X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Mamie smakowały moje chruściki, a mężowi nie mówiłam, że zrobiłam. Będzie miał niespodziankę :), ciekawe ile pączków wszamał.

Matko ja uwielbiam i tak co 2 miesiące robię albo chrusty albo oponki (obazanki)....z mlekiem...pysznosci

ewa81, klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Malwinka adaptery sa potrzebne do zamocowamia fotelika na wozku, kupuje sie pod konkretny model jaki wybierzesz.Np. mozesz kupic wozek tako i do stelaza dokupuje sie adaptery pasujace np do fotelika cybexa. Baze montuje sie w samochodzie za pomoca ISOFIXA (takich metalowych zaczepow ukrytych w siedzeniach samochodow- trzeba sie wczesniej dowiedziec czy nasz samochod ma w wyposazeniu ISOFIX) fotelik tylko wklada sie na baze, na taki jakby klik(zatrzask), i nie trzeba go za kazdym razem montowac pasami. Jest to duzo wygodniejszy sposob choc duzo drozszy. Bo fotelik z baza juz jest sporo wiekszym kosztem. Ale wszyscy ktorzy korzystaja z bazy zachwalaja wygode i bezpieczenstwo. Ja bede miec fotelik bez bazy, zabezpieczany za kazda jazda pasem. Nie decyduje sie na baze.
    A samopoczucie w ostatnich tygodniach... hmm;/ jest to dosc wyczerpujacy okres.. Ale juz niebawem;) odpoczywaj jak najwiecej,) Tez sie staram na tyle.ile.moge. ;)

Klaudia bardzo Ci dziękuję za dokładne wyjaśnienie, choć przyznam że i tak ze trzy razy czytałam, bo dla mnie to czarna magia, ale dzięki Tobie już kumam.
    Patrzyłam na allegro i te bazy są nawet około tysiąca!! !! Droooogo

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee2 wrote:
    maxi city :), w sklepie zamawialismy i po tygodniu byl u nas :)

Fajny fotelik, a do tego ma jeszcze System ochrony bocznej.

coffee2 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    Arthaney Gbs pobiera się z pochwy i odbytu więc nie wiem czy Ci pobiera w szpitalu.

Mi pobrali tylko z pipki .. .lekarz stwierdził jak będzie paciorkowiec to i bez różnicy czy wymaz z pochwy czy z odbytu.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baza pod fotelik jest droga i dlatego nie kupiliśmy. Mamy fotelik cybex i tez ma z boku taką ochronę.

Malwinka, coffee2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Mi pobrali tylko z pipki .. .lekarz stwierdził jak będzie paciorkowiec to i bez różnicy czy wymaz z pochwy czy z odbytu.
    Malwinka, to chyba niezbyt kompetentny ten twój lekarz. Bo mi wyszedł paciorkowiec tylko w odbycie. Jakbym miała tylko z pochwy to by nic nie wyszło, nie dostałabym antybiotyku, a on mógłby przejść z pochwy do odbytu.
    Żona mojego kuzyna tak miała, że pobrali tylko z pochwy, nie dali antybiotyku, a po porodzie Milenka miała zapalenie ucha (właśnie od paciorkowca) i 2 tygodnie w szpitalu z nią przesiedzieli :/

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Malwinka, to chyba niezbyt kompetentny ten twój lekarz. Bo mi wyszedł paciorkowiec tylko w odbycie. Jakbym miała tylko z pochwy to by nic nie wyszło, nie dostałabym antybiotyku, a on mógłby przejść z pochwy do odbytu.
    Żona mojego kuzyna tak miała, że pobrali tylko z pochwy, nie dali antybiotyku, a po porodzie Milenka miała zapalenie ucha (właśnie od paciorkowca) i 2 tygodnie w szpitalu z nią przesiedzieli :/

Co Ty gadasz! Nosz kur....chyba bym go zabiła...on jest też ordynatorem na ginekologii. Mam we wtorek wizytę to co upomnieć się, żeby ponownie zrobił? Jakoś mi Głupio bo się pewnie wkurzy ze naruszam jego długoletnią wiedzę i doświadczenie. No ale to o moje dzieciątko chodzi!

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie miałam robionego gbs. W środę mam wizytę to będę o to pytać.
    Dziś piąteclzek, mężu się cieszy, że jutro się wyśpi.
    A dziś są moje urodzinki :p. Niestety coraz bliżej 40stki...

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wszystkiego najlepszego :) A mi chyba wody odeszły ....

ewa81, klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye dziękuję :)....jezu zaczyna się :), do szpitala. Trzymam kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 06:36

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi jeszcze czop poszedł :) Czekam na.męża aż wróci z nocki i jedziemy :)

ewa81, malotka, klaudia.29 lubią tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ribineye oby wszystko dobrze i szybko poszło, trzymam kciuki.
    Ewa spełnienia marzeń niech wszystko układa Ci się po Twojej myśli :-*

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    Teraz mi jeszcze czop poszedł :) Czekam na.męża aż wróci z nocki i jedziemy :)
    Ożeszszsz! Bedziesz następna! Trzymamy kciuki! Powodzenia!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Spełnienia marzeń i wszystkiego Naj! Niedługo bedziesz trzymać w ramionach najpiękniejszy prezent urodzinowy!!

Co do wiosen- głowa do góry- ponoć życie zaczyna się po 40stce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 08:42

ewa81 lubi tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Klaudia bardzo Ci dziękuję za dokładne wyjaśnienie, choć przyznam że i tak ze trzy razy czytałam, bo dla mnie to czarna magia, ale dzięki Tobie już kumam.
    Patrzyłam na allegro i te bazy są nawet około tysiąca!! !! Droooogo

Malwinka nie ma za co. Tez bym sie pewnie nie orientowala, ale przy 1 corce juz sie troche na ten temat dowiedzialam.No wlasnie dlatego sie tez nie decydowalismy na baze. Bo fakt, ze wygoda jest ale jednak koszt ogromny... bo w przypadku modelu ktory my wybralismy zamiast 700zl musielibysmy zaplacic ok.1700.. wiec jednak pozapinam pasami;) Tez jest to bezpieczny sposob. Trwa doslownie chwile dluzej.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    Ewa wszystkiego najlepszego :) A mi chyba wody odeszły ....
    Powodzenia kochana ;) juz niebawem zobaczysz malenstwo;*

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Jeszcze nie miałam robionego gbs. W środę mam wizytę to będę o to pytać.
    Dziś piąteclzek, mężu się cieszy, że jutro się wyśpi.

Ewa Wszystkiego najjjjlepszego ;)

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o gbs pobierane mialam podwojnie. Nic nie wspominal na ten temat ale pobieral 2 probki. Czekam na wynik.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye powodzenia :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane :), dziękuję za życzenia :*

‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ