X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Lekarz obstawia ze po dzisiejszym badaniu się zacznie, a jeżeli nie i nie urodze do niedzieli to mam stawić się w niedzielę w szpitalu, dostałam skierowanie, on ma dyżur:) po badaniu strasznie mnie boli, mam skurcze ale to chyba jeszcze nie to. Rozwarcie postapilo od ostatniego badania a szyjka zgladzona na maxa, trzymajcie kciuki!:)

klaudia.29, Rubineye, ewa81, Magdzia88, coffee2, kark lubią tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Apropo listy ja jestem niebieska bo czekam na Synka,ale będę lutowka bo 27 mam cc.
    Fruzja- dzięki za info. Zaraz zmienię jak będę przy kompie. Dla Nas jesteś marcóweczką, zobacz ile już mamy lutowych marcówek! Czekamy na info po..

Fruzia85, coffee2, kark lubią tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Ja juz po wizycie. Lekarz obstawia ze po dzisiejszym badaniu się zacznie, a jeżeli nie i nie urodze do niedzieli to mam stawić się w niedzielę w szpitalu, dostałam skierowanie, on ma dyżur:) po badaniu strasznie mnie boli, mam skurcze ale to chyba jeszcze nie to. Rozwarcie postapilo od ostatniego badania a szyjka zgladzona na maxa, trzymajcie kciuki!:)

No a powiedzial Ci na ile masz rozwarcie?
    Dlaczego masz skierowanie do szpitala? Coś się dzieje? Myslalam, że skoro wszystko ok, to siedzenie w domu i oczekiwanie akcji.
    Ile Nela waży?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Oj to może się zacząć lada chwila. Czyżby lekarz miał "cudowne ręcę" które wywołują poród?? Informuj na bieżąco! Trzymam mocno kciuki!

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggdax powodzenia ;) juz za chwile bedziesz miala dzidzie.
    Widze ze dzisiaj mie tylko ja mam wizyte.;) Powodzenia dziewczyny na badaniach;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobił mi dziś masaż, więc pewnie dlatego powiedział, że po dzisiejszym badaniu coś może zacząć się dziać. Nic sie nie dzieje, on raczej z tych lekarzy co wolą coś zdziałać szybciej niż czekać. Dziś wyszło, że waży 2960g. Rozwarcie na 2 palce lub 2 cm- nie pamietam co dokładnie powiedział

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 15:51

ewa81 lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie jestem po wizycie u ginekologa.
    Szyjka trzyma twardo wiec na szybszy poród nie ma szans..
    Mala wazy 2600. :(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia powodzenia:)
    Arhaney czemu taka smutna minka? Chyba nie przejmujeszsię wagą Lilki?

• maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney czemu smutna minka? z małą wszystko ok? jak tak to się nie przejmuj i tak już niedługo zostało :)

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna minka z powodu mojego chłopa, teściowej, z wagi Lilki, i że mam 'stare' łożysko.. Najważniejsze że przepływy itp jest ok.

f2w3gov3rq5rap75.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale waga jest ok wiec się nią nie przejmuj :) teściową tym bardziej, a z chłopem musisz pogadać i jakoś się ułoży

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje. Najbardziej przejmuje się tym starym łożyskiem..

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, z chłopem to musisz poważnie pogadać...
    A co z tym łożyskiem? Czy mogą być jakieś komplikacje przy porodzie?

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 już mam dość z nim rozmów na ten temat. Ja się produkuje, staram się a on i tak robi swoje..
    Komplikacje mogą być ale nie muszą. Mała przez to nie otrzymuje tyle tlenu i pożywienia, ale mówiła że nie mam na razie się przejmować.. Ale ja i tak się przejmuje, a przejmuje się tym że 2 tygodnie temu mała ważyła 2450 gram, a dziś 2600.. :(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney ważne, że przybiera. Pamiętaj że waga z usg zależy od tego jak lekarz złapie dany wymiar. Jeżeli lekarz mówi, że wszystko ok, to musisz być dobrej myśli:*

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dzisiejszy dzień zaliczam do nieudanych bòle wròciły..czułam się jakby miało mi krocze rozerwać...màż chcial mnie eksmitować na ip jak zobaczył łzy w oczach, ale jutro mam wizyte wiec sie wstrzymam jeszcze...

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dzisiaj dużo sosu czosnkowego własnej roboty ( mocny) i teraz też na kolację. Zapomniałam, że jutro chciałam iść porobić wyniki z krwi i moczu. Myślicie, że czosnek może zmienić wyniki i lepiej iść w piątek?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Niestety dzisiejszy dzień zaliczam do nieudanych bòle wròciły..czułam się jakby miało mi krocze rozerwać...màż chcial mnie eksmitować na ip jak zobaczył łzy w oczach, ale jutro mam wizyte wiec sie wstrzymam jeszcze...
    Ale boli Cię spojenie łonowe czy dziecko uklada się do kanału rodnego? Jak leżysz też boli?

• maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio robiłam badania jak byłam chora i kurowałam się kanapkami z duużą ilością czosnku i nie miało to wpływu na moje wyniki.

Malwinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    zrobił mi dziś masaż, więc pewnie dlatego powiedział, że po dzisiejszym badaniu coś może zacząć się dziać. Nic sie nie dzieje, on raczej z tych lekarzy co wolą coś zdziałać szybciej niż czekać. Dziś wyszło, że waży 2960g. Rozwarcie na 2 palce lub 2 cm- nie pamietam co dokładnie powiedział
    Coś się dzieje, pobolewa czy cisza? Co lekarz robił masaż szyjki czy krocza? Pytał Cię wcześniej o zgodę lub informował że to konieczne? Pytam, bo nie wiedziałam że tak się robi u lekarza

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ