X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Nie, nie mogłam się powstrzymać. Mmmm, lody orzechowe <3

Ha ha ha wariatka! W sumie to mam w zamrażarce rozka orzechowego....;)

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawkę sobie robię jedną dziennie, ale w połowie szklanki mi się jej odechciewa. Co do herbat to pije z 5 dziennie, bo to jedyne plyny .. .nigdy nie piłam dużo.. .nie potrafię.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, też właśnie rożka znalazłam w zamrażalce :D
    Ja również bardzo mało zawsze piłam, dopiero tak od 2 tygodni mam większe zapotrzebowanie na piciu, może o też dlatego że mam katar i oddycham przez buzie często bo tak nosek zapchany.

Malwinka lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co wszystkie z Was zakupily już wozek? Macie 3w1, 2w1? Dzisiaj szwagierka zadzwoniła i powiedziała, że na początku trzeba kupić 3w1 bo tak jej sprzedawczyni powiedziała, dopiero jak dziecko jest wieksze to można wymienić na lżejsza spacerowke. Ponoć ta leciutka spacerowke nie jest odpowiednia dla dzieci które mają pół roku i próbują same siadać.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek 3w1 X-Lander.
    Jest on po siostrzeńcu, ale spacerówkę chcę inną, tylko dlatego że ta w X-Landerze jest tyłem do mnie, a chcę mieć oko na małą w spacerówce.

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Zjadłam dzisiaj dużo sosu czosnkowego własnej roboty ( mocny) i teraz też na kolację. Zapomniałam, że jutro chciałam iść porobić wyniki z krwi i moczu. Myślicie, że czosnek może zmienić wyniki i lepiej iść w piątek?
    Jak robisz morfologie i mocz to nie problem możesz iść jutro i będzie ok. Natomiast w przypadku prób watrobowych to może zafalszowac choć przez całą noc to dużo czasu,chyba że bardzo się martwisz to zrezygnuj i idź w piątek

Malwinka lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sklepie gdzie kupiłam wózek była możliwość kupienia tylko wózka z gondolą bez spacerówki. Spacerówkę możemy później dokupić. Fotelik kupiliśmy z innej firmy bo niestety większość są kiepskiej jakości i nie są bezpieczne do jazdy autem.

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Ale boli Cię spojenie łonowe czy dziecko uklada się do kanału rodnego? Jak leżysz też boli?

Nie wiem sama co to bolało, ale już jest ok..:-) jak lerzałam też troche bolało
    Màż we wszystkim mnie dziś wyręczał I tym razem nie miałam mu tego za zle...:-)

Nadiii lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa81 ja się jeszcze w tym nie orientuje, ten fotelik jest tyłem do jazdy czy i tyłem i przodem? Ż tym isofixem czy jakoś tak, czy jakaś baza?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze podziwiam Was że możecie jeść wieczorami takie smakołyki, ja zjadam obiad o 18 stej a potem zazwyczaj nic już nie moge wziac do ust bo by mnie mdliło..

Za to w dzień jem jak szatan...

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zaraz sobie mleko podgrzeje i Corn Flakes zjem z cukrem :D

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się na siusiu i zasnąć nie mogę.
    Zrobiłam sobie kanapkę z majonezem, szynką i ogórkiem. OD RAZU LEPIEJ <3
    Teraz czuje, że zasnę jak suseł. :*

ewa81, coffee2 lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Ewa81 ja się jeszcze w tym nie orientuje, ten fotelik jest tyłem do jazdy czy i tyłem i przodem? Ż tym isofixem czy jakoś tak, czy jakaś baza?

Takie maleństwa mogą jeździć tylko tyłem do jazdy w samochodzie. Z isofixem czy bez, to już każdy sam decyduje. My kupiliśmy bez tej bazy. Kupiliśmy jeszcze takie adaptery, żeby można było fotelik przypiąć do stelaża wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 04:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też fotelik kupowałam osobno, żeby miał atesty. Najczęściej w wózkach 3w1 są najzwyklejsze, najtańsze foteliki, ale nie zawsze. Trzeba po prostu poczytać jaki fotelik jest w zestawie. Na allegro czy w sklepie stacjonarnym można sobie najczęściej dopaspwać wózek 3w1 z wybranym fotelikiem. My mamy fotelik maxi cosi cabriofix+ adaptery i fotelik bedzie pasował do wózka anex jaki wybraliśmy. Oczywiście tyłem do kierunku jazdy i u nas też bez bazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 07:32

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Ahhhh ja już nieraz tak jadłam, pycha. Najlepiej jakieś ostre chipsy i orzechowe lody.
    Poważnie idzie to przełknąć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 2w1 i osobno fotelik, taki z najwyższej półki. Wózek kupiłam taki, że nie będzie mi żal go szybko zmienić na porządniejszą spacerówkę. A ucieszę się ogromnie jak ta z kompletu się sprawdzi ;) Kupowałam go ze względu na gondolę głównie.

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny na wczorajszej wizycie dowiedzialam sie jedynie ze szyjka trzyma mocno... porodu narazie nie widac. Mala ma mi zwazyc za 2 tyg na nast wizycie. Wszystko jest ok. Pobral mi material do gbs. I porozmawialam z nim o zoo. Musze zrobic badanie na krzepliwosc krwi isc na konsultacje jakbym wrazie czego chciala ze znieczulenia skorzystac. Na plusie mam 13kg. Widze ze macie fajne zachcianki ;) Ja wczoraj tez zjadlam troche chipsow... mimo ze wiem ze po nich zgaga i ogolnie w tej ciazy moze ze 3 razy mi sie zdarzylo zjesc.
    Jesli chodzi o wozek my sie zdecydowalismy na cybexa albo balios m albo ktorys z podobnych spacerowek i do tego fotelik cloud q z adapterami do fotelika. Gondole mam po 1 corce x-landera praktycznie jak nowa;) mam nadzieje ze bede zadowolona z cybexa. B) milego dnia . Ja wlasnie czekam w laboratorium na kolejne klucie ...

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Takie maleństwa mogą jeździć tylko tyłem do jazdy w samochodzie. Z isofixem czy bez, to już każdy sam decyduje. My kupiliśmy bez tej bazy. Kupiliśmy jeszcze takie adaptery, żeby można było fotelik przypiąć do stelaża wózka.

Dokladnie tak ;) Zgadzam sie w 100 % fotelik jednak wazna rzecz. i warto z atestami kupic. Musi jezdzic malenstwo tylem do kierunku jazdy.

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Pytanie do Was dziewczyny, pijecie w ciąży kawę, herbatę? Jeśli tak to w jakich ilościach?
    Od kawy odrzuciło mnie całkowicie już na samym początku. Przez pierwsze 4 mce nie piłam nic poza wodą, bo żadne soki ani herbata też nie wchodziły. Teraz piję dziennie ok 4 litrów płynów. Ale mam ostatnio wyrzuty sumienia, bo zaczęłam pić 2 a czasem 3 herbaty w ciągu dnia, ponieważ czasem mam po prostu dość wody i soków.. Wiem, że herbata też ma szkodliwe działanie, stąd te wyrzuty.. a jak jest u Was?
    Nadiii ja tylko na poczatku, w wakaje po problemach poczatkowych w ciazy, szpitalach itp. nie pilam wcale kawy a teraz przerzucilam sie na zbozowa choc od dlugiego czasu mam ochote na zwykla, a nigdy nie bylam uzalezniona od kawy ;) hehe ale jakos sie nie moge przelamac,... co do herbaty zawsze uwielbialam i uwielbiam w szczegolnosci w takie dni jak teraz, wiec sobie nie zaluje ;) mysle, ze to jak ze wszystkim nie ma co popadac w przesade i nic nam sie nie stanie jak takie plyny bedziemy przyjmowac ;) Ja co prawda pewnie kawe w ogole powinnam odrzucic bo w ciazy mam ciagle slaba morfologie pod katem zelaza(wczesniej po kilku latach udalo mi sie ja uregulowac ;)) ale jakies przyjemnosci w zyciu trzeba miec ;) ale sie rozpisalam...
    Arthaney masz calkowita raje i dziewczyny dobrze radza, na razie sprobuj sie nie denerwowac, a co do toksycznych ludzi to najgorzej tak jak piszesz jest wowczas gdy sa z blizszego otoczenia i nie da sie calkowicie od nich odciac, trzymaj sie cieplutko

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy nastawieni na 3w1 ale suma sumarum kupilismy 2w1 i dodatkowo fotelik. Co do spacerowki to jak na razie mi sie podoba i w dwoch kierunkach mozna ja ustawiac, wiec na chwile obecna jestem zadowolona ;) a co do fotelikow, to jak najbardzie z atestami ale wierzcie mi, ze warto poczytac troche o nich co by nie przeplacic, a dlaczego? bo czesto placi sie dodatkowe stowki za jakas jedna funkcje badz atest, ktory Wam sie nie przyda, My przykladowo zaoszczedzilismy ok 400 zl chociaz Pan w sklepie byl bardzo przekonujacy ;) A fotelik i tak maksymalnie po roku trzeba zmienic na nowy, to takie moje przemyslenia ;)
    Zostalo nam z corcia planowo 3 tyg do porodu ale cos mi sie wydaje, ze odbedzie sie to szybciej ;)
    Robicie Kochane dzis, cos na tlusty czwartek? :) Ja zaraz zabieram sie za paczki(drugi raz w zyciu, mam nadzieje, ze chociaz teraz wyjda ;)) Trzymajcie kciuki :)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ