X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Nas marzec jest bardzo burzowy! I to taka najważniejsza burza w Naszym życiu! I najcudowniejsza!
    Przeszłam się pare kroków do sklepu niedaleko i myślałam, że nie wrócę. Ledwo szłam, brzuch ciągnie w dół, plecy bolą niesamowicie, szłam jak jakaś pokraka.. Oj długo już tak chyba nie pochodzę..

ChciałabymJuż- powodzenia na wizycie

magdzia88- powodzenia! Chyba powoli się zaczyna!

Ewa81- trzymam kciuki, żeby nie położyli do szpitala, zawsze to lepiej w domu na spokojnie

ewa81 lubi tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzisiaj pogoda w kratke. Troche pada... troche slonca... a mnie dzis nawet lezenie meczy...
    Ewa81 trzymam kciuki;*
    magdzia88 to juz tuz tuz B) Powodzenia !!!;*
    Chcialabymjuz trzymam kciuki za wizyte i zeby mala byla prawidlowo ulozona ;)

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Jestem po wizycie, Leoś waży 2600 gram. Z dzieckiem wszystko dobrze, szyjka długa i zamknięta. Miałam robione ktg pierwszy raz i to mnie zmartwiło. Przed tym badaniem Leoś brykał w brzuszku, po badaniu też, a na ktg kuźwa jak na złość siedział cicho, chyba tylko z 5 razy się ruszał. I to nie spodobało się do końca lekarzowi, w piątek kazał zrobić znów ktg i jak będzie tak samo, to już w piątek do szpitala. Mam jeszcze inne sprawy przed szpitalem do załatwienia i nie uśmiecha mi się już teraz wybierać. Jeśli ktg będzie ok, to planowo idę do szpitala 13 marca, skierowanie już wypisane, a termin cc będzie ustalany w szpitalu.
    Druga sprawa, pytałam się lekarza o badanie gbs. Powiedział, że skoro mam planowaną cc, to nie muszę robić tego badania. Bardzo mnie zaskoczył. Więc mam pytanie do Was, które miały zaplanowane cc - też nie musiałyście tego badania robić?
    Ja będę miała cc i miałam robiony gbs.
    A na kiedy masz termin porodu, że już 13 do szpitala? Ja mam na 26 a lekarz mi każe iść 20 do szpitala i to dla mnie jest za wcześnie.

ewa81 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Wiecie co u mnie jest burza, może nie jakaś mega straszna ale jest , marzec to chyba taki nieburzowy miesiąc- przynajmniej tak myślałam do tej pory...
    U mnie była burza w lutym. Też się zdziwiłam. Delikatna i krótko ale była:)

Nina13 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja będę miała cc i miałam robiony gbs.
    A na kiedy masz termin porodu, że już 13 do szpitala? Ja mam na 26 a lekarz mi każe iść 20 do szpitala i to dla mnie jest za wcześnie.

Termin cesarki będę miała ustalany jak będę w szpitalu. Jak planowo 13 marca - poniedziałek idę do szpitala, to niby w tygodniu miałabym cesarkę. To będzie 37 tydzień ciąży - wg belly 38. Więc aż tak wcześnie to nie jest, ale też nie chcą z tym czekać, bo mam zakrzepicę, więc nie chcą ryzykować, że u mnie akcja porodu zacznie wcześniej niż planowana cesarka, bo nie mogę mieć robioną na cito. Muszę być przygotowana do tego.
    Nie rozumiem czemu lekarz mi powiedział, że nie muszę mieć gbs.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:05

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Malwinka na nogach w cudzyslowiu,) Juz na sile nie staram sie usypiac...Mozna czytac, ogladac filmy, peelingi, smarowanie specyfikami antyrozstepowymi
    ... itd itp...Czasem zasnac jeszcze na pol godz. Choc dzis mi sie nie udalo i boje sie ze o 20 padne co bedzie skutkowalo znowu obudzeniem o 3...ehhh
    Masakra z tym spaniem i nie spaniem jest. Teraz padam na twarz, oczy same się zamykają, ale za cholerę nie zasnę. Jak to się wyspać przed porodem, jak to wszystko nam dokucza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:48

klaudia.29 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to niech Ci pobiera ten GBS, bo wszystkie z nas miały bądź beda miały pobierane.
    Tak apropo miejsc z których należy je pobrać, to zaglądałam na wątek u kwietnioweczek i w większości miały pobierane z pochwy...
    Mimo to cieszę się że teraz upomnialam się i pobrał mi z odbytu, bo nawet nic nie poczułam a wyniki jutro mam do odebrania...i będę dużo spojniejsza, czy wyjdzie ze mam czy nie mam.

klaudia.29, ewa81, coffee2 lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, jak ja Cię rozumiem z tym snem.
    O 22:30 oczy zamknę i śpię godzinę, i potem znów się męczę chociaż oczy mnie tak bolą od zmęczenia to nie ma opcji że zasnę!

Malwinka lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem....teraz bym z miłą chęcią zasnęła, ale tak jak piszesz za godzinę się obudzę i oczy jak 5 zł...powalone to jest.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam sprzątać ale przez tą pogodę to zupełnie mi się odechciało, brak energii tak jak wczoraj..
    Jutro miejmy nadzieje, że będzie lepiej i z pogodą, i z wyspaniem się. :)

f2w3gov3rq5rap75.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziękuję za kciuki!! Mala ułożona główką w dół!! :-) waży 2705G i ma się dobrze.
    Lekarz zrobił wymaz z pochwy i odbytu. Za tydzień będzie wynik.
    Zwolnienie dostałam na 2 tygodnie. Lekarz powiedział że może nie trzeba będzie prZedłużać Ale powiedziałam mu że ja w tym czasie nie urodze :)

W przyszłym tygodniu mam spotkać się z położną w szpitalu to mam przyjść tak, żeby był mój gin to mnie zbada od razu.

Szyjke mi zawsze mierzył usg dopochwowym A tym razem ręcZnie to mówił że ma min. 2cm. I ze mała główką dotyka wyjścia Ale Jeszcze bardzo nie napiera.

Także tyle. Wieści dobre :)

ewa81, klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 2 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam, że w ogóle ostatnio czuje się wyczerpana. Wieczór padam. Jestem zmęczona psychicznie i fizycznie. Synek nie pozostawia na mnie suchej nitki. Ciągle wymaga by się z nim bawić. Nie mam szans odpocząć. Jak ma drzemkę (dzięki Bogu za drzemkę) to coś ogarniam i próbuje się przespać Ale przyznaje ze mi mało. Chce odpocząć. Braliśmy pod uwagę żeby do porodu nie wysyłać młodego do żłobka żeby już nic nie złapał, ale jak ja mam dac radę?! :( z drugiej strony już 3 razy mieliśmy jelitowke, nie mówiąc o przeziębieniach czy innych :/

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Aaa dziękuję za kciuki!! Mala ułożona główką w dół!! :-) waży 2705G i ma się dobrze.
    Zwolnienie dostałam na 2 tygodnie. Lekarz powiedział że może nie trzeba będzie prZedłużać Ale powiedziałam mu że ja w tym czasie nie urodze :)

W przyszłym tygodniu mam spotkać się z położną w szpitalu to mam przyjść tak, żeby był mój gin to mnie zbada od razu.

Szyjke mi zawsze mierzył usg dopochwowym A tym razem ręcZnie to mówił że ma min. 2cm. I ze mała główką dotyka wyjścia Ale Jeszcze bardzo nie napiera.

Super wieści! Waga fajniutka. W takim razie chyba masz jeszcze trochę czasu..

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:

I bardzo dobrze. Najważniejsze, że fiknela i główkę ma gotowa do wyjścia. Mimo że to już 36 tydzień, a się udało; )
    To wagowo nasze dzieciaki podobne, bo ja tydzień po Tobie byłam i maly miał 2910gram.
    Ja zwolnienie dostalam do dnia porodu, a jak szybciej urodze, to ZUS sobie to sam skróci.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż- dopiero teraz widze, że miedzy nami tylko dzień różnicy w planowanym terminie :)

Wysłany: 2 marca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii rzeczywiście :) Zobaczymy, która pierwsza odpadnie :P

Malwinka, sama byłam zaskoczona, ze tak mi dał zwolnienie. W pierwszej ciąży mi ginka (innego miałam lekarza) dała tak zwolnienie, ze jeszcze przekraczał termin porodu i wlasnie ZUS sobie skrócił, tak jak mówisz. Ale spoko. Ja go tam przycisne, zeby przedłuzyl ;) Tylko bez sensu, ze bede musiala znow bawić sie w wysyłanie do pracodawcy.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo spania nie jesteście same :) od 39 minut się krece i tak co noc. Dziś dodatkowo ból głowy mnie męczy.

Co do GBS ja miałam pobrany z obu miejsc na jeden wymaz. Wyszedł ujemny.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 2.30 i szlag mnie trafia :( , a rano muszę wstać o 7, bo jedziemy do angiologa, potem na ktg do kliniki i po badaniu decyzja lekarza czy do domu czy do szpitala. Będę niewyspana i wykończona :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 04:58

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabymjuz super wiadomosci;) Wlasnie te ostatnie tygodnie sa mocno wyczerpujace a dzieciaczki nie do konca rozumieja ze mamausia nie ma sily... Moja ma 7 i pol roku i tez czasami mi jej szkoda ze nie mam dla niej tyle sily ale juz niedlugo;) choc ciagle zastanawiam sie jak to bedzie wygladalo...
    Ja dzis troche lepiej usnelam ok22 po podwojnej melisce. obudzilam sie kilka razy na chwile w nocy a wstalam na dobre o 5.30. To juz nie 3;)Nie wiem czym to jest spowodowane.... w 1 ciazy mialam takie spanie.... ze szok! cale noce plus w ciagu dnia drzemka. a Teraz .. .
    Ewa powodzenia na wizycie;* wlasnie najgorsze jak niewyspany czlowiek.... sen jednak duzo daje...a tak....
    Mamusie a jak u Was z imionami?niezdecydowane jetescie juz zdecydowane? My sie pomiedzy 2 zastanawiamy : Kornelia lub Wiktoria. i jak sie urodzi i ja zobaczymy to zdecydujemy :)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zwolnieniem to ja jestem ciekawa... mi dal na jeden dzien przed terminem i teraz sie zastanawiam jak nie urodze wczesniej to czy mi przedluzy o ten tydzien czy dwa, czy wysle do szpitala ;) ciekawe...

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ