X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Zjadlam 3 pączki! !!
    Glupia ja....
    Dosc ze dupa wielka...to teraz wyrzuty....
    I jest mi zle...od 2 dni..jest mi zle...
    Oj jak ja to rozumiem. Co prawda zjadlam 1 paczka po ktorym bylo mi baaardzo zle ;) ale ogolnie srednio sie dzis czuje... koncowka ciazy daje w kosc... prasuje ubranka na raty ... bo ledwo stoje przy desce ;/ masakra jakas

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee2 wrote:
    My bylismy nastawieni na 3w1 ale suma sumarum kupilismy 2w1 i dodatkowo fotelik. Co do spacerowki to jak na razie mi sie podoba i w dwoch kierunkach mozna ja ustawiac, wiec na chwile obecna jestem zadowolona ;) a co do fotelikow, to jak najbardzie z atestami ale wierzcie mi, ze warto poczytac troche o nich co by nie przeplacic, a dlaczego? bo czesto placi sie dodatkowe stowki za jakas jedna funkcje badz atest, ktory Wam sie nie przyda, My przykladowo zaoszczedzilismy ok 400 zl chociaz Pan w sklepie byl bardzo przekonujacy ;) A fotelik i tak maksymalnie po roku trzeba zmienic na nowy, to takie moje przemyslenia ;)
    Zostalo nam z corcia planowo 3 tyg do porodu ale cos mi sie wydaje, ze odbedzie sie to szybciej ;)
    Robicie Kochane dzis, cos na tlusty czwartek? :) Ja zaraz zabieram sie za paczki(drugi raz w zyciu, mam nadzieje, ze chociaz teraz wyjda ;)) Trzymajcie kciuki :)

To jaki fotelik kupiliscie? Na necie czy w sklepie?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ogólnie najpierw musimy kupić wozek a potem do niego fotelik i adaptery Tak? Wytłumaczy mi ktoś czym się różni.. .adaptery, baza, isofix?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Oj jak ja to rozumiem. Co prawda zjadlam 1 paczka po ktorym bylo mi baaardzo zle ;) ale ogolnie srednio sie dzis czuje... koncowka ciazy daje w kosc... prasuje ubranka na raty ... bo ledwo stoje przy desce ;/ masakra jakas

Doskonale Cię rozumiem. Mam jeszcze trochę roboty do porodu. Tylko co wstanę porobie w zolwim tempie godzinkę czy dwie i na tym się kończy. Brzuch twardnieje, słabo mi, zaczyna mnie mulic. Wogole od trzech dni w nocy się budzę bo mi nie dobrze...dziwne uczucie.

uch5i09k3eicivpk.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka adaptery sa potrzebne do zamocowamia fotelika na wozku, kupuje sie pod konkretny model jaki wybierzesz.Np. mozesz kupic wozek tako i do stelaza dokupuje sie adaptery pasujace np do fotelika cybexa. Baze montuje sie w samochodzie za pomoca ISOFIXA (takich metalowych zaczepow ukrytych w siedzeniach samochodow- trzeba sie wczesniej dowiedziec czy nasz samochod ma w wyposazeniu ISOFIX) fotelik tylko wklada sie na baze, na taki jakby klik(zatrzask), i nie trzeba go za kazdym razem montowac pasami. Jest to duzo wygodniejszy sposob choc duzo drozszy. Bo fotelik z baza juz jest sporo wiekszym kosztem. Ale wszyscy ktorzy korzystaja z bazy zachwalaja wygode i bezpieczenstwo. Ja bede miec fotelik bez bazy, zabezpieczany za kazda jazda pasem. Nie decyduje sie na baze.
    A samopoczucie w ostatnich tygodniach... hmm;/ jest to dosc wyczerpujacy okres.. Ale juz niebawem;) odpoczywaj jak najwiecej,) Tez sie staram na tyle.ile.moge. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 17:49

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamie smakowały moje chruściki, a mężowi nie mówiłam, że zrobiłam. Będzie miał niespodziankę :), ciekawe ile pączków wszamał.

klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa napewno wyszly pyszne ;)Uwielbiam chrusciki... wogole slodkosci sa pychotka.a dzis smakuja wyjatkowo dobrze B)

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie nie lubię chruścików, pączków, oponek i tego typu ciastek....brrr :)

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogła jeść pączki codziennie :)

U mnie 36 tc, 2 dzień syn waży prawie 3 kg, szyjka się skraca, jest miękka ale większych oznak porodu brak. Na sZczęście nie mam Gbs-u. :)

klaudia.29, ewa81, coffee2 lubią tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie ile się czeka na wynik gbs?

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    To jaki fotelik kupiliscie? Na necie czy w sklepie?
    maxi city :), w sklepie zamawialismy i po tygodniu byl u nas :)

Malwinka lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kladia coffee dzięki za odpowiedź,
    Arthaney z Twoim facetem nie jest tak źle - wygląda całkiem całkiem :p

I powiem Wam ze mam taki problem że ochraniacz nie mieści mi się jednocześnie z materacem , kurcze nie wiem jak to wytłumaczyć po prostu jak łóżeczko jest na najwyższym poziomie tzn ta podłoga tak jakby to ochraniacz wystaje do góry a wepchnąć się go nie da bo gąbka jest za gruba no i dupa- nie będzie ochraniacza...

No i ta pościel 135x100 wydaje się być za duża :(

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niedziele idę do szpitala na badania..
    Paciorkowiec, morfologia i grupa krwi. Mam nadzieje że zrobią mi to i będę mogła iść do domu, bo nie uśmiecha mi się cały dzień za wynikami siedzieć bezczynnie.. A jeszcze zbyt długo siedzieć nie mogę bo już kręgosłup boli...

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Moje drogie ile się czeka na wynik gbs?

Ok. 7 dni roboczych.

• Z. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, ten ochraniacz możliwe że przyda Ci się później jak dziecko podrosnie i opuscisz poziom łóżeczka. Mi przy straszaku przydaje się teraz wyższy ;)
    A pościeli to też się nie używa raczej orzy noworodku. Ja używałam kocykow, a niektórzy na tym etapie stosują np śpiworek. Zależy czy dziecko będzie lubić być krepowane czy nie.

Nina13, coffee2 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. czyli maluszek ubrany w rożku i przykryty kocykiem? bez podusi i kołderki wystarczy tak? I w takim zestawie mniej więcej ma to być ?

• Z. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj czerwcowy syn spał pod samym kocykiem bo ciepło było. Zależy jaka masz temp w pokoju ;) myślę że rożek i kocyk spokojnie da radę. A ogólnie poduszek to się nie zaleca dopóki dziecko samo o poduszkę nie poprosi :D

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli pościel kupiłam przedwcześnie :) no i tu własnie widać jak mało wiem o maluszkac
    Dziękuję Z.

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney Gbs pobiera się z pochwy i odbytu więc nie wiem czy Ci pobiera w szpitalu.

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin. pracuje jeszcze dodatkowo w szpitalu więc ona chyba będzie mi to pobierać, nie mam pojęcia..

f2w3gov3rq5rap75.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ