MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ewa81 wrote:Ja nie śpię od 2.30 i szlag mnie trafia , a rano muszę wstać o 7, bo jedziemy do angiologa, potem na ktg do kliniki i po badaniu decyzja lekarza czy do domu czy do szpitala. Będę niewyspana i wykończona
-
nick nieaktualnyMi lekarz też nie robi ktg, sprawdza przepływy, bicie serduszka, puls Małej.. Za to w szpitalu jak leżałam ktg było dwa razy dziennie+ w nocy 3 pobudki na sprawdzanie detektorem.
Powiem Wam dziewczyny, że co otworzę fb to widzę wysyp marcowych bobasków! Aż się napatrzeć nie mogę! Ciekawe która następna u Nas..
Z takich ciekawostek to dziś dziewczyna pisała, że miala cc, a tam niespodzianka i zamiast pięknej córeczki- śliczny chłopiec.. Wyobrażacie sobie takie suprise??ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadiii dosłownie miałam napisać to samo, o tej niespodziance - u mnie już są jakieś sukienki , dużo różu i jakby tak wyskoczył chłopiec to by dopiero było ale jaja i tak się będę cieszyć ale niespodzianka niesamowita co? Wogóle to mi wszyscy przepowiadają chłopca bo niby ruchliwa jestem i na buzi wyglądam ok ale lekarz mówi ciągle że dziewczynka - to by dopiero było jakby rację miały te babcie ciocie itd
Wiecie co jeszcze przeczytałam na fb? że jak ciąża lekka to poród masakra no i już jestem przerażona bo moja ciąża raczej lekka była -
Witamy się w 39 tc! Według Belly oczywiście 40 tc
U mnie KTG było zawsze od 30 tc, u mojego gina.
Nadiii, nie wyobrażam sobie takiej niespodzianki, nie wiem jakbym zareagowała ale na pewno SZOK i nie dowierzanie!
Dziś piękna pogoda więc mi się aż chce coś robić, więc dziś będę piekła kruche ciasteczka z cukrem i marmoladą.
Mam mielone, ale nie wiem co z nich zrobić na obiad, muszę pomyśleć..Malwinka, ewa81 lubią tę wiadomość
-
Nina13 wrote:Nadiii dosłownie miałam napisać to samo, o tej niespodziance - u mnie już są jakieś sukienki , dużo różu i jakby tak wyskoczył chłopiec to by dopiero było ale jaja i tak się będę cieszyć ale niespodzianka niesamowita co? Wogóle to mi wszyscy przepowiadają chłopca bo niby ruchliwa jestem i na buzi wyglądam ok ale lekarz mówi ciągle że dziewczynka - to by dopiero było jakby rację miały te babcie ciocie itd
Wiecie co jeszcze przeczytałam na fb? że jak ciąża lekka to poród masakra no i już jestem przerażona bo moja ciąża raczej lekka była
Co ma ciąża do porodu?
Ja miałam ciąże ciężką a poród traumatyczny. To tak na pociechę piszę żeby się jakimiś zabobonami nie przejmować
coffee2 lubi tę wiadomość
-
Arthaney wrote:Witamy się w 39 tc! Według Belly oczywiście 40 tc
U mnie KTG było zawsze od 30 tc, u mojego gina.
Nadiii, nie wyobrażam sobie takiej niespodzianki, nie wiem jakbym zareagowała ale na pewno SZOK i nie dowierzanie!
Dziś piękna pogoda więc mi się aż chce coś robić, więc dziś będę piekła kruche ciasteczka z cukrem i marmoladą.
Mam mielone, ale nie wiem co z nich zrobić na obiad, muszę pomyśleć..
Robi się farsz jak na mielone, czyli miesza z jajkiem, przyprawami według uznania. Później smaruje się tym mięsem każdego dużego wafla i zakrywa kolejnym. I tak do końca. Docisnąć i poczekać z 15 minut. Później pokroić w kwadraty, obtaczać wszystkie strony w mące i jajku i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Ja lubię je jeść polane sosem słodko kwaśnym z ogórkiem konserwowym. Ale można też same.
-
Malwinka wrote:Już wszystko wiem, Dzwonilam do położnej, i ja je robiłam juz w sierpniu. Czyli jest ok. Choć na Internecie napisane jest żeby przed porodem je powtórzyć, bo może się pokazać z dnia na dzień. Położna powiedziała, że raz wystarczy.
Malwinka WR to badanie na kile i powinno byc zarowno na poczatku jak i na koncu ciazy ale pewnie Twoja polozna stwierdzila, ze jak nie mialas to raczej nie masz i nie bedziesz miec