X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole plyny do prania zdecydowanie ;)
    83konwalie tez nie mialam kontaktu z takimi wynikami, moze zadzwon do lekarza i zapytaj.Twoje malenstwo juz naprawde spore;) Waga w duzej mierze zalezy wg mnie od uwarunkowan genetycznych. A poza tym ta szacowana moze sie roznic od rzeczywistej. 2200 to ladna waga i jak najbardziej w normie.;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Inka ile proszku wsypujesz?

Powiem szczerze ze na oko bo w dwie oddzielne przegrodki do prania wstepnego troche I do glòwnego więcej..:-)

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam płynów do prania o bardzo łagodnym zapachu lub bez i to raczej też mniej niż podane jest na opakowaniu. Wydaje mi się, że proszek to już trochę przeżytek. Staram się używać ekologicznych płynów. Polecam serię Frosh.. dostępne w Rossmanie i w internecie. Do tego płyn zmiękczający i jeśli zapachowy to z płynem bezzapachowym lub na odwrót. Póki ubranka są czyste piorę je w 20 stopniach.

Moja położna mówiła, że dziecko potrafi być marudne jeśli ubranka zbyt intensywnie pachną. Dlatego na koniec wszystko wypłukałam w samej wodzie. Podobnie jest z kosmetykami dla kobiet. Z jej doświadczenia wynika że jeśli kobieta używa na początku zbyt intensywnie pachnącego mydła i innych kosmetyków dziecko może protestować i nie chcieć się nawet przystawiać do piersi. Podała mi przykład kobiety z jej oddziału która używała lawendowego mydła i koszuli nocnej z domieszką poliestru (słabo oddychające) i dziecko za nic nie chciało przystawić się do piersi.. położna zasugerowała użyć bezzapachowego mydła i założyć bawełnianą koszulę i dziecko natychmiast zaczęło ssać jak szalone.. nic dziwnego, takie wygłodniałe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:26

ewa81 lubi tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć piękne.
    Byłam u lekarza i stwierdzone zapalenie stawów, zapalenie węzłów chłonnych, i do tego grypa (katar,kaszel).
    Więc dzisiaj w łóżku umieram, wstać nie mogę bo czuję jakby mi się zaraz miały wszystkie kości złamać z bólu, pomaga mi albo mama, albo tata wstać..
    Zjadłam starte jabłko bo tylko tego nie zwymiotuje..
    Nie czułam ruchów malutkiej przez kilka godzin, ale wypiłam gorące mleko z cukrem (zawsze na nią to działa) i zaczeła się ruszać. Dzwoniłam do swojego gina. i powiedział że w czasie przeziebienia dziecko jest nadwyraz spokojne..
    Temperatura 38C. i zbite kolano przez upadek.
    Więc leżę w łóżku i przesypiam całe dnie, także będę mniej aktywna niż dotychczas. :*

f2w3gov3rq5rap75.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wracaj szybko do sil ;* teraz taki czas ze latwo mozna cos zlapac...trzymam kciuki zebys szybko wrocila do formy;* Ciazowe dolegliwosci same w sobie sa uciazliwe a co dopiero przy chorobie ;*

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney biedna, współczuję Ci bardzo. Mam nadzieję, ze szybko wrócisz do zdrowia!!!

7u22s65gp72keomm.png

konwalia83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arhaney, matko ile tego....współczuję Ci. Odpoczywaj, wracaj szybko do zdrowia!

• Englein Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Zaktualizowane. Dzięki za info!

Hmmm mbie widzę w ogóle na liście nie ma
    ....trudno. Widocznie ja juz z gry wypadlam ;)

Organa. GRATULACJE i buziaki dla Malutkiej ;) pierwsza dziewczynka

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • chloet Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po dzisiejszej wizycie. Wszystko ok.

Mała waży już ok. 3100 gram (przez trzy tygodnie przybyło jej 900 gram, wow!). Lekarka stwierdziła, że jest już gotowa do wyjścia na świat, nawet główkę ma już mega nisko. Ale moja szyjka póki co cały czas trzyma - jest na poziomie ok. 2 cm.

Zmartwiło mnie jedynie ciśnienie - dzisiaj miałam 150 / 90, trochę za dużo. Mam kontrolować w domu przez najbliższe dni i gdyby się nie zmieniło, będę musiała pokazać się w szpitalu. Reszta wyników bez zarzutu, więc na razie bez stresu - może to już emocje okołoporodowe, ale muszę przypilnować temat.

Za 2 tyg. kolejna wizyta, obstawiam, że jeszcze dotrwam, ale gdyby nam się spieszyło, lekarka poleciła współżycie po rozpoczęciu 38 tc.

maggdax, klaudia.29, kark, jenny88 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet, no piękna waga malutkiej :). Fakt że ciśnienie jest trochę za wysokie i trzeba pilnować tego.

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney nie ma tego złego...spójż na to w ten sposób ze dzieki twojej chorobie dzidzia przeciwciała zdobywa ;)

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Hmmm mbie widzę w ogóle na liście nie ma
    ....trudno. Widocznie ja juz z gry wypadlam ;)

Organa. GRATULACJE i buziaki dla Malutkiej ;) pierwsza dziewczynka
    podaj dane i zaraz zaktualizujemy :) Na liście ujęte są wszystkie mamy, które były aktywne na forum od stycznia 2017

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:

Mała waży już ok. 3100 gram (przez trzy tygodnie przybyło jej 900 gram, wow!). Lekarka stwierdziła, że jest już gotowa do wyjścia na świat, nawet główkę ma już mega nisko. Ale moja szyjka póki co cały czas trzyma - jest na poziomie ok. 2 cm.

Zmartwiło mnie jedynie ciśnienie - dzisiaj miałam 150 / 90, trochę za dużo. Mam kontrolować w domu przez najbliższe dni i gdyby się nie zmieniło, będę musiała pokazać się w szpitalu. Reszta wyników bez zarzutu, więc na razie bez stresu - może to już emocje okołoporodowe, ale muszę przypilnować temat.

Za 2 tyg. kolejna wizyta, obstawiam, że jeszcze dotrwam, ale gdyby nam się spieszyło, lekarka poleciła współżycie po rozpoczęciu 38 tc.
    super wieści! duża Pannica już!

chloet lubi tę wiadomość

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się przypominam jeszcze raz :)

Termin: 1 marca, chłopak, Lublin

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    A widzisz :) ja tu teraz bardziej czytam i obserwuję niż się udzielam bo ja nadal do pracy chodzę i mam niewiele czasu. A jak się zacznie tu pisać to można wsiąknąć :P hihi

Termin: 1 marca, chłopak, Lublin :)
    Zaktualizowane :) str 902 i 909

Mamuśki, jeśli którejś nie ma na liście marcóweczek dajcie znać :)

AnnaE. lubi tę wiadomość

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was szybkie, niedyskretne pytanie... głównie do mam już doświadczonych:

Czopki czy lewatywa?? W moim szpitalu jest wybór, choć chętniej proponują czopki... ale co lepsze z perspektywy rodzącej?

Jakie miałyście doświadczenia?

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:

Gratulacje;) duża panienka juz;) a brzuch Ci się już opuścił?

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • maja9995 Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, jakie macie termometry ? Bo byłam nastawiona na bezdotykowy, ale słyszałam sporo negatywnych opinii, że są mało dokładne, nawet te droższe modele, czy zwykłe elektroniczne ? Ja kupiłam kiedyś na podczerwień ale to jakaś tragedia była, co chwila inną temperaturę pokazywał, ale firmy już nie pamiętam.
    Polećcie jakąś firmę sprawdzoną proszę :)

f2w343r8b6jmrt9e.png
  • maja9995 Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:

Chloet, jaka dużą dziewczynkę już masz, fajnie :), chociaż szczerze mówiąc trochę mnie przeraziłaś, że w 3 tyg 900g, mój mały w 33 tyg wazył 1950, a w przyszłym tygodniu mam wizytę w 37 to aż boję się pomyśleć ile mu przybyło;). Z jednej strony dobrze, żeby dzieciaki były duże i silne, ale jakoś myśl wypchania np 4kg mnie przeraża :P

chloet lubi tę wiadomość

f2w343r8b6jmrt9e.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:

Wow piekna waga ;) duza dziewczynka ;) dobrze ze wyniki w normie. A cisnienie moze rzeczywiscie emocje przedporodowe. Najlepiej kontrolowac ale musi byc ok;*

chloet lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ