X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy też się zmieniają. Wcześniej było dużo gwałtownych ruchów z nienacka. Teraz czuję więcej wypychania nóżek i dupki. Coraz bardziej bolesne, szczególnie gdy prostuje nóżki pod żebrami lub wypina tak że mało skóry nie rozerwie. Ale ja uwielbiam każdy ten ból. Czuć, że robi się coraz ciaśniej a Mała coraz większa..

Co do łóżeczka to wciąż czeka na ubranie. Strasznie kusi, ale u mnie planowo jeszcze ponad 30dni więc nie chce, żeby się kurzyło. Chyba że lekarz nastraszy nas szybciej to bedziemy ubierać

ewa81 lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    A zamawiałyście darmowy zestaw od bebiprogram? :)
    Ja dziś właśnie sobie zamówiłam, niby z 3 tyg. się czeka nerek ale co tam.. :D

Ja zamówiłam i przyszło mi z tydzień temu. Taka malutka książeczka i taka...jakby szmatką sensoryczna z różnymi dlugosciami metek. O, ale Ty bedziesz miała termofor to lepszy prezent.
    W sumie to co opisuje Nina13 to mam
    ..ale to jest bebiprogram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 22:54

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się modlę, żeby Mały nie chciał szybciej pchać się na świat, bo dzisiaj rodzice pojechali na wakacje na 10 dni, maz wraca dopiero na początku marca...wiec nie mam nawet z kim rodzic. W brzuszku przecież jest dobrze, niech sobie bryka.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam bardziej ' siedzący ' dzień.
    Dostałam od koleżanki koszule do karmienia, ale ona miała większy biust o wiele ode mnie i dziury od guzików zrobiły się duże i musiałam je troszkę zmniejszyć w obwodzie bo mi się rozpinały od samego chodzenia. Sprawdzanie czy wszystko w torbie mam do szpitala.
    Również byłam w biedronce bo dostałam SMS, że mój świeżak jest do odebrania no i mam Truskawkę Tosie, Marchewkę Marysie, Gruszkę Gosie, Śliwkę Sabinke, ozdabiają szafę malutkiej.
    Jutro raczej ostatnia wizyta u ginekologa, przed porodem. Miejmy nadzieje, że jak zacznie mnie badać to nie ruszy mnie aż do poniedziałku, bo w niedziele zabieramy rodziców na kolację z okazji ich 25 rocznicy ślubu, a chcę się jeszcze najeść azjatyckiej kuchni przed porodem, bo po porodzie będzie zdecydowanie brak czasu na to :D
    Pierwszy raz goliłam się sama (odkąd brzuch mi zasłaniał intymne miejsca zawsze golił mnie mój facet) , to dostałam takiej zadyszki, że jak wyszłam z pod prysznica to się nawet nie ubierałam, tylko od razu na łóżko " BOOOM " i zadyszka jakbym zdobywała Śnieżkę :D

ewa81 lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka bo jedno jest z Bebilonu a drugie z Bebiko

Natalka ja mam dokładnie takie same odczucia co TY jesli chodzi o ruchy i bylam ciekawa jak to u Was

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc przespana więc lepiej się czuję. Dziś koleżanka wpada na pogaduchy.
    Arthaney, do tej pory sama się golę ale muszę użyć lusterka i faktycznie długo to trwa. Mąż mógłby golić ale boję się że mnie skaleczy :p

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój M przycina tak na maksa golić się boi a ja nie daje rady, a teraz jak Juz po jakimś czasie nie golonkę tylko przycięte to boję się że na sam poród wywali mi te małe krostki które miewam po goleniu. Wczoraj nic nie pisałam bo myślałam że przejdzie ale nie przeszlo- tak mnie gardło boli MASAKRA

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Chwila przerwy w spaniu bo mąż wstaje do pracy, ale zaraz zamierzam dalej drzemać. Do mnie też ma dziś wpaść psiapsióła na ploty.
    Co do golenia to ja lece z koksem co dwa, trzy dni na "zero" choć przyznaję, że od jakiegoś czasu to nielada wyczyn! Wprawa jest więc robie to na tzw,czuja, na dotyk czy wszędzie jest gładko. Przed wizytami oczywiście lusterko czy oby na pewno. Mnie po prostu krępują odrastające włoski więc staram się golić często w razie wu bo nie znamy dnia, ani godziny porodu. Dla męża też lubię być zawsze gładka.I też martwi mnie to, że przed porodem mogę nie zdążyć ogolić się na gladko i wiem, że bedzie mnie to wtedy krępować jak położna i lekarz będą zaglądać, choć wiem, że dla nich to normalne..
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 07:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wieści od Nikafika. Mam nadzieje, że lada chwila pochwali się dobrą nowiną

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć; *
    Ja też zbieram sie do golenia...ale taaak mi się nie chce. Za tydzień mam wizytę to i tak będę musiała. Ale po wizycie to tak jak Nadiii mówi, co chwila będę, bo wtedy będzie 20 dni do porodu...wiec nigdy nic nie wiadomo.

ewa81 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze wczoraj na świat o 12;43 przyszła na swiat moja Kruszynka 4080 zywej wagi 58 cm szczęścia.
    Dostala 10/10
    Nie bede ukrywać, ze pomimo środków przeciwbolowych brzuchol boli, pionizowanie to masakra, ale jak sie widzi dla kogo to cierpienie to, to jest pikus.
    Mloda na noc mi zabrali, mam ja dostać dzisiaj po obchodach. Nie moge sie doczekać;)
    Do zobaczenia po drugiej stronie lustra Kobietki;)

Malwinka, maggdax, /Natalka, ewa81, klaudia.29, Rubineye, coffee2, kark, Fruzia85, m@rtynka, Anita12, chloet lubią tę wiadomość

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikafika wrote:
    Melduje, ze wczoraj na świat o 12;43 przyszła na swiat moja Kruszynka 4080 zywej wagi 58 cm szczęścia.
    Dostala 10/10
    Nie bede ukrywać, ze pomimo środków przeciwbolowych brzuchol boli, pionizowanie to masakra, ale jak sie widzi dla kogo to cierpienie to, to jest pikus.
    Mloda na noc mi zabrali, mam ja dostać dzisiaj po obchodach. Nie moge sie doczekać;)
    Do zobaczenia po drugiej stronie lustra Kobietki;)
    No nareszcie, gratuluję Tobie i coreczce!!super informacja. :) wierzę że brzuch Cię boli, ale spokojnie dojdziesz do siebie, do sił. Jedna ma bol krocza a inna boli brzuch.
    Gratulacje kochana. Nacieszcie się sobą.

nikafika lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikafika GRATULACJE zdrówka dla Was

• maggdax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!:)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikafika gratulacje :)

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikafika cudownie ;) Gratulacje ;) Milosc rodzi sie w bolach B) A wg mnie nie ma wiekszej milosci niz tej do dziecka ;) Ogromne gratulacje;) i duzo zdrowia i szczescia dla corci ;) Wracaj do sil .wszystko sie zagoi i przestanie bolec ;*

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim marzeniem jest juz zobaczyc moja kruszynke... Skurcze braxtona na porzadku dziennym... czasem ledwo chodze wszystko cisnie i uwiera. Dobrze ze chociaz zgaga rzadko bo w 1 ciazy do tego wszystkiego mialam przeokrutna zgage.. ciagle... caly dzien i noc ... Dzis mam wizyte. Wiec dowiem sie jak tam sytuacja czy cokolwiek sie przygotowuje czy pozamykane na 4 spusty ... Noi ile dzidzia wazy;)golenie.... kto by przypuszczal, ze to moze byc taki wyczyn hahaha. Ja gole sie na czuja niestety innego wyjscia nie mam. a po akcji jestem tak zmeczona jakbym maraton przebiegla ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikafika super :)Gratulacje :)

Co do golenia to ja tez na czuja ;) i powiem Wam, ze o ile miejsca intymne jakos daje rade, choc dlugo schodzi ;) to nogi to juz wyzsza szkola jazdy ;) Na szczescie jestem jedna z tych szczesciar, u ktorych w ciazy nastapilo zwolnienie wzrostu wloskow i nogi spokojnie moge golic co 1-2 tygodnie :) a przed ciaza to minimum co 2 drugi dzien :)

Programow dla kobiet spodziewajacych sie dziecka z przewidzianymi "bonusami" jest sporo, ja stety - niestety z tych co nie chca podawac swoich danych, ktore pozniej wedruja do ich kontrahentow i wiadomo: niechciane sms, tel., @ gotowe ;) tak juz mam

co do termoforu z pestek wisni zastanawiam sie nad jego kupnem bo ma sporo zastosowan, tylko zastanawiam sie czy duzy, czy maly zamowic ;)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikafika boże, gratulacje!
    Dorodną dziewczynkę miałaś w brzuszku! Zdrówka dla was :* !

A ja dziś miałam jakieś sny do d... Śniło mi się, że non stop ktoś umierał, non stop się budziłam z płaczem przez co mam katar..
    Dziś wizyta u ginekologa <3
    Ja już samochodu nie prowadzę, więc zawozi mnie tata a do gabinetu idzie mama ze mną, bo niestety ale mój na popołudniu do pracy i nie może iść ze mną, ale z dwojga złego babcia się cieszy jak cholera że chociaż na USG zobaczy krewetkę ;)
    Jak widzę, za oknem pogoda nie dopisuje... Hmm, chyba sobie jajko ugotuje na półmiękko-półtwardo.. :D

ewa81, nikafika lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikafika, gratulacje!

A ja w pon miałam wizytę. Basia ma koło 3kg, przepływy i łożysko ok, blizna po cc 7mm, więc jest zgoda na sn. Szyjki praktycznie nie ma, już jest zwrócona porodowo, miękka na maksa, rozwarcie wewnętrzne na jakieś 1.5cm (bo zewnętrzne mam już od 20tc :P). Na ktg skurcz się jeden zapisał taki, że wyłączył sprzęt, a potem już tylko brzuch delikatnie twardniał.

Tylko od wczoraj mam rozwolnienie i mdłości. I już ledwo daję radę, bo rano jem pół kromki z masłem, a potem tylko wodę piję, bo nawet po herbacie mnie zamula :(
    A jutro tłusty czwartek i nawet gryza pączka nie zjem :(

ewa81, nikafika lubią tę wiadomość

‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ