MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Arthaney wrote:ewa81
Walizka mała, o dziwo zmieściłam w niej wszystko, a w walizce mam tak:
Luzem:
- szlafrok,
- klapki,
- kapcie,
- koszule do karmienia
- stanik do karmienia
- skarpetki
W kosmetyczce:
- nawilżacz do ust,
- octanisept,
- majtki poporodowe
- wkładki poporodowe
- podkłady Seni
- szczotka do włosów
- szczoteczka do zębów
- pasta do zębów
- gumki do włosów
- żel po prysznic
- mały szampon do włosów
- maść Maltan na sutki
- nakładki na sutki
- chusteczki nawilżające
- kubek/talerzyk/sztućce
No i oczywiście wodę, nie gazowaną..
Arthaney Przy pakowaniu będę ściągać z Twojej listy
W którym szpitalu chciałabyś rodzić? Ja bym chciała w Raszei. Mam nadzieję, że będą wolne miejsca i mnie przyjmą. Moja przyjaciółka rodziła 18 stycznia własnie na Raszei i mówiła, że był taki baby boom, że mamy z noworodkami kładli na patologii ciąży, a potem nowe rodzące odsyłali do szpitala na Polną (Polna ma podobno obowiązek przyjąć wszystkich). Mam nadzieję, że mi się uda jednak rodzić w Raszei, bo dużo dobrych opinii słyszałam o tym szpitalu.
Jeszcze jedno pytanko, gdzie kupowaliście wózek? W necie czy w sklepie stacjonarnym? A jak w stacjonarnym to gdzie?
konwalia83 -
83konwalie - ależ proszę bardzo. Cieszę się, że moja lista komuś się przyda
Ja rodzę na Polnej, boje się trochę tam rodzić, ale mam nadzieje że trafie na fajny persolnel no i mam wyszczekanego chłopaka, więc raczej na pastwę losu mnie tam nie zostawi, a co do mojej gin. to chodzę do Magdaleny Szymczak, jak ona jest na oddziale to wszystkie pielęgniarki, położne stoją na baczność
83konwalie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Arthaney wrote:04;07
Po prostu placze jak widze ta godzine.. od 00;00 nie spie do teraz - jakis horror znow
Do tego bol kręgosłupa, nie moge znalezc miejsca, goraco-zimno, łeb pęka
Juz na glowe pomalutku dostaje bo ile czlowiek moze wytrzymać bez snu..termin wg OM +tydzien -
Arthaney wrote:04;07
Po prostu placze jak widze ta godzine.. od 00;00 nie spie do teraz - jakis horror znow
Do tego bol kręgosłupa, nie moge znalezc miejsca, goraco-zimno, łeb pęka
Juz na glowe pomalutku dostaje bo ile czlowiek moze wytrzymać bez snu.. -
Dzień Dobry.
Noc spokojna,syn szaleje i zapowiada się spokojny dzień .Miłego dnia wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 09:28
klaudia.29 lubi tę wiadomość
08.04.2015 ur.się K.
25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
-
Oriaana gratulacje
Dzięki za uwzględnienie na liście pomimo ze rzadko tutaj zaglądam. Nadii jakby co to będzie Teodor z Poznania, przewidywana data porodu bez zmian
Mnie już coraz ciężej, nogi bolą w nocy, męczą mnie duszności. Zaczynamy w tym tygodniu remont pokoju więc może na przyszły się pochwalę I jedziemy dziś na sesję ciążowa, mam nadzieję ze wyjdzie coś fajnegoNadiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOriaana, gratuluję, zdrowia dużo dla Kaji i dla Ciebie dużo sił
Dzisiaj wizyta u lekarza na 16. Ciekawe jak tam Franek, ostatnio puściłam mu Mozarta i dostał czkawki
Za mną weekend u rodziny, Małż poczynił mini-remont w łazience, musi jeszcze dokończyć, ale przynajmniej nie mam wielkiej dziury pod wanną już. Z wyprawki brakuje mi tylko wanienki i chusty, plus oczywiście nie kupowałam zabawek typu szumiś czy gryzaczki/termoforki/książeczki, bo liczę na rodzinę w tym temacie.
Spakowałam też torby do szpitala, bo jednak coś te marcowe maluszki się spieszą. -
Malwinka wrote:Ja mam pytanko do Was. Jakie wymiary ma wasz przewijak. Na necie widzę, że są 70x50 i 80x50.
mam lozeczko 120x60, wiec przewijak 70x50, ten drugi jest na lozeczko 140x70 -
nick nieaktualnyMoże być pełnia, bo ja mam od 2 dni takie skurcze, że tylko liczę czy trwają już więcej niż 2h czy nie
Ja polecam przewijak 80 My kupiliśmy i byłam zła, bo wszyscy mieli 70. Okazało się, że inne maluchy w wieku 4 miesiecy ze swoich 70 wyrosły, a my nasz przewijak mieliśmy tak do 10 miesiąca A syn należy do ruchliwych dzieci, po prostu nauczyłam go, że na przewijaku leżymy spokojnie -
nick nieaktualny
-
Witam w pięknym dniu..
Zasnełam o 5;30 a wstałam o 10.. Jeżeli to przez pełnię to czuje się jak wilkołak lub coś, który zmienia swe oblicze, haha
ewa81 uwielbiam sobie strzelić popołudnióweczkę, nie powiem.. Chociaż z godzinkę, ale wczoraj nie spałam nic popołudniu. Miejmy nadzieje, że wytrwam dziś bez snu popołudniu i zasnę na całą noc.