X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Na początek kupiłam bardzo delikatną, niewielką, którą mogę zamocować zarówno do łóżeczka, jak i przypiąć ndo nosidełka czy bujaka. Nie chcę przesadzać z bodźcami.. Projektory są teraz bardzo fajne w maskotkach, dzieciaki w rodzinie takie mają. Może Mała dostanie w prezencie, jeśli nie, zastanowię się nad kupnem.
    Ja mam coś takiego

http://allegro.pl/karuzela-podrozna-mala-ksiezniczka-tiny-love-new-i5976563684.html

Fajna ta karuzela. Taka podręczna, wszędzie ja zabierzesz. Cena też fajna...troche dużo, mi się podoba z projektorem za około 150...tescie powiedzieli, że kupią karuzele. Tylko wiem, że kupią taka zwykła do 50 zł.. .bez projektora. Ale może to i dobrze...juz tyle kasy jest wydanej, a jeszcze wózek i fotelik nam został. Może lepiej niech kupią ta karuzele.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii fajnie to zrobiłaś :). Dziękuję :)

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!
    Zaczął się nasz miesiac- MARZEC.
    Gotowe?????

ewa81, klaudia.29, coffee2, Malinka1984_, jenny88 lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, chłop się odezwał ale stwierdził że nic się nie stało, więc dobrze że go nie widzę bo chyba bym go krzesłem uderzyła.
    Ale spokojnie! Gdy tylko napisał że wszystko u niego ok, to się uspokoiłam bo najbardziej bałam się, że coś mogło mu się stać, od początku roku pochowałam 3 bliskie mi osoby więc miałam panikę w oczach.
    Dziś kumpela mnie wyciągneła na mały wypad do Auchan, i powiem wam że cholernie mi tego brakowało, takiego wyjścia bez faceta - ahh! POEZJA <3
    Zjadłyśmy pizzę, pochodziłyśmy po tym Auchan i znalazłam 3 opaseczki dla małej w promocji 3sztuki za 9 zł <3 , a potem to już deser kawa i do domku.
    Z tego wszystkiego tak byłam padnięta, że po milionerach padłam.
    Teraz piszę z przebudzenia się, bo przypomniałam sobie że mam śledzie w śmietanie i musiałam trochę podjeść :D

ewa81 lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, ZWARTE I GOTOWE <3

Malwinka, jenny88 lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney Ty już tak daleko jesteś, że naprawdę w każdym momencie może coś się zacząć!
    3 osoby, od początku roku...to zaledwie w dwa miesiące.. .wow.
    Takie wypady są najlepsze, tylko potem trzeba długo dochodzić do siebie.
    Poki możemy to trzeba korzystać, bo potem to już będziemy ograniczone ;)

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, no mojej Pannie się w ogóle nie śpieszy, brzuszek twardnieje, czasem w pochwie mnie zakuje i to w sumie na tyle.. Już mówię do brzuszka, że ma takie piękne łóżeczko, bujak, dużo sukieneczek, opaseczek, różowych bodziaków, kochających rodziców i dziadków, że może już wyjść.. Że piękna pogoda się na dworze robi, ale chyba na nią to nie działa - uparta bestia, a to akurat za mną :D

Malinka1984_ lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo tych pięknych "waszych" rozmów to i tak nie chce wyjść. Czuje się w brzuszku mamy bezpiecznie a po drugiej stronie wszystko nieznane. Wygodnisia mała rośnie :)

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, może jutro jak będzie ładna pogoda to umyje samochód od środka i wyjadę odkurzaczem, bo jest tam mogiła, w końcu od późnego lata nie sprzątałam w nim, bo w domu to prędzej dziury porobię w meblach i podłogach od szorowania :D

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bierz się do pucowania :) u nas wczoraj piękna pogoda, ehhhh a teraz byłam w lodówce po mleko i już deszcz pada, kałuże są...lipna pogoda się zapowiada. Oby u Ciebie było lepiej!

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Wstawać dziewczyny! W końcu mamy nasz miesiąc :)
    Malwinka, Arthaney już są gotowe i zwarte:)
    Tej nocy lepiej spałam i dzisiaj wizyta. Już się nie mogę doczekać

Inka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu, wczoraj mnie wygoniła że niby wszystko ok a łóżek im brakowało. A jak wróciłam do domu to padłam jak kawka aod razu łóżko. Za to w nocy... Napadłam na męża. Powiedział że się nie spodziewał że jeszcze tak mogę. :-) połozne kazały to posłuchałam zaleceń. Mój doktorek powiedział że 6 mam przyjść na wizytę bo on ma dyżury we wtorki czyli 7 to 6 zobaczymy czy możemy 7 coś zadziałać. Boję się oksy więc do poniedziałku codziennie będę napadać na m i te masaże krocza itd bo chce już urodzić. Powiedzcie mi kochane czy bóle krzyża takie jakby skurcze ale w krzyzu to też mogą być te przepowiadajace?

ewa81, coffee2, klaudia.29, Inka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina bardzo dobrze, że w tak zaawansowanej ciąży masz ochotę na sex :), mąż pewnie zadowolony ;). Działajcie dalej, aż samo w końcu to ruszy się. Ze skurczami nie pomogę, bo nie wiem, ale wydaje mi się, że krzyżowe to też są przepowiadające. Podobno są gorsze niż te bóle brzucha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M na początku zachowywał się dziwnie ale potem przestał jak zapytałam go co robił to powiedział że wciągal brzuch bo ja nie wyciągałam i bal się że zabiorę mała :-D on się boi teraz sexu jak ognia dlatego sama na niego najadłam bo jakbym czekała to bym się nie doczekała. Połozne mi tak doradzały że wtedy szyjka rozpulchniona że się łatwiej otwiera itd no i ja przez tego mojego boidudka to wypuszczona jestem :-D

ewa81 lubi tę wiadomość

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina i bardzo dobrze, jak mozna to trzeba korzystac ;)
    Co do probek dziewczyny, to mi pobral z obu miejsc bo widzialam, a zanosilam jeden "przedmiot" bo nie wiem jak to nazwac, taka jaby wieksza probowka ;)
    Marzec, wiosna, slonce i ... niedlugo nasze maluchy na swiecie :)
    Natalia gratulacje :)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetrwałyśmy do marca! Brawo MY! Bedziemy marcowe mamusie! Chyba, że któraś przenosi to i kwietniowa będzie :) :)
    Przy końcówce to chyba będziemy się wszystkiego chwytać żeby było już po.. Mi zostało 26 dni do porodu. Ale odstawiam dopiero wszystkie leki na podtrzymanie wiec roznie może być, nie wiadomo jak organizm zareaguje..
    Trzymam kciuki za Was wszystkie <3 i życzę powodzenia !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 10:08

coffee2, klaudia.29, ewa81, Inka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bliskodziecka.com.pl/naturalne-metody-wywolywania-porodu/

Kilka naturalnych metod wywoływania porodu :)

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ! Marzec to przelom,) tez sie.ciagle zastanawialam widzac ile mamusiek rodzi w lutym, czy mala bedzie marcowa czy lutowa,) Nadii mamy praktycznie tak samo termin;) Ciekawa, ktora z nas bedzie pierwsza.Ja po odstawieniu luteiny mam duzo rzadziej skurcze braxtona. Smieje sie ze jeszcze przenosze;) 8 marca mam wizyte.Jestem zwarta i gotowa;) juz sir nie moge jej doczekac ;) emocje mnie rozpieraja;) a poteguje je fakt ze moj maz.jeszcze 1000 km stad ;) niebawem wraca... ale te ciagle pytania? czy zdarzy;) choc ja nie chce zeby byl przy porodzie to jednak wolalabym zeby byl blisko nawet za drzwiami;) wrazie czego... ;)

Nadiii lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia.29 my też termin bardzo bliski..
    Doczekałyśmy do marca jupi jupi Leci ten czas jak nie wiem wczoraj uporałam się z wozeczkiem..kurcze tylko gdzieś zapodziałam wkład dla noworodkA z nosidełka...:-(

Przeszukałam cały dom I piwnice I nic wrrr

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak Inka teraz widzę ze dzień różnicy tez mamy;) u mnie na razie ciszaaaa. .. odliczam dniiii juz coraz bardziej emocjonalnie; )

bl9cdf9hsfsrwiek.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ