MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ciasteczko30 wrote:Mam doła. ... lekarz nie wypatrzył kropka jutro stawiam się w szpitalu na badania
-
Co do zatrudnienia... co ma być to będzie. Jeżeli potwierdzi się za tydzień moja teoria ciąży ) zaniosę zwolnienie do pracy już teraz - pewnie też podpadnę, ale wyliczyłam, że jeżeli poród byłby na koniec marca to będę miała 3 miesiące do odebrania za urlop -kwiecień, maj, czerwiec - i wtedy do pracy wróciłabym we wrześniu - nie rozwalając pracy ani szkoły, ani nie dodawać trudności moim szkolnym dzieciom - ?pojawienie sie miesiąc przed końcem roku było by dla nich torturą - a także dla dłuźszego zajęcia się własnym bobasem nie tracąc przy tym pieniążków
-
nick nieaktualnyciasteczko30 wrote:Mam doła. ... lekarz nie wypatrzył kropka jutro stawiam się w szpitalu na badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 15:44
-
anuschka wrote:Tita92 z tego co słyszałam to jest jakiś 1000zl miesięcznie dla matek nie pracujących przez pierwszy rok. Coś ala macierzyńskie.
Ja nie pracuję, więc na takich sprawach jak l4 w ciąży wgl się nie znam.
Mam nadzieję że do marca nie zmienią znowu przepisów, bo to jednak byłby fajny zastrzyk gotówki. Ja właśnie też nie ogarniam tematów l4 ze względu, że mnie nie dotyczą. -
Ja byłam na wizycie i mam serduszko dzidzia ma 7 mm ale nie umiem się ucieszyć tym, bo pani dr mnie nastraszyła, że do 12 tc to takie ryzyko, że wszystko może się zdarzyć itd., nie pozwoliła mojemu mężowi być ze mną - no bo to za wcześnie na radość itd....
Fedra, jenny88, kark lubią tę wiadomość
-
Ja juz tez po wizycie lekarz zadzwonil ze ma okienko bo ktos zrezygnowal. Na razie jest pecherzyk ale prawidlowy napisal jakies dla mnie niezrozumiale oznaczenia cri 2m gs 6m i ysc+1. Ponoc na tymetapie wszystko ok i mam sie stawic w poniedzialek 25 lipca. Na moje plamienie jednorazowe w sumie duphaston 2x dziennie. Uspokoilam sie...
anuschka, kingus9103, MatyldaG, jenny88, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPina ciesz się. Czemu ta dr odbiera Ci radość i już Dołuje. Pierwsze słyszę że mąż nie może być obecny na wizycie bo to za wcześnie. Dziwna ta dr. I teraz będziesz się martwić takim gadaniem,a to niepotrzebne przecież.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 16:34
jenny88 lubi tę wiadomość
-
Niestety znam wiele osób, którym jeden test wyszedł pozytywny, a inne negatywne albo beta negatywna. Facelle często dają fałszywy wynik, często też kobiety patrzą po 5 minutach lub więcej, a wtedy też może być fałszywie pozytywny. Dlatego trzeba powtarzać lub robić betę dla pewności.
jenny88 lubi tę wiadomość
-
Pina ryzyko jest takie, że 10% kobiet poroni do 12 tygodnia. Ale liczą się w tym też poronienia typu puste jajo, którego nie masz, poronienia poprzez brak zagnieżdżenia (zaraz po teście miesiączka), co również Ciebie nie dotyczy. Także ryzyko spada poniżej 10%. Ciesz się ciąża, nie zwracaj uwagi na gadanie. Może poprzednia pacjenta poroniła i dlatego tak Ci nagadała.
-
Madera to dobre wieści
Pina ja też trochę tak miałam.. czasem lekarze mówią od razu na co się nastawiać żeby nie było rozczarowań.. ale ja jestem dobrych myśli z moją dzidzią mimo plamień wszystko będzie ok za chwilę Ci przejdzie i zmienisz nastawienie..ja nawet przez moment zastanawiałam się czy nie zmienić mojego lekarza ale uważam jego podejście mimo wszystko za zdrowe i chyba zostanę Gratuluję maleństwa..najważniejsze że wszystko jest w porządku..Madera2000 lubi tę wiadomość