MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Arthaney wrote:A bierzecie smoczek do szpitala? Właśnie się tak zastanawiam...
Arthaney wrote:Myślicie że na początek marca ubranka będą dla malutkiej dobre? Do wyjścia ze szpitala?:
- bodziak z krótkim rękawkiem,
- na bodziaczka, pajacyk z długim rękawkiem,
- na to kombinezon i czapeczkę.
Oriaana wrote:Urodziłam! 36+0 tc
Kaja 5 luty 20:35 2780 g 51 cm
Poród do lekkich nie należał, ale dałam radę, było bardzo ciężko, bo 32,5h ze skurczami. Na porodówke trafiłam o 15:30 z 4 cm rozwarcia, a urodziłam 20:35. Pierwszy poród lżejszy, niż drugi u mnie najpierw skurcze pracowały na skrócenie się szyjki do zera, a samo to trwało 27 h. Mała trafiła do inkubatora, żeby ją wygrzali, bo to jednak wcześniak i po urodzeniu ładnie oddychała, ale później zaczęła stękać i harczeć, więc podłączyli ją do ustnika, ale dziś już ma tylko pod noskiem maseczkę tlenową, żeby jej lżej było, a tak oddycha sama - badania wychodzą dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 22:52
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Smoczek zaburzyc może (nie musi) laktacje, jak komuś bardzo zależy na karmieniu piersią to warto mieć tego świadomość
Ja po porodzie naturalnym polecam zabrać do szpitala nieduży spryskiwacz fryzjerski/do kwiatkow, doskonale się sprawdza do psikania krocza jako forma podmywania, oplukiwania po toalecie jak i rozpylania np tantumrosa do gojenia ranDwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
Malwinka wrote:Ja mam pytanko do Was. Jakie wymiary ma wasz przewijak. Na necie widzę, że są 70x50 i 80x50.
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Nadiii wrote:Dziewczyny, a więc aktualna lista na str 92. Z czasem będziemy ją edytować. Jeśli macie jakieś uwagi to najlepiej na priv, choć na forum też przeczytam. Jeśli kogoś pominęłam to z góry przepraszam, ale było trochę do ogarnięcia i zaraz dopiszemy.Lista MAM aktywnych na marcowym forum od stycznia 2017. Reszta dziewczyn przeniosła się raczej na inne forum. Niektóre Mamy zaczerpnięte ze starej listy, na zielono brak info o płci dzieciaczków
Teraz czekamy, która z Nas pierwsza się rozpakuje! POWODZENIA!
Hej. Czy mogłabyś zrobić edycję listy? 83konwalie, córka Marysia. termin 28 kwietnia. Poznań
Z góry bardzo dziękujękonwalia83 -
Arthaney wrote:klaudia.29
Brzuszek mam dość nisko od 33 tc w sumie, i oddycha mi się swobodnie. Mogę zabrać taki oddech jaki chcę, dlatego się martwię.
Dzwoniłam na IP i powiedzieli ' jeżeli odczuwa Pani ruchy to wszystko jest OK ' , dzwoniłam do mojego lekarza ' Jestem na wyjezdzie i nie ma mnie w Poznaniu..'
Ooo tez jesteś z Poznania Mój gin, też na wyjeździe, może chodzimy do tego samego? Ja do Olejniczaka na ul. Marcelińskiej. Z drugiej strony są ferie, pewnie wielu lekarzy na narty się wybrało.
konwalia83 -
jenny88 wrote:70x50cm, od tego sprzedawcy http://allegro.pl/przewijak-miekki-turystyczny-tapicerka-50x70-komod-i5605588137.html ; a będzie położony na komodę-stół z ikea, o ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/
Jenny88 widzisz Ty masz ten taki mięciutki A ja chce mieć przewijak na łóżeczku. Dlatego nie wiem czy wziac na 70 czy na 80 długości. Ten taki co Ty masz, też chce kupić w razie "w" do auta czy do rodzicow. -
/Natalka wrote:poprałam i poprasowałam dzis ubranka, musiala to zrobic hurtem jako ze w tygodniu nie mam czasu. tak ze zmeczylam ze az padłam na łózko i lezałam. jako ze to nietypowy widok mój kot zaczał sprawszac czy zyje. tracał mnire łapa i wachał. kochany...
ktoras z was ma kotka? nie obawiacie sie co bedzie kak maly czlowiek przyjdzie na swiat?
Ja miałam w domu kotka jak sie urodził mój synek. Nic sie nie martw, zwierzęta wyczuwają, że to "ludzkie kocie" i na pewno nie zrobi dzidziusiowi krzywdy. Nasz kotek był bardzo zaciekawiony nowym domownikiem, zaglądał do łóżeczka, wąchał główkę maleństwa. Zawsze robił to bardzo ostrożnie. Troszkę był zazdrosny o uwagę, ale z czasem się przyzwyczaił.
konwalia83 -
nick nieaktualny
-
Arthaney wrote:u mnie wszystko szpital zapewnia )
u mnie to samo! nic nie każą brać! dają klapki żele pod prysznic pieluchy podpaski kremy do dupki podkłady laktator poduszkę do karmienia ubranka. dosłownie wszystko! ale i tak spakowalam swoje rzeczy, tak w razie czego!nikafika lubi tę wiadomość