MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:Z odbytu???
Tak też miałam zawał, jak się o tym dowiedziałam, ale zaręczam, że nawet nie poczujesz
Athia - gratulacje
Magdax - może to faktycznie już czop powoli odchodzi
Co do lewatywy - na pewno będę chciała, żeby mi zrobili na izbie przyjęć (ponoć nie robią już każdej rodzącej i trzeba się upomnieć). Oczywiście boję się tego jak cholera, bo nigdy nie miałam, ale podejrzewam, że nie taki diabeł straszny, jak go malują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 09:53
ewa81, klaudia.29 lubią tę wiadomość
-
maggdax wrote:Zauważyłam na wkladce dość ciemny, ciągnący się śluz. Nie było go dużo ale po któreś z kolei wizycie w toalecie ciągle pojawia się na papierze. Może to jest spowodowane dzisiejszym badaniem a może to czop śluzowy?
Ja tak mialam. To byl czop i odchodzil mi na raty przez 2 dni, tydzien przed tp a urodzilam w 41t1d i to byl porod wywolywany. Po prostu szyjka sie rozwiera ale nie musi to oznaczac rychlego porodu.ewa81 lubi tę wiadomość
-
Witamy!!
Troszkę mam do nadrobienia, ale na wstępie chciałam pogratulować Athia, piękniego synka!!
MELDUJEMY SIĘ JAK CO PIĄTEK ŻE, DZISIAJ WCHODZIMY W 36 TC !
JUŻ TAK BLISKO !!
Czujemy się lepiej, pije paracetamol i zaczynam jeść, chodzić, mówić, ŻYĆ !!
Także dzisiaj mam nadzieje, że starczy mi sił na jakieś małe porządki.
ewa81, klaudia.29, maja9995 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnychloet wrote:Tak też miałam zawał, jak się o tym dowiedziałam, ale zaręczam, że nawet nie poczujesz
Athia - gratulacje
Magdax - może to faktycznie już czop powoli odchodzi
Co do lewatywy - na pewno będę chciała, żeby mi zrobili na izbie przyjęć (ponoć nie robią już każdej rodzącej i trzeba się upomnieć). Oczywiście boję się tego jak cholera, bo nigdy nie miałam, ale podejrzewam, że nie taki diabeł straszny, jak go malują.
Miałam chyba 3 czy 4 razy robioną lewatywę i nie jest to straszne , do przeżycia
Athia, Oriaana też miała cholestazę i też wcześniej miała poród.
W którym tygodniu ciąży wyszła Ci cholestaza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 10:04
-
chloet wrote:Tak, ja miałam robiony wymaz w 36 tc. Na szczęście wyszedł ujemny.
Lekarka pobierała próbkę z pochwy i z odbytu. Trwało to dosłownie kilka sekund.
A ile próbek miałaś z wymazem? Jedną czy dwie? Pytam, bo ja już tydzień temu miałam wymaz na GBS, i tylko jedna próbka z piczki; ) nie grzebal mi w zadzie...a przynajmniej nic nie mówił a ja nie czułam.ewa81, Nina13 lubią tę wiadomość
-
maggdax wrote:Zauważyłam na wkladce dość ciemny, ciągnący się śluz. Nie było go dużo ale po któreś z kolei wizycie w toalecie ciągle pojawia się na papierze. Może to jest spowodowane dzisiejszym badaniem a może to czop śluzowy?
Na tym etapie ciazy trudno stwierdzic, to moze byc zarowno odchodzacy powolutku czop jak i skutek badania ginekologicznego. U mnie np. mialam stycznosc raz z innym ginem niz moj i byl tak "delikatny" jak zaden poprzedni, ze przez kilka kolejnych dni mialam brazowe troche wieksze plamienia i przezywalam stres czy nie strace malenstwa, bo jeden Aniolek juz w niebie i ta ciaza na poczatku tez "zaprowadziila" mnie dwukrotnie do szpitala. Nie martw sie Kochana, tylko obserwuj co dalej bedzie sie dzialo, ewentualnie jak bardzo Cie to niepokoi to moze wizyta na IP. -
Malwinka wrote:A ile próbek miałaś z wymazem? Jedną czy dwie? Pytam, bo ja już tydzień temu miałam wymaz na GBS, i tylko jedna próbka z piczki; ) nie grzebal mi w zadzie...a przynajmniej nic nie mówił a ja nie czułam.
Kurde, nie wiem szczerze mówiąc, bo potem lekarka wysyłała to do laboratorium.
-
Athia gratulacje...
Kurde ja chyba nie miałam tego gbs jeszcze, miałam ostatnio czystość ale to chyba nie to samo..pozatym wylazło mi coś tam na tym wyniku...
Ciężka noc za mnà, jeszcze nigdy tyle razy nie wstawałam w nocy na siusiu.. zazwyczaj 2 a dziś chyba z 10 masakra...còrcia spała twardo mogłam się wyspać to nie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie też noc bardziej męcząca niż cały dzień.. Ból bioder, ból jak przy miesiaczce, do tego skurcze, siku co pół godziny... Za to teraz mialam przyplyw energi i troche posprzatałam. Ciekawe czy później nie bede żałować jak zawsze gdy coś porobie, a później brzuszek boli.. Oby nie
-
nick nieaktualny