X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Arthaney kup to https://www.blizejciebie.pl/lansinoh-lanolina-krem-do-brodawek-sutkowych--10ml,1280_565_1313,5827,1.html?gclid=Cj0KEQjw-73GBRCC7KODl9zToJMBEiQAj1JgfyEM3kf8w5kjo9h4MsfW_54cEUhelr9aTb3uZ_PzcY0aAmVN8P8HAQ

Malwinka też nie trzeba zmywać. Tak jak Maltanu. Mi Maltan tez nie pomagał. Dopiero Lansinoh :) Polecam bardzo.

Na gemini 10ml tej maści jest po 20,99. narazie mam ten maltan a jak mi nie pomoże to to kupię. ;)

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Niby zalecają min. rok ale przecież wpadki się zdarzają i dzieci jakoś się rodzą...

Mi się obilo o uszy ze dwa lata a najlepiej 3. Tak są wpadki, ale to dość że osłabienie organizmu to jeszcze ta rana.
    Moja dalsza znajoma też wpadła szybko i przez to nie mogła dotrzymać do 9 miesięcy, bo skóra tak się napiela i przy bliznie zrobiła się przezroczysta i lekarz natychmiast kazał operować. Tylko nie pamiętam w którym miesiącu. Nie chce klamać.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki wody mi odeszły, jestem na Sor ! Módlcie się za nas!!!!!

coffee2, Aarizona, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Dziewuszki wody mi odeszły, jestem na Sor ! Módlcie się za nas!!!!!
    A miałaś czekać do 27!!! Jak to człowiek nie moze nic przewidzieć..
    Trzymam kciuki kochana za szybki i bezproblemowy poród! Bądź dzielna! I pamiętaj- za cały ten ból bedzie Cię czekać cudowna nagroda!!

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Ja mam bephanten przeciw odparzeniom dla malca tez jest do stosowania na sutki i nie trzeba tego zmywac przef karmieniem jak cos...mi pomogl na ogryzki i strupki !
    Magdzia a nie wysusza za bardzo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 06:57

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka trzymam kciuki :-)

Kobietki ja tez juz myslalam, ze skonczy sie cc ale na szczescie choc ta jedna rzecz, z tych wszystkich ktorych nie chcialam sie nie wydarzyla :-)

Maltan tez mi nie dziala i tu mam do Was takie pytanie, moze ktoras z Was mi poradzi. Moja mala zalicza sie do grupy 5 % niemowlakow, ktore maja odruch ssania zbyt intensywny/mocny i po kazdym karmieniu krew leci mi ciurkiem, nie mowiac o lzach i bolu... podobno dobrze ja przystawiam... a jak chce ja "oddessac" zeby inaczej troche zlapala jak jej sie zdarzy w trakcie ze sie przesunie to nie dzialaja zadne sposoby, trzyma tak mocno jakby juz nigdy jedzenia miala nie dostac... pomozcie, co zrobic, zeby nie ciagnela az tak sutka... a i probowalam ochraniaczy na sutki, krew tak samo...

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka daj znac co tam u Ciebie... bedzie wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 07:14

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas tylko jak wstanę to leje się ze mnie. Już nie mam podpaski bo to tylko na sekundę było, teraz zakładam podklady poporodowe, ale to jeszcze chwila i mi się pokoncza. Niedługo beda mnie badać to zobaczymy.

Nadiii lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee- a co na to położne? Nie doradziły nic? Albo doradca laktacyjny? Przecież powinny wiedzieć najlepiej. Może jakaś doświadczona mama pomoże. Ja jeszcze z tych zielonych.. Nie wiem czy korzystasz z fb, tam jest założona grupa o karmieniu piersią i mamuśki doradzają życie właśnie w takich sprawach. Jest ich tam sporo, na pewno doradziłyby swoje sposoby

Malwinka czekamy na wiadomości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 08:36

coffee2 lubi tę wiadomość

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz zeby sie odessala to maly palec włóż do jej buzi, pomiedzy sutek a jej policzek. Moze to taki lapczywy lakomczuch i moze trzeba ja czesciej przystawiac zeby wiedziala ze jej cycusia nie zabraknie

860i2n0aa0kupyp7.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka powodzenia;*

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka - powodzenia!!!

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadali mnie i rozwarcie tylko na 1 cm. Ale skurcze minimalne... podali mi pierwsza dawkę antybiotyku na gbs. Jeżeli samo się nie zacznie to jutro oksytocyna w ruch.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wam powiem, ze tesknie za tym wielkim brzuchem ❤️

f2w3gov3rq5rap75.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Jestem po wizycie, i mi przykro, bo...maly pierdzioch waży 3150, i 2 tygodnie mniejszy czy mlodszy niż powinien!!!! Matko pierwszy raz tak mam, ale lekarz powiedzial, że to nic złego, bo ludzie nie są robotami i każdy ma inne wymiary.
    Rozwarcie ledwo, ledwo, jakieś pół opuszka ...brzuch wysoko...jak do tygodnia nie urodze, czyli 27 to mam się zgłosić do szpitala na zachęcenie porodu. Ja do tego czasu całkowicie chyba osiwieje. No i ten magnez kazał odstawić, tak jak mowilyscie. Jakbym sama nie zapytała to pewnie nic by nie powiedzial.
    Zapytałam też o lewatywe czy i mnie w szpitalu robią. Powiedzial, że jak będę chciała to zrobią ale też mogę sama sobie w domu zrobić. Jakoś nie wyobrażam sobie żebym sama to zrobiła a tym bardziej męża o to prosiła!! !! No dajcie spokój.. .niech położna mi zrobi.

Malwinka jeśli już tak bardzo nie możesz wytrzymać to bierz chłopa w obroty :) Seks, sperma pomagają, zeby sie tam rozkręciło :) Nie od pierwszego razu, ale pomaga. Poza tym mozesz brać wiesiołek lulb pić napar z liści malin, masować sobie sutki (wytwarza się wtedy oksytocyna). Ale mam pytan kilka :) Jakiego wzrostu jesteś Ty i mąż? Może po prostu wy jestescie drobni to i dziecko jest drobne. I kiedy miałaś owulacje? Bo jak była spóźniona owulacja to mogli Ci źle wyliczyc termin i może wcale nie masz temrminu na już, a dopiero np. na za tydzień. Jaki Ci termin wyszedł wg I USG genetycznego? Czyli tego z 10-13tyg? Aaa i nie martw się :) Małe dziecko to lepiej podczas porodu :P Pomyśl sobie, ze ja w pierwszej ciąży miałam dziecko o 2 tyg do przodu z wagą! Taka waga jaką podajesz jest ok. W sensie, ze dziecku nic nie grozi :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 21 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Malwinka :D To ja się tu rozpisałam, a Ty mi takie niespodzianki robisz :P
    Powodzenia kochana! I żeby się rozkreciło wszystko pięknie bez oxy! :) Trzymam kciuki!
    A tak w ogole, to pewnie dobrze pogmerał ten twój lekarz :P
    Ja mam wizytę jutro u mojego i własnie az sie boje :D Bo ten jak wsadzi paluchy to koniec swiata :D Położna badała delikatnie, zeby nic nie rozhulać.

Coffee kup lansinoh lub medeli PURELAN. I jedno i drugie to czysta lanolina i nie trzeba zmywać do karmienia. Jeśli chodzi o krwawiące sutki to:
    - po każdym karmieniu i pomiędzy (im wiecej tym lepiej) wietrz piersi. Musisz po prostu wywalić cyca i wietrzyc :)
    - smaruj swoim pokarmem i tymi maściami co napisałam wyżej
    - najlepiej jakbyś przystawiała np. z jednej piersi do jednego karmienia, a z drugiej odciągneła laktatorem żeby sutek mógł się zagoić
    - jeśli chodzi o wyciągnięcie sutka z buzi dziecka, to tak jak Arizona pisała. Wkładasz boczkiem do buzi dziecka palec żeby odessało. Pierwsze próby mogą być nieudane, ale próbuj
    - koniecznie skontaktuj się z doradcą laktacyjnym, najlepiej certyfikowanym
    tu masz link http://pediatria.mp.pl/karmienie-piersia/71012,certyfikowani-doradcy-i-konsultanci-laktacyjni
    Bo jesli tak bardzo krew Ci leci to znaczy że dziecko źle chwyta pierś i po prostu Ci ją rani.
    Do karmienia możesz zakładać nakładki, ale to przyniesie ulgę. Problemu nie zlikwiduje.

Powodzenia!

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChcialabymJuz. Rozpisalas się, a tu takie newsy z mojej strony. Ja wcale do drobnych nie należę, przed ciążą 66 i wzrost 160 , a maz 185 i prawie stowka na wadze;)
    No masz rację, mi wczoraj gin tak paluchy wsadził że dzisiaj wody odeszły. Nawet nie wiedziałam, że tak głęboko sprawdza się rozwarcie.
    Rano tylko mnie badali i chyba na tym koniec...dopiero jak zgłoszę ze sa skurcze to będzie akcja. A tak to cicho sza....:(

uch5i09k3eicivpk.png

Wysłany: 21 marca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka a zostawili Cie w szpitalu czy puścili do domu?
    Hmm.. no Ty raczej drobna :) Mąż to faktycznie inna bajka :P Ale myśle, ze mimo wszystko nie powinnaś się tym przejmować. Taka waga jest ok :) Po prostu jedne dzieci są większe, a inne mniejsze :) Moja przyjaciółke jeszcze przed rozwiązniem wzięli do szpitala bo za małe dziecko. A tam po kilku dniach jej powiedzieli, ze chyba jej ktoś źle wyliczył termin porodu i ze raczej owulacje miała później, bo z dzieckiem wszystko ok i niepotrzebnie ją straszą.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś Ty, leżę w szpitalu i muszę być pod obserwacją. A zostawili też pewnie, bo wyszedł mi dodatni gbs i ten antybiotyk muszą podawać. Nie wiem co ile godzin, narazie miałam tylko jedna dawkę.
    Lekarz mówił, żeby się nie przejmować wagą i tym że jest mlodsze no ale mimo wszystko...denerwujesz się.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka powodzenia:-)

U Nas niestety dalej cisza..:-(

‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ