X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Ja nie śpię od 2.30 i szlag mnie trafia :( , a rano muszę wstać o 7, bo jedziemy do angiologa, potem na ktg do kliniki i po badaniu decyzja lekarza czy do domu czy do szpitala. Będę niewyspana i wykończona :(
    To ja jestem lepsza od 1.50 do 5..potem film sie urwal..... Porazka...a juz wdtalam bo polozna u mnie bedzie na spotkanie

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to 1 ktg ...mam miec dopiero 9 go marca..... Jak oczywiscie dojde...bo w srode jak pamietacie po wizycie lekarz stwierdzil 2 cm rozwarcia....

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras tez ma tak pozno ktg?????

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko lekarz sprawdza na wizytach takim malym detektorkiem przez chwile, takiego tradycyjnego nie mialam i raczej do dnia porodu nie bede miala.

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a nie masz położnej która by zrobiła? Do mnie przychodzi położna do domu i robi za 40 zl. Jestem spokojniejsza, bo mam co tydzień (raz u lekarki a raz w domu) Teraz w środę ani jeden skurcz się nie zapisał więc stwierdziła ze jeszcze trochę :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ktg nawet jak chodziłam w pierwszej ciąży na Nfz. Nie pamiętam ile razy ale kilka na pewno, bo chodziłam do ośrodka na samo ktg już bez wizyty.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam u swojej gin robionego ktg..dopiero teraz w tej nocnej wyprawie do szpitala miałam robione..

W pierwszej ciàży miałam robione co 2 dni kiedy przechodziłam termin..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz też nie robi ktg, sprawdza przepływy, bicie serduszka, puls Małej.. Za to w szpitalu jak leżałam ktg było dwa razy dziennie+ w nocy 3 pobudki na sprawdzanie detektorem.
    Powiem Wam dziewczyny, że co otworzę fb to widzę wysyp marcowych bobasków! Aż się napatrzeć nie mogę! Ciekawe która następna u Nas..
    Z takich ciekawostek to dziś dziewczyna pisała, że miala cc, a tam niespodzianka i zamiast pięknej córeczki- śliczny chłopiec.. Wyobrażacie sobie takie suprise??

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii dosłownie miałam napisać to samo, o tej niespodziance - u mnie już są jakieś sukienki , dużo różu i jakby tak wyskoczył chłopiec to by dopiero było :) ale jaja :D i tak się będę cieszyć ale niespodzianka niesamowita co? Wogóle to mi wszyscy przepowiadają chłopca bo niby ruchliwa jestem i na buzi wyglądam ok ale lekarz mówi ciągle że dziewczynka - to by dopiero było jakby rację miały te babcie ciocie itd :D

Wiecie co jeszcze przeczytałam na fb? że jak ciąża lekka to poród masakra no i już jestem przerażona bo moja ciąża raczej lekka była

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 39 tc! Według Belly oczywiście 40 tc :)
    U mnie KTG było zawsze od 30 tc, u mojego gina.
    Nadiii, nie wyobrażam sobie takiej niespodzianki, nie wiem jakbym zareagowała ale na pewno SZOK i nie dowierzanie!
    Dziś piękna pogoda więc mi się aż chce coś robić, więc dziś będę piekła kruche ciasteczka z cukrem i marmoladą.
    Mam mielone, ale nie wiem co z nich zrobić na obiad, muszę pomyśleć.. :)

Malwinka, ewa81 lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 marca 2017, 16:59

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Szykuje badania do teczki wrazie w. Ze szkoły rodzenia dostalam, że powinnam zrobić jakieś WR? A tymczasem koniec wizyt u ginekologa i raczej tego nie miałam. Wy to macie zrobione?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wszystko wiem, Dzwonilam do położnej, i ja je robiłam juz w sierpniu. Czyli jest ok. Choć na Internecie napisane jest żeby przed porodem je powtórzyć, bo może się pokazać z dnia na dzień. Położna powiedziała, że raz wystarczy.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie coś się dziś zle czuje biegunka mnie dopadła..pytanie czy to już organizm się oczyszcza..maż i córcia czujà się dobrze..ale nic więcej się nie dzieje

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj dopadła biegunka, i słabo się czuję.. ustać na nogach nie mogę:(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Nadiii dosłownie miałam napisać to samo, o tej niespodziance - u mnie już są jakieś sukienki , dużo różu i jakby tak wyskoczył chłopiec to by dopiero było :) ale jaja :D i tak się będę cieszyć ale niespodzianka niesamowita co? Wogóle to mi wszyscy przepowiadają chłopca bo niby ruchliwa jestem i na buzi wyglądam ok ale lekarz mówi ciągle że dziewczynka - to by dopiero było jakby rację miały te babcie ciocie itd :D

Wiecie co jeszcze przeczytałam na fb? że jak ciąża lekka to poród masakra no i już jestem przerażona bo moja ciąża raczej lekka była
    A co to za bzdury? :)
    Co ma ciąża do porodu?
    Ja miałam ciąże ciężką a poród traumatyczny. To tak na pociechę piszę żeby się jakimiś zabobonami nie przejmować:)

coffee2 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Witamy się w 39 tc! Według Belly oczywiście 40 tc :)
    U mnie KTG było zawsze od 30 tc, u mojego gina.
    Nadiii, nie wyobrażam sobie takiej niespodzianki, nie wiem jakbym zareagowała ale na pewno SZOK i nie dowierzanie!
    Dziś piękna pogoda więc mi się aż chce coś robić, więc dziś będę piekła kruche ciasteczka z cukrem i marmoladą.
    Mam mielone, ale nie wiem co z nich zrobić na obiad, muszę pomyśleć.. :)
    Z mielonego można zrobić wafle z mięsem:)
    Robi się farsz jak na mielone, czyli miesza z jajkiem, przyprawami według uznania. Później smaruje się tym mięsem każdego dużego wafla i zakrywa kolejnym. I tak do końca. Docisnąć i poczekać z 15 minut. Później pokroić w kwadraty, obtaczać wszystkie strony w mące i jajku i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Ja lubię je jeść polane sosem słodko kwaśnym z ogórkiem konserwowym. Ale można też same.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nawet raz nie miałam ktg w tej ciąży:/
    Za to w poprzedniej bardzo często.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12, o wypróbuje na pewno <3

Anita12 lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Już wszystko wiem, Dzwonilam do położnej, i ja je robiłam juz w sierpniu. Czyli jest ok. Choć na Internecie napisane jest żeby przed porodem je powtórzyć, bo może się pokazać z dnia na dzień. Położna powiedziała, że raz wystarczy.

Malwinka WR to badanie na kile i powinno byc zarowno na poczatku jak i na koncu ciazy ale pewnie Twoja polozna stwierdzila, ze jak nie mialas to raczej nie masz i nie bedziesz miec ;)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ