadomość