!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania jak na początek ciąży to i tak dużo 🙂
BlackRose 89 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Cześć Skrzydlata
Moje objawy nic a nic nie odpuszczają. Dzień i noc okropne mdłości, zawroty głowy, czasami wymioty. Wszystko mi śmierdzi od prania, przez koty po jedzenie. To moja trzecia ciąża i naprawde nie wiedziałam, że można aż tak źle się czuć. Po prostu płakać mi się już chce. -
Kici_mici wrote:Natka daj znać co u Ciebie, jakie decyzje. Myślę o Tobie bidulku
Sama roniłam 3 razy i za pierwszym na pewno cały szpital słyszał mój lament.. za trzecim mam wrażenie, że umarł też kawałek mnie. Dochodziłam do siebie 6 mcy..
A teraz mam dwójkę łobuzów w domu i trzecie w drodze. To czekanie jest trudne i okropne ale doczekasz się ❤️
Jestem w domu... wypuścili mnie, kazali dac sobie jeszcze tydzień... pęcherzyk wyglądał na 5+5...w czwartek było 5+2... jest nieregularny jakby się już zapadal. Beta dzisiaj 3103...
Wszystko mizerne podroslo... jak się zacznie kazali przyjechać.. na razie nic się na to zapowiada..
Żyje w zawieszeniu... i bardzo bym chciała żeby już było po wszystkim... -
Hania007 wrote:Dobrze to słyszeć, ja się martwiłam oczywiście ze nie mam żadnych objawów poza okropna sennością i zmęczeniem. Dwa razy mnie zamuliło, raz przez może 2/3 godziny a tak to nic. Cycki wielkie ale nie bolą wogole. Wysypało mnie jak małolatę jakaś🙈
Moja siostra w żadnej ciąży nie miała objawow, nic praktycznie. W trzeciej to tylko brzuch jej lekko się powiększył bo nawet do porodu jak szła to brzuszka u niej prawie nie było widać. U mnie totalnie odwrotnie, każda ciąża to okropne mdłości, wymioty, bóle itd a brzuch miałam taki, że wszyscy się mnie pytali czy na pewno mam tam jedno...
-
Natka95 wrote:Jestem w domu... wypuścili mnie, kazali dac sobie jeszcze tydzień... pęcherzyk wyglądał na 5+5...w czwartek było 5+2... jest nieregularny jakby się już zapadal. Beta dzisiaj 3103...
Wszystko mizerne podroslo... jak się zacznie kazali przyjechać.. na razie nic się na to zapowiada..
Żyje w zawieszeniu... i bardzo bym chciała żeby już było po wszystkim...
O ja... A czujesz się normalnie?
Co jeśli przez tydzień nic się nie wydarzy? -
Natka95 wrote:Jestem w domu... wypuścili mnie, kazali dac sobie jeszcze tydzień... pęcherzyk wyglądał na 5+5...w czwartek było 5+2... jest nieregularny jakby się już zapadal. Beta dzisiaj 3103...
Kurde No ale przecież z martwa ciąża nie możesz chodzić a tu ewidentnie po tym co piszesz ona się nie rozwijaco oni wyrabiają. Zaproponowali Ci chociaż wsparcie psychologa ? Dłuższe L4?
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Frelciaa wrote:Kurde No ale przecież z martwa ciąża nie możesz chodzić a tu ewidentnie po tym co piszesz ona się nie rozwija
co oni wyrabiają. Zaproponowali Ci chociaż wsparcie psychologa ? Dłuższe L4?
Jak ja straciłam ciąże to lekarz mówił, że we wczesnych tygodniach ciąży często się czeka aż organizm sam się oczyści bo wtedy szybciej dochodzi do siebie. Poza tym tutaj nie ma nawet zarodka więc tym bardziej im się nie spieszy -
nick nieaktualny
-
BlackRose 89 wrote:Jak ja straciłam ciąże to lekarz mówił, że we wczesnych tygodniach ciąży często się czeka aż organizm sam się oczyści bo wtedy szybciej dochodzi do siebie. Poza tym tutaj nie ma nawet zarodka więc tym bardziej im się nie spieszy
Ale tyle czasu z martwa ciąża nie można chodzićmój lekarz dał mi tydzień na samoistne oczyszczenie a potem na cito miałam iść do szpitala żeby stan zapalny się nie zrobił . Przecież to śmiercią grozi.
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Frelciaa wrote:Ale tyle czasu z martwa ciąża nie można chodzić
mój lekarz dał mi tydzień na samoistne oczyszczenie a potem na cito miałam iść do szpitala żeby stan zapalny się nie zrobił . Przecież to śmiercią grozi.
No tak tylko od którego momentu ona jest martwa? Bo jak wyniki ma takie jakie ma to ciężko to stwierdzić..
-
O losiechyba do końca robiłabym sobie nadzieje.. modlę się, żebyś jak najszybciej wiedziała na czym stoisz
-
nick nieaktualnyNatka95 wrote:Jestem w domu... wypuścili mnie, kazali dac sobie jeszcze tydzień... pęcherzyk wyglądał na 5+5...w czwartek było 5+2... jest nieregularny jakby się już zapadal. Beta dzisiaj 3103...
Natka95 jesli jednak bedziesz musiala przejsc przez poronienie, to najlepiej jesli sie da by organizm sie sam oczyscil. Boze ale okropnie mi to pisac,wolalabym gratulowac serduszka😞😞😞😢😢😢😢.
Moze sprawdz z jakism lekarzem, bo lepiej wiedziec na czym sie stoi. A z martwa ciaza nie bezpiecznie chodzic😢😢😢😢😢😢😢 -
nick nieaktualnyJa juz po wizycie u poloznej, dostalam karte ciazy, i tak jak przypuszczalam zostala zakwalikowana do ciaz z podwyzszonego ryzyka,czyli bede miala wiecej wizyt i USG niz tu w UK norma.
Madlanie zycze serduszka💖💖💖💖
Skrzydlata witajAlala, sisi lubią tę wiadomość
-
Natka strasznie to pokręcone, musisz przeżywać koszmar. Takie zawieszenie, ani w tą, ani w drugą i w zasadzie dalej nie wiadomo za wiele.
Serio przy takiej akcji, kiedy widać, że jest nie w porządku nie można nic zrobić? Tylko czekać?
Bo rozumiem, że skoro beta rośnie, nawet nieprawidłowo to znaczy, że ciąża żyje i co dalej?
Przytulam mocno, nawet sobie nie wyobrażam jak to musi wpływać na psychikę...
Eh... i zobaczyłam na którymś portalu zdjęcie śledzi na talerzyku.Przepadłam, a nie mam w domu
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dzisiaj byłam u babci i ona zauważyła rosnący brzuch. Szok. A ja nie widzę 😂
BlackRose 89, Ania81, sisi lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Moja krew dotarła dziś do laboratorium w usa, więc za jakiś tydzień dowiem się po pierwsze jak tam zdrowie fasoli a po drugie czy sprzedawać ciuchy po Tomie
BlackRose 89, Alala, sisi lubią tę wiadomość
-
JaSzczurek wrote:Moja krew dotarła dziś do laboratorium w usa, więc za jakiś tydzień dowiem się po pierwsze jak tam zdrowie fasoli a po drugie czy sprzedawać ciuchy po Tomie
SzleństwoJakie badania robiłas?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
BlackRose 89 wrote:Wymioty czynią szkody dla organizmu nie tylko matki ale i dziecka. Mój młodszy syn miał przez to odwapnione kości i przez to problemy z zębami.
Moja bratowa wymiotowała do 6 miesiąca przez to całą ciążę przytyła tylko 6 kg żadnych problemów dziecko z zębami nie miało. Chyba nie ma reguły ale być może jak ktoś wymiotuje nagminnie na pewno może mieć to jakieś negatywne skutki. -
Natka strasznie to pokręcone...jednakze lepiej byłoby dla Ciebie byś się sama oczyscila. Co po tygodniu jeśli nic się nie wydarzy?
Skrzydlata witaj!
Jaszczurek co to za badania?
Ania81 z jednej strony to może i lepiej, będziesz miała lepszy opiekę. Więcej badań itp.
Powiem Wam że mojenhormony chyba nieźle zaczęły szaleć. Zaczęłam strasznie bać się tego co będzie jak urodze. Jak bardzo chciałam 3 dziecka tak teraz bardzo się tego boję...😥😥 normalnie czuje się jakby miał mi cały świat runać...ehh nie potrafię ogarnąć swojej psychiki...Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Frelciaa wrote:Ale tyle czasu z martwa ciąża nie można chodzić
mój lekarz dał mi tydzień na samoistne oczyszczenie a potem na cito miałam iść do szpitala żeby stan zapalny się nie zrobił . Przecież to śmiercią grozi.