MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:Klaudia, ja całe szczęście będę mieć cc, więc nie poczuję tych bóli krzyżowych . Koleżanka mówiła, że one są gorsze od tych bóli brzucha.
Powiedz ile śliwek zalewasz przegotowaną wodą na noc?
Nadii tak mysle ze te bole na tym etapie to normalne. Jesli tylko nie sa regularne i mocne to mysle ze nie ma czym sie martwic. Chyba ze przybieraly na sile to wtedy trzeba obserwowac i zwrocic sie jednak po porade specjalisty czy cos sie.nie zaczyna dziac. ))ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia dzięki, dziś do sklepu kupię i kupię te śliwki suszone.
CC mam ze względów zdrowotnych, nie ukrywam, że też tego się boję - zakładania cewnika, znieczulenia w kręgosłup i potem bólu rany po cc , że będę długo dochodzić do siebie. No ale trudno
Widzę, że coś nie tak z suwaczkami, bo nie widać ich. Pewnie awaria techniczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 09:43
-
No wlasnie sa plusy i minusy kazdego porodu. Ale czy sn czy cc musimy troszke pocierpiec. Wiadomo, ze jak cc ze wskazan to juz nie ma innego wyjscia. Znam kilka dziewczyn ktore bardzo sobie chwala cc. Rana ta czy ta musi sie zagoic. i po kilku dniach juz sie zapomina o bolu;)Dla pocieszenia powiem, ze kazdy bol sie przetrwa a nagroda jest najwspanialsza na swiecie;) Dzieciatka naprawde rekompensuja w 100% nasz wysilek,) Ja juz sie nie moge doczekac spotkania z druga coreczka;) Jestem bardzo ciekawa czy bedzie podobna do mnie czy do meza, czy do mojej starszej coreczki. Na usg 3D wydawalo mi sie ze podobna do mnie (haha) albo chcialam to widziec bo starsza corka jest kopia tatusia,)
Nie obawiaj sie kochana choc wiem ze nieznanego sie czlowiek zawsze boi, ja z natury jestem panikara a jednak porod mimo wszystko wspominam super, bo jak zobaczylam mala to dostalam taka dawke endorfin ze nie bylam w stanie ze soba sobie poradzici i z tym szczesciem;)ewa81 lubi tę wiadomość
-
Witam kobietki w kolejnym pełnym tyg.. och jak ja lubię te czwartki...jutro Usg <jupi>
Dziś jestem taka wyspana...
Zaraz muszę wstać i prasować kolejne rzeczy Malutkiego....Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:21
ewa81, coffee2, klaudia.29, Malwinka lubią tę wiadomość
-
maja9995 wrote:Mam pytanko, jakie macie termometry ? Bo byłam nastawiona na bezdotykowy, ale słyszałam sporo negatywnych opinii, że są mało dokładne, nawet te droższe modele, czy zwykłe elektroniczne ? Ja kupiłam kiedyś na podczerwień ale to jakaś tragedia była, co chwila inną temperaturę pokazywał, ale firmy już nie pamiętam.
Polećcie jakąś firmę sprawdzoną proszę
Kupilam taki http://www.aptekagemini.pl/termometr-bezdotykowy-thermofocus-1szt.html
Mierzy temperaturę ciała, powietrza i cieczy.
Firma thermofocus ma dobre opinie i jeszcze jak się zastanawiałam nad wyborem bralam pod uwagę visiofocus.
Ogólnie na poczatku jak użyłam to myslalam, ze badziewie bo temperatury jakieś kosmiczne wychodziły. Po zastosowaniu instrukcji działa jak należy;)maja9995 lubi tę wiadomość
-
ewa81 wrote:Dziewczyny ile ml proszku dziecięcego wsypujecie do pralki? Mam pralkę 6 kg i proszek lovela. Niby na opakowaniu jest napisane, ale dla mnie nie do końca jasne
ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia masz rację, że widok maluszka rekompensuje wszystko , też już się nie mogę doczekać syneczka.
Inka gratki pełnego tygodnia, ja tak zawsze czekam na sobotę i powodzenia na wizycie. Też dziś prasowanko i kolejne pranie ciuszków dziecięcych.
Nikafika fajny termometr, tylko kurcze drogi.
Dziś dzień pizzy i na obiad zrobię
Czy kupowałyście może takie rurki do odgazowania maluszków? Jest to naprawdę sprawdzone, chcę to kupić, w necie są, ciekawe czy w aptece można.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:52
klaudia.29 lubi tę wiadomość
-
Misha wrote:Cześć dziewczyny, poszukuję stanika do karmienia, polecicie coś wygodnego i dobrze trzymającego? Niestety nieusztywniany z H&M okazał się nietrafionym zakupem
Hej na innych forach dziewczyny polecają firmę alles z allegro albo stronkę szykownamama.pl -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:Dziś będę prać taki kocyk z minky z lekkim wypełnieniem. Będę to normalnie prała w 40 stopniach. Tak chyba jest napisane w opisie.
A co by było gdybym namoczyła w wannie i przeprala ręcznie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:53
-
ewa81 wrote:W necie pisze że 30 stopni, masz jeszcze opakowanie tego kocyka? Bo ja już wyrzuciłam i nie wiem czy prać to w 30 czy 4o stopniach.
No właśnie patrzę i na metce jest pralka przekreslona. Narysowana jest tylko taka jakby miska z 30 stopniami. Czyli ręcznie trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:57
-
nick nieaktualny
-
Witajcie.My wczoraj zaczęliśmy 35tc.Obwód brzucha 110 na wadze +14 i też już się nie mogę doczekać jak będę tulić drugiego synka.Mam jeszcze trochę rzeczy do prania młodego ale końcówka,torby czekają na spakowanie ale jeszcze mi nie spieszno.
Ja kupiłam zestaw do łóżeczka też minky ponieważ mój dwulatek do tej pory śpi pod podobnym który bardzo się sprawdził.
jeśli bawełna i minky jest dobrego gatunku to nic w praniu nawet w 60'nie powinno się stać ale ja zazwyczaj piorę w 40'.
To nasz zestaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:01
Malwinka, klaudia.29 lubią tę wiadomość
08.04.2015 ur.się K.
25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka