X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym lekarz mówil ze główka juz bardzo nisko, ale brzuch mi się jeszcze nie obniżył, sięga pod same cycki;d

chloet lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    U mnie położna i znajome polecają troszke inne rurki, ale to samo zadanie. Też mam sprawdzone przez najbliższych, działanie świetne, także kupiłam takie katetery:

http://www.aptekagemini.pl/windi-kateter-rektalny-dla-niemowlat-10-sztuk.html

A swoją drogą, też nie miałam pojecia, że takie coś istnieje. Kiedyś wkladało się termometr i było ok..

Też ciekawie wyglądają te rurki

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Hej, ja dziś po wizycie. Mała 2600g, szyjka skrócona i miękka, rozwarcie na 1 cm, zaczyna do mnie dochodzić ze to juz lada chwila!:)
    Jeju...to sie zaczyna !!!! Ja mam wizyte w srode...od 4 dni kluje mnie w piczce...jakos..i brzuch dziwnie chwilami pobolewa....a przy tym rozwarciu normalnie w domu jestes czy masz skiero do szpitala?? Jak to wlasnie jest?? Lekarz na kontroli stwierdza ze szyjka miekka i rozwarcie i co wtedy proponuja?? Czeka sie do rozwiniecia akcji?? W domu?

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • chloet Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    .od 4 dni kluje mnie w piczce...

Hahhaa, rozwalił mnie ten tekst :D Dobra jesteś <3

Magdzia88 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu; ) z takim rozwarciem niektóre dziewczyny chodzą od połowy ciąży, musze obserwować skurcze i w razie jakiś wątpliwości kontrola pod ktg

• chloet Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Jestem w domu; ) z takim rozwarciem niektóre dziewczyny chodzą od połowy ciąży, musze obserwować skurcze i w razie jakiś wątpliwości kontrola pod ktg

U mnie też bezbolesne skurcze / twardnienie brzucha (szczególnie wieczorem i w nocy). A porodowe skurcze, to chyba bolą, jak na miesiączkę, czy się mylę?

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet skurcze przepowiadające braxona bolą jak na miesiączkę, mogą być bezbolesne, trwają krótko. Jak poród się zbliża, to te bóle są bardziej bolesne, częste i dłuższe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 17:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Jeju...to sie zaczyna !!!! Ja mam wizyte w srode...od 4 dni kluje mnie w piczce...jakos..i brzuch dziwnie chwilami pobolewa....a przy tym rozwarciu normalnie w domu jestes czy masz skiero do szpitala?? Jak to wlasnie jest?? Lekarz na kontroli stwierdza ze szyjka miekka i rozwarcie i co wtedy proponuja?? Czeka sie do rozwiniecia akcji?? W domu?

He he mnie też ostatnio kłuje w "piczce"! Do tego skurcze braxtona w dzień i od kilku dni bòl jak na miesiaczke.. może też sie coś skraca, szykuje.. zobaczymy w sb na wizycie. Z drugiej str wciz biore duphaston i luteine wiec wątpię że cos sie zacznie zanim odstawie..

chloet lubi tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    chloet skurcze przepowiadające braxona bolą jak na miesiączkę, mogą być bezbolesne, trwają krótko. Jak poród się zbliża, to te bóle są bardziej bolesne, częste i dłuższe

Bo ja te skurcze Braxtona (bezbolesne, ale częste) mam już gdzieś od połowy ciąży, więc się boję, że nie rozpoznam tych właściwych.

U mnie też od wczoraj "kłucie w piczce" od czasu do czasu :D

ewa81 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    U mnie położna i znajome polecają troszke inne rurki, ale to samo zadanie. Też mam sprawdzone przez najbliższych, działanie świetne, także kupiłam takie katetery:

http://www.aptekagemini.pl/windi-kateter-rektalny-dla-niemowlat-10-sztuk.html

A swoją drogą, też nie miałam pojecia, że takie coś istnieje. Kiedyś wkladało się termometr i było ok..

Ja kupiłam narazie jedno takie właśnie opakowanie. Z firmy Windi...koles w aptece powiedzial, że często je rodzice kupują, bo bardzo pomagają maluszki. Na gemini sa tańsze ja w aptece kupiłam prawie za 36 zł.

Nadiii lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Bo ja te skurcze Braxtona (bezbolesne, ale częste) mam już gdzieś od połowy ciąży, więc się boję, że nie rozpoznam tych właściwych.

U mnie też od wczoraj "kłucie w piczce" od czasu do czasu :D
    Mam podobnie, od ok 23 tc mam skurcze braxtona, magnez troche je wyciszyl bo były bardzo czeste i męczące..
    Czyli wiekszosc z Nas czuje kłucie w piczce he he- czyli raczej normalne odczucie na tym etapie już, damy rade!
    A właściwe rozpoznasz, że będą regularne i czeste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 18:39

• maggdax Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona tych które "kluje w piczce" :D chloet ja się dziś nawet lekarza zapytałam czy rozpoznam poród to powiedział ze nie ma opcji żebym przegapiła, także spokojnie, myślę że rozpoznamy jak się zaczną skurcze porodowe;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 20:09

chloet, Magdzia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dołączam do grona kłucia w piczce :), spodobał mi się ten tekst. Tak czasem mnie zakłuje, że muszę złapać się za piczkę.

Magdzia88 lubi tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhehehh piczka.. pisiurka jak wolicie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 20:10

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha dziewczyny widze ze wesolo Wam;) u mnie zadnego klucia nie zaobserwowalam. Przy 1 porodzie tez nie.;) ale mam dziwnego stresa ze teraz bedzie inaczej wszystko
    ... Magdax mysle ze sie powoli pezygotowuje wszystko;) malenstwo juz duze;) wiec jesCze troszke ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tak się zastanawiam jak to lekarzowi wytłumaczyć w sb że "kłuje mnie w piczce".. Chyba że ładniej będzie brzmiało " w piczysku"?

klaudia.29, Magdzia88, 83konwalie, ewa81, maggdax lubią tę wiadomość

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj jedna z marcowek urodzila w 36 tyg. blizniaki :) Jak sie zaczelo, tak pewnie posypia sie po kolei nastepne dzieciaczki... :) Hmm... mi brakuje rowno tydzien do 36 tc ;)

Kochane czy ktoras z Was kupila lub zamierza kupic laktator?

chloet lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupilam...jak okaże sie potrzebny to zakupie

Wogole mam jakies dziwne cos z brzuchem....nie wiem skurcze nie wiem kuwa co to jest !!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:59

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam male smierdzace pytanie. Mam plan porodu od poloznej do wypelnienia...i tak....
    Robic lewatywe czy nie?????
    Jak wy do tego podchodzicie;)?

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Z. Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffe, ja laktator miałam pożyczony, przydał się przy pierwszym nawale ale z obecnym doświadczeniem dałabym radę chyba i bez. Później kupiłam swój i od czasu do czasu był wygodny.

Przy pierwszym porodzie miałam lewatywe. Nic strasznego a jakiś miałam większy komfort psychiczny, jedno mniej zmartwienie na głowie...

coffee2 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ