X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    ewa81
    Walizka mała, o dziwo zmieściłam w niej wszystko, a w walizce mam tak:
    Luzem:
    - szlafrok,
    - klapki,
    - kapcie,
    - koszule do karmienia
    - stanik do karmienia
    - skarpetki
    W kosmetyczce:
    - nawilżacz do ust,
    - octanisept,
    - majtki poporodowe
    - wkładki poporodowe
    - podkłady Seni
    - szczotka do włosów
    - szczoteczka do zębów
    - pasta do zębów
    - gumki do włosów
    - żel po prysznic
    - mały szampon do włosów
    - maść Maltan na sutki
    - nakładki na sutki
    - chusteczki nawilżające
    - kubek/talerzyk/sztućce
    No i oczywiście wodę, nie gazowaną.. :)

Arthaney Przy pakowaniu będę ściągać z Twojej listy :)

W którym szpitalu chciałabyś rodzić? Ja bym chciała w Raszei. Mam nadzieję, że będą wolne miejsca i mnie przyjmą. Moja przyjaciółka rodziła 18 stycznia własnie na Raszei i mówiła, że był taki baby boom, że mamy z noworodkami kładli na patologii ciąży, a potem nowe rodzące odsyłali do szpitala na Polną (Polna ma podobno obowiązek przyjąć wszystkich). Mam nadzieję, że mi się uda jednak rodzić w Raszei, bo dużo dobrych opinii słyszałam o tym szpitalu.
    Jeszcze jedno pytanko, gdzie kupowaliście wózek? W necie czy w sklepie stacjonarnym? A jak w stacjonarnym to gdzie?

7u22s65gp72keomm.png

konwalia83
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83konwalie wrote:
    Ooo tez jesteś z Poznania :) Mój gin, też na wyjeździe, może chodzimy do tego samego? Ja do Olejniczaka na ul. Marcelińskiej. Z drugiej strony są ferie, pewnie wielu lekarzy na narty się wybrało.

7u22s65gp72keomm.png

Ja do M. Szymczak z Polnej. :)

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83konwalie - ależ proszę bardzo. Cieszę się, że moja lista komuś się przyda :)
    Ja rodzę na Polnej, boje się trochę tam rodzić, ale mam nadzieje że trafie na fajny persolnel no i mam wyszczekanego chłopaka, więc raczej na pastwę losu mnie tam nie zostawi, a co do mojej gin. to chodzę do Magdaleny Szymczak, jak ona jest na oddziale to wszystkie pielęgniarki, położne stoją na baczność :D

83konwalie lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jak widać, znów nie śpię.
    Zasnełam jakoś po 22... Obudziłam się niedawno i jak widać znów nie mogę zasnąć.
    No to, ciepłe mleczko wypite, przejrzę sobie stronki www i mam nadzieje, że mnie niedługo zmuli na spanie :))

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    04;07 :(
    Po prostu placze jak widze ta godzine.. od 00;00 nie spie do teraz - jakis horror znow :(
    Do tego bol kręgosłupa, nie moge znalezc miejsca, goraco-zimno, łeb pęka :(
    Juz na glowe pomalutku dostaje bo ile czlowiek moze wytrzymać bez snu.. :(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney współczuję Ci bardzo :(. A nie myślałaś, żeby wziąć taki lek nasenny, który można brać w ciąży? Fakt że takie leki uzależniają. Czy śpisz w ciągu dnia? Bo to też może być powodem bezsenności.
    Oriaana super, że z Kają coraz lepiej :)

• maggdax Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Po prostu placze jak widze ta godzine.. od 00;00 nie spie do teraz - jakis horror znow :(
    Łącze się z tobą w bolach; ( od kilku dni mam tak samo...

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy teraz przypadkiem nie jest pełnia ksiezyca! ja zawsze mam wtedy problem ze snem hmm wczoraj spać nie mogłam i teraz to samo!

201703012752.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wyczytałam na innym wątku pełnią 10-11 lutego wiec tuż tuż ;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    Dziewczyny mała już sobie bardzo dobrze radzi :-) także nic tylko czekać, aż wyjdziemy do domu, ale potrwa to pewnie z tydzień
    Cudowne wiadomosci;) silna dziewczynka ;) Juz niebawem bedziecie razem w domku cieszyc sie rodzinnym szczesciem ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Wspolczuje bo to istna meczarnia;( u mnie bardzo podobnie tyle, ze od samego poczatku... teraz jest minimalnue lepiej... tzn budze sie kilka razy ale usypiam dosc szybko( ok 20 minut -tak mysle)Wczesniej pobudka o 3... zero snu do ok.6 ... a o 7 pobudka bo corke do szkoly trzeba budzic. Wiec wiem co czujesz kochana;( Tez probowalam z melisa... z roznym skutkiem .... musimy przetrwac... oby po porodzie sen wrocil do normy. W 1 ciazy nie mialam takich przygod...

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry.
    Noc spokojna,syn szaleje i zapowiada się spokojny dzień .Miłego dnia wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 09:28

klaudia.29 lubi tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana gratulacje :)

Dzięki za uwzględnienie na liście pomimo ze rzadko tutaj zaglądam. Nadii jakby co to będzie Teodor z Poznania, przewidywana data porodu bez zmian :)

Mnie już coraz ciężej, nogi bolą w nocy, męczą mnie duszności. Zaczynamy w tym tygodniu remont pokoju więc może na przyszły się pochwalę;) I jedziemy dziś na sesję ciążowa, mam nadzieję ze wyjdzie coś fajnego :)

Nadiii lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalid pochwal się potem pokojem i zdjęciem ze sesji :). Ładne imię dla synka wybraliście

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana, gratuluję, zdrowia dużo dla Kaji i dla Ciebie dużo sił :)

Dzisiaj wizyta u lekarza na 16. Ciekawe jak tam Franek, ostatnio puściłam mu Mozarta i dostał czkawki :D
    Za mną weekend u rodziny, Małż poczynił mini-remont w łazience, musi jeszcze dokończyć, ale przynajmniej nie mam wielkiej dziury pod wanną już. Z wyprawki brakuje mi tylko wanienki i chusty, plus oczywiście nie kupowałam zabawek typu szumiś czy gryzaczki/termoforki/książeczki, bo liczę na rodzinę w tym temacie.
    Spakowałam też torby do szpitala, bo jednak coś te marcowe maluszki się spieszą. :)

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Ja mam pytanko do Was. Jakie wymiary ma wasz przewijak. Na necie widzę, że są 70x50 i 80x50.

mam lozeczko 120x60, wiec przewijak 70x50, ten drugi jest na lozeczko 140x70 :)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być pełnia, bo ja mam od 2 dni takie skurcze, że tylko liczę czy trwają już więcej niż 2h czy nie :/

Ja polecam przewijak 80 :) My kupiliśmy i byłam zła, bo wszyscy mieli 70. Okazało się, że inne maluchy w wieku 4 miesiecy ze swoich 70 wyrosły, a my nasz przewijak mieliśmy tak do 10 miesiąca :) A syn należy do ruchliwych dzieci, po prostu nauczyłam go, że na przewijaku leżymy spokojnie :)

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i oczywiscie Oriana gratulacje!!! :)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka powodzenia na wizycie :)
    Byłam tylko w sklepie, kurde jak ślisko jest! Szłam tak pomalutku, żeby się nie wywalić

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w pięknym dniu..
    Zasnełam o 5;30 a wstałam o 10.. Jeżeli to przez pełnię to czuje się jak wilkołak lub coś, który zmienia swe oblicze, haha :D

ewa81 uwielbiam sobie strzelić popołudnióweczkę, nie powiem.. Chociaż z godzinkę, ale wczoraj nie spałam nic popołudniu. Miejmy nadzieje, że wytrwam dziś bez snu popołudniu i zasnę na całą noc.

f2w3gov3rq5rap75.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ