X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym lekarz mówil ze główka juz bardzo nisko, ale brzuch mi się jeszcze nie obniżył, sięga pod same cycki;d

chloet lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    U mnie położna i znajome polecają troszke inne rurki, ale to samo zadanie. Też mam sprawdzone przez najbliższych, działanie świetne, także kupiłam takie katetery:

http://www.aptekagemini.pl/windi-kateter-rektalny-dla-niemowlat-10-sztuk.html

A swoją drogą, też nie miałam pojecia, że takie coś istnieje. Kiedyś wkladało się termometr i było ok..

Też ciekawie wyglądają te rurki

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Hej, ja dziś po wizycie. Mała 2600g, szyjka skrócona i miękka, rozwarcie na 1 cm, zaczyna do mnie dochodzić ze to juz lada chwila!:)
    Jeju...to sie zaczyna !!!! Ja mam wizyte w srode...od 4 dni kluje mnie w piczce...jakos..i brzuch dziwnie chwilami pobolewa....a przy tym rozwarciu normalnie w domu jestes czy masz skiero do szpitala?? Jak to wlasnie jest?? Lekarz na kontroli stwierdza ze szyjka miekka i rozwarcie i co wtedy proponuja?? Czeka sie do rozwiniecia akcji?? W domu?

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • chloet Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    .od 4 dni kluje mnie w piczce...

Hahhaa, rozwalił mnie ten tekst :D Dobra jesteś <3

Magdzia88 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu; ) z takim rozwarciem niektóre dziewczyny chodzą od połowy ciąży, musze obserwować skurcze i w razie jakiś wątpliwości kontrola pod ktg

• chloet Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Jestem w domu; ) z takim rozwarciem niektóre dziewczyny chodzą od połowy ciąży, musze obserwować skurcze i w razie jakiś wątpliwości kontrola pod ktg

U mnie też bezbolesne skurcze / twardnienie brzucha (szczególnie wieczorem i w nocy). A porodowe skurcze, to chyba bolą, jak na miesiączkę, czy się mylę?

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet skurcze przepowiadające braxona bolą jak na miesiączkę, mogą być bezbolesne, trwają krótko. Jak poród się zbliża, to te bóle są bardziej bolesne, częste i dłuższe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 17:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Jeju...to sie zaczyna !!!! Ja mam wizyte w srode...od 4 dni kluje mnie w piczce...jakos..i brzuch dziwnie chwilami pobolewa....a przy tym rozwarciu normalnie w domu jestes czy masz skiero do szpitala?? Jak to wlasnie jest?? Lekarz na kontroli stwierdza ze szyjka miekka i rozwarcie i co wtedy proponuja?? Czeka sie do rozwiniecia akcji?? W domu?

He he mnie też ostatnio kłuje w "piczce"! Do tego skurcze braxtona w dzień i od kilku dni bòl jak na miesiaczke.. może też sie coś skraca, szykuje.. zobaczymy w sb na wizycie. Z drugiej str wciz biore duphaston i luteine wiec wątpię że cos sie zacznie zanim odstawie..

chloet lubi tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    chloet skurcze przepowiadające braxona bolą jak na miesiączkę, mogą być bezbolesne, trwają krótko. Jak poród się zbliża, to te bóle są bardziej bolesne, częste i dłuższe

Bo ja te skurcze Braxtona (bezbolesne, ale częste) mam już gdzieś od połowy ciąży, więc się boję, że nie rozpoznam tych właściwych.

U mnie też od wczoraj "kłucie w piczce" od czasu do czasu :D

ewa81 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    U mnie położna i znajome polecają troszke inne rurki, ale to samo zadanie. Też mam sprawdzone przez najbliższych, działanie świetne, także kupiłam takie katetery:

http://www.aptekagemini.pl/windi-kateter-rektalny-dla-niemowlat-10-sztuk.html

A swoją drogą, też nie miałam pojecia, że takie coś istnieje. Kiedyś wkladało się termometr i było ok..

Ja kupiłam narazie jedno takie właśnie opakowanie. Z firmy Windi...koles w aptece powiedzial, że często je rodzice kupują, bo bardzo pomagają maluszki. Na gemini sa tańsze ja w aptece kupiłam prawie za 36 zł.

Nadiii lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Bo ja te skurcze Braxtona (bezbolesne, ale częste) mam już gdzieś od połowy ciąży, więc się boję, że nie rozpoznam tych właściwych.

U mnie też od wczoraj "kłucie w piczce" od czasu do czasu :D
    Mam podobnie, od ok 23 tc mam skurcze braxtona, magnez troche je wyciszyl bo były bardzo czeste i męczące..
    Czyli wiekszosc z Nas czuje kłucie w piczce he he- czyli raczej normalne odczucie na tym etapie już, damy rade!
    A właściwe rozpoznasz, że będą regularne i czeste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 18:39

• maggdax Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona tych które "kluje w piczce" :D chloet ja się dziś nawet lekarza zapytałam czy rozpoznam poród to powiedział ze nie ma opcji żebym przegapiła, także spokojnie, myślę że rozpoznamy jak się zaczną skurcze porodowe;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 20:09

chloet, Magdzia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dołączam do grona kłucia w piczce :), spodobał mi się ten tekst. Tak czasem mnie zakłuje, że muszę złapać się za piczkę.

Magdzia88 lubi tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhehehh piczka.. pisiurka jak wolicie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 20:10

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha dziewczyny widze ze wesolo Wam;) u mnie zadnego klucia nie zaobserwowalam. Przy 1 porodzie tez nie.;) ale mam dziwnego stresa ze teraz bedzie inaczej wszystko
    ... Magdax mysle ze sie powoli pezygotowuje wszystko;) malenstwo juz duze;) wiec jesCze troszke ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tak się zastanawiam jak to lekarzowi wytłumaczyć w sb że "kłuje mnie w piczce".. Chyba że ładniej będzie brzmiało " w piczysku"?

klaudia.29, Magdzia88, 83konwalie, ewa81, maggdax lubią tę wiadomość

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj jedna z marcowek urodzila w 36 tyg. blizniaki :) Jak sie zaczelo, tak pewnie posypia sie po kolei nastepne dzieciaczki... :) Hmm... mi brakuje rowno tydzien do 36 tc ;)

Kochane czy ktoras z Was kupila lub zamierza kupic laktator?

chloet lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupilam...jak okaże sie potrzebny to zakupie

Wogole mam jakies dziwne cos z brzuchem....nie wiem skurcze nie wiem kuwa co to jest !!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:59

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam male smierdzace pytanie. Mam plan porodu od poloznej do wypelnienia...i tak....
    Robic lewatywe czy nie?????
    Jak wy do tego podchodzicie;)?

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Z. Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffe, ja laktator miałam pożyczony, przydał się przy pierwszym nawale ale z obecnym doświadczeniem dałabym radę chyba i bez. Później kupiłam swój i od czasu do czasu był wygodny.

Przy pierwszym porodzie miałam lewatywe. Nic strasznego a jakiś miałam większy komfort psychiczny, jedno mniej zmartwienie na głowie...

coffee2 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ