Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak po za tym to malutka, odkąd otworzyłam oczy świruje u mnie w brzuszku.
    Zjadłam ciepłe płatki z mlekiem i troszkę cukru i teraz mam efekty - falowanie brzucha i czkawkę Lilki.
    Wczoraj, gdy tak zasnąć nie mogłam, oglądałam TV i mnie kość ogonowa pobolewała, kolana i trochę brzuch. A dziś rano od razu po rannej toalecie kłucie w pochwie.
    Caałe szczęście, że mam torbę spakowaną do szpitala.

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innym wątku majówka już się rozpakowała...malutki ma 960 gram. Chryste panie...

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Na innym wątku majówka już się rozpakowała...malutki ma 960 gram. Chryste panie...

Ojej, nie zazdroszczę :(

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coraz więcej maluszków spieszy się na świat

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja mam taki. 80x45
    7326887_20170206_145950.jpg

Komoda dobrana do łóżeczka.. ..super. Ty masz takie wymiary bo na komode, a ja chce na lozeczko...

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu.. 960 gram..
    Jeszcze się dobrze narządy nie rozwineły, a już musi walczyć. Życzę z całego serca by jednak znalazł tą siłę - wojownik mały :)
    U mnie w szpitalu na Polnej w Poznaniu, to są wcześniaczki które mają po 400-600gram.
    Siostra jak chodziła do swojego synka na oddział neonantologie (urodziła w 29tc) i widziała dzieciaczki z wytrzewieniem narządów.. Masakra..
    Marcel się urodził w 29 tc z wagą 1000gram, w pierwszej minucie dostał 1 pkt za oddech, potem wzrosło do 8 pkt. Ale niestety, całe dwa miesiące przeleżał biedak w szpitalu, raz było wszystko w porządku odłączany był od tlenu, a raz było tak jakby zaraz małego miało nie być.. W grudniu mały skończył rok jak się urodził. :) 924f9169d2e4f590.jpg
    A teraz taki łobuz że ciężko za nim nadążyć :D

Malwinka, klaudia.29, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, śliczny Twój siostrzeniec :)

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee2 wrote:
    mam lozeczko 120x60, wiec przewijak 70x50, ten drugi jest na lozeczko 140x70 :)

Tak myslalam właśnie, tylko może ten większy na dłużej będzie. Ale znowu żeby dużo nie wystawal.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Może być pełnia, bo ja mam od 2 dni takie skurcze, że tylko liczę czy trwają już więcej niż 2h czy nie :/

Ja polecam przewijak 80 :) My kupiliśmy i byłam zła, bo wszyscy mieli 70. Okazało się, że inne maluchy w wieku 4 miesiecy ze swoich 70 wyrosły, a my nasz przewijak mieliśmy tak do 10 miesiąca :) A syn należy do ruchliwych dzieci, po prostu nauczyłam go, że na przewijaku leżymy spokojnie :)

A normalnie on wygląda na łóżeczku? Czy dużo wystaje?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Jezu.. 960 gram..
    Jeszcze się dobrze narządy nie rozwineły, a już musi walczyć. Życzę z całego serca by jednak znalazł tą siłę - wojownik mały :)
    U mnie w szpitalu na Polnej w Poznaniu, to są wcześniaczki które mają po 400-600gram.
    Siostra jak chodziła do swojego synka na oddział neonantologie (urodziła w 29tc) i widziała dzieciaczki z wytrzewieniem narządów.. Masakra..
    Marcel się urodził w 29 tc z wagą 1000gram, w pierwszej minucie dostał 1 pkt za oddech, potem wzrosło do 8 pkt. Ale niestety, całe dwa miesiące przeleżał biedak w szpitalu, raz było wszystko w porządku odłączany był od tlenu, a raz było tak jakby zaraz małego miało nie być.. W grudniu mały skończył rok jak się urodził. :) 924f9169d2e4f590.jpg
    A teraz taki łobuz że ciężko za nim nadążyć :D

Wpisałem sobie w Google wytrzewienie narządów, bo nie wiem co to jest. Włączyłam i szybko wylaczylam. Straszne....ja sobie nie wyobrażam tak malutkich dzieci, nawet jak w normalnej wadze się urodza to ja jestem w szoku, że jest takie malutkie. Co dopiero, 500gram czy 1 kg.

Dla mnie To, że Twój siostrzeniec żyje i rozrabia jest prawdziwym cudem ;*

uch5i09k3eicivpk.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Komoda dobrana do łóżeczka.. ..super. Ty masz takie wymiary bo na komode, a ja chce na lozeczko...
    to nie jest komoda tylko przewijak. całość razem kupiona.
    stoi obok łóżeczka w jego pokoju.
    nie wiem tylko gdzie będę przewijac w nocy. chyba po prostu na naszym łóżku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 13:25

201703012752.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzień jest jakimś złym dniem :(
    Wręcz koszmarnym.
    Kilka chwil temu napisała do mnie znajoma, która oznajmiła iż, mój przyjaciel nie żyje.
    O 4 rano, rozwalili się samochodem, wpadli w poślizg samochód dachował. Tylko on nie przeżył, a dwójka jego znajomych (pasażerowie), są w ciężkim stanie w szpitalu. Reanimowali go ponad godzinę i niestety odszedł do nieba.
    Po 4 rano słyszałam jadące karetki i straże pożarne ale nigdy, prze nigdy bym nie pomyślała, że jadą do niego.
    Rodzice i chłopak nie pozwalają mi iść na pogrzeb, ale czuje wewnętrzną potrzebę pójścia.. :(
    Miał zaledwie 19 lat.

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    to nie jest komoda tylko przewijak. całość razem kupiona.
    stoi obok łóżeczka w jego pokoju.
    nie wiem tylko gdzie będę przewijac w nocy. chyba po prostu na naszym łóżku

No Tak, a dlaczego nie możesz w nocy na nim przewijac? Nie wygodnie?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje siostry bliźniaczki urodziły się w 26tc z wagą zaledwie kilograma, miały mnóstwo problemów na początku; wylewy okołoporodowe, wadę serca, zapalenie płuc, żółtaczkę, podejrzewano dużo różnych schorzeń. Dwa miesiące leżały w inkubatorze, miesiąc pod respiratorem walczyły o życie. Teraz mają po 14 lat. Są zdrowiuteńkie, w ogóle nie chorują, żadnych schorzeń. Dlatego ja bardzo wierzę w Naszych lekarzy i w nowoczesną aparaturę. Majóweczka musi dać radę!

Malwinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arhaney wyrazy współczucia z powodu Twojego przyjaciela :(

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pogrzeb sam nie pójde ale po pogrzebie wypada isc :(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co Ci doradzić w sprawie pogrzebu. Jesteś w zaawansowanej ciąży i nie wiesz jak się będziesz czuła. A pogrzeb to nic miłego, rozpacz, łzy...

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Na pogrzeb sam nie pójde ale po pogrzebie wypada isc :(
    Wyrazy współczucia....ja też miałam wczoraj pogrzeb, ale nie dałam rady pójść. Po porodzie kupię znicz i pójdę się pomodlić. Teraz nie chce patrzeć na groby.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...:-)

Jestem spokojniejsza pierwsza pralka wyprasowana..wyprawke do szpitala mozna stworzyć w razie potrzeby...

Nie mogłam w nocy spać i o 4 nad ranem zbierałam pranie..:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Witam...:-)

Jestem spokojniejsza pierwsza pralka wyprasowana..wyprawke do szpitala mozna stworzyć w razie potrzeby...

Nie mogłam w nocy spać i o 4 nad ranem zbierałam pranie..:-)

Moje pierwsze pranie się suszy jeszcze ;)

uch5i09k3eicivpk.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ