X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia i Nina dzięki za info :)
    Nina ja właśnie bałabym się sn i dlatego cieszę się, że będę mieć cc. Choć wiem, że po cc rana też będzie mnie boleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skurcze braxtona odczuwam inaczej, właśnie przez zbyt częste trafiłam w grudniu do szpitala i jestem na dodatkowych lekach, także u mnie to co innego te bóle miesiączkowe. ale wydaje mi się że to normalne już natym etapie..

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Klaudia, ja całe szczęście będę mieć cc, więc nie poczuję tych bóli krzyżowych :P. Koleżanka mówiła, że one są gorsze od tych bóli brzucha.
    Powiedz ile śliwek zalewasz przegotowaną wodą na noc?
    Aha czyli nie bedziesz miala tej przyjemnosci;) ja mialam do 4cm tylko z brzucha i myslalam ze to sa straszne bole, a od 4 jak mi podlaczyli oksy to jakbym w plecy dostala strzala... i odrazu najpierw szedl z brzucha po czym przechodzil ze zdwojona sila na krzyz.... Modle sie teraz o bole z samego brzucha. Tak sliwki zalewam na noc goraca woda, 4-5 sztuk bo one tez sa bardzo kcaloryczne. Siemie lniane -2-3 lyzeczki i to raczej na noc. A lactulosum czytam ze 30-45ml przed sniadaniem i mi po 2 takich porankach sie reguluje. Pozniej 3-4 dni mam spokoj bez syropu i pozniej znow musze zrobic przypomnienie;) Ja sie teraz zastanawialam nas cc ... przy pierwszym porodzie tez sie zastanawialam ale poszlam na zywiol. W trakcie porodu kazalam mezowi zalatwiac cesarke.. haha A jak urodzilam cieszylam sie ze jednak sie udalo bo czulam sie po porodzie cudownie. Ale powiedzialam ze nast porod tylko cc. Ale jednak znow ide na zywiol... Zdecyduje sie tylko chyba na zoo. jesli bede czula ze jest ciezko. ;))))
    Nadii tak mysle ze te bole na tym etapie to normalne. Jesli tylko nie sa regularne i mocne to mysle ze nie ma czym sie martwic. Chyba ze przybieraly na sile to wtedy trzeba obserwowac i zwrocic sie jednak po porade specjalisty czy cos sie.nie zaczyna dziac. ;)))

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia dzięki, dziś do sklepu kupię i kupię te śliwki suszone.
    CC mam ze względów zdrowotnych, nie ukrywam, że też tego się boję - zakładania cewnika, znieczulenia w kręgosłup i potem bólu rany po cc :), że będę długo dochodzić do siebie. No ale trudno :)
    Widzę, że coś nie tak z suwaczkami, bo nie widać ich. Pewnie awaria techniczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 09:43

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie sa plusy i minusy kazdego porodu. Ale czy sn czy cc musimy troszke pocierpiec. Wiadomo, ze jak cc ze wskazan to juz nie ma innego wyjscia. Znam kilka dziewczyn ktore bardzo sobie chwala cc. Rana ta czy ta musi sie zagoic. i po kilku dniach juz sie zapomina o bolu;)Dla pocieszenia powiem, ze kazdy bol sie przetrwa a nagroda jest najwspanialsza na swiecie;) Dzieciatka naprawde rekompensuja w 100% nasz wysilek,) Ja juz sie nie moge doczekac spotkania z druga coreczka;) Jestem bardzo ciekawa czy bedzie podobna do mnie czy do meza, czy do mojej starszej coreczki. Na usg 3D wydawalo mi sie ze podobna do mnie (haha) albo chcialam to widziec bo starsza corka jest kopia tatusia,)
    Nie obawiaj sie kochana choc wiem ze nieznanego sie czlowiek zawsze boi, ja z natury jestem panikara a jednak porod mimo wszystko wspominam super, bo jak zobaczylam mala to dostalam taka dawke endorfin ze nie bylam w stanie ze soba sobie poradzici i z tym szczesciem;)

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki w kolejnym pełnym tyg..:-) och jak ja lubię te czwartki...jutro Usg <jupi>

Dziś jestem taka wyspana...:-)

Zaraz muszę wstać i prasować kolejne rzeczy Malutkiego....:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:21

ewa81, coffee2, klaudia.29, Malwinka lubią tę wiadomość

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja9995 wrote:
    Mam pytanko, jakie macie termometry ? Bo byłam nastawiona na bezdotykowy, ale słyszałam sporo negatywnych opinii, że są mało dokładne, nawet te droższe modele, czy zwykłe elektroniczne ? Ja kupiłam kiedyś na podczerwień ale to jakaś tragedia była, co chwila inną temperaturę pokazywał, ale firmy już nie pamiętam.
    Polećcie jakąś firmę sprawdzoną proszę :)
    Ja tez wertowalam internet przy wyborze termometru.
    Kupilam taki http://www.aptekagemini.pl/termometr-bezdotykowy-thermofocus-1szt.html
    Mierzy temperaturę ciała, powietrza i cieczy.
    Firma thermofocus ma dobre opinie i jeszcze jak się zastanawiałam nad wyborem bralam pod uwagę visiofocus.
    Ogólnie na poczatku jak użyłam to myslalam, ze badziewie bo temperatury jakieś kosmiczne wychodziły. Po zastosowaniu instrukcji działa jak należy;)

maja9995 lubi tę wiadomość

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Dziewczyny ile ml proszku dziecięcego wsypujecie do pralki? Mam pralkę 6 kg i proszek lovela. Niby na opakowaniu jest napisane, ale dla mnie nie do końca jasne :P
    ja to zawsze na oko wlewam ;) tez mam lovele, tylko mleczko :)

ewa81 lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia masz rację, że widok maluszka rekompensuje wszystko :), też już się nie mogę doczekać syneczka.
    Inka gratki pełnego tygodnia, ja tak zawsze czekam na sobotę :) i powodzenia na wizycie. Też dziś prasowanko i kolejne pranie ciuszków dziecięcych.
    Nikafika fajny termometr, tylko kurcze drogi.
    Dziś dzień pizzy i na obiad zrobię :)
    Czy kupowałyście może takie rurki do odgazowania maluszków? Jest to naprawdę sprawdzone, chcę to kupić, w necie są, ciekawe czy w aptece można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:52

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misha wrote:
    Cześć dziewczyny, poszukuję stanika do karmienia, polecicie coś wygodnego i dobrze trzymającego? Niestety nieusztywniany z H&M okazał się nietrafionym zakupem :(

Hej na innych forach dziewczyny polecają firmę alles z allegro albo stronkę szykownamama.pl

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi kocyk z minky, ale taki ala kolderka .. . I co teraz, to też mam prac? Boję się że to co jest w środku to się zroluje.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś będę prać taki kocyk z minky z lekkim wypełnieniem. Będę to normalnie prała w 40 stopniach. Tak chyba jest napisane w opisie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie pisze że 30 stopni, masz jeszcze opakowanie tego kocyka? Bo ja już wyrzuciłam i nie wiem czy prać to w 30 czy 4o stopniach.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Dziś będę prać taki kocyk z minky z lekkim wypełnieniem. Będę to normalnie prała w 40 stopniach. Tak chyba jest napisane w opisie.

A co by było gdybym namoczyła w wannie i przeprala ręcznie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:53

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    W necie pisze że 30 stopni, masz jeszcze opakowanie tego kocyka? Bo ja już wyrzuciłam i nie wiem czy prać to w 30 czy 4o stopniach.

No właśnie patrzę i na metce jest pralka przekreslona. Narysowana jest tylko taka jakby miska z 30 stopniami. Czyli ręcznie trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:57

uch5i09k3eicivpk.png
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralam kocyk z minky w 40stopniach i nic się nie stało :)

Malwinka, ewa81 lubią tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w pralce mam program pranie ręczne, 20 i 40 stopni. Może tam wrzucić.. .na 40 stopni.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wiedziałam, że tylko pranie ręczne. Weszłam na stronkę z kocykami, jedna babka która to szyje pisze, żeby prać w 30 stopniach i na mniejszych obrotach. Wydaje mi się, że w 40 stopniach też nic się nie stanie :)

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będę prac to zobaczę. Ma przyjść jeszcze jeden to razem wybiorę.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.My wczoraj zaczęliśmy 35tc.Obwód brzucha 110 na wadze +14 i też już się nie mogę doczekać jak będę tulić drugiego synka.Mam jeszcze trochę rzeczy do prania młodego ale końcówka,torby czekają na spakowanie ale jeszcze mi nie spieszno.
    Ja kupiłam zestaw do łóżeczka też minky ponieważ mój dwulatek do tej pory śpi pod podobnym który bardzo się sprawdził.
    jeśli bawełna i minky jest dobrego gatunku to nic w praniu nawet w 60'nie powinno się stać ale ja zazwyczaj piorę w 40'.
    To nasz zestaw

0xnpnuuhhlr1_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:01

Malwinka, klaudia.29 lubią tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ