X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Lekarz obstawia ze po dzisiejszym badaniu się zacznie, a jeżeli nie i nie urodze do niedzieli to mam stawić się w niedzielę w szpitalu, dostałam skierowanie, on ma dyżur:) po badaniu strasznie mnie boli, mam skurcze ale to chyba jeszcze nie to. Rozwarcie postapilo od ostatniego badania a szyjka zgladzona na maxa, trzymajcie kciuki!:)

klaudia.29, Rubineye, ewa81, Magdzia88, coffee2, kark lubią tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Apropo listy ja jestem niebieska bo czekam na Synka,ale będę lutowka bo 27 mam cc.
    Fruzja- dzięki za info. Zaraz zmienię jak będę przy kompie. Dla Nas jesteś marcóweczką, zobacz ile już mamy lutowych marcówek! Czekamy na info po..

Fruzia85, coffee2, kark lubią tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Ja juz po wizycie. Lekarz obstawia ze po dzisiejszym badaniu się zacznie, a jeżeli nie i nie urodze do niedzieli to mam stawić się w niedzielę w szpitalu, dostałam skierowanie, on ma dyżur:) po badaniu strasznie mnie boli, mam skurcze ale to chyba jeszcze nie to. Rozwarcie postapilo od ostatniego badania a szyjka zgladzona na maxa, trzymajcie kciuki!:)

No a powiedzial Ci na ile masz rozwarcie?
    Dlaczego masz skierowanie do szpitala? Coś się dzieje? Myslalam, że skoro wszystko ok, to siedzenie w domu i oczekiwanie akcji.
    Ile Nela waży?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Oj to może się zacząć lada chwila. Czyżby lekarz miał "cudowne ręcę" które wywołują poród?? Informuj na bieżąco! Trzymam mocno kciuki!

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggdax powodzenia ;) juz za chwile bedziesz miala dzidzie.
    Widze ze dzisiaj mie tylko ja mam wizyte.;) Powodzenia dziewczyny na badaniach;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobił mi dziś masaż, więc pewnie dlatego powiedział, że po dzisiejszym badaniu coś może zacząć się dziać. Nic sie nie dzieje, on raczej z tych lekarzy co wolą coś zdziałać szybciej niż czekać. Dziś wyszło, że waży 2960g. Rozwarcie na 2 palce lub 2 cm- nie pamietam co dokładnie powiedział

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 15:51

ewa81 lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie jestem po wizycie u ginekologa.
    Szyjka trzyma twardo wiec na szybszy poród nie ma szans..
    Mala wazy 2600. :(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia powodzenia:)
    Arhaney czemu taka smutna minka? Chyba nie przejmujeszsię wagą Lilki?

• maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney czemu smutna minka? z małą wszystko ok? jak tak to się nie przejmuj i tak już niedługo zostało :)

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna minka z powodu mojego chłopa, teściowej, z wagi Lilki, i że mam 'stare' łożysko.. Najważniejsze że przepływy itp jest ok.

f2w3gov3rq5rap75.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale waga jest ok wiec się nią nie przejmuj :) teściową tym bardziej, a z chłopem musisz pogadać i jakoś się ułoży

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje. Najbardziej przejmuje się tym starym łożyskiem..

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, z chłopem to musisz poważnie pogadać...
    A co z tym łożyskiem? Czy mogą być jakieś komplikacje przy porodzie?

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 już mam dość z nim rozmów na ten temat. Ja się produkuje, staram się a on i tak robi swoje..
    Komplikacje mogą być ale nie muszą. Mała przez to nie otrzymuje tyle tlenu i pożywienia, ale mówiła że nie mam na razie się przejmować.. Ale ja i tak się przejmuje, a przejmuje się tym że 2 tygodnie temu mała ważyła 2450 gram, a dziś 2600.. :(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney ważne, że przybiera. Pamiętaj że waga z usg zależy od tego jak lekarz złapie dany wymiar. Jeżeli lekarz mówi, że wszystko ok, to musisz być dobrej myśli:*

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dzisiejszy dzień zaliczam do nieudanych bòle wròciły..czułam się jakby miało mi krocze rozerwać...màż chcial mnie eksmitować na ip jak zobaczył łzy w oczach, ale jutro mam wizyte wiec sie wstrzymam jeszcze...

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dzisiaj dużo sosu czosnkowego własnej roboty ( mocny) i teraz też na kolację. Zapomniałam, że jutro chciałam iść porobić wyniki z krwi i moczu. Myślicie, że czosnek może zmienić wyniki i lepiej iść w piątek?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Niestety dzisiejszy dzień zaliczam do nieudanych bòle wròciły..czułam się jakby miało mi krocze rozerwać...màż chcial mnie eksmitować na ip jak zobaczył łzy w oczach, ale jutro mam wizyte wiec sie wstrzymam jeszcze...
    Ale boli Cię spojenie łonowe czy dziecko uklada się do kanału rodnego? Jak leżysz też boli?

• maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio robiłam badania jak byłam chora i kurowałam się kanapkami z duużą ilością czosnku i nie miało to wpływu na moje wyniki.

Malwinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    zrobił mi dziś masaż, więc pewnie dlatego powiedział, że po dzisiejszym badaniu coś może zacząć się dziać. Nic sie nie dzieje, on raczej z tych lekarzy co wolą coś zdziałać szybciej niż czekać. Dziś wyszło, że waży 2960g. Rozwarcie na 2 palce lub 2 cm- nie pamietam co dokładnie powiedział
    Coś się dzieje, pobolewa czy cisza? Co lekarz robił masaż szyjki czy krocza? Pytał Cię wcześniej o zgodę lub informował że to konieczne? Pytam, bo nie wiedziałam że tak się robi u lekarza

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ