MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malwinka, też właśnie rożka znalazłam w zamrażalce
Ja również bardzo mało zawsze piłam, dopiero tak od 2 tygodni mam większe zapotrzebowanie na piciu, może o też dlatego że mam katar i oddycham przez buzie często bo tak nosek zapchany.Malwinka lubi tę wiadomość
-
I co wszystkie z Was zakupily już wozek? Macie 3w1, 2w1? Dzisiaj szwagierka zadzwoniła i powiedziała, że na początku trzeba kupić 3w1 bo tak jej sprzedawczyni powiedziała, dopiero jak dziecko jest wieksze to można wymienić na lżejsza spacerowke. Ponoć ta leciutka spacerowke nie jest odpowiednia dla dzieci które mają pół roku i próbują same siadać.
-
Malwinka wrote:Zjadłam dzisiaj dużo sosu czosnkowego własnej roboty ( mocny) i teraz też na kolację. Zapomniałam, że jutro chciałam iść porobić wyniki z krwi i moczu. Myślicie, że czosnek może zmienić wyniki i lepiej iść w piątek?
Malwinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadiii wrote:Ale boli Cię spojenie łonowe czy dziecko uklada się do kanału rodnego? Jak leżysz też boli?
Nie wiem sama co to bolało, ale już jest ok.. jak lerzałam też troche bolało
Màż we wszystkim mnie dziś wyręczał I tym razem nie miałam mu tego za zle...Nadiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Ewa81 ja się jeszcze w tym nie orientuje, ten fotelik jest tyłem do jazdy czy i tyłem i przodem? Ż tym isofixem czy jakoś tak, czy jakaś baza?
Takie maleństwa mogą jeździć tylko tyłem do jazdy w samochodzie. Z isofixem czy bez, to już każdy sam decyduje. My kupiliśmy bez tej bazy. Kupiliśmy jeszcze takie adaptery, żeby można było fotelik przypiąć do stelaża wózka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 04:11
-
nick nieaktualnyJa też fotelik kupowałam osobno, żeby miał atesty. Najczęściej w wózkach 3w1 są najzwyklejsze, najtańsze foteliki, ale nie zawsze. Trzeba po prostu poczytać jaki fotelik jest w zestawie. Na allegro czy w sklepie stacjonarnym można sobie najczęściej dopaspwać wózek 3w1 z wybranym fotelikiem. My mamy fotelik maxi cosi cabriofix+ adaptery i fotelik bedzie pasował do wózka anex jaki wybraliśmy. Oczywiście tyłem do kierunku jazdy i u nas też bez bazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 07:32
klaudia.29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa kupiłam 2w1 i osobno fotelik, taki z najwyższej półki. Wózek kupiłam taki, że nie będzie mi żal go szybko zmienić na porządniejszą spacerówkę. A ucieszę się ogromnie jak ta z kompletu się sprawdzi Kupowałam go ze względu na gondolę głównie.
klaudia.29 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny na wczorajszej wizycie dowiedzialam sie jedynie ze szyjka trzyma mocno... porodu narazie nie widac. Mala ma mi zwazyc za 2 tyg na nast wizycie. Wszystko jest ok. Pobral mi material do gbs. I porozmawialam z nim o zoo. Musze zrobic badanie na krzepliwosc krwi isc na konsultacje jakbym wrazie czego chciala ze znieczulenia skorzystac. Na plusie mam 13kg. Widze ze macie fajne zachcianki Ja wczoraj tez zjadlam troche chipsow... mimo ze wiem ze po nich zgaga i ogolnie w tej ciazy moze ze 3 razy mi sie zdarzylo zjesc.
Jesli chodzi o wozek my sie zdecydowalismy na cybexa albo balios m albo ktorys z podobnych spacerowek i do tego fotelik cloud q z adapterami do fotelika. Gondole mam po 1 corce x-landera praktycznie jak nowa;) mam nadzieje ze bede zadowolona z cybexa. milego dnia . Ja wlasnie czekam w laboratorium na kolejne klucie ... -
ewa81 wrote:Takie maleństwa mogą jeździć tylko tyłem do jazdy w samochodzie. Z isofixem czy bez, to już każdy sam decyduje. My kupiliśmy bez tej bazy. Kupiliśmy jeszcze takie adaptery, żeby można było fotelik przypiąć do stelaża wózka.
Dokladnie tak Zgadzam sie w 100 % fotelik jednak wazna rzecz. i warto z atestami kupic. Musi jezdzic malenstwo tylem do kierunku jazdy.ewa81 lubi tę wiadomość
-
Nadiii wrote:Pytanie do Was dziewczyny, pijecie w ciąży kawę, herbatę? Jeśli tak to w jakich ilościach?
Od kawy odrzuciło mnie całkowicie już na samym początku. Przez pierwsze 4 mce nie piłam nic poza wodą, bo żadne soki ani herbata też nie wchodziły. Teraz piję dziennie ok 4 litrów płynów. Ale mam ostatnio wyrzuty sumienia, bo zaczęłam pić 2 a czasem 3 herbaty w ciągu dnia, ponieważ czasem mam po prostu dość wody i soków.. Wiem, że herbata też ma szkodliwe działanie, stąd te wyrzuty.. a jak jest u Was?
Arthaney masz calkowita raje i dziewczyny dobrze radza, na razie sprobuj sie nie denerwowac, a co do toksycznych ludzi to najgorzej tak jak piszesz jest wowczas gdy sa z blizszego otoczenia i nie da sie calkowicie od nich odciac, trzymaj sie cieplutko -
My bylismy nastawieni na 3w1 ale suma sumarum kupilismy 2w1 i dodatkowo fotelik. Co do spacerowki to jak na razie mi sie podoba i w dwoch kierunkach mozna ja ustawiac, wiec na chwile obecna jestem zadowolona a co do fotelikow, to jak najbardzie z atestami ale wierzcie mi, ze warto poczytac troche o nich co by nie przeplacic, a dlaczego? bo czesto placi sie dodatkowe stowki za jakas jedna funkcje badz atest, ktory Wam sie nie przyda, My przykladowo zaoszczedzilismy ok 400 zl chociaz Pan w sklepie byl bardzo przekonujacy A fotelik i tak maksymalnie po roku trzeba zmienic na nowy, to takie moje przemyslenia
Zostalo nam z corcia planowo 3 tyg do porodu ale cos mi sie wydaje, ze odbedzie sie to szybciej
Robicie Kochane dzis, cos na tlusty czwartek? Ja zaraz zabieram sie za paczki(drugi raz w zyciu, mam nadzieje, ze chociaz teraz wyjda ) Trzymajcie kciuki