X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję masę herbaty, bo oprócz wody to jedyny płyn, który mogę przy cukrzycy pić bez oporów. Najlepsze jest to, że mogę tylko zwykłą czarna (no właśnie, która zbyt zdrowa nie jest) albo zwykłą rooibos. Zakaz zielonej i każdej smakowej, a niby zielona taka zdrowa.

W nocy znowu odszedł czop, tym razem taka delikatna kawa z mlekiem, więc chyba powoli Basia się szykuje do wyjścia, może na koniec lutego wyjdzie :P
    Z jednej strony już mnie męczą te mdłości i rozwolnienie, ale z drugiej może to i dobrze, że w domu powolutku rozwarcie rośnie, a na porodówkę zajadę z np 3cm? Tak to sobie tłumaczę :P

coffee2, klaudia.29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Poważnie idzie to przełknąć?
    Ja z dziwnych połączeń to na począku ciąży jadłam często kromkę ze śledziem, majonezem, brzoskwinią i przecierem pomidorowym... Fuj :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja z dziwnych połączeń to na począku ciąży jadłam często kromkę ze śledziem, majonezem, brzoskwinią i przecierem pomidorowym... Fuj :P

Jezu kark.....ale mnie cofnęło...

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuszek w kolejnym tygodniu..
    Jesteśmy już po wizycie szyjka sie nie zmienila od poprzedni ego tyg, głòwka jest już bardzo nisko ginka stwierdzila ze do terminu nie dochodzimy

ewa81, klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Uff jestem pełna podziwu! Ale brzmi rzeczywiście fuuuuuj!

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark to moze juz i w tym tygodniu powitasz malutka na swiecie ;)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się zdaje, że teraz kark będzie w kolejce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśłi chodzi o moje dziwne smaki to na początku jadłam kluski na parze z ketchupem co mojej teściowej wydało się dziwne, ale dla mnie cyba zupełnie normalne, no i jeszcze raz jeden jedyny kapustę kiszoną zagryzałam "Grześkiem" i to tyle.

Wózek też mam 2 w 1 plus fotelik Maxi Cosi

wydaje mi się że mam jakieś pojedyńcze skurcze, ale raz na jakiś czas coś złapie potrzyma i puści i tyle, ale to nie jest stawianie się brzucha, ogólnie to chyba szukam jakiegokolwiek objawu zbliżającego się porodu, nawet miałam Was zapytać czy czop śluzowy może być biały? bo dziś miałam jakąś większą ilość czegoś białego o konsystencji no nie wiem serka homogenizowanego może trochę gęstsze ale białe a nie jakieś podbarwione czymś- czy to może być czop?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha zapomniałam Arthaney jeśli chodzi o mała to też mam te same obawy co Ty, mała jest mała i starzejące się łożysko a termin też podobny do Twojego, teściową olej a chłopa chyba musisz postawić do pionu, w końcu zaraz jego rola życiowa się zmieni i nie będzie już przede wszystkim synkiem tylko przede wszystkim ojcem !!!

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina czop jest chyba podbarwiony krwią...Ja miałam przy 1 porodzie taki właśnie z krwią i był to 1 objaw porodu. Bo 27 godzin później miałam malutka w ramionach. Ale był to już 40tydz. ;)

Nina13 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark może zacząć się w każdej chwili. ..;) szkoda ze nie wiemy kiedy ... byłoby łatwiej czekać ...a tak... ciągle obserwacje i zastanawianie się czy to juz.. czy jeszcze ... jechać nie jechać. ..

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz robię chruściki dla męża. Ciekawe jak mi wyjdą

coffee2 lubi tę wiadomość

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina tez bylam ciekawa jak wyglada ten czop dokladnie i wpisalam sobie w google a potem wybralam opcje obrazy ;) no i teraz powiedzmy mam jakies tam pojecie ;) hehe co do koloru to czytalam jakis artykul, ze jak podbarwiony krwia to znaczy, ze w ciagu max 48 h sie zacznie, a jak bialawy/przezrozysty to roznie moze byc ale ogolnie moze to jeszcze chwilke potrwac :)

Nina13 lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uspokoiłyście mnie z tą herbatą. To nie tak, że w ciąży odżywiam się mega zdrowo i uważam na wszystko, bo nie można dać się zwariować. Ale jakoś tak przez te 3 kubki herbaty dziennie miałam wyrzuty sumienia czy nie szkodzę tym Małej. Ale przecież herbatę piję się od wieków, wszyscy pili i było ok. Tak to już jest jak się człowiek naczyta w necie, a potem wariuje.

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii dlatego lepiej nie czytać w necie :) Moim zdaniem trzeba jeść/pić wszystko w rozsądnych proporcjach. Dziś Lewandowaska robiła paczki z batatow i bananów... Nie rozumie do końca tej mody na eko. Jasne są fajne rzeczy,możliwości ale bez przesady, od dwóch pączków, czy herbaty z cytryną jeszcze nikt nie umarł.

Ja mam wózek 2 w 1 od siostry, więc zainwestowalismy w bazę (uzywana) i fotelik z Maxi Cosi. Powiem Wam, że mega wygoda jest z bazą, jak dla mnie rewelacja :)

coffee2 lubi tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam 3 pączki! !!
    Glupia ja....
    Dosc ze dupa wielka...to teraz wyrzuty....
    I jest mi zle...od 2 dni..jest mi zle...

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Madzia nie przesadzaj, że pączki zjadłaś :). Od czasu do czasu nie zaszkodzi :).
    Widziałam w necie te eko pączki Lewandowskiej...masakra

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13, jakoś mam już wbite w moją teściową. Stwierdziłam, że z nią żyć nie będę.
    Teraz dla mnie jest najważniejsze byśmy mimo wszystko się kochali i tworzyli rodzinę dla naszego serduszka Lily, i nie pozwolę by ktoś mógł to odebrać a już na pewno nie jego Matka. :)
    W sumie, Lila może być mała, bo ja aż taka mega wysoka nie jestem 168cm, a mój ma 175cm. Ale jak to mówi moja mama, ' Lila będzie za babcią <3 ', a co prawda moja mama szczuplutka i niska :D więc może się to sprawdzi, hehe. Już gada do brzuszka, że babcia czeka a potem Lila mnie kopie po żebrach.. Ahh. Słodki ból <3

Wczoraj na wizycie dostałam PLAN PORODU, do szpitala który mam skserować, i jak dotrwam do następnej wizyty przynieść im ksero a sobie zostawić oryginał do porodu.
    Ciekawe ile z tego ' Planu ', będzie przestrzegane podczas porodu...

Nina13 lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Oj Madzia nie przesadzaj, że pączki zjadłaś :). Od czasu do czasu nie zaszkodzi :).
    Widziałam w necie te eko pączki Lewandowskiej...masakra
    A w dupie mam te eko paczki...haha wolalabym wcale nie zjesc ;)
    A mam gorsze dni ost.....

klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, dziewczyny!
    Ja jestem fryzjerką z zawodu, no i wiadomo już ostatnie nogi to już mi się nie chcę..
    Mój był u innego fryzjera, i jakaś baba zrobiła z niego dziecko!
    Z mamą się śmieje.. Odmłodziła go jakby miał 16 lat i jeszcze na porodówkę go nie wpuszczą... A ma 26 lat :D
    2feb7cfc4dfe78ddmed.jpg

f2w3gov3rq5rap75.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ