MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny. Witam się jednak w 40 tygodniu. Myślałam, że już będę Wam oznajmiac inna informacje. Ale co z mam poradzić.... leżę sobie i cierpliwie czekam. O 13 mam zadzwonić do ginekologa i powiedzieć że jeszcze nie urodziłam. Zobaczymy co mi powie.
-
Malwinka, Maltan spoko, ale lepsza lanolina. Bardzo dobrze goi ranki. Ja też miałam maltan a póżniej przeszłam na lanoline i zakładałam do karmienia od pierwszych dni nakladki, bo mam płaskie brodawki i młody źle łapał i miałam strasznie popękane i bolące.
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych!! -
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Cześć Dziewczyny. Witam się jednak w 40 tygodniu. Myślałam, że już będę Wam oznajmiac inna informacje. Ale co z mam poradzić.... leżę sobie i cierpliwie czekam. O 13 mam zadzwonić do ginekologa i powiedzieć że jeszcze nie urodziłam. Zobaczymy co mi powie.
U nas też od wczoraj cisza. Dzis nawet nie było skurczy!! Schody zamiast rozkręcić akcje chyba tylko wykołysały małą. Jutro dopiero usg. Dziś kłucie i ciągnięcie gdzieś w pochwie, cicho liczę, że może rozwarcie się powiększa..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:32
-
No ja też liczę, że dzisiaj pójdę do lekarza a on powie...szybko do szpitala przecież Pani rodzi:) He, he. Tak mi się marzy.
1010 strona w takim tempie rozmów to chyba z 3 dni musiałabym czekać. Chyba szaleje, bo siedzę jak na szpilkach.
Ty się tam denerwujesz w szpitalu, a co dopiero jak będziesz za parę dni miała 40 tydzień to dopiero szał.
Dobrze pamiętam, że ze masz rozwarcie na opuszek? -
nick nieaktualny
-
Powiem Wam, ze to prawda, ze porodu i jego przebiegu nie da sie przewidziec... w dniu terminu porodu poszlismy spac, cos kolo 20 i nawet 5 min nie polezalam jak poczulam jak strumieniem wyplywaja wody, wiec szybko sie ogarnelismy i ... okazalo sie w szpitalu, ze skurczy prawie brak, a ze mnie caly czas sie lalo... po 3 h stwierdzili, ze pora na oksytocyne bo tylko 18 h mozna czekac po odejsciu wod no i sie zaczelo... bole takie, czasem same lzy wypywaly, skurcze co minute a zero rezultatow odnosnie zejscia dziecka nizej i rozwarcia, postep nastepowal mniej wiecej od godz. 24, moze 1 rano co ok 2 h 1 cm, w zwiazku z tym przy rozwarciu na 5 cm , bolach niesamowitych, braku poprawy po prysznicu, gazie rozweselajacym podjelam decyzje przed ktora sie niesamowicie bronilam, mianowicie zzo i co? po ok.1,5 h zrobilo sie 10 cm i przyszly parte i tu niestety mam inne doswiadczenia od wiekszosci mam... bole parte... nigdy ich nie zapomne, trwaly bardzo dlugo, cos kolo godziny i myslalam, ze tam zejde,w koncu decyzja lekarzy o cieciu krocza, co by malej nic nie bylo... ogolnoe personel polozniczy fajny, niestety niektore noworodkowe to mysla, ze powinno sie juz wszystko wiedziec jak sie chcialo dziecko i to jest przykre
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 15:17
-
Arthaney wrote:Mi maltan nie pomaga w ogole na sutki...
Mysle o Ewie, ciekawe co tam u niej.. )
Ja mam bephanten przeciw odparzeniom dla malca tez jest do stosowania na sutki i nie trzeba tego zmywac przef karmieniem jak cos...mi pomogl na ogryzki i strupki ! -
Arthaney kup to https://www.blizejciebie.pl/lansinoh-lanolina-krem-do-brodawek-sutkowych--10ml,1280_565_1313,5827,1.html?gclid=Cj0KEQjw-73GBRCC7KODl9zToJMBEiQAj1JgfyEM3kf8w5kjo9h4MsfW_54cEUhelr9aTb3uZ_PzcY0aAmVN8P8HAQ
Malwinka też nie trzeba zmywać. Tak jak Maltanu. Mi Maltan tez nie pomagał. Dopiero Lansinoh Polecam bardzo. -
nick nieaktualnycoffee2 wrote:Powiem Wam, ze to prawda, ze porodu nie da się przewidzieć
Dobrze, że u Ciebie skończyło się tylko nacięciem. Już na szczescie po wszystkim.. Życzę szybkiego powrotu do formy, abyś jak najszybciej zapomniała o bólu -
Wròciłam właśnie z ip bo o 16 stej zaczeły sie skurcze co 3minuty..po prysznicu stanely ale sie bałam i wolałam pojechać..na ktg skurcze nieregularne ale dużo..przy badaniu ginekologicznym rozwarcie na dwa palce ' meskie duze paluchy '..wysłali do domu bro sie wszystko uciszyło..lekarz stwierdził że jeszcze dziś możemy się zobaczyć ale nie wiadomo dokładnie..czekamy
-
nick nieaktualnyInka czyli już się coś zaczyna powoli! Fajnie, że u Was przynajmniej puszczają do domu jak jest ok. Zawsze to dom, na spokojnie, pomału można czekać na rozwój wydarzeń.. A nie dusic sie w szpitalu.. Choc przynajmniej uspokaja mnie gdy slysze tętno Małej. Życzę Ci żeby jak najszybciej sie rozkręciło
-
Jestem po wizycie, i mi przykro, bo...maly pierdzioch waży 3150, i 2 tygodnie mniejszy czy mlodszy niż powinien!!!! Matko pierwszy raz tak mam, ale lekarz powiedzial, że to nic złego, bo ludzie nie są robotami i każdy ma inne wymiary.
Rozwarcie ledwo, ledwo, jakieś pół opuszka ...brzuch wysoko...jak do tygodnia nie urodze, czyli 27 to mam się zgłosić do szpitala na zachęcenie porodu. Ja do tego czasu całkowicie chyba osiwieje. No i ten magnez kazał odstawić, tak jak mowilyscie. Jakbym sama nie zapytała to pewnie nic by nie powiedzial.
Zapytałam też o lewatywe czy i mnie w szpitalu robią. Powiedzial, że jak będę chciała to zrobią ale też mogę sama sobie w domu zrobić. Jakoś nie wyobrażam sobie żebym sama to zrobiła a tym bardziej męża o to prosiła!! !! No dajcie spokój.. .niech położna mi zrobi. -
Nadiii wrote:Czytam, czytam i myślałam, że skończyło się cc.. Już bym chyba jutro błagała o cc. Bo tego najbardziej się boję, że teraz sie przed nią wzbraniam, a okaże się po ciężkich bólach, że i tak skończy się cc..
Dobrze, że u Ciebie skończyło się tylko nacięciem. Już na szczescie po wszystkim.. Życzę szybkiego powrotu do formy, abyś jak najszybciej zapomniała o bólu
Ja też tak myslalam, że na cc się zakończy. Biedna....nameczyla się. Tak to jest, jedna rach ciach i po wszystkim a druga męczy się i męczy.
Po cesarce żeby starać się o drugie dziecko trzeba odczekać 2 czy trzy lata z zajściem? Wie ktoras ? -
Inka91 wrote:Wròciłam właśnie z ip bo o 16 stej zaczeły sie skurcze co 3minuty..po prysznicu stanely ale sie bałam i wolałam pojechać..na ktg skurcze nieregularne ale dużo..przy badaniu ginekologicznym rozwarcie na dwa palce ' meskie duze paluchy '..wysłali do domu bro sie wszystko uciszyło..lekarz stwierdził że jeszcze dziś możemy się zobaczyć ale nie wiadomo dokładnie..czekamy
Inka dobrze chociaż ze masz te dwa męskie paluchy, zawsze to mniej do końca.
Fajnie że możesz w domu poczekać na rozwój sytuacji. -
Malwinka wrote:Ja też tak myslalam, że na cc się zakończy. Biedna....nameczyla się. Tak to jest, jedna rach ciach i po wszystkim a druga męczy się i męczy.
Po cesarce żeby starać się o drugie dziecko trzeba odczekać 2 czy trzy lata z zajściem? Wie ktoras ?
Niby zalecają min. rok ale przecież wpadki się zdarzają i dzieci jakoś się rodzą...
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017