MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z badań mam do zrobienia tylko mocz, morfologie i glukoze. TSH mi pobrali po ostatniej wizycie i juz dzwonili ze jest ok
-
nick nieaktualny
-
Brtiii86 będziemy czekać na fotki
kark faktycznie, forum nam szaleje Super
Paolina91 gratuluję serduszka
Dziewczyny współczuję Wam tych mdłości i wstrętu do jedzenia
Ja całe szczęście nie mam takich dolegliwości. Trochę się smaki zmieniły. Np jak wcześniej uwielbiałam jogurt naturalny z jabłkiem i cynamonem to teraz jakoś tak średnio. Albo kawa z ekspresu z lodami śmietankowymi- no w życiu bym nie pomyślała, że mi zbrzydnie!
W czwartek powiedzieliśmy moim rodzicom, że będą dziadkami po raz drugi Tylko tym razem przez córkę
Oni mają taką podwójną ramkę na komodzie, i są tam dwa zdjęcia ich pierwszej wnuczki. No i jedno zdjęcie wyjęłam i włożyłam zdjęcie z usg. Mama na początku nic nie widziała Nie wiedziała o co chodzi. Dopiero po chwila do niej dotarło
Zastanawiała się czy ma iść na wcześniejszą emeryturę, teraz ponoć już decyzję podjęła Będzie się wnukiem lub wnuczką zajmowała
Spodziewałam się jaka będzie ich reakcja
Teraz czeka nas poinformowanie rodziców od mojego T. To już będzie trudniejsza przeprawa. Bo jak to....dziecko....bez ślubu...!!!!! STRASZNE, NAJSTRASZNIEJSZE!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 09:59
Brtiii86, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bry,
Mamy serduszko i termin z usg na ok 15.03. Możecie mnie dopisac do listy!
Kciuki za wizytujacekark, Marynia991, Vaina, MatyldaG, Brtiii86, borsuk, Madera2000, anuschka, Dziunka, Tosia 1981, Mimi86, Fedra, jenny88 lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Dziewczyny, ktore sa juz po wizycie, gratuluje i cieszesie ze wszystko jest w porzadku! ja musze czekac az do 21:45 chyba zwariuje do tego czasu. Rano tez oddalam krew i mocz i czekam na wyniki. Dobrze ze laba mam tak blisko, pojechalam na czczo i mialam takie nudnosci ze nie patrzylam na igle bo bym zwymiotowala jak nic. Udalo sie przezyc. Teraz lenistwo pod kocykiem. Tez wam tak zimno na poczatku ciazy?
-
Madera, mi jest straaasznie zimno... Moja mama się pukała w czoło, że wszyscy w krótkim rękawku a ja w bluzie i pod kocem.. Zastanawiałam się sama czy to może być objaw ciąży, ale na to wygląda, że tak A ja mam wizytę o 14 i też się baardzo stresuję dziewczyny a na tą wizytę to można z mężem iść?
-
Ja ostatnio czuje się jakoś dziwnie.. zazwyczaj mdłości były cały czas, albo trochę lepiej było po zjedzeniu czegoś. Teraz jest odwrotnie mdłości nie mam do czasu aż przyjdzie pora jedzenia. Nie ważne co jem i tak po jest mi źle.Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Cześć dziewczyny! Dawno mnie nie było ale zdążyłam nadrobić. Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne
Ja w piątek miałam wieczór panieński, a że nie chcę żeby moje otoczenie dowiedziało się tak wcześnie, popijałam dla niepoznaki bezalkoholowe drinki było cudownie, moja przyjaciółka spisała się na medal w organizacji.
Ale tak wczytując się w Wasze objawy, mam podobnie. Cały czas mi zimno, boli mnie głowa, boli mnie brzuszek i trochę nie wiem jak naturalnie sobie z tym radzić. Dodatkowo cały czas mnie męczy metaliczny posmak i jestem tak rozchwiana emocjonalnie, że nie wiem jak mój Mężczyzna ze mną wytrzymuje. Ryczę o wszystko, o każdą najmniejsza pierdołkę. Masakra.
Dziś poszłam na drugie hcg i wynik bardzo pozytywny 3029,6 przyrost ok 109%Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 14:37
-
Dziewczyny powiedzcie mi jak u Was z l4. Idziecie od poczatku ciazy na zwolnienie? Pracuje w szkole, aktualnie klasa 2. Chcialabym pracowac ale nie wiem czy wytrzymam az do polrocza (zacznie mi sie wtedy juz 8 m-c). Z jednej strony boje sie, choroby dzieciakow, bieganie po korytarzach i jeszcze prowadze wf z dziecmi bo to w ramach edukacji wczesnoszkolnej. Z drugiej strony jestem zatrudniona od zeszlego roku na razie na trzy lata. Pewniw jak pojde od razu na zwolnienie o przedlyzeniu umowy moge zapomniec. Nie wiem co robic..2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Kingulla wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak u Was z l4. Idziecie od poczatku ciazy na zwolnienie? Pracuje w szkole, aktualnie klasa 2. Chcialabym pracowac ale nie wiem czy wytrzymam az do polrocza (zacznie mi sie wtedy juz 8 m-c). Z jednej strony boje sie, choroby dzieciakow, bieganie po korytarzach i jeszcze prowadze wf z dziecmi bo to w ramach edukacji wczesnoszkolnej. Z drugiej strony jestem zatrudniona od zeszlego roku na razie na trzy lata. Pewniw jak pojde od razu na zwolnienie o przedlyzeniu umowy moge zapomniec. Nie wiem co robic..
Koleżanka, popracowała 1 miesiąc w szkole, we wrześniu i poszła na L4. Teraz myślą o kolejnym bobasku, a ona ma pomysł na własny biznes:) Wszystko zależy od warunków jakie masz; pracy męża, oszczędności, własnych pomysłów etc. sami powinniście zdecydować. Ja osobiście jestem za kreatywnym odpoczynkiem już od początku ciąży (a nawet przed) czego jestem przykładem:) BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 13:24
-
Ja tez mam srednia sytuacje jest chodzi o prace. Po umowe na okres probny dostalam kolejna na 3 miesiace. Skonczy mi sie gdy bede w 16tyg 4dniu. Szczerze mowiac watpie zeby mi przedluzyli umowe jak sie dowiedza o ciazy. Poszlabym juz teraz na l4 ale z drugiej strony boje sie ze jak cos pojdzie nie tak to mnie zwolnia wczesniej. Tak bylo z poprzednim pracodawca, wiedzac ze jestem w ciazy dal mi umowe na czas nieokreslony. Pracowalam do 4 miesiaca i mialam isc na l4 a na wizycie gdzie mialam to zwolnienie dostac okazalo sie ze dziecko umarlo. Po powrocie do pracy zwolniono mnie po 3 tygodniach. Zobacze co mi dzis powie lekarz moze juz pojde od dzis albo od nastepnego pon. Nie chce tak ryzykowac jak za poprzednim razem a jak sie czuje tak jak aktualnie to raczej efektow mojej pracy nie bedzie zadowalajacych
-
Kingulla wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak u Was z l4. Idziecie od poczatku ciazy na zwolnienie? Pracuje w szkole, aktualnie klasa 2. Chcialabym pracowac ale nie wiem czy wytrzymam az do polrocza (zacznie mi sie wtedy juz 8 m-c). Z jednej strony boje sie, choroby dzieciakow, bieganie po korytarzach i jeszcze prowadze wf z dziecmi bo to w ramach edukacji wczesnoszkolnej. Z drugiej strony jestem zatrudniona od zeszlego roku na razie na trzy lata. Pewniw jak pojde od razu na zwolnienie o przedlyzeniu umowy moge zapomniec. Nie wiem co robic..
Idz od września na zwolnienie. Praca z dziećmi wiąże się z ryzykiem częstego chorowania. W ciąży Ci to nie potrzebne.
Jestem za pracą w ciąży jak ktoś lubi swoją pracę, z natury jest aktywny i męczy go siedzenie w domu. Ale w Twpoim wypadku bym sobie odpuściła.
Inna sprawa - ciesz się chwilą i nie planuj za dużo bo życia nie da się zaplanować. Skup się na tym co jest terazDziunka lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualnyJa też jestem nauczycielem klas młodszych,ale niestety dla mnie miejsca zabrakło przez zasrana reformę cudownego pisu. Ale mój mąż wyczytal w kodeksie pracy że jeśli kończąc trzeci miesiąc ciąży umowa obowiązuje to szkoła musi mi przedłużyć umowę do końca ciąży a potem kasę będzie płacił urząd.