X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Zjadlam 3 pączki! !!
    Glupia ja....
    Dosc ze dupa wielka...to teraz wyrzuty....
    I jest mi zle...od 2 dni..jest mi zle...
    Oj jak ja to rozumiem. Co prawda zjadlam 1 paczka po ktorym bylo mi baaardzo zle ;) ale ogolnie srednio sie dzis czuje... koncowka ciazy daje w kosc... prasuje ubranka na raty ... bo ledwo stoje przy desce ;/ masakra jakas

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee2 wrote:
    My bylismy nastawieni na 3w1 ale suma sumarum kupilismy 2w1 i dodatkowo fotelik. Co do spacerowki to jak na razie mi sie podoba i w dwoch kierunkach mozna ja ustawiac, wiec na chwile obecna jestem zadowolona ;) a co do fotelikow, to jak najbardzie z atestami ale wierzcie mi, ze warto poczytac troche o nich co by nie przeplacic, a dlaczego? bo czesto placi sie dodatkowe stowki za jakas jedna funkcje badz atest, ktory Wam sie nie przyda, My przykladowo zaoszczedzilismy ok 400 zl chociaz Pan w sklepie byl bardzo przekonujacy ;) A fotelik i tak maksymalnie po roku trzeba zmienic na nowy, to takie moje przemyslenia ;)
    Zostalo nam z corcia planowo 3 tyg do porodu ale cos mi sie wydaje, ze odbedzie sie to szybciej ;)
    Robicie Kochane dzis, cos na tlusty czwartek? :) Ja zaraz zabieram sie za paczki(drugi raz w zyciu, mam nadzieje, ze chociaz teraz wyjda ;)) Trzymajcie kciuki :)

To jaki fotelik kupiliscie? Na necie czy w sklepie?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ogólnie najpierw musimy kupić wozek a potem do niego fotelik i adaptery Tak? Wytłumaczy mi ktoś czym się różni.. .adaptery, baza, isofix?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Oj jak ja to rozumiem. Co prawda zjadlam 1 paczka po ktorym bylo mi baaardzo zle ;) ale ogolnie srednio sie dzis czuje... koncowka ciazy daje w kosc... prasuje ubranka na raty ... bo ledwo stoje przy desce ;/ masakra jakas

Doskonale Cię rozumiem. Mam jeszcze trochę roboty do porodu. Tylko co wstanę porobie w zolwim tempie godzinkę czy dwie i na tym się kończy. Brzuch twardnieje, słabo mi, zaczyna mnie mulic. Wogole od trzech dni w nocy się budzę bo mi nie dobrze...dziwne uczucie.

uch5i09k3eicivpk.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka adaptery sa potrzebne do zamocowamia fotelika na wozku, kupuje sie pod konkretny model jaki wybierzesz.Np. mozesz kupic wozek tako i do stelaza dokupuje sie adaptery pasujace np do fotelika cybexa. Baze montuje sie w samochodzie za pomoca ISOFIXA (takich metalowych zaczepow ukrytych w siedzeniach samochodow- trzeba sie wczesniej dowiedziec czy nasz samochod ma w wyposazeniu ISOFIX) fotelik tylko wklada sie na baze, na taki jakby klik(zatrzask), i nie trzeba go za kazdym razem montowac pasami. Jest to duzo wygodniejszy sposob choc duzo drozszy. Bo fotelik z baza juz jest sporo wiekszym kosztem. Ale wszyscy ktorzy korzystaja z bazy zachwalaja wygode i bezpieczenstwo. Ja bede miec fotelik bez bazy, zabezpieczany za kazda jazda pasem. Nie decyduje sie na baze.
    A samopoczucie w ostatnich tygodniach... hmm;/ jest to dosc wyczerpujacy okres.. Ale juz niebawem;) odpoczywaj jak najwiecej,) Tez sie staram na tyle.ile.moge. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 17:49

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamie smakowały moje chruściki, a mężowi nie mówiłam, że zrobiłam. Będzie miał niespodziankę :), ciekawe ile pączków wszamał.

klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa napewno wyszly pyszne ;)Uwielbiam chrusciki... wogole slodkosci sa pychotka.a dzis smakuja wyjatkowo dobrze B)

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie nie lubię chruścików, pączków, oponek i tego typu ciastek....brrr :)

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogła jeść pączki codziennie :)

U mnie 36 tc, 2 dzień syn waży prawie 3 kg, szyjka się skraca, jest miękka ale większych oznak porodu brak. Na sZczęście nie mam Gbs-u. :)

klaudia.29, ewa81, coffee2 lubią tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie ile się czeka na wynik gbs?

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    To jaki fotelik kupiliscie? Na necie czy w sklepie?
    maxi city :), w sklepie zamawialismy i po tygodniu byl u nas :)

Malwinka lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kladia coffee dzięki za odpowiedź,
    Arthaney z Twoim facetem nie jest tak źle - wygląda całkiem całkiem :p

I powiem Wam ze mam taki problem że ochraniacz nie mieści mi się jednocześnie z materacem , kurcze nie wiem jak to wytłumaczyć po prostu jak łóżeczko jest na najwyższym poziomie tzn ta podłoga tak jakby to ochraniacz wystaje do góry a wepchnąć się go nie da bo gąbka jest za gruba no i dupa- nie będzie ochraniacza...

No i ta pościel 135x100 wydaje się być za duża :(

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niedziele idę do szpitala na badania..
    Paciorkowiec, morfologia i grupa krwi. Mam nadzieje że zrobią mi to i będę mogła iść do domu, bo nie uśmiecha mi się cały dzień za wynikami siedzieć bezczynnie.. A jeszcze zbyt długo siedzieć nie mogę bo już kręgosłup boli...

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Moje drogie ile się czeka na wynik gbs?

Ok. 7 dni roboczych.

• Z. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, ten ochraniacz możliwe że przyda Ci się później jak dziecko podrosnie i opuscisz poziom łóżeczka. Mi przy straszaku przydaje się teraz wyższy ;)
    A pościeli to też się nie używa raczej orzy noworodku. Ja używałam kocykow, a niektórzy na tym etapie stosują np śpiworek. Zależy czy dziecko będzie lubić być krepowane czy nie.

Nina13, coffee2 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. czyli maluszek ubrany w rożku i przykryty kocykiem? bez podusi i kołderki wystarczy tak? I w takim zestawie mniej więcej ma to być ?

• Z. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj czerwcowy syn spał pod samym kocykiem bo ciepło było. Zależy jaka masz temp w pokoju ;) myślę że rożek i kocyk spokojnie da radę. A ogólnie poduszek to się nie zaleca dopóki dziecko samo o poduszkę nie poprosi :D

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli pościel kupiłam przedwcześnie :) no i tu własnie widać jak mało wiem o maluszkac
    Dziękuję Z.

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney Gbs pobiera się z pochwy i odbytu więc nie wiem czy Ci pobiera w szpitalu.

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin. pracuje jeszcze dodatkowo w szpitalu więc ona chyba będzie mi to pobierać, nie mam pojęcia..

f2w3gov3rq5rap75.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ