X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii, ciekawy tekst. Zgadzam się z autorką. Szlag by mnie trafił, gdyby mój facet wymagał ode mnie, że w domu mam chodzić elegancko ubrana, w makijażu czy w szpilkach. W domu zawsze chodziłam w dresie, w czymś co mi jest wygodnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę chyba za późno na zachcianki ale od rana Malwinka mi narobiła takiego apetytu na rybę że szok a teraz przekopałam cały dom w poszukiwaniu gorzkiej czekolady i znalazłam cłe dwie kostki ale wystarczyło żeby zaspokoić pragnienia :)

ewa81, klaudia.29, Malwinka lubią tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zamawiałyście darmowy zestaw od bebiprogram? :)
    Ja dziś właśnie sobie zamówiłam, niby z 3 tyg. się czeka ale co tam.. :D

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney co to jest ten darmowy program?
    A Ty jak się czujesz? Wyspałaś się?

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termofor z pestek winogron i jakaś książeczka o niemowlaczkach. :)
    Ja teraz śpię jak suseł, mogę spać i w dzień i w nocy. Tylko wiadomo zgaga, a co za tym idzie więcej sikam bo piję mleko.
    Dziękuję że pytasz. :*

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wiesz co chyba z pestek wiśni :) ja zamawiałam jakiś czas temu już w sumie dawno dawno, na tyle zeby o tym zapomnieć i do tej pory nic nie przyszło :/

Z bebilonu też można zamówić i tam jest jakaś książeczka dot. karmienia, sensorek, szeleszczyk zbłękitnego minky z wszytymi wstążeczkami, taki malutki 15cmx15cm mniej więcej, i obrazek jakieś białe coś (chyba piłka) na czarnym tle, a na drugiej stronie odwrotnie i to wszystko zapakowane w taką teczuszkę formatu zeszytu mniej więcej - to do mnie dotarło także polecam

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13
    Dzięki za poprawkę, z pestek wiśni :)
    Z Bebilonu właśnie zamówiłam, może zdąży przyjść przed rozwiązaniem, albo przyjdzie a ja będę się jeszcze czołgać :D

f2w3gov3rq5rap75.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze program hipp - przysylaja taka przyssawkę na samochód "z nami jedzie (imię)" i chusteczki :)

Chloet, wrociłyście już do domu?:) jak sie odnajdujesz w nowej sytacji?;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:

Ja dziś leżę,głowa mi pęka.
    Miałam to samo myślałam że mi głowe rozsadzi, ale przespałam się 2 h I już jest ok...:-)

nataliad lubi tę wiadomość

• Mama Mia Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie te w dwupaku i te, które już urodziły:) jestem lutówką, ale jak tak dalej pójdzie to chyba załapiemy się na marzec, bo jak narazie brak oznak zbliżającego się porodu.

Nasze małe cudeńko - Oliwia czekamy na Ciebie nasz mały wieeelki skabie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mam dziś straszliwego lenia. Przez pobudkę o 5.00 pospałam do 11 godziny. Później posnułam się po domu, ugotowałam obiad i resztę dnia przy kompie szukając szczęścia. Pozamawiałam oczywiście pierdoły z nudów, poczytałam głupoty..
    Aż mnie głowa boli jak pomyślę o załatwianiu spraw po porodzie. Kompletnie nie wiem od czego zacząć jeśli chodzi o pracę. Akty urodzenia, pesel to nie problem, becikowe chyba też ogarnę. Ale najgorsze to pracodawca. Trzeba przesłać akt urodzenia, prośbę o objęcie ubezpieczeniem i ten nieszczęsny wniosek o macierzyński. Tylko nie ogarniam na razie jak to ma wyglądać.. nie cierpię takich rzeczy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 18:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mia wrote:
    Witam wszystkie mamusie te w dwupaku i te, które już urodziły:) jestem lutówką, ale jak tak dalej pójdzie to chyba załapiemy się na marzec, bo jak narazie brak oznak zbliżającego się porodu.
    chętnie przyjmiemy Cię do marcóweczek jeśli maleństwo się nie śpieszy!

Mama Mia lubi tę wiadomość

• Mama Mia Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Nadiii :)
    Apropo papierologii po porodzie właśnie mam zamiar jutro usiąść do wypełnienia wniosku o macierzyński i rodzicielski, żeby mąż miał już gotowe do zawiezienia. W necie sa fajne przykłady do wypełnienia będę z nich korzystać.

Nasze małe cudeńko - Oliwia czekamy na Ciebie nasz mały wieeelki skabie!
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Miałam to samo myślałam że mi głowe rozsadzi, ale przespałam się 2 h I już jest ok...:-)

Mi też przeszło jak pospalam :) teraz kręgosłup wysiada bo całe popołudnie na nogach :) ubralam dziś łóżeczko, przykryłam żeby się nie zakurzylo. Wy macie już gotowe łóżeczka?
    Prasowalam i segregowalam też kolejne wyprane ciuszki. Jeszcze mi ciemne rzeczy zostały do wygrania :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szlag mnie trafia z niedoboru aktywnosci.
    od tego tygodnia jestem na L4 i na dodatek nie moge chodzic na siłownie bo...nie moge chodzic. od razu dostaje skurczy. siedzenie na dupie mi zostało, przez co w nocy nie umiem spac bo nie jestem zmeczona.
    i co tu robic? jak sobie radzicie z deprywacją bodzców ?

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka wybacz...w tak zaawansowanej ciąży na siłownię???
    Łóżeczka jeszcze nie ubrałam bo nie chciałam aby się zakurzyło. Ubranka są wyprane i wyprasowane, ale oczywiście większe rozmiary na później jeszcze nie. Torba prawie spakowana do szpitala. Sporo mi tego się nazbierało, nie wiem czy bez problemu walizkę domknę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 20:49

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bieznie konkretnie ;)

lub orbitek. nie nie targam hantli ;)

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak u Was z ruchami maluszków? czujecie jakieś równice?

• maggdax Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy caly czas, narazie nic się nie zmienilo:) czasami mam wrażenie ze odczuwam nawet mocniej niż wczesniej

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie mówiłąm mezowi że sie te ruchy zupełnie zmieniły, jeszcze z 2 tyg temu c zuc było stopy, rece a teraz czuje jakby sie tam tylko kulka jakas przetaczała. troche jak wieloryb w sieci. biedny berbec ciasno mu. jeszcze przed chwiala miała eldorado a tu bęc. i pomyślec ze za chwile znów wpadnie w pusta ptrzestrzeń. i ogarnij tu to mały człowieczku...

Nina13 lubi tę wiadomość

hchy3e3kiyb8yirx.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ