X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Ja nie śpię od 2.30 i szlag mnie trafia :( , a rano muszę wstać o 7, bo jedziemy do angiologa, potem na ktg do kliniki i po badaniu decyzja lekarza czy do domu czy do szpitala. Będę niewyspana i wykończona :(
    To ja jestem lepsza od 1.50 do 5..potem film sie urwal..... Porazka...a juz wdtalam bo polozna u mnie bedzie na spotkanie

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to 1 ktg ...mam miec dopiero 9 go marca..... Jak oczywiscie dojde...bo w srode jak pamietacie po wizycie lekarz stwierdzil 2 cm rozwarcia....

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras tez ma tak pozno ktg?????

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko lekarz sprawdza na wizytach takim malym detektorkiem przez chwile, takiego tradycyjnego nie mialam i raczej do dnia porodu nie bede miala.

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a nie masz położnej która by zrobiła? Do mnie przychodzi położna do domu i robi za 40 zl. Jestem spokojniejsza, bo mam co tydzień (raz u lekarki a raz w domu) Teraz w środę ani jeden skurcz się nie zapisał więc stwierdziła ze jeszcze trochę :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ktg nawet jak chodziłam w pierwszej ciąży na Nfz. Nie pamiętam ile razy ale kilka na pewno, bo chodziłam do ośrodka na samo ktg już bez wizyty.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam u swojej gin robionego ktg..dopiero teraz w tej nocnej wyprawie do szpitala miałam robione..

W pierwszej ciàży miałam robione co 2 dni kiedy przechodziłam termin..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz też nie robi ktg, sprawdza przepływy, bicie serduszka, puls Małej.. Za to w szpitalu jak leżałam ktg było dwa razy dziennie+ w nocy 3 pobudki na sprawdzanie detektorem.
    Powiem Wam dziewczyny, że co otworzę fb to widzę wysyp marcowych bobasków! Aż się napatrzeć nie mogę! Ciekawe która następna u Nas..
    Z takich ciekawostek to dziś dziewczyna pisała, że miala cc, a tam niespodzianka i zamiast pięknej córeczki- śliczny chłopiec.. Wyobrażacie sobie takie suprise??

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii dosłownie miałam napisać to samo, o tej niespodziance - u mnie już są jakieś sukienki , dużo różu i jakby tak wyskoczył chłopiec to by dopiero było :) ale jaja :D i tak się będę cieszyć ale niespodzianka niesamowita co? Wogóle to mi wszyscy przepowiadają chłopca bo niby ruchliwa jestem i na buzi wyglądam ok ale lekarz mówi ciągle że dziewczynka - to by dopiero było jakby rację miały te babcie ciocie itd :D

Wiecie co jeszcze przeczytałam na fb? że jak ciąża lekka to poród masakra no i już jestem przerażona bo moja ciąża raczej lekka była

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 39 tc! Według Belly oczywiście 40 tc :)
    U mnie KTG było zawsze od 30 tc, u mojego gina.
    Nadiii, nie wyobrażam sobie takiej niespodzianki, nie wiem jakbym zareagowała ale na pewno SZOK i nie dowierzanie!
    Dziś piękna pogoda więc mi się aż chce coś robić, więc dziś będę piekła kruche ciasteczka z cukrem i marmoladą.
    Mam mielone, ale nie wiem co z nich zrobić na obiad, muszę pomyśleć.. :)

Malwinka, ewa81 lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 marca 2017, 16:59

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Szykuje badania do teczki wrazie w. Ze szkoły rodzenia dostalam, że powinnam zrobić jakieś WR? A tymczasem koniec wizyt u ginekologa i raczej tego nie miałam. Wy to macie zrobione?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wszystko wiem, Dzwonilam do położnej, i ja je robiłam juz w sierpniu. Czyli jest ok. Choć na Internecie napisane jest żeby przed porodem je powtórzyć, bo może się pokazać z dnia na dzień. Położna powiedziała, że raz wystarczy.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie coś się dziś zle czuje biegunka mnie dopadła..pytanie czy to już organizm się oczyszcza..maż i córcia czujà się dobrze..ale nic więcej się nie dzieje

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj dopadła biegunka, i słabo się czuję.. ustać na nogach nie mogę:(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Nadiii dosłownie miałam napisać to samo, o tej niespodziance - u mnie już są jakieś sukienki , dużo różu i jakby tak wyskoczył chłopiec to by dopiero było :) ale jaja :D i tak się będę cieszyć ale niespodzianka niesamowita co? Wogóle to mi wszyscy przepowiadają chłopca bo niby ruchliwa jestem i na buzi wyglądam ok ale lekarz mówi ciągle że dziewczynka - to by dopiero było jakby rację miały te babcie ciocie itd :D

Wiecie co jeszcze przeczytałam na fb? że jak ciąża lekka to poród masakra no i już jestem przerażona bo moja ciąża raczej lekka była
    A co to za bzdury? :)
    Co ma ciąża do porodu?
    Ja miałam ciąże ciężką a poród traumatyczny. To tak na pociechę piszę żeby się jakimiś zabobonami nie przejmować:)

coffee2 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Witamy się w 39 tc! Według Belly oczywiście 40 tc :)
    U mnie KTG było zawsze od 30 tc, u mojego gina.
    Nadiii, nie wyobrażam sobie takiej niespodzianki, nie wiem jakbym zareagowała ale na pewno SZOK i nie dowierzanie!
    Dziś piękna pogoda więc mi się aż chce coś robić, więc dziś będę piekła kruche ciasteczka z cukrem i marmoladą.
    Mam mielone, ale nie wiem co z nich zrobić na obiad, muszę pomyśleć.. :)
    Z mielonego można zrobić wafle z mięsem:)
    Robi się farsz jak na mielone, czyli miesza z jajkiem, przyprawami według uznania. Później smaruje się tym mięsem każdego dużego wafla i zakrywa kolejnym. I tak do końca. Docisnąć i poczekać z 15 minut. Później pokroić w kwadraty, obtaczać wszystkie strony w mące i jajku i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Ja lubię je jeść polane sosem słodko kwaśnym z ogórkiem konserwowym. Ale można też same.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nawet raz nie miałam ktg w tej ciąży:/
    Za to w poprzedniej bardzo często.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12, o wypróbuje na pewno <3

Anita12 lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Już wszystko wiem, Dzwonilam do położnej, i ja je robiłam juz w sierpniu. Czyli jest ok. Choć na Internecie napisane jest żeby przed porodem je powtórzyć, bo może się pokazać z dnia na dzień. Położna powiedziała, że raz wystarczy.

Malwinka WR to badanie na kile i powinno byc zarowno na poczatku jak i na koncu ciazy ale pewnie Twoja polozna stwierdzila, ze jak nie mialas to raczej nie masz i nie bedziesz miec ;)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ