MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ewa81 wrote:Jak rozumiem, że badanie gbs powinno być z pochwy i odbytu, bo niektóre miały tylko z pochwy. Jeszcze tego badania nie miałam, ale może jutro na wizycie lekarz pobierze wymaz.
Ja właśnie miałam tylko z pochwy, i wyszło że nie mam paciorkowca. Ale co będzie jak się okaże że miałam go jednak w odbycie. Dzisiaj mam wizytę to się go delikatnie zapytam o to, pewnie się wkurzy ze podważam jego kwalifikacje, no ale chyba w mordę mi nie da. -
nick nieaktualnyMalwina z wszystkiego obdzierają, podatki, prowizje....
Masz prawo powiedzieć o tym lekarzowi, możesz powiedzieć, że dziewczyny miały pobrany wymaz z pochwy i odbytu, był przypadek, że jedna miała tylko z pochwy, a miała paciorkowca w odbycie i dziecko było zarażone paciorkowcem, bo to może przejść do pochwy -
Malwinka ja miałam pobierane tylko z pochwyi gdyby nie Wasze rozmowy na forum nawet nie wiedziałabym że trzeba z dwóch miejsc, wiadomo jak to jest przy pierwszej ciąży. Poza tym co lekarz to inna praktyka, niektórzy sobie olewaja. Ja czekam na cc wiec juz tematu nie będę drazyc z moim lek. Ale Ty jeśli masz możliwość zapytaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 11:00
Malwinka lubi tę wiadomość
Ja tez mialam pobierane z 2 miejsc. Odebralam wynik na szczescie ujemny. choc wiem ze tylko wystarczy przed porodem podac antybiotyk. U mnie noce tez ciezkie. 25 dni do terminu.jestem juz mocno zmeczona;* trzymajcie sie dziewczyny juz niedlugo wszystkie bedziemy miec nasze milosci po drugiej stronie brzucha.♡♡♡
ewa81 lubi tę wiadomość
-
malotka wrote:Hyhy, ja do tej pory miałam model 2+3, ja i mąż, i 3 koty Z dziećmi, to na tę chwilę więcej niż jedno, nie wchodzi w grę, ze względu na sytuację, której nawet 500+ nie uratuje Ja z tych odważnych, co nie liczą na finanse partnera, ja z tych, co jeśli samodzielnie na wszystkie dzieci nie zarobię, to ich nie robię. Generalnie ja z tych, co najpierw liczą na siebie, a później na innych. I dzięki temu mam duuuużo mniej nerwów.
U mnie w ogóle spokój, żadnych objawów, że się zbliżam do końca. Jasne, że mi ciężko, że skarpetki to odległe tereny... Jak za szybko oblecę dom z odkurzaczem to mi brzuch twardnieje, ale nic poza tym. W weekend przeskakałam na 18stce brata kilka godzin i zero efektu, nawet jakoś specjalnie się nie zmeczyłam Ciekawa jestem kiedy się zacznie.
Malotka ja mam podobne podejcie dlatego co mi sie marzy to jedno, a co wyjdzie w praniu to sie okaze
-
Malwinka wrote:Ewa będę musiała tak zrobić. Chociaż położna jak ja zapytałam to odpowiedziała, a którędy będzie Pani rodzic pochwa czy odbytem, czyli dala do zrozumienia że jest ok. Ale mimo to jednak wszystkie z Was mają pobierane i stąd i stąd.
Malwinka ogolnie powinno byc z obu miejsc... przepraszam, ze to napisze ale nie moge sie powstrzymac po tym co Ci powiedziala polozna... a czy jak sie czlowiek podciera to tez nie ma roznicy w jaki sposob? Chyba jest i dlatego uczy sie zawsze dziecko jak to sie prawidlowo robi ilu lekarzy, tyle stanowisk ale niektorzy z nich to juz naprawde przeginaja. Nie boj sie spytac, to Twoje prawo, zapytaj tak jak dziewczyny Ci proponuja, wedlug mnie w taki sposob, tylko dasz mu do zrozumienia, ze chcesz sie upewnic a nie podwazasz jego kompetencji i jesli jest ok to nie bedzie mial pretensji, ktorych i tak nie powinien miec do Ciebie -
U mnie kwestia ilości dzieci to bardziej nie kasa, a to jak przebiegnie poród i jak mi się ułoży sprawa z nietrzymaniem moczu, które mam po pierwszym porodzie. Lekarz mi powiedział, ze powinnam mieć operacje. A jesli tak, to po niej musiałabym mieć cc, bo sn już by było za cieżko i cała operacja poszła by w łeb. Chyba, ze uda się jakos bezoperacyjnie sprawę naprawić to wtedy będę mogła odczekać ze 3-4 lata i starać się o 3 Noo i jesli oczywiscie mąż będzie chciał. Bo po pierwszym stwierdził, ze nie wie czy nerwowo to wytrzyma. Aż mi sie smiać chce
A co do pobierania wymazu, to ja tez miałam w pierwszej ciąży tylko z pochwy i to w dodatku w 32 tyg chyba. W kazdym razie za wcześnie. Poszłam więc prywatnie do diagnostyki i powtórzyłam badanie. Bo to jednak pochwa blisko odbytu jest i nie chciałabym przez czyjeś niedopatrzenie robić dziecku i sobie problemów.coffee2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj o14przyszla.na swiat moja corka Emilia. Nie bylo lekko. Z soboty na nd w nocy zaczely sie lekkie skurcze. W niedziele umylam okna a wieczorem byly juz regularne. O23 pojechalismy do szpitala ze skurczami co 5min trwajacymi ok 40sekund. A tu... szyjka na opuszek palca.... cala noc sie meczylam. Lekarz zabronil jesc w obawie przed cesarka z powodu moich gabarytow. Szczesliwie okazalo.sie.ze mala wazy 2600i jest szansa urodzic. Mimo planu porodu ze w wodzie ze bez oksytocyny ze bez zbednych osob.ze bez meza .ze bez naciecia krocza.nic sie nie spelnilo. Maz byl i dzieki bogu bo bez niego nie dalabym rady. Wyszzedl tylko na sam koniec i wrocil przeciac pepowine. W wodzie?nie bylo mowy przy braku rozwarcia rodzilabym tydzien. Weszlam tylko na 30min do wany aby usmiezyc bol. Srodek przeciwzkorczowy byl konieczny aby szyjka sie poluzowala. Oksytocyna bo tamten spowolnil skurcze. I potem poszlo w pol godziny rozwarcie na dyche. Stad koniecznosc ciecia. Ale juz jest dobrze mala wazydzis 2480ma 50cm i zaczynna uczyc sie jesc. Pisze te wiadomosc trzymajac ja przy cycu
Malwinka, ewa81, Anita12, klaudia.29, Lena19938, Nina13, coffee2, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Posluchalam się Was, i zapytałam o wymaz z odbytu. Powiedzi al, że ogólnie zaleca się wymaz z pochwy i odbytu...(ale zrobił mi z pochwy).. ..jakis durny. Powiedziałam, że niby moja kuzynka też miała tylko z pochwy gbs wyszedł ujemny, a przy porodzie okazało się, że miała w odbycie i dziecko było zarazone paciorkowcem. A on do mnie...jezeli Pani sobie życzy to mogę jeszcze pobrać, no i pobrał mi dzisiaj z odbytu, od razu zniosłam do labolatorium. Z badań ogólnie wychodzi wszystko ok, oprócz moczu, bo są jakieś liczne bakterie, ale przepisał mi proszek w saszetce. Nie będę jeszcze rodzic, nie mam rozwarcia i to co ostatnio mi poleciało to jednak nie czop, bo jeszcze jest. Mały wysoko w brzuszku jeszcze. Waży 2910.
ewa81, klaudia.29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny