X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    ewa81
    Walizka mała, o dziwo zmieściłam w niej wszystko, a w walizce mam tak:
    Luzem:
    - szlafrok,
    - klapki,
    - kapcie,
    - koszule do karmienia
    - stanik do karmienia
    - skarpetki
    W kosmetyczce:
    - nawilżacz do ust,
    - octanisept,
    - majtki poporodowe
    - wkładki poporodowe
    - podkłady Seni
    - szczotka do włosów
    - szczoteczka do zębów
    - pasta do zębów
    - gumki do włosów
    - żel po prysznic
    - mały szampon do włosów
    - maść Maltan na sutki
    - nakładki na sutki
    - chusteczki nawilżające
    - kubek/talerzyk/sztućce
    No i oczywiście wodę, nie gazowaną.. :)

Arthaney Przy pakowaniu będę ściągać z Twojej listy :)

W którym szpitalu chciałabyś rodzić? Ja bym chciała w Raszei. Mam nadzieję, że będą wolne miejsca i mnie przyjmą. Moja przyjaciółka rodziła 18 stycznia własnie na Raszei i mówiła, że był taki baby boom, że mamy z noworodkami kładli na patologii ciąży, a potem nowe rodzące odsyłali do szpitala na Polną (Polna ma podobno obowiązek przyjąć wszystkich). Mam nadzieję, że mi się uda jednak rodzić w Raszei, bo dużo dobrych opinii słyszałam o tym szpitalu.
    Jeszcze jedno pytanko, gdzie kupowaliście wózek? W necie czy w sklepie stacjonarnym? A jak w stacjonarnym to gdzie?

7u22s65gp72keomm.png

konwalia83
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83konwalie wrote:
    Ooo tez jesteś z Poznania :) Mój gin, też na wyjeździe, może chodzimy do tego samego? Ja do Olejniczaka na ul. Marcelińskiej. Z drugiej strony są ferie, pewnie wielu lekarzy na narty się wybrało.

7u22s65gp72keomm.png

Ja do M. Szymczak z Polnej. :)

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83konwalie - ależ proszę bardzo. Cieszę się, że moja lista komuś się przyda :)
    Ja rodzę na Polnej, boje się trochę tam rodzić, ale mam nadzieje że trafie na fajny persolnel no i mam wyszczekanego chłopaka, więc raczej na pastwę losu mnie tam nie zostawi, a co do mojej gin. to chodzę do Magdaleny Szymczak, jak ona jest na oddziale to wszystkie pielęgniarki, położne stoją na baczność :D

83konwalie lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jak widać, znów nie śpię.
    Zasnełam jakoś po 22... Obudziłam się niedawno i jak widać znów nie mogę zasnąć.
    No to, ciepłe mleczko wypite, przejrzę sobie stronki www i mam nadzieje, że mnie niedługo zmuli na spanie :))

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    04;07 :(
    Po prostu placze jak widze ta godzine.. od 00;00 nie spie do teraz - jakis horror znow :(
    Do tego bol kręgosłupa, nie moge znalezc miejsca, goraco-zimno, łeb pęka :(
    Juz na glowe pomalutku dostaje bo ile czlowiek moze wytrzymać bez snu.. :(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney współczuję Ci bardzo :(. A nie myślałaś, żeby wziąć taki lek nasenny, który można brać w ciąży? Fakt że takie leki uzależniają. Czy śpisz w ciągu dnia? Bo to też może być powodem bezsenności.
    Oriaana super, że z Kają coraz lepiej :)

• maggdax Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Po prostu placze jak widze ta godzine.. od 00;00 nie spie do teraz - jakis horror znow :(
    Łącze się z tobą w bolach; ( od kilku dni mam tak samo...

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy teraz przypadkiem nie jest pełnia ksiezyca! ja zawsze mam wtedy problem ze snem hmm wczoraj spać nie mogłam i teraz to samo!

201703012752.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wyczytałam na innym wątku pełnią 10-11 lutego wiec tuż tuż ;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    Dziewczyny mała już sobie bardzo dobrze radzi :-) także nic tylko czekać, aż wyjdziemy do domu, ale potrwa to pewnie z tydzień
    Cudowne wiadomosci;) silna dziewczynka ;) Juz niebawem bedziecie razem w domku cieszyc sie rodzinnym szczesciem ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Wspolczuje bo to istna meczarnia;( u mnie bardzo podobnie tyle, ze od samego poczatku... teraz jest minimalnue lepiej... tzn budze sie kilka razy ale usypiam dosc szybko( ok 20 minut -tak mysle)Wczesniej pobudka o 3... zero snu do ok.6 ... a o 7 pobudka bo corke do szkoly trzeba budzic. Wiec wiem co czujesz kochana;( Tez probowalam z melisa... z roznym skutkiem .... musimy przetrwac... oby po porodzie sen wrocil do normy. W 1 ciazy nie mialam takich przygod...

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry.
    Noc spokojna,syn szaleje i zapowiada się spokojny dzień .Miłego dnia wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 09:28

klaudia.29 lubi tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana gratulacje :)

Dzięki za uwzględnienie na liście pomimo ze rzadko tutaj zaglądam. Nadii jakby co to będzie Teodor z Poznania, przewidywana data porodu bez zmian :)

Mnie już coraz ciężej, nogi bolą w nocy, męczą mnie duszności. Zaczynamy w tym tygodniu remont pokoju więc może na przyszły się pochwalę;) I jedziemy dziś na sesję ciążowa, mam nadzieję ze wyjdzie coś fajnego :)

Nadiii lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalid pochwal się potem pokojem i zdjęciem ze sesji :). Ładne imię dla synka wybraliście

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana, gratuluję, zdrowia dużo dla Kaji i dla Ciebie dużo sił :)

Dzisiaj wizyta u lekarza na 16. Ciekawe jak tam Franek, ostatnio puściłam mu Mozarta i dostał czkawki :D
    Za mną weekend u rodziny, Małż poczynił mini-remont w łazience, musi jeszcze dokończyć, ale przynajmniej nie mam wielkiej dziury pod wanną już. Z wyprawki brakuje mi tylko wanienki i chusty, plus oczywiście nie kupowałam zabawek typu szumiś czy gryzaczki/termoforki/książeczki, bo liczę na rodzinę w tym temacie.
    Spakowałam też torby do szpitala, bo jednak coś te marcowe maluszki się spieszą. :)

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Ja mam pytanko do Was. Jakie wymiary ma wasz przewijak. Na necie widzę, że są 70x50 i 80x50.

mam lozeczko 120x60, wiec przewijak 70x50, ten drugi jest na lozeczko 140x70 :)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być pełnia, bo ja mam od 2 dni takie skurcze, że tylko liczę czy trwają już więcej niż 2h czy nie :/

Ja polecam przewijak 80 :) My kupiliśmy i byłam zła, bo wszyscy mieli 70. Okazało się, że inne maluchy w wieku 4 miesiecy ze swoich 70 wyrosły, a my nasz przewijak mieliśmy tak do 10 miesiąca :) A syn należy do ruchliwych dzieci, po prostu nauczyłam go, że na przewijaku leżymy spokojnie :)

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i oczywiscie Oriana gratulacje!!! :)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka powodzenia na wizycie :)
    Byłam tylko w sklepie, kurde jak ślisko jest! Szłam tak pomalutku, żeby się nie wywalić

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w pięknym dniu..
    Zasnełam o 5;30 a wstałam o 10.. Jeżeli to przez pełnię to czuje się jak wilkołak lub coś, który zmienia swe oblicze, haha :D

ewa81 uwielbiam sobie strzelić popołudnióweczkę, nie powiem.. Chociaż z godzinkę, ale wczoraj nie spałam nic popołudniu. Miejmy nadzieje, że wytrwam dziś bez snu popołudniu i zasnę na całą noc.

f2w3gov3rq5rap75.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ