X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do masażu krocza to musi być jakiś specjalny olejek, czy np olejek ze słodkich migdałów bądź zwykła oliwa z oliwek?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis w nocy najpierw corka mnie budzila co godzinę bo juz z chiroby wychodzi i miala transfer do swojego łóżka. Po 2 godzinach kursowania uleglam i Ala wylądowała ze mna w lozku. I sie na to braciszek sie odezwal. Szalał w brzuchu jak oszalały za chwile spokoj... z powodu skurczu. Po minucie zaczął na nowo akrobacje. No to czuwam 16 min pozniej nastepny skucz. Ale potem maly sie uspokoil wiec pomyslalam ze jak ma sie zaczac to trudno ale szybko musze isc spac zeby miec sile jakby co. O dziwo bylam przy tym taka spokojna. Moze nie wierze ze czas sie zbliza bo tłumacze synkowi ze dwa tygodnie to ma siedziec jeszcze w brzuszku. Dzis tez zaliczylam jeden skurcz. Dla mnie takie przepowiadacze to zupelna nowosc. W pierwszej ciazy skorcze to mialam dopiero przy wywoływaniu i to przez 2 godziny bo skonczylo sie na cc.
    Smialam sie ze marzec sie zaczal i odliczanie się rozpoczęło.

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13, super że masz ochotę na seks! Podobno sperma ma jakieś właściwości rozpulchniające macicę..
    U mnie marzec, to miesiąc świąt :)
    8 marzec - dzień kobiet, 9 marzec - moje urodziny, 10 marzec - termin porodu. :D

coffee2 lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka olejek ze słodkich migdałów jak najbardziej ok! Ja akurat używam olejku weleda, bo mi został jeszcze po ostatniej ciąży. Ale jeden i drugi polecany przez położne :)

Natalka gratulacje!! :) Super, ze już masz dzidziusia po tej stronie :) Może nie szło tak jakbyś chciała, ale ważne, że z dobrym skutkiem :)

A co do porodu, to przy synku u mnie NIC się nie działo. NIC, NIC, NIC. No skurcze miałam te przepowiadające od 21 tyg. i tyle. A tak to NIC. Dopiero w pewien piątek poszłam do lekarza i po badaniu zaczął mi czop odchodzić, a z soboty na niedziele zaczeły się skurcze. W niedziele o 12.20 synka już miałam ze sobą :)
    A wtedy brałam olej z wiesiołka, i masowałam krocze i cycki i sprzątałam i NIC przez dwa tygodnie. Dopiero po badaniu się ruszyło :)
    Ale mogło być też tak, ze psychicznie blokowałam poród :P Bo w tamtym czasie musieli przyjść do nas fachowcy od dewelopera, bo mielismy problem z oknami i mieli nam naprawić i ja ciągle powtarzałam, że przecież muszą się spopieszyć, bo nie mogą przyjść jak już noworodek będzie w domu i będą mi mieszkanie w grudniu wietrzyć (bo młody z końca listopada). No i fachowcy przyszli w sobotę :D A z soboty na niedziele się zaczeło :P Także pozamykajcie wszystkie sprawy ;)

klaudia.29, Malwinka lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    U mnie marzec, to miesiąc świąt :)
    8 marzec - dzień kobiet, 9 marzec - moje urodziny, 10 marzec - termin porodu. :D
    Będziemy miały co świętować w marcu!
    U mnie podobnie
    8 marzec- dzień kobiet, 9 marzec- urodziny, 10 marzec- kto wie.. choć termin mamy na 26 marca dopiero :)
    Będziemy opijać jakimś dobrym soczkiem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miewacie bóle krzyża przy końcówce ciąży? Ogólnie plecy często bolą, bo mam z nimi problem. Kilka lat pracy siedzącej zrobiły swoje. Jak trochę pochodzę też się plecy odzywają. Ale od jakichś trzech dni krzyże bolą inaczej. Łapie nagle silny ból, trzyma chwile i puszcza, łączy się też z twardnieniem brzuszka. Zastanawiam się czy to nie są przepowiadające bóle krzyżowe. Nawet nie chce myśleć o tym, że przy porodzie będę jeszcze walczyć z bólami krzyżowymi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 17:53

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii ja mam takie bóle jak Ty opisujesz już drugi tydzień. Nie na darmo się mowi, żeby się tylko modlić żeby krzyżowych nie bylo...straszny bol, a przy porodzie nawet nie chce myśleć.. .
    ChciałabymJuż. Jak robisz ten masaż, polecasz stronkę? Na pewno po kąpieli, żeby było lzej, a to najpierw jednym palcem, a potem dwoma kciukami?

uch5i09k3eicivpk.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę tylko potwierdzić, że bóle krzyżowe przy porodzie są straszne...ale na pocieszenie powiem ze zaczęły się u mnie po podaniu oksy przy 4 cm. Czyli przy sztucznym przyspieszaniu. A do 4 cm jak szło naturalnie miałam z samego brzucha. ..

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, Leoś waży 2600 gram. Z dzieckiem wszystko dobrze, szyjka długa i zamknięta. Miałam robione ktg pierwszy raz i to mnie zmartwiło. Przed tym badaniem Leoś brykał w brzuszku, po badaniu też, a na ktg kuźwa jak na złość siedział cicho, chyba tylko z 5 razy się ruszał. I to nie spodobało się do końca lekarzowi, w piątek kazał zrobić znów ktg i jak będzie tak samo, to już w piątek do szpitala. Mam jeszcze inne sprawy przed szpitalem do załatwienia i nie uśmiecha mi się już teraz wybierać. Jeśli ktg będzie ok, to planowo idę do szpitala 13 marca, skierowanie już wypisane, a termin cc będzie ustalany w szpitalu.
    Druga sprawa, pytałam się lekarza o badanie gbs. Powiedział, że skoro mam planowaną cc, to nie muszę robić tego badania. Bardzo mnie zaskoczył. Więc mam pytanie do Was, które miały zaplanowane cc - też nie musiałyście tego badania robić?

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka ja korzystam z tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=K0QyYX07drM&has_verified=1&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DK0QyYX07drM%26oref%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.youtube.com%252Fwatch%253Fv%253DK0QyYX07drM%26has_verified%3D1&has_verified=1

Ale fizjoterapeutka jak była u mnie jakiś czas temu to w sumie mówiła, ze najważniejsze to włożyć kciuk tak na 2-3 cm i jakby naciągać w różnych kierunkach. Naciskasz, zeby się naciągneło i idziesz dalej. Najlepiej jakby mąż to robił. Najwygodniej, bo ja np. dwoma kciukami nie dam rady przez juz duuży brzuch. Ale ponieważ mój maż się nie kwapi to jednym kciukiem robię najpierw na jedną stronę a później na drugą.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga!
    Jestem po wizycie..ktora byla o 16.30
    Szyjki zero. Zgladzona hahahahhaahha 2 cm rozwarcia... Ktg 9go marca po 16 ...na dyzur u mojego lekarza... ale mozliwe ze nie dojde Wink
    Mlody ok 3300... Ja pitole !!!!!

Tak mnie wymacal w srodku ze od wizyty bola mnie plery pachwiny i pisiurka...
    .
    Chcialabym zeby to bylo jutro albo 9go u niego. ..na dyżurze. ..szkoda ze tylko w 1 dzien jest tu w szpitalu ;(
    Zrozumualan ze jak dotrzymam do 9 to on mnie wtedy rozrusza tak zebym urodzila u niego Wink ale czyje ze wyjdzie wczesniej

Także ten...bo.... Zesralam sie...ze to juz !

coffee2, AQga lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to dobra wagą jak na ten czas, może faktycznie nie trzeba tego GBS skoro jest cesarska. Zaraz może, ktoras z dziewczyn się wypowie na ten temat, która też ma planowaną cesarke.
    Ja wogole nie miałam ktg, a już koniec mam wizyt, powiedzial ze nie ma u mnie wskazań. Musisz zawsze coś przed wizytą słodkiego zjeść, ja tak ostatnio zrobiłam, to lekarz był zły bo maly tak się ruszał ze mu ciężko pomiary było zrobić; ) ale jednak wszystko ok.
    ChciałabymJuż patrzyłam na ten filmik k iedys, spróbuję sama, jak nie to męża będę gonic:) dziekuje Ci za wytlumaczenie ;*
    Magdzia88 dasz radę, bo wszystkie musimy. Tylko to tak inaczej brzmi jak lekarz Cię uświadamia, ze to lada moment!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 22:13

ewa81 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno apropo masażu krocza? Mi teraz w poniedziałek wyszły liczne bakterie i lekarz przepisał jakiś proszek w saszetce, wczoraj to wzięłam. Skoro coś tam się dzieje, to mogę robić ten masaż?? ?? No po kąpieli, to chyba będę zdezynfekowana ;)

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Jestem po wizycie, Leoś waży 2600 gram. Z dzieckiem wszystko dobrze, szyjka długa i zamknięta. Miałam robione ktg pierwszy raz i to mnie zmartwiło. Przed tym badaniem Leoś brykał w brzuszku, po badaniu też, a na ktg kuźwa jak na złość siedział cicho, chyba tylko z 5 razy się ruszał. I to nie spodobało się do końca lekarzowi, w piątek kazał zrobić znów ktg i jak będzie tak samo, to już w piątek do szpitala. Mam jeszcze inne sprawy przed szpitalem do załatwienia i nie uśmiecha mi się już teraz wybierać. Jeśli ktg będzie ok, to planowo idę do szpitala 13 marca, skierowanie już wypisane, a termin cc będzie ustalany w szpitalu.
    Druga sprawa, pytałam się lekarza o badanie gbs. Powiedział, że skoro mam planowaną cc, to nie muszę robić tego badania. Bardzo mnie zaskoczył. Więc mam pytanie do Was, które miały zaplanowane cc - też nie musiałyście tego badania robić?
    Fajna waga Leosia! Co do gbs i cesarki sie nie wypowiem, ale w sumie i tak warto byłoby sprawdzić czy nie masz paciorkowca żeby w razie wu go wyleczyć. Najwazniejsze ze przy cc raczej nie ma mozliwosci zarażenia. A jesli chodzi o ktg to nic sie nie martw. Skoro w ciągu dnia czujesz normalnie ruchy to jest dobrze. W szpitalu położne nawet wolą kiedy maluchy są spokojne podczas ktg bo zapis czytelniejszy i krócej trwa badanie. A jak wierzgają nóżkami to czasrm godzinę musiałam leżeć bo nic z zapisu nie wychodziło. Leoś po prostu odpoczywał a doktorek sie czepia!

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Uwaga!
    Jestem po wizycie..ktora byla o 16.30
    Szyjki zero. Zgladzona hahahahhaahha 2 cm rozwarcia...

Także ten...bo.... Zesralam sie...ze to juz !

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Najpierw chcemy żeby jak najszybciej był 9 miesiąc, marzec, termin.. A później wszystkie sramy po gaciach, że to już, że za chwilę :) :)
    Mężu ma rację, jednak my, baby, to dziwne stworzenia jestesmy..
    Hahahhaha no święte slowa!!!! Ja prosze jeszcze o miesiac w gratisie hahhaa. Ale bez tycia...i zeby mlodemu btlo dobrze...ale sie nie da bo matka sie juz zaczyna pruć !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 23:11

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dokładnie tak jest, że na początku się mówi jak ta ciąża się dłuży i już by chciało być blisko końca a jak co do czego przychodzi, to panika że to już :).
    Po 4 się obudziłam bo już myślę o jutrzejszym dniu i nieplanowanym pójściem do szpitala. Mam nadzieję, że jeszcze nie będę musiała. Dziś mam sporo załatwień więc będę nieźle wykończona.

mmonis lubi tę wiadomość

• emmac Znajoma

Wysłany: 2 marca 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cc i gbs to ja mam planowana a mimo to miałam robione (chociaż jak pisałam wcześniej próbka tylko z jednego miejsca). Uważam że tak czy inaczej powinno to być sprawdzone, przy ilości badań jakie robi się w ciazy to jedno więcej nie zaszkodzi a jesteśmy wtedy spokojniejsze. :-)

Ja czekam na kruszy nie juz z niecierpliwością, choć jak pomyślę ze to tak blisko i całe Nasze życie się zmieni to zaczynam panikować. :-) w poniedziałek idę do szpitala a we wtorek maleństwo będzie juz z nami, chyba że zechce wyjść wcześniej bo w pon. Zaczynam 40 tc:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 07:18

Nadiii lubi tę wiadomość

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa u mnie mala ma tak, ze czasami przez 2-3 dni spokojnie, a pozniej tak sie kreci, ze i ja sobie miejsca nie moge znalezc, tak ma np. ostatnio ;)
    Magdzia mamy ten sam tydzien ciazy :) Kiedy to minelo ? ;)
    Mam nadzieje, ze jak bedziemy wszystkie rodzic to bedzie taka piekna pogoda jak teraz, Slonce i az sie chce zyc :)

ewa81 lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 DNI DO SPOTKANIA <3
    Wczoraj chyba za bardzo poszalałam z porządkami, bo w nocy miałam ból jak na miesiączkę, ale NIESTETY.. Był on nie regularny.
    Jakoś spać nie mogłam, budziłam się co chwile, w prawdzie dopiero tak 'porządnie' zasnełam od 3;00-6;30. Wczoraj wieczorem po długiej kąpieli, dokonałam wyczynu, czułam się jakbym góry przeniosła, zrobiłam pazurki u stópek - pięknie spiłowane i pomalowane bezbarwnym lakierem, a do tego w jednym paluszku mi pazurek wrastał i gnoja zrobiłam i nie boli <3 :D

coffee2, a u mnie brzydka pogoda, zero słońca jak na razie. Szaro-buro i ponuro :(

f2w3gov3rq5rap75.png
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ