X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 z dnia na dzień jesteś coraz bardziej przerażona, ale za to z dnia na dzień Twoja córeczka nabiera ciała. Żeby miała z 3 kg do porodu...nie martw się dzieciaki w ostatnich tygodniach najwięcej przybierają na wadze.
    Spróbuj jeszcze jutro iść do tego okulisty a jak nie to idź prywatnie, bo musisz do porodu wiedzieć na czym stoisz.
    Ewa81 to tylko pogratulować takiej sytuacji, ja jeszcze nie spotkałam się z taką uprzejmoscia, mimo że ludzie w kolejkach patrzyli się na mnie...no i raczej widać że to ciaza to i tak musiałam swoje odczekać.

Nina13 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny.

Ja nawet nie mam wątpliwości, że każda z Was da radę - naprawdę pod wpływem adrenaliny i tych wszystkich hormonów człowiek dostaje nadludzkiej siły i nawet nie spodziewa się, że jego ciało tak wiele potrafi.

Będę czekać na Wasze relacje, bo z pewnością lada dzień pojawi się u nas na forum kolejna mama :)

Malwinka, Nadiii lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina moja mala w 37i4 wazyla 2500g i lekarz powiedzial ze mam sie nie przejmowac, jest ryzyko bledu wagi z usg, a pozatym z dnia na dzien Twoja dzidzia przybiera na wadze, masz jeszcze troche czasu, a nawet jezeli urodziłabyś za chwile to taka waga dziecka już jest ok. Nie przejmuj sie :) kiedy idziesz do lekarza?
    Też myślę o Nelusi, pewnie ma już swoje dziecko przy sobie :) Teraz to pewnie co wejdziemy na forum to któraś napisze nam cudowną nowinę. Chloet, cudownie czyta się taki opis porodu, bardzo podnosi na duchu, że nie zawsze musi być źle :)
    U mnie cisza i spokój :D

Nina13 lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina widzialam ze ostatnio dziewczyna urodzila corcie ok 2050 i beylo wszystko dobrze nawet bez inkubatora sie obeszly wiec ja tez sie uspokoilam bo u mnie pod serduszkiem tez kruszynka raczej. Jutro usg i trzymam mocno kciuki zeby bylo 2100.

Nina13 lubi tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja,Chloet wielkie gratulacje! piękna waga waszych dzieci! zazdrość mnie zżera hehe ja jeszcze się tocze

chloet lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór.
    Dziś od rana sporo się działo.Laboratorium i znów kłucie ale na szczęście wszystkie wyniki dobre,GBS ujemny.
    Kwalifikacja do porodu pozytywna,zielone światło na VBAC (cc 04.2015).Dostałam pochwałę za postawę w sprawie sn bo dr. stwierdził że większość chce cc a szczególnie pierworódki naciskają na umawiane cięcia.
    Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 18:12

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jakiego mam dziś strasznego lenia...nic a nic mi się nie chce robić...mam nadzieje ze to przejsciowe..

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984_ wrote:
    Dobry wieczór.
    Dziś od rana sporo się działo.Laboratorium i znów kłucie ale na szczęście wszystkie wyniki dobre,GBS ujemny.
    Kwalifikacja do porodu pozytywna,zielone światło na VBAC (cc 04.2015).Dostałam pochwałę za postawę w sprawie sn bo dr. stwierdził że większość chce cc a szczególnie pierworódki naciskają na umawiane cięcia.
    Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona:D
    Gdzie bedziesz rodzic? Ja tez przymierzam sie do VBAC. Za tydzien wizyta kwalifikacyjna w Medeorze i zobaczymy co powiedzą. Zazdroszczę takiego lekarza. Moj nie protestuje ale dziwi sie ze chce probowac.

860i2n0aa0kupyp7.png

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona właśnie w Medorze i dr.Krajewski jest bardzo pro VBAC więc myślę że nie będzie problemu.

Aarizona lubi tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    p19udqk3ynm95e86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, obyście miały racje.
    Byłam u okulisty i jednak nie ma przeciwwskazań do sn :D jakże sie cieszę :) mam zmiany na rogówce o której moja "stara" okulistka nic nie mówiła ale to nie jest wskazanie - ciśnienie w każdym oku po 16 więc też ok, u tamtej miałam 19 i 20 ale ta babeczka super i nie żałuje na nią ani złotówki które zapłaciłam.

I tak do piątku będę się martwić o wagę malutkiej... a było tak spokojnie... :(

Ja tak samo jak chloet pisała ciągle sikam , no dosłownie ciągle i co jakiś krótki czas czuje tak jakbym musiała uśiąść na kibelek w innej sprawie, a potem przechodzi, ale może to ze zdenerwowania, bo przecież szyjka długa i zamknięta.

Wizyta w piątek.

Nelus ja też myślałam ze Ty już rozpakowana :)

coffee2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie czyta się dobre wieści od Was dziewczyny i tak bardzo żałuję, że trafiłam dziś na smutny wpis na innym forum. Nie umiem sie pozbierać. Dziewczyna też była marcówką, odeszły wody ale było za późno.. Dla niej skończyło się wszystko to, na co My czekamy.. Nie chciałam tego czytać, nie chce o tym myśleć, nie chce sobie wyobrażać.. Nie wolno mi! Teraz musimy myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie, ale takie historie :( ach..:(

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii
    Chodzi o tą Panią z Marcówek 2017? :(
    Strasznie jej współczuje, ale tak samo jak Ty staram się myśleć pozytywnie, chociaż ciężko bo moja siostra musiała tak samo jak ona, rodzić naturalnie martwe dzieciątko :(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pochwale;)
    Moja cora wazy 4-4,4 kg;)
    Dostalam skierowanie do szpitala. Przez moje spojenie lonowe bede miala cesarke. Jak będzie malo planowych zabiegów to juz jutro zobacze swoja corke ;) a jak nie to bede musiala poczekac do srody.
    Bole spojenia byly tak duze ze nawet nogami nie moglam ruszac, wczoraj pierwszy raz w ciazy wzielam paracetamol.
    Gin powiedziala, ze nie ma co czekać, zwlaszcza ze mloda do malenkich nie nalezy i mogloby to sie dla mojego spojenia zle skonczyc;/
    Zaluje, ze nie dane mi rodzic SN, ale wizja kilku tygodni unieruchomienia po porodzie nie jest tego warta.

Nina13, ewa81, Malinka1984_, klaudia.29, coffee2, nataliad lubią tę wiadomość

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikafika, matko to jutro albo pojutrze bedziesz miała córeczkę przy sobie, Wow. Ale wagę też ma, wow . Mała Kluseczka z niej.

nikafika lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Cudownie czyta się dobre wieści od Was dziewczyny i tak bardzo żałuję, że trafiłam dziś na smutny wpis na innym forum. Nie umiem sie pozbierać. Dziewczyna też była marcówką, odeszły wody ale było za późno.. Dla niej skończyło się wszystko to, na co My czekamy.. Nie chciałam tego czytać, nie chce o tym myśleć, nie chce sobie wyobrażać.. Nie wolno mi! Teraz musimy myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie, ale takie historie :( ach..:(

Nadiii to jej odeszły wody i za późno dotarła do szpitala, czy wcześniej nie czuła ruchów?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikafika niezła waga malutkiej :). Trzymam kciuki za cc oby gładko poszła, żebyś szybko doszła do siebie. Już będziesz miała malutką w ramionach :)

nikafika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chryste panie...co za tragedia...nie mogę tego sobie wyobrazić. Serce pęka :(. Dlaczego przestało mu serduszko bić :(. Nie mogę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 22:18

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wyślij komuś na priv jak chce ta historie.Ja nie chciałam jej czytać bo za dużo potem się myśli...

08.04.2015 ur.się K.
    p19udqk3ynm95e86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobeczałam się...tak mi żal tej dziewczyny i malenstwa :(

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney łzy mi poleciały...nie do ogarnięcia ta tragedia. Już tak blisko było.. ..napisala, że zaczęły się sączyc wody...czyli jeszcze dzidzIuś pływał w nich...ehhhh

uch5i09k3eicivpk.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ