MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa81 to normalne ze sie martwisz...Ale jestes pod opieka lekarzy wiec napewno czuwa nad tym zeby wszystko bylo dobrze. Staraj sie jak najmniej stresowac...choc wiem ze to nie latwe. ;*;*
Ewa81 mnie dzisiaj 38tydz (37 i 0d) przywital bolem brzucha... Obudzilam sie z mocnym bolem w podbrzuszu. Napewno to nie skurcze bardziej staly bol nie wiadomego pochodzenia...po 10 minutach przeszedl i teraz jest ok...Dzis juz 4 marca... zostalo mi jeszcze 21 dni do terminu...Choc mam nadzieje, ze urodze ze 4-5dni przed terminem... spanie u mnie od poczatku ciazy jest kiepskie... ;(dzis tez kilka pobudek jak co noc. Mam nadzieje, ze malutka chociaz bedzie budzila sie kilka razy a nie co chwile... bo pewnie po ciazy wroci moje spiochostwo ktore zawsze mi towarzyszylo...ewa81 lubi tę wiadomość
-
Ewa81 ja od listopada mecze się z codziennym wysuszeniem nosa i krwią. Każdego dnia po nocy mam skrzepy krwi, w ciągu dnia jest tego znacznie mniej, lekarz mówi ze to normalne choć dla mnie uciążliwe. U nas w sypialni jest 17-19 stopni pilnuje tylko żeby wilgotnosc była pow 50% wtedy jest lepiej troszkę.
Dziewczyny mam pytanie. Czy Wasze maleństwa tez maja czkawka w brzuszku? U mnie zdarza się to 3-4 razy dziennie czasem noca. Mam nadzieje ze po wyjściu z brzuszka mała nie będzie tak czkac:-)
Zostały mi 4 dni ciazy:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 08:19
ewa81 lubi tę wiadomość
emmac wrote:Ewa81 ja od listopada mecze się z codziennym wysuszeniem nosa i krwią. Każdego dnia po nocy mam skrzepy krwi, w ciągu dnia jest tego znacznie mniej, lekarz mówi ze to normalne choć dla mnie uciążliwe. U nas w sypialni jest 17-19 stopni pilnuje tylko żeby wilgotnosc była pow 50% wtedy jest lepiej troszkę.
Dziewczyny mam pytanie. Czy Wasze maleństwa tez maja czkawka w brzuszku? U mnie zdarza się to 3-4 razy dziennie czasem noca. Mam nadzieje ze po wyjściu z brzuszka mała nie będzie tak czkac:-)
Zostały mi 4 dni ciazy:-)
U mnie tez mala ma czesto czkawke. I potrafi tak dobre kilka minut czkac. Z doswiadczenia z 1 ciazy domyslam sie ze moze po urodzeniu miec tak samo. Pierwsza corka w brzuchu tez miewala czkawki. I po urodzeniu przez pierwsze tyg pojawiala sie dosc czesto. Tymbardziej ze byla zarloczkiem i dosc lapczywie jadla;) pocieszajace jest to ze podobno dziecku to nie przeszkadza;) jak doroslemuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 09:11
-
Hej dostalam wiadomosc od Crisperss
Mysle ze sie nie pogniewa jak dam tu znac....ale zdjecia nie wklejam bo nie wiem czy sobie tego zyczy. Napewno niebawem sama sie odezwie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 09:33
-
Witamy na świecie Gabrielę Łucję ur. 3 marca 2017r. o godz. 15:35 SN waży 3600g i mierzy 54cm 10pkt Apghar 38t4d. niestety mamy rozszczep podniebienia miękkiego. W ciagy kilku mies czeka nas zabieg... pozdrawiam crisperss z marcówek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 11:20
ewa81, Anita12, Inka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nadiii wrote:Super wieści od Crispers. Ma już maleństwo przy sobie. Z tego co wiem jak szybciutko zrobi się zabieg to może nie być wogóle śladu.
Martwię się o Nelus, nie odzywa się od 24 lutego chyba..
Ja nie wiem nie widzialam oficjalnej info. Ale obilo mi sie o uszy ze urodzila w tlusty czwartek...gdzies na innym watku dalaa niby znac....ale no nie chce zeby ktos na mnie zly byl...slyszalam juz dawno...ale nie mam pewnosci.szukalam info na lutowkach 2017...ale nie wiem moze slepa jestem....takze ten....szkoda ze nie dala znac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 11:24
-
Ja ta wiadomosc wklejalam 3 razy...nie dalo sie ..trzy razy kasowalam nazwisko...zmienialam buzki na takie inne bo te z smsa ktorego mi wyslala nie wchodzily i dopiero sie wkleilo..jak emotki pozmienialam...i juz nie zauwazylam ze i nazwisko tez...sie wkleilo. Nie mialam zamiaru jej tu ujawniac...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 11:24
-
ewa81 wrote:Zaś nie śpię... Wykończy mnie to. Im bliżej szpitala, to się martwię. Cały czas martwią mnie problemy z krwią - anemia, zakrzepica, teraz pogorszyły mi się wyniki płytek krwi - mam za niski poziom czyli małopłytkowość. Od dłuższego czasu mam problem z wysuszoną śluzówką nosa, robią mi się strupki, pojawia się krew, mam czasami zatkany nos. Nie grzejemy w ogóle w sypialni tylko czasem w salonie jak było chłodno. Niby że w ciąży z wysuszeniem nosa tak czasem bywa. Też macie taki problem?
Witam w 36 tygodniu, wg belly 37
Ciekawe jak tam Nelus, m@rtynka - czy coś się dzieje..
Ewa ja przed ciaza nigdy nie mialam krwawien z nosa, a w ciazy w sumie 3 razy po kilka/kilkanascie dni: na poczatku, w polowie i teraz... podobno to normalne ... przed ciaza natomiast mialam taka anemie przez wiele lat, ze lekarze mowili, ze dziwia sie ze zyje dalej i funkcjonuje, nie dzialaly zadne konskie dawki zelaza itp. ... pozniej zaczelam sama dzialac i co smieszne a mysle, ze podzialalo to 2 razy w roku zaczelam pic biovital i... nikt nie wierzyl z lekarzy, ze tylko to ale podzialalo Niestety w stanie blogoslawionym nie mozna go pic i znowu wyniki nie sa za dobre ale mam nadzieje, ze jak bede karmic to bede mogla sobie ponownie taka kuracje zafundowac
-
nick nieaktualnyMoja Kruszyna też ma często czkawki, czasem kilka razy dziennie. Dziwne uczucie kiedy cały brzuszek lata. A że od dawna ma główkę nisko to czuje czkanie nawet w tyłeczku.. też się wtedy martwie, że Kruszyna się meczy, ale co zrobić..
Co do suchości w nosie też się mecze. Co prawda bez żadnych krwawien, skrzepów, ale mam tak wysuszoną śluzówkę, że nie da się oddychać, a w nocy budzę się przez to wielokrotnie i aż język mam z suchości przyklejony do podniebienia... dużo piję, nawilżam solą morską, ale nie pomaga.. chyba trzeba po prostu to przetrwać..klaudia.29, ewa81 lubią tę wiadomość
-
Dziś tak pięknie na dworze, że aż musiałam pograbić liście na podwórku, i nazrywałam tulipany do domu
Takie piękne, fioletowe.. Ah, szkoda że taka pogoda tylko do jutra.
Zostało mi 6 dni do terminu porodu, a tutaj ani słychu ani widu.. Już zaczynam się denerwować tym, że przenoszę a już jest tak cholernie ciężko, że nie wyobrażam sobie być o jeszcze jeden tydzień dłużej w 'błogim' stanie )
Mała się wierci, wypycha.. Z mamą się śmiejemy, że nie chcę wyjść z brzuszka tylko dlatego, że nie będzie dostawała takich dobroci jak słodkie, pizze, czy wyciskane soki hehe.
ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
To bardzo dobry objaw, ze nasze dzieciaczki mają czkawkę. W ten sposób uczą się oddychać. Nic im sie poważnego nie dzieje Po porodzie też często mogą pojawiać się czkawki i to nic złego i nawet nie ma nic wspólnego z mokrą pieluchą, jak próbują wmówić niektóre teściowe Wiadomo, ze można sprawdzić pieluszkę, ale ogólnie dziecko ma niedojrzały układ oddechowy i trawienny i je łapczywie i tak sie po prostu dzieje i kompletnie nie należy sie tym martwić. Bartuś czasem miałm kilkanaście razy dziennie
Ja się właśnie próbuję pakować, ale jakoś średnio mi idzie.. Nie moge sie zdecydować jakie wziąć torby, czego ile.. Ostatnio mi się dużo rzeczy pokończyło i maż kupował. Także w razie czego teraz też tak będzie. A jeszcze muszę ubranka małej poprasować, żeby spakować.
Poza tym muszę odpoczywać.. Tylko jak i kiedy?! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiężki dzień dziś- misja generalne sprzątanie! Tz mężu sprząta, a ja mówię co jeszcze.. okna pomyte, balkon, każdy kącik w domu, odkurzony, umyty, wyszorowany. Mąż ideał- byle nie zapeszyć.. ale też bardzo mu zależało, żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik przed przyjściem Małej. Mimo, że raczej tylko mówiłam co jest do zrobienia, bo ostatnio każda czynność mnie męczy to i tak jestem wykończona. Trochę się musiałam nadreptać po domu. A jeszcze krótki spacer do sklepu mnie totalnie wykończył. Za to ta pogoda mmmm.... WIOSNA- jest cudowna. Już się nie mogę doczekać spacerów z wózeczkiem w tak przyjemnym słoneczku...
I jeszcze próba generalna kącika dla Naszej Kruszyny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38ae752cf59b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfcbb7c0f853.jpgewa81, klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny