MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ChciałabymJuż wrote:Arthaney kup to https://www.blizejciebie.pl/lansinoh-lanolina-krem-do-brodawek-sutkowych--10ml,1280_565_1313,5827,1.html?gclid=Cj0KEQjw-73GBRCC7KODl9zToJMBEiQAj1JgfyEM3kf8w5kjo9h4MsfW_54cEUhelr9aTb3uZ_PzcY0aAmVN8P8HAQ
Malwinka też nie trzeba zmywać. Tak jak Maltanu. Mi Maltan tez nie pomagał. Dopiero Lansinoh Polecam bardzo.
Na gemini 10ml tej maści jest po 20,99. narazie mam ten maltan a jak mi nie pomoże to to kupię. -
Z. wrote:Niby zalecają min. rok ale przecież wpadki się zdarzają i dzieci jakoś się rodzą...
Mi się obilo o uszy ze dwa lata a najlepiej 3. Tak są wpadki, ale to dość że osłabienie organizmu to jeszcze ta rana.
Moja dalsza znajoma też wpadła szybko i przez to nie mogła dotrzymać do 9 miesięcy, bo skóra tak się napiela i przy bliznie zrobiła się przezroczysta i lekarz natychmiast kazał operować. Tylko nie pamiętam w którym miesiącu. Nie chce klamać.
-
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Dziewuszki wody mi odeszły, jestem na Sor ! Módlcie się za nas!!!!!
Trzymam kciuki kochana za szybki i bezproblemowy poród! Bądź dzielna! I pamiętaj- za cały ten ból bedzie Cię czekać cudowna nagroda!! -
Magdzia88 wrote:Ja mam bephanten przeciw odparzeniom dla malca tez jest do stosowania na sutki i nie trzeba tego zmywac przef karmieniem jak cos...mi pomogl na ogryzki i strupki !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 06:57
-
Malwinka trzymam kciuki
Kobietki ja tez juz myslalam, ze skonczy sie cc ale na szczescie choc ta jedna rzecz, z tych wszystkich ktorych nie chcialam sie nie wydarzyla
Maltan tez mi nie dziala i tu mam do Was takie pytanie, moze ktoras z Was mi poradzi. Moja mala zalicza sie do grupy 5 % niemowlakow, ktore maja odruch ssania zbyt intensywny/mocny i po kazdym karmieniu krew leci mi ciurkiem, nie mowiac o lzach i bolu... podobno dobrze ja przystawiam... a jak chce ja "oddessac" zeby inaczej troche zlapala jak jej sie zdarzy w trakcie ze sie przesunie to nie dzialaja zadne sposoby, trzyma tak mocno jakby juz nigdy jedzenia miala nie dostac... pomozcie, co zrobic, zeby nie ciagnela az tak sutka... a i probowalam ochraniaczy na sutki, krew tak samo... -
nick nieaktualnyCoffee- a co na to położne? Nie doradziły nic? Albo doradca laktacyjny? Przecież powinny wiedzieć najlepiej. Może jakaś doświadczona mama pomoże. Ja jeszcze z tych zielonych.. Nie wiem czy korzystasz z fb, tam jest założona grupa o karmieniu piersią i mamuśki doradzają życie właśnie w takich sprawach. Jest ich tam sporo, na pewno doradziłyby swoje sposoby
Malwinka czekamy na wiadomości!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 08:36
coffee2 lubi tę wiadomość
-
Malwinka wrote:Jestem po wizycie, i mi przykro, bo...maly pierdzioch waży 3150, i 2 tygodnie mniejszy czy mlodszy niż powinien!!!! Matko pierwszy raz tak mam, ale lekarz powiedzial, że to nic złego, bo ludzie nie są robotami i każdy ma inne wymiary.
Rozwarcie ledwo, ledwo, jakieś pół opuszka ...brzuch wysoko...jak do tygodnia nie urodze, czyli 27 to mam się zgłosić do szpitala na zachęcenie porodu. Ja do tego czasu całkowicie chyba osiwieje. No i ten magnez kazał odstawić, tak jak mowilyscie. Jakbym sama nie zapytała to pewnie nic by nie powiedzial.
Zapytałam też o lewatywe czy i mnie w szpitalu robią. Powiedzial, że jak będę chciała to zrobią ale też mogę sama sobie w domu zrobić. Jakoś nie wyobrażam sobie żebym sama to zrobiła a tym bardziej męża o to prosiła!! !! No dajcie spokój.. .niech położna mi zrobi.
Malwinka jeśli już tak bardzo nie możesz wytrzymać to bierz chłopa w obroty Seks, sperma pomagają, zeby sie tam rozkręciło Nie od pierwszego razu, ale pomaga. Poza tym mozesz brać wiesiołek lulb pić napar z liści malin, masować sobie sutki (wytwarza się wtedy oksytocyna). Ale mam pytan kilka Jakiego wzrostu jesteś Ty i mąż? Może po prostu wy jestescie drobni to i dziecko jest drobne. I kiedy miałaś owulacje? Bo jak była spóźniona owulacja to mogli Ci źle wyliczyc termin i może wcale nie masz temrminu na już, a dopiero np. na za tydzień. Jaki Ci termin wyszedł wg I USG genetycznego? Czyli tego z 10-13tyg? Aaa i nie martw się Małe dziecko to lepiej podczas porodu Pomyśl sobie, ze ja w pierwszej ciąży miałam dziecko o 2 tyg do przodu z wagą! Taka waga jaką podajesz jest ok. W sensie, ze dziecku nic nie grozi
-
Ooo Malwinka To ja się tu rozpisałam, a Ty mi takie niespodzianki robisz
Powodzenia kochana! I żeby się rozkreciło wszystko pięknie bez oxy! Trzymam kciuki!
A tak w ogole, to pewnie dobrze pogmerał ten twój lekarz
Ja mam wizytę jutro u mojego i własnie az sie boje Bo ten jak wsadzi paluchy to koniec swiata Położna badała delikatnie, zeby nic nie rozhulać.
Coffee kup lansinoh lub medeli PURELAN. I jedno i drugie to czysta lanolina i nie trzeba zmywać do karmienia. Jeśli chodzi o krwawiące sutki to:
- po każdym karmieniu i pomiędzy (im wiecej tym lepiej) wietrz piersi. Musisz po prostu wywalić cyca i wietrzyc
- smaruj swoim pokarmem i tymi maściami co napisałam wyżej
- najlepiej jakbyś przystawiała np. z jednej piersi do jednego karmienia, a z drugiej odciągneła laktatorem żeby sutek mógł się zagoić
- jeśli chodzi o wyciągnięcie sutka z buzi dziecka, to tak jak Arizona pisała. Wkładasz boczkiem do buzi dziecka palec żeby odessało. Pierwsze próby mogą być nieudane, ale próbuj
- koniecznie skontaktuj się z doradcą laktacyjnym, najlepiej certyfikowanym
tu masz link http://pediatria.mp.pl/karmienie-piersia/71012,certyfikowani-doradcy-i-konsultanci-laktacyjni
Bo jesli tak bardzo krew Ci leci to znaczy że dziecko źle chwyta pierś i po prostu Ci ją rani.
Do karmienia możesz zakładać nakładki, ale to przyniesie ulgę. Problemu nie zlikwiduje.
Powodzenia!
coffee2 lubi tę wiadomość
-
ChcialabymJuz. Rozpisalas się, a tu takie newsy z mojej strony. Ja wcale do drobnych nie należę, przed ciążą 66 i wzrost 160 , a maz 185 i prawie stowka na wadze;)
No masz rację, mi wczoraj gin tak paluchy wsadził że dzisiaj wody odeszły. Nawet nie wiedziałam, że tak głęboko sprawdza się rozwarcie.
Rano tylko mnie badali i chyba na tym koniec...dopiero jak zgłoszę ze sa skurcze to będzie akcja. A tak to cicho sza.... -
Malwinka a zostawili Cie w szpitalu czy puścili do domu?
Hmm.. no Ty raczej drobna Mąż to faktycznie inna bajka Ale myśle, ze mimo wszystko nie powinnaś się tym przejmować. Taka waga jest ok Po prostu jedne dzieci są większe, a inne mniejsze Moja przyjaciółke jeszcze przed rozwiązniem wzięli do szpitala bo za małe dziecko. A tam po kilku dniach jej powiedzieli, ze chyba jej ktoś źle wyliczył termin porodu i ze raczej owulacje miała później, bo z dzieckiem wszystko ok i niepotrzebnie ją straszą. -
Coś Ty, leżę w szpitalu i muszę być pod obserwacją. A zostawili też pewnie, bo wyszedł mi dodatni gbs i ten antybiotyk muszą podawać. Nie wiem co ile godzin, narazie miałam tylko jedna dawkę.
Lekarz mówił, żeby się nie przejmować wagą i tym że jest mlodsze no ale mimo wszystko...denerwujesz się.