X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Jak rozumiem, że badanie gbs powinno być z pochwy i odbytu, bo niektóre miały tylko z pochwy. Jeszcze tego badania nie miałam, ale może jutro na wizycie lekarz pobierze wymaz.

Ja właśnie miałam tylko z pochwy, i wyszło że nie mam paciorkowca. Ale co będzie jak się okaże że miałam go jednak w odbycie. Dzisiaj mam wizytę to się go delikatnie zapytam o to, pewnie się wkurzy ze podważam jego kwalifikacje, no ale chyba w mordę mi nie da.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina z wszystkiego obdzierają, podatki, prowizje....
    Masz prawo powiedzieć o tym lekarzowi, możesz powiedzieć, że dziewczyny miały pobrany wymaz z pochwy i odbytu, był przypadek, że jedna miała tylko z pochwy, a miała paciorkowca w odbycie i dziecko było zarażone paciorkowcem, bo to może przejść do pochwy

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa będę musiała tak zrobić. Chociaż położna jak ja zapytałam to odpowiedziała, a którędy będzie Pani rodzic pochwa czy odbytem, czyli dala do zrozumienia że jest ok. Ale mimo to jednak wszystkie z Was mają pobierane i stąd i stąd.

uch5i09k3eicivpk.png
  • emmac Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka ja miałam pobierane tylko z pochwyi gdyby nie Wasze rozmowy na forum nawet nie wiedziałabym że trzeba z dwóch miejsc, wiadomo jak to jest przy pierwszej ciąży. Poza tym co lekarz to inna praktyka, niektórzy sobie olewaja. Ja czekam na cc wiec juz tematu nie będę drazyc z moim lek. Ale Ty jeśli masz możliwość zapytaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 11:00

Malwinka lubi tę wiadomość

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w karcie ciazy mam rubryke na oba miejsca wiec chyba jakis cel to ma. Wizyta we czwartek i bede sie upominac o oba wymazy. Zresztą w szpitalu chcą dwa.

860i2n0aa0kupyp7.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam pobierane z 2 miejsc. Odebralam wynik na szczescie ujemny. choc wiem ze tylko wystarczy przed porodem podac antybiotyk. U mnie noce tez ciezkie. 25 dni do terminu.jestem juz mocno zmeczona;* trzymajcie sie dziewczyny juz niedlugo wszystkie bedziemy miec nasze milosci po drugiej stronie brzucha.♡♡♡

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również miałam pobierany z dwóch miejsc.

f2w3gov3rq5rap75.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Hyhy, ja do tej pory miałam model 2+3, ja i mąż, i 3 koty :D Z dziećmi, to na tę chwilę więcej niż jedno, nie wchodzi w grę, ze względu na sytuację, której nawet 500+ nie uratuje ;) Ja z tych odważnych, co nie liczą na finanse partnera, ja z tych, co jeśli samodzielnie na wszystkie dzieci nie zarobię, to ich nie robię. Generalnie ja z tych, co najpierw liczą na siebie, a później na innych. I dzięki temu mam duuuużo mniej nerwów.

U mnie w ogóle spokój, żadnych objawów, że się zbliżam do końca. Jasne, że mi ciężko, że skarpetki to odległe tereny... ;) Jak za szybko oblecę dom z odkurzaczem to mi brzuch twardnieje, ale nic poza tym. W weekend przeskakałam na 18stce brata kilka godzin i zero efektu, nawet jakoś specjalnie się nie zmeczyłam :D Ciekawa jestem kiedy się zacznie.

Malotka ja mam podobne podejcie :) dlatego co mi sie marzy to jedno, a co wyjdzie w praniu to sie okaze ;)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Ewa będę musiała tak zrobić. Chociaż położna jak ja zapytałam to odpowiedziała, a którędy będzie Pani rodzic pochwa czy odbytem, czyli dala do zrozumienia że jest ok. Ale mimo to jednak wszystkie z Was mają pobierane i stąd i stąd.

Malwinka ogolnie powinno byc z obu miejsc... przepraszam, ze to napisze ale nie moge sie powstrzymac po tym co Ci powiedziala polozna... a czy jak sie czlowiek podciera to tez nie ma roznicy w jaki sposob? ;) Chyba jest i dlatego uczy sie zawsze dziecko jak to sie prawidlowo robi ;) ilu lekarzy, tyle stanowisk ale niektorzy z nich to juz naprawde przeginaja. Nie boj sie spytac, to Twoje prawo, zapytaj tak jak dziewczyny Ci proponuja, wedlug mnie w taki sposob, tylko dasz mu do zrozumienia, ze chcesz sie upewnic a nie podwazasz jego kompetencji i jesli jest ok to nie bedzie mial pretensji, ktorych i tak nie powinien miec do Ciebie :)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kwestia ilości dzieci to bardziej nie kasa, a to jak przebiegnie poród i jak mi się ułoży sprawa z nietrzymaniem moczu, które mam po pierwszym porodzie. Lekarz mi powiedział, ze powinnam mieć operacje. A jesli tak, to po niej musiałabym mieć cc, bo sn już by było za cieżko i cała operacja poszła by w łeb. Chyba, ze uda się jakos bezoperacyjnie sprawę naprawić to wtedy będę mogła odczekać ze 3-4 lata i starać się o 3 :) Noo i jesli oczywiscie mąż będzie chciał. Bo po pierwszym stwierdził, ze nie wie czy nerwowo to wytrzyma. Aż mi sie smiać chce :D

A co do pobierania wymazu, to ja tez miałam w pierwszej ciąży tylko z pochwy i to w dodatku w 32 tyg chyba. W kazdym razie za wcześnie. Poszłam więc prywatnie do diagnostyki i powtórzyłam badanie. Bo to jednak pochwa blisko odbytu jest i nie chciałabym przez czyjeś niedopatrzenie robić dziecku i sobie problemów.

coffee2 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! jutro 1 marzec czyli nasz czas do rozpakowania się z dwupaku ! :)

coffee2, Inka91, klaudia.29, linda392, chloet, ewa81, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam miłe Panie odebrałam właśnie wynik gbs w pochwie ujemny ale w odbycie dodatni...:-( czyli I tak potrzebny antybiotyk? Krucze a myślałam, że się nie bede spieszyc na porodowke...:-(

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka wydaje mi sie, ze bedziesz musiala wziac antybiotyk. Choc lekarz powie Ci napewno na wizycie na 100%. Bedzie ok;*

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie...kolejny przykład że jednak trzeba pobrać wymaz z obu miejsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 17:19

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o14przyszla.na swiat moja corka Emilia. Nie bylo lekko. Z soboty na nd w nocy zaczely sie lekkie skurcze. W niedziele umylam okna a wieczorem byly juz regularne. O23 pojechalismy do szpitala ze skurczami co 5min trwajacymi ok 40sekund. A tu... szyjka na opuszek palca.... cala noc sie meczylam. Lekarz zabronil jesc w obawie przed cesarka z powodu moich gabarytow. Szczesliwie okazalo.sie.ze mala wazy 2600i jest szansa urodzic. Mimo planu porodu ze w wodzie ze bez oksytocyny ze bez zbednych osob.ze bez meza .ze bez naciecia krocza.nic sie nie spelnilo. Maz byl i dzieki bogu bo bez niego nie dalabym rady. Wyszzedl tylko na sam koniec i wrocil przeciac pepowine. W wodzie?nie bylo mowy przy braku rozwarcia rodzilabym tydzien. Weszlam tylko na 30min do wany aby usmiezyc bol. Srodek przeciwzkorczowy byl konieczny aby szyjka sie poluzowala. Oksytocyna bo tamten spowolnil skurcze. I potem poszlo w pol godziny rozwarcie na dyche. Stad koniecznosc ciecia. Ale juz jest dobrze mala wazydzis 2480ma 50cm i zaczynna uczyc sie jesc. Pisze te wiadomosc trzymajac ja przy cycu

Malwinka, ewa81, Anita12, klaudia.29, Lena19938, Nina13, coffee2, jenny88 lubią tę wiadomość

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Posluchalam się Was, i zapytałam o wymaz z odbytu. Powiedzi al, że ogólnie zaleca się wymaz z pochwy i odbytu...(ale zrobił mi z pochwy).. ..jakis durny. Powiedziałam, że niby moja kuzynka też miała tylko z pochwy gbs wyszedł ujemny, a przy porodzie okazało się, że miała w odbycie i dziecko było zarazone paciorkowcem. A on do mnie...jezeli Pani sobie życzy to mogę jeszcze pobrać, no i pobrał mi dzisiaj z odbytu, od razu zniosłam do labolatorium. Z badań ogólnie wychodzi wszystko ok, oprócz moczu, bo są jakieś liczne bakterie, ale przepisał mi proszek w saszetce. Nie będę jeszcze rodzic, nie mam rozwarcia i to co ostatnio mi poleciało to jednak nie czop, bo jeszcze jest. Mały wysoko w brzuszku jeszcze. Waży 2910.

ewa81, klaudia.29 lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka gratuluję Wam córeczki. Oj to się nameczylas. Tak właśnie z planem porodu jest. Chcesz to wypełniaj, ale to są tylko nasze życzenia...zrobia oni i tak to co trzeba.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka gratulacje :), namęczyłaś się, ale jak zobaczyłaś córeczkę, to pewnie zapomniałaś o bólu.
    Malwinka, bardzo dobrze, że powiedziałaś o tym lekarzowi. Będziesz spokojniejsza.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wymaz trwal tylko sekundke. Mogl to wtedy za jednym razem zrobić.
    Kazał od teraz prowadzić aktywny tryb życia.. .ale ja teraz już siły nie mam, nawet jak szykuje jedzenie to się mecze.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mowicie o tym gbs.... Mi wyszedl ujemny...ale jak on mi to pobieral nie mam pojecia zielonego..wiem ze jedna probka byla...a zrobil to tak szybko ze nie mam pojecia....

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ