X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie, mała ma około 2600 , to nie za dużo ale i tak czuję ulgę bo nie jest taka bardzo malutka i jednak nadal rośnie :)
    Dostałam skierowanie do szpitala i w poniedziałek mam się stawić na IP, mają mi zrobić badania te które potrzebne do porodu, monitorować malucha KTG itd więc w sumie dobrze , nie protestuje. DO porodu mam podobno jeszcze wyjść, bo nic na razie na niego nie wskazuje, szyjka zamknięta ale miękka - to tyle zmian. Też zaczynam dziś 39 tydzień

Malwinka, klaudia.29, ewa81 lubią tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    czop może być przezroczysty, brunatny albo podbarwiony krwią. jest bardzo ciągnący, taki galaeretowaty, nie zawsze zbija się w kulę czasami jest to taki pasek/nitka śluzu. Mi czop zaczął odchodzić w bardzo małych ilościach w czwartek dwa tygodnie temu, był brunatny, później przezroczysty, od wczoraj jest go dużo więcej, a jeszcze nie urodziłam :) także odejście czopu nie świadczy o tym, że za chwilę będzie poród :)

No to bardzo się cieszę, obym też trochę jeszcze pochodziła. Nie powiem, fest się wydygalam. Ale troszke spokojniejsza już jestem.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney dziękuję :*
    Nina super waga maluszka :)

Nina13 lubi tę wiadomość

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierwszym porodzie czop był lekko zabarwiony krwią, i była cisza. Dopiero jak odeszły mi wody po 8h od odejściu czopu to mialam skurcze.

Teraz coś cały czas jest na wkładce, ale do tego dochodzą skurcze, wczoraj po wizycie Lekarka powiedziała że może się coś zacząć dziać w weekend ;) także muszę sobie troche pomóc ;)

Ewa sto lat! Dużo zdrówka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 17:50

klaudia.29, Malwinka, ewa81 lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka a jak chcesz sobie pomóc? ;)

trzymam kciuki żeby wszystko było po Twojej myśli

ewa - chyba mogłaby być większa ale i tak sie cieszę i jestem spokojniejsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka dziękuję :*

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wezmę kąpiel, będę masować piersi (sutki), jak mąż jutro wróci to on też dołoży się do pomagania,ewentualnie jakiś spacer i tak w koło. Choć jakoś nie mam spiny, żeby już się zaczęło ;) jak już mam skurcze to niech się przynajmniej rozkręci bardziej ;)

Nina13, klaudia.29 lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, U nas minął dzisiaj tydzień od porodu (któraś pytała, czy jesteśmy już w domu - tak, wypuścili nas już po 2 dobach!).

Pierwsze refleksje: kochane, poród to naprawdę pikuś w porównaniu z opieką nad niemowlakiem. To moje pierwsze dziecię i wszystko jest nowe, więc jest i stres: czy dobrze karmię, czy dobrze przewijam, czy mała nie za dużo / nie za mało śpi itd.

Rozkręcił mi się pokarm (hurrra), ale zdarza się, że na noc dokarmiam trochę mlekiem modyfikowanym. W poniedziałek mamy pierwszą wizytę położnej.

Myślę o Was wszystkich kochane i czekam na kolejne wieści z frontu.

Aaaa i jeszcze a propos bólu porodowego - pamiętajcie, że skurcze są co kilka minut i trwają ok. 1 minuty, a jak mijają, to nic nie boli, więc jest chwila na złapanie oddechu i normalne funkcjonowanie. To nie jest tak, jak np. z bólem głowy czy zęba, że napieprza cały czas nieustannie i nie da się nic z tym zrobić. Spokojnie ten ból jest do okiełznania :)

ewa81, coffee2, klaudia.29 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Razem z przyjaciółką prowadzimy sklep internetowy z odzieżą dla maluszków :) Dajcie prosze lajka na facebooku i zaglądnijcie na stronę, może Wam się coś spodoba!Zachęcam i pozdrawiam!
    link do fb: https://www.facebook.com/babelusklep/
    link do sklepu: www.babelu.pl

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholet, fajnie że miałaś chwilę by zajrzeć do nas. Super, że wypuścili was tak szybko!!
    A w ten ból porodowy to Ci wierze, po za tym to też jest inaczej niż jakikolwiek inny ból, bo wiesz że ten ból niedługo się skończy i to z jaką nagrodą <3 !!

chloet lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wiadomo, kolejny pełny tydzień, kolejna fotka do kolekcji.
    Czuje się jak wieloryb, słoń morski, i surykatka w jednym..
    Wieloryb i słoń morski to wiadomo dlaczego - przez brzuszek, a surykatka dlatego bo gdy tylko słyszę coś o jedzeniu to staje natychmiast dęba i patrze co by tutaj zjeść.. :D
    Jak myślicie brzuch opadł ?
    74b27c90cacad6e3med.jpg
    I dziś zauważyłam, że śluz mi się pomalutku zmienia! Z białej mazi, na bardziej coś podobnego do spermy, tylko nie jest ciągnące jak kurze białko :)

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wydaje mi się, że Twój brzuszek opadł.
    Mi dwie koleżanki też mówiły, że mój brzusio opadł choć tego nie widzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choet miło ze o nas pamiętasz :)
    zazdroszczę Ci że jesteś już po i masz poród za sobą, ja do tej pory podchodziłam do tematu bardzo bohatersko a teraz na samą myśl mam ciarki na pupie - taki mój objaw strachu ;) bardzo bardzo się boję ale no cóż trzeba będzie to pokonać...

Arthaney też myślę że brzusio opadł ale nie jakoś dużo chyba, wiesz ja też mam taki apetyt do jedzenia że szok no po prostu co chwilę bym coś jadła, teraz też szamie kanapkę z masłem i ketchupem, taką miałam ochotę że szok, tata jak zobaczył to zapytał czy aż taka bieda w domu że nie ma co między masło a ketchup włożyć :D

chloet jak znajdziesz chwilę to podrzucaj nam tu jakieś złote rady świeżo upieczonej mamuśki :)
    i buziaki dla Ciebie i malutkiej :*

chloet lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13, cholera! Zrobiłaś mi ochoty na chlebka z ketchupem! Ale ja sobie dodałam szyneczkę chudą. Mmm!

Nina13 lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Kochane gratuluję dzieciaczkow już po tej stronie brzucha :) ja znów mam przestój w nadrabianiu was bo synek w domu z katarem siedzi ale energii mu nie ubywa więc jestem wykończona!

Teraz się bączek obudził i każe się tulil więc muszę kończyć.

W czwartek mam wizytę u gina i jestem strasznie ciekawa ile mała waży i czy się obrócila prawidłowo :) buziaki dla wszystkich :)

Nadiii lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przeżyłam dziś tą nieszczęsną cywilkę w rodzinie. Było naprawdę pięknie i miło, ale dla mnie to już katusze a nie przyjemność. Wszyscy w koło popijają, tańcują, a mi ciężko było usiedzieć na tym krześle. Co się objadłam to nie wspomnę, więc chyba przez to jeszcze ciężej, ale co innego miałam robić.. Nawet zatańczyłam z mężem wolny taniec (i z Córeczka w brzuszku). A toastów za Małą i szczęśliwe rozwiązanie nie zliczę. Jutro wizyta. Mam nadzieje, że nie przegiełam tą imprezą dziś.

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Cześć dziewczyny, U nas minął dzisiaj tydzień od porodu (któraś pytała, czy jesteśmy już w domu - tak, wypuścili nas już po 2 dobach!).

Pierwsze refleksje: kochane, poród to naprawdę pikuś w porównaniu z opieką nad niemowlakiem. To moje pierwsze dziecię i wszystko jest nowe, więc jest i stres: czy dobrze karmię, czy dobrze przewijam, czy mała nie za dużo / nie za mało śpi itd.

Rozkręcił mi się pokarm (hurrra), ale zdarza się, że na noc dokarmiam trochę mlekiem modyfikowanym. W poniedziałek mamy pierwszą wizytę położnej.

Myślę o Was wszystkich kochane i czekam na kolejne wieści z frontu.

Aaaa i jeszcze a propos bólu porodowego - pamiętajcie, że skurcze są co kilka minut i trwają ok. 1 minuty, a jak mijają, to nic nie boli, więc jest chwila na złapanie oddechu i normalne funkcjonowanie. To nie jest tak, jak np. z bólem głowy czy zęba, że napieprza cały czas nieustannie i nie da się nic z tym zrobić. Spokojnie ten ból jest do okiełznania :)
    Chloet- to już tydzień?? Ale ten czas leci! Cieszę się że jesteście w domku i pomału ogarniasz ten cudowny "sajgon". Na pewno na początku nie jest łatwo z maleńką istotką, ale z każdym dniem będzie łatwiej, bo co dzień uczycie się siebie na wzajem. Super, że karmienie piersią idzie. Wielkie dzięki za info o porodzie i te już po, dla Nas są bardzo cenne! Buziaki dla Was i dużo zdrówka!!

chloet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja9995 wrote:
    Czesc, dawno nie pisalam, bo jednak bejbik jest bardzo absorbujacy, ale mimo zmeczenia to najcudowniejszy okres w moim zyciu:).
    Super czyta się takie informacje od Was dziewczyny już po tej drugiej stronie! Cieszę się, że sobie radzisz i z każdym dniem jest coraz lepiej. Te wszystkie nieprzespane noce wynagrodzi Ci uśmiech tej małej Istotki w ramionach! Na pewno te wszystkie informacje są dla Nas bardzo cenne. Dużo siły i wytrwałości życzę!

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie urodziłam, ale dziś wielki dzień. Trzymajcie kciuki proszę za nas. W ciągu dnia wyjdzie czy sn czy cc.

klaudia.29, malotka, coffee2 lubią tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubiney a ja właśnie przed chwilą myślalam o Tobie :) i miałam napisać ciekawe ciekawego u Ciebie. Byłam pewna że już urodziłaś :). Trzymam kciuki.
    Noc przespana. Witamy w 35 tygodniu, wg belly 36. Kalendarz ciąży pokazuje że zaczęłam 9 miesiąc. Czy dobrze pokazuje? Bo mi się wydawało, że to będzie za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 06:45

klaudia.29, Malwinka lubią tę wiadomość

‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ