X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę przeorganizować swój "grafik" bo totalnie mi nie idzie trzymanie się planów a chciałam do końca stycznia intensywnie pracować. Póki co mi się to nie udaje...

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose to ty na wakacjach niedaleko od moich rodzinnych stron, Mikolajki to juz rzut beretem od nas😁. Jakbym byla w Polsce to koniecznie kawusia, lody albo co innego i spotkanko musialoby byc

BlackRose 89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis polozna o 13,bedzie mi karte ciazy zakaldac. Krew na badania, a to beda klocki, bo moje zyly na same slowo pobieranie krwi sie chowaja, a jak zobacza igle to juz wogole znalesc ich nie mozna. No zobaczymy jak jej pojdzie.
    My w tym roku musielismy zrezygnowac z wakacji. Maz ma pilne sprawy rodzinne do zalatwie nia, wiec zadne wyjazdy nie wchodza w regule😞. Szkoda, ale coz zrobic. Za rok sobie odbijemy 😊

• Maaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wasze odczucia i objawy? Pytam zwłaszcza te które nie miały...coś się u Was zmieniło? Bo u mnie od kilku dni doszły jedynie małe drzemki max 1godz i przedwczoraj miałam takie dziwne bóle w okolicy lędźwiow/kręgosłupa/miednicy.
    Jutro usg kontrolne 😰 mam stracha 🍀

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wakacje jezdzimy, ale biwakowo, kamperowo. Nie mam ochoty jechac za granicę, bo nie wiem czy nagle nie zmienią się przepisy i nie będę musiała po powrocie pójść na kwarantannę. Tym razem odkrywamy jaka fajna jest Polska poza utartymi szlakami. Dolny Śląsk, ach! Kaszuby! :)Nad morze pojedziemy w październiku, bo tłumy teraz są straszne.

Tak sobie jeszcze pomyślałam, że kupię jednak maseczkę z filtrem. Teraz używam zwykłej, cienkiej jak rajstopa. Dbam o higienę, dezynfekuję dłonie, ale to może nie wystarczyć. Chcę się ochronić nawet przed zwykłą grypą, bo nie zdążę się zaszczepić. Swoją drogą kocham maseczki w sezonie pylenia :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Silvia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Dziewczyny jak Wasze odczucia i objawy? Pytam zwłaszcza te które nie miały...coś się u Was zmieniło? Bo u mnie od kilku dni doszły jedynie małe drzemki max 1godz i przedwczoraj miałam takie dziwne bóle w okolicy lędźwiow/kręgosłupa/miednicy.

U mnie oprócz mega zmęczenia, doszło od kilku dni ciągnięcia/kłucia brzucha i ból pleców. Rano jak wstaje czuje się okropnie. I znowu plamie od wczoraj, ale na szczęście nie jest tego dużo i nie jest to żywa krew, to jestem spokojniejsza, co nieznaczy, że zrelaksowana-jednak trochę się martwię tym.
    Powodzenia na usg.

Maaaa lubi tę wiadomość

Starania od 11.2017r.
    -brak prawego jajowodu.
    -IO, PCOS
    04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    💙
    23.02.23r. transfer 3BB
    6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
    8dpt - beta 56 🥰
    13dpt - beta 593 🥰
    15dpt - beta 1654 🥰
    20dpt - beta 7314 🥰
    🩵
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄
    2025 z naturalnego cudu - córka 🩷
    preg.png
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa mi dzisiaj pielęgniarka powiedziała ze wymioty są bardzo niepożądanym objawem ciąży i mam się cieszyć ze jestem tylko senna i dużo jem bo to są prawidłowe objawy. Także się nie przejmuj. Można mieć cuda na kiju i nie donosić ciąży a może być bezobjawowo i zdrowo do porodu.

Maaaa lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Śpiocha to mamy chyba wszystkie, mnie od wczoraj pika trochę w jajniku :)

Maaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Maaaa mi dzisiaj pielęgniarka powiedziała ze wymioty są bardzo niepożądanym objawem ciąży i mam się cieszyć ze jestem tylko senna i dużo jem bo to są prawidłowe objawy. Także się nie przejmuj. Można mieć cuda na kiju i nie donosić ciąży a może być bezobjawowo i zdrowo do porodu.

Co lekarz czy pielęgniarka to opinia, mnie większość lekarzy i pielęgniarek mówiła że im wyższy poziom HCG tym gorsze objawy i powinnam się bardzo cieszyć mimo że samopoczucie przy tym kiepskie, u mnie się to sprawdziło, na szczęście na początku zeszłego tygodnia większość przykrych objawów ustała i za bardzo się tym nie przejęłam.

Maaaa lubi tę wiadomość

• Frelciaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszyć z wymiotów które mogą w najlepszym wypadku doprowadzić do odwodnienia? Ciekawa opinia lekarza :D Ja uważam ze lepiej mieć pozytywny obraz na badaniach i usg niż tulić toaletę. Zmądrzałam jak mnie pielęgniarki sprowadziły do pionu.

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Cieszyć z wymiotów które mogą w najlepszym wypadku doprowadzić do odwodnienia? Ciekawa opinia lekarza :D Ja uważam ze lepiej mieć pozytywny obraz na badaniach i usg niż tulić toaletę. Zmądrzałam jak mnie pielęgniarki sprowadziły do pionu.

Dlatego trzeba dbać i pić dużo wody. Ja wymiotuje i odwodniona nie jestem :)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymioty czynią szkody dla organizmu nie tylko matki ale i dziecka. Mój młodszy syn miał przez to odwapnione kości i przez to problemy z zębami.

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Wymioty czynią szkody dla organizmu nie tylko matki ale i dziecka. Mój młodszy syn miał przez to odwapnione kości i przez to problemy z zębami.

O cholera. Suplementujesz teraz wapń? Ja tak z tej rozpiski czytałam jakie witaminy należy suplementowac i zastanawiam się czy nie dołożyć sobie A + E bo C to mam w świeżych sokach i jem sporo brokułów i szpinaku i pietruszki.

Emilko napisałam o najlżejszych konsekwencjach. Jak kobieta cały czas praktycznie wymiotuje to nie jest w stanie uzupełnić elektrolitów nie wspomnę o wartościach odżywczych potrzebnych dla organizmu i Dziecka. Dlatego pluje sobie w brodę ze tak bardzo zazdrościłam wymiotów i chciałam je mieć.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:

Właśnie dlatego piję dużo więcej wody w tym okresie. Nawet dzisiaj pielęgniarka powiedziała mi to samo gdy mówiłam że wczoraj wymiotowałam kurczakami :D
    mimo wszystko chciałabym żebu te przykrości całkowicie minęły.

• Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Widzę, że już ostro tutaj piszecie i nie wiem, czy jeszcze się wciskać ;) Jutro mam pierwszą wizytę. Liczę na to, że usłyszę serduszko. To moja druga ciąża ;)

Maaaa, BlackRose 89, Kici_mici, nick nieaktualny, Alala, e_mil_ka, sisi lubią tę wiadomość

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Hej Dziewczyny! Widzę, że już ostro tutaj piszecie i nie wiem, czy jeszcze się wciskać ;) Jutro mam pierwszą wizytę. Liczę na to, że usłyszę serduszko. To moja druga ciąża ;)

Dla każdego jest miejsce 😊 kciuki za serduszko 🍀✊

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • Maddleine Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z usg, serducho bije:) ufff kamien z serca i od razu jakos lzej.
    A co do objawow - tez jestem senna i mam mdlosci, ale wymioty zdarzaja mi sie raz dziennie, glownie przed sniadaniem i potem jest w miare ok. No chyba ze poczuje cos smierdzacego... ;)

BlackRose 89, Maaaa, Kici_mici, nick nieaktualny, e_mil_ka, Lulu83, Alala, teverde, sisi lubią tę wiadomość

f2w3s65g2o8i7qjv.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    O cholera. Suplementujesz teraz wapń? Ja tak z tej rozpiski czytałam jakie witaminy należy suplementowac i zastanawiam się czy nie dołożyć sobie A + E bo C to mam w świeżych sokach i jem sporo brokułów i szpinaku i pietruszki.

Emilko napisałam o najlżejszych konsekwencjach. Jak kobieta cały czas praktycznie wymiotuje to nie jest w stanie uzupełnić elektrolitów nie wspomnę o wartościach odżywczych potrzebnych dla organizmu i Dziecka. Dlatego pluje sobie w brodę ze tak bardzo zazdrościłam wymiotów i chciałam je mieć.

Na razie nie, po prostu dbam o to co jem, póki co wymioty nie są tak uciążliwe jak w poprzedniej ciąży. Są raczej sporadyczne, bardziej mnie mdli.
    W poprzedniej ciąży były na porządku dziennym do końca 6 miesiąca i niestety nikt mi nie powiedział, że może mieć to taki wpływ na uzębienie mojego dziecka...
    U nas się na prawdę dba o zęby, w wieku 31 lat nie miałam nigdy nawet dziurki. Moje dzieci nigdy nie miały w buzi smoczków, nie piły z butelek.
    Do problemów z uzębieniem doszło też przez bardzo szybkie ząbkowanie, mając miesiąc już miał 3/4 żeby. Jak skończył rok miał piękne ząbki i nagle po antybiotyku na który był uczulony niestety pokruszyły mu się zęby... Teraz ma 5 lat i na szczęście pierwsze mleczaki powypadały i już nie powinno być problemu, przynajmniej tak twierdzi pediatra i dentystka też.
    Więc u niego się nałożyło kilka rzeczy ale nie byłoby problemu, gdyby nie te uporczywe wymioty.

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata witaj :)

Maddleine super ❤️
    Mi to wszystko śmierdzi 😂

Maddleine lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze to słyszeć, ja się martwiłam oczywiście ze nie mam żadnych objawów poza okropna sennością i zmęczeniem. Dwa razy mnie zamuliło, raz przez może 2/3 godziny a tak to nic. Cycki wielkie ale nie bolą wogole. Wysypało mnie jak małolatę jakaś🙈

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ