MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nina13 Współczuję z powodu śmierci dziadka, na pewno dużo miałaś nerwów. Zawsze śmierć i pogrzeb to jest duży stres dla bliskich, ale w ciąży to już w ogóle.
Co do testu obciążenia glukozą to ja miałam takie wyniki:
na czczo = 84
po 1 godz. = 137
po 2 godz = 106
Lekarka powiedziała,że to bardzo dobry wynik.
Na moim wyniku podane też są normy:
Na czczo powinno być 70-99
A po 2 godzinach:
<140 prawidłowa tolerancja
140-199 nieprawidłowa tolerancja
>200 cukrzyca
więc chyba masz dobre wyniki.
konwalia83 -
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Przyszedł mi kocyk z minky, ale taki ala kolderka .. . I co teraz, to też mam prac? Boję się że to co jest w środku to się zroluje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:16
Malwinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja dziś po wizycie. Mała 2600g, szyjka skrócona i miękka, rozwarcie na 1 cm, zaczyna do mnie dochodzić ze to juz lada chwila!
ewa81, Inka91, Malwinka, kark, Anita12, jenny88, chloet, klaudia.29, 83konwalie lubią tę wiadomość
termin wg OM +tydzien -
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:Już padam...a tylko zrobiłam dwie pizze. Planuję jeszcze prasowanie, mam nadzieję, że zmęczenie szybko przejdzie.
Ja dziś mam jakiś dziwny przypływ energii wyprasowałam dwie pralki ubranek a czuje że mogę jeszcze gòry przenosić...
Jak widzę te cudne ubranka w komodZie I szafie to aż łezka się kręci...ewa81 lubi tę wiadomość
-
maggdax wrote:Hej, ja dziś po wizycie. Mała 2600g, szyjka skrócona i miękka, rozwarcie na 1 cm, zaczyna do mnie dochodzić ze to juz lada chwila!
Waga super gratuluje...a co do takiego rozwarcia to z còrcià mi się zrobiło na 2cm w 32 tc a urodziłam 4 dni po terminie..takze spokojnie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:46
kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaggdax wrote:Hej, ja dziś po wizycie. Mała 2600g, szyjka skrócona i miękka, rozwarcie na 1 cm, zaczyna do mnie dochodzić ze to juz lada chwila!
-
Ja wiem ze 1cm to bardzo małe rozwarcie ale sama wiadomość ze coś się tam dzieje daje mi niezłego kopa ;d trochę się teraz zmartwiłam bo czytam swoje wyniki i widzę że brzuszek główka i inne wymiary mam 2 tyg do tylu w stosunku do terminu porodu, lekarz powiedział ze dziecko będzie nieduże i waga do porodu nie powinna być większa niż 3kg. Mam nadzieje ze nie rośnie za wolno, ale lekarz chyba by zwrócił na to uwagę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 14:17
termin wg OM +tydzien -
Malwinka wrote:Przyszedł mi kocyk z minky, ale taki ala kolderka .. . I co teraz, to też mam prac? Boję się że to co jest w środku to się zroluje.
Malwinka lubi tę wiadomość
termin wg OM +tydzien -
ewa81 wrote:Nikafika fajny termometr, tylko kurcze drogi.
Dziś dzień pizzy i na obiad zrobię
Czy kupowałyście może takie rurki do odgazowania maluszków? Jest to naprawdę sprawdzone, chcę to kupić, w necie są, ciekawe czy w aptece można.
Ewus, wiem, ze drogi, ale traktuje go jako zakup dystansowy:)z takich rzeczy dziecko nie wyrasta, dorosłym się przyda, choć nie ukrywam, ze chciałabym używać go jak najrzadziej;)
O co chodzi z tymi rureczkami?do pupy się to wkłada? Ja w ogóle nie w temacie:/ Jak się nazywają? -
nick nieaktualnyNikafika, no masz rację, że taki termometr ma się na lata.
Jeśli chodzi o te rurki, wklejam linka
http://www.ziel-med.pl/pl/p/RURKA-DOODBYTNICZA-Z-CENTRALNYM-OTWOREM-2-BOCZNE-OTWORY/290
Tak, to się wkłada do pupki gdzieś tak około 1 cm. Wyglądają jak rurki do picia napojów. Zanim się taką rurkę włoży, to końcówkę smaruje się oliwką, żeby łatwiej było do pupki wsadzić. U maluszków jest problem z kolkami, nie potrafią gazów popuścić i taka rureczka bardzo pomaga. Widziałam na własne oczy, jak koleżanka synkowi to robiła. Rewelacja. Ulżysz wtedy maluszkowi z gazami czy zaległą kupką. W czasie poruszania się tą rurką, może się zdarzyć że kupkę zrobi, to normalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 14:53
nikafika lubi tę wiadomość
-
ewa81 wrote:Nikafika, no masz rację, że taki termometr ma się na lata.
Jeśli chodzi o te rurki, wklejam linka
http://www.ziel-med.pl/pl/p/RURKA-DOODBYTNICZA-Z-CENTRALNYM-OTWOREM-2-BOCZNE-OTWORY/290
Tak, to się wkłada do pupki gdzieś tak około 1 cm. Wyglądają jak rurki do picia napojów. Zanim się taką rurkę włoży, to końcówkę smaruje się oliwką, żeby łatwiej było do pupki wsadzić. U maluszków jest problem z kolkami, nie potrafią gazów popuścić i taka rureczka bardzo pomaga. Widziałam na własne oczy, jak koleżanka synkowi to robiła. Rewelacja. Ulżysz wtedy maluszkowi z gazami czy zaległą kupką. W czasie poruszania się tą rurką, może się zdarzyć że kupkę zrobi, to normalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 15:04
-
maggdax wrote:Hej, ja dziś po wizycie. Mała 2600g, szyjka skrócona i miękka, rozwarcie na 1 cm, zaczyna do mnie dochodzić ze to juz lada chwila!
Super wieści!
Jesteśmy na tym samym etapie, a u mnie szyjka na 2 cm i chyba trzyma nieźle.
A masz jakieś objawy zbliżającego się porodu? Skurcze, bóle, coś? U mnie cisza absolutna -
nick nieaktualnyewa81 wrote:Czy kupowałyście może takie rurki do odgazowania maluszków? Jest to naprawdę sprawdzone, chcę to kupić, w necie są, ciekawe czy w aptece można.
http://www.aptekagemini.pl/windi-kateter-rektalny-dla-niemowlat-10-sztuk.html
A swoją drogą, też nie miałam pojecia, że takie coś istnieje. Kiedyś wkladało się termometr i było ok..ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
chloet wrote:Super wieści!
Jesteśmy na tym samym etapie, a u mnie szyjka na 2 cm i chyba trzyma nieźle.
A masz jakieś objawy zbliżającego się porodu? Skurcze, bóle, coś? U mnie cisza absolutnatermin wg OM +tydzien