X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak po za tym to malutka, odkąd otworzyłam oczy świruje u mnie w brzuszku.
    Zjadłam ciepłe płatki z mlekiem i troszkę cukru i teraz mam efekty - falowanie brzucha i czkawkę Lilki.
    Wczoraj, gdy tak zasnąć nie mogłam, oglądałam TV i mnie kość ogonowa pobolewała, kolana i trochę brzuch. A dziś rano od razu po rannej toalecie kłucie w pochwie.
    Caałe szczęście, że mam torbę spakowaną do szpitala.

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innym wątku majówka już się rozpakowała...malutki ma 960 gram. Chryste panie...

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Na innym wątku majówka już się rozpakowała...malutki ma 960 gram. Chryste panie...

Ojej, nie zazdroszczę :(

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coraz więcej maluszków spieszy się na świat

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja mam taki. 80x45
    7326887_20170206_145950.jpg

Komoda dobrana do łóżeczka.. ..super. Ty masz takie wymiary bo na komode, a ja chce na lozeczko...

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu.. 960 gram..
    Jeszcze się dobrze narządy nie rozwineły, a już musi walczyć. Życzę z całego serca by jednak znalazł tą siłę - wojownik mały :)
    U mnie w szpitalu na Polnej w Poznaniu, to są wcześniaczki które mają po 400-600gram.
    Siostra jak chodziła do swojego synka na oddział neonantologie (urodziła w 29tc) i widziała dzieciaczki z wytrzewieniem narządów.. Masakra..
    Marcel się urodził w 29 tc z wagą 1000gram, w pierwszej minucie dostał 1 pkt za oddech, potem wzrosło do 8 pkt. Ale niestety, całe dwa miesiące przeleżał biedak w szpitalu, raz było wszystko w porządku odłączany był od tlenu, a raz było tak jakby zaraz małego miało nie być.. W grudniu mały skończył rok jak się urodził. :) 924f9169d2e4f590.jpg
    A teraz taki łobuz że ciężko za nim nadążyć :D

Malwinka, klaudia.29, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, śliczny Twój siostrzeniec :)

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee2 wrote:
    mam lozeczko 120x60, wiec przewijak 70x50, ten drugi jest na lozeczko 140x70 :)

Tak myslalam właśnie, tylko może ten większy na dłużej będzie. Ale znowu żeby dużo nie wystawal.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Może być pełnia, bo ja mam od 2 dni takie skurcze, że tylko liczę czy trwają już więcej niż 2h czy nie :/

Ja polecam przewijak 80 :) My kupiliśmy i byłam zła, bo wszyscy mieli 70. Okazało się, że inne maluchy w wieku 4 miesiecy ze swoich 70 wyrosły, a my nasz przewijak mieliśmy tak do 10 miesiąca :) A syn należy do ruchliwych dzieci, po prostu nauczyłam go, że na przewijaku leżymy spokojnie :)

A normalnie on wygląda na łóżeczku? Czy dużo wystaje?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Jezu.. 960 gram..
    Jeszcze się dobrze narządy nie rozwineły, a już musi walczyć. Życzę z całego serca by jednak znalazł tą siłę - wojownik mały :)
    U mnie w szpitalu na Polnej w Poznaniu, to są wcześniaczki które mają po 400-600gram.
    Siostra jak chodziła do swojego synka na oddział neonantologie (urodziła w 29tc) i widziała dzieciaczki z wytrzewieniem narządów.. Masakra..
    Marcel się urodził w 29 tc z wagą 1000gram, w pierwszej minucie dostał 1 pkt za oddech, potem wzrosło do 8 pkt. Ale niestety, całe dwa miesiące przeleżał biedak w szpitalu, raz było wszystko w porządku odłączany był od tlenu, a raz było tak jakby zaraz małego miało nie być.. W grudniu mały skończył rok jak się urodził. :) 924f9169d2e4f590.jpg
    A teraz taki łobuz że ciężko za nim nadążyć :D

Wpisałem sobie w Google wytrzewienie narządów, bo nie wiem co to jest. Włączyłam i szybko wylaczylam. Straszne....ja sobie nie wyobrażam tak malutkich dzieci, nawet jak w normalnej wadze się urodza to ja jestem w szoku, że jest takie malutkie. Co dopiero, 500gram czy 1 kg.

Dla mnie To, że Twój siostrzeniec żyje i rozrabia jest prawdziwym cudem ;*

uch5i09k3eicivpk.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Komoda dobrana do łóżeczka.. ..super. Ty masz takie wymiary bo na komode, a ja chce na lozeczko...
    to nie jest komoda tylko przewijak. całość razem kupiona.
    stoi obok łóżeczka w jego pokoju.
    nie wiem tylko gdzie będę przewijac w nocy. chyba po prostu na naszym łóżku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 13:25

201703012752.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzień jest jakimś złym dniem :(
    Wręcz koszmarnym.
    Kilka chwil temu napisała do mnie znajoma, która oznajmiła iż, mój przyjaciel nie żyje.
    O 4 rano, rozwalili się samochodem, wpadli w poślizg samochód dachował. Tylko on nie przeżył, a dwójka jego znajomych (pasażerowie), są w ciężkim stanie w szpitalu. Reanimowali go ponad godzinę i niestety odszedł do nieba.
    Po 4 rano słyszałam jadące karetki i straże pożarne ale nigdy, prze nigdy bym nie pomyślała, że jadą do niego.
    Rodzice i chłopak nie pozwalają mi iść na pogrzeb, ale czuje wewnętrzną potrzebę pójścia.. :(
    Miał zaledwie 19 lat.

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    to nie jest komoda tylko przewijak. całość razem kupiona.
    stoi obok łóżeczka w jego pokoju.
    nie wiem tylko gdzie będę przewijac w nocy. chyba po prostu na naszym łóżku

No Tak, a dlaczego nie możesz w nocy na nim przewijac? Nie wygodnie?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje siostry bliźniaczki urodziły się w 26tc z wagą zaledwie kilograma, miały mnóstwo problemów na początku; wylewy okołoporodowe, wadę serca, zapalenie płuc, żółtaczkę, podejrzewano dużo różnych schorzeń. Dwa miesiące leżały w inkubatorze, miesiąc pod respiratorem walczyły o życie. Teraz mają po 14 lat. Są zdrowiuteńkie, w ogóle nie chorują, żadnych schorzeń. Dlatego ja bardzo wierzę w Naszych lekarzy i w nowoczesną aparaturę. Majóweczka musi dać radę!

Malwinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arhaney wyrazy współczucia z powodu Twojego przyjaciela :(

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pogrzeb sam nie pójde ale po pogrzebie wypada isc :(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co Ci doradzić w sprawie pogrzebu. Jesteś w zaawansowanej ciąży i nie wiesz jak się będziesz czuła. A pogrzeb to nic miłego, rozpacz, łzy...

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Na pogrzeb sam nie pójde ale po pogrzebie wypada isc :(
    Wyrazy współczucia....ja też miałam wczoraj pogrzeb, ale nie dałam rady pójść. Po porodzie kupię znicz i pójdę się pomodlić. Teraz nie chce patrzeć na groby.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...:-)

Jestem spokojniejsza pierwsza pralka wyprasowana..wyprawke do szpitala mozna stworzyć w razie potrzeby...

Nie mogłam w nocy spać i o 4 nad ranem zbierałam pranie..:-)

kark lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Witam...:-)

Jestem spokojniejsza pierwsza pralka wyprasowana..wyprawke do szpitala mozna stworzyć w razie potrzeby...

Nie mogłam w nocy spać i o 4 nad ranem zbierałam pranie..:-)

Moje pierwsze pranie się suszy jeszcze ;)

uch5i09k3eicivpk.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ