!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
zokeia wrote:Pytanie do dziewczyn, które robiły nifty pro: czy mam się jakoś przygotować do badania? Mam być na czczo? Zapytałam pielęgniarkę w rejestestracji, ale ona nie wiedziała. Powiedziała, że na wszelki wypadek mam być na czczo. Zapytałam się jak mam dać radę wytrzymać do 10 przy mdłościach??
A rano o 8 mam jeszcze w szpitalu pobranie do pappa
Ja co prawda robiłam dziś Sanco ale podobnie to wygląda wg mnie. Nie trzeba być na czczo, dobrze się napić wody przed byle nie za dużo.zokeia lubi tę wiadomość
-
Do badań genetycznych nie trzeba być na czczo
Ja oddawałam krew chyba o 15.
zokeia lubi tę wiadomość
Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕
17.06- FET 3.1.1
6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
28dpt- mamy ❤
38+4tc- mamy nasz Cud 👶 -
Maaaa wrote:Hej mi dziś znowu nie udało się znaleźć tętna 😖 zaczynam się denerwować.... 😩
Maaaa lubi tę wiadomość
Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕
17.06- FET 3.1.1
6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
28dpt- mamy ❤
38+4tc- mamy nasz Cud 👶 -
Maaaa wrote:Jezu.....tak, jestem panikarą 🙄
Dziękuje Dominika405 za rady, zrobiłam tak i znalazłam bardzo niziutko 🥰❤️🍀
Wykończy mnie ten detektor 😅
Ja też raz znajduje raz nie.. Ale po ostatnim usg dałam sobie na razie spokój bo nie potrzebnie się denerwuje 🙂.Maaaa lubi tę wiadomość
02.03.2021 - Weronisia jest już z nami ❤
Czekamy na Adusie ❤️ -
Maaaa wrote:Jezu.....tak, jestem panikarą 🙄
Dziękuje Dominika405 za rady, zrobiłam tak i znalazłam bardzo niziutko 🥰❤️🍀
Wykończy mnie ten detektor 😅Maaaa, Akinom 59 lubią tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Mnie dzisiaj pielęgniarka przekonała żeby nie kupować detektora. Ustawiłam sobie wizyty co dwa tygodnie. Nie osiwieje dzięki temu 🙈😂👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
nick nieaktualnyDzień dobry 😊
Ja dziś oddałam krew na pappe i miałam usg w szpitalu na NFZ. Lekarz okazał się bardzo wylewny, wszystko dobrze z dzidzia: kosc nosowa jest, przeziernosc 1,5, raczki, nóżki i główka Ok ❤️
Jutro jeszcze idę prywatnie, wiec liczę na ładne foto i więcej informacji 😍
Co do wózków, to my gondole mieliśmy Stokke Trailz (fajna, wygodna, duża, terenowa), teraz mamy spacerówkę Cybex priam (uwielbiam). Bardzo fajna mała spacerówka to Cybex mios - lekka i składa się do mini rozmiarów.
Ja zapewne kupię wózek rok po roku, bo często maluchy już chodzące widząc bobasa w wózku tez chcą. Ale ja całkiem nie widzę opcji jeden pod drugim, biorę pod uwagę tylko jeden obok drugiego: rozważam bugaboo (używany), mountain buggy lub emmaljunga.
Ale muszę je na żywo pooglądać 🤷♀️Fresa, BlackRose 89, sisi lubią tę wiadomość
-
Frelciaa wrote:Mnie dzisiaj pielęgniarka przekonała żeby nie kupować detektora. Ustawiłam sobie wizyty co dwa tygodnie. Nie osiwieje dzięki temu 🙈😂
-
straw_berry wrote:Ja też nie kupuję... Wszyscy mi odradzili, łącznie z ciężarnymi i byłymi ciężarnymi (obecnie mamuśkami) znajomymi... Czy nie osiwieję, zobaczę, jutro wizyta normalna, a w przyszłą środę prenatalne...
Właśnie w moim otoczeniu jedna koleżanka tak schizowala, że powiedziałam że nie kupię detektora za nic w świecie. Ile razy ona była na IP bo nie mogła tetna znaleźć albo jak znalazła to, lament byl bo Tętno nie takie jak być powinno..
No i dostałam swój detektor od przyjaciółki choć nie chciałam ale teraz nie żałuję. Chyba zależy od człowieka, jakie ma podejście. Ale ja z tych co słuchają może raz na tydzień lub jak brzuch boli.Akinom 59 lubi tę wiadomość
-
BlackRose 89 wrote:Właśnie w moim otoczeniu jedna koleżanka tak schizowala, że powiedziałam że nie kupię detektora za nic w świecie. Ile razy ona była na IP bo nie mogła tetna znaleźć albo jak znalazła to, lament byl bo Tętno nie takie jak być powinno..
No i dostałam swój detektor od przyjaciółki choć nie chciałam ale teraz nie żałuję. Chyba zależy od człowieka, jakie ma podejście. Ale ja z tych co słuchają może raz na tydzień lub jak brzuch boli.BlackRose 89 lubi tę wiadomość
-
Ja się też zastanawiał nad detektorem ale stwierdziłam że bardziej właśnie bym panikowała jakbym nie mogła znaleźć tętna..mam podejścoe takie jak stawr berry że będzie co ma być a będzie na pewno wszystoo dobrze
BlackRose 89 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Cabrera wrote:Dzień dobry 😊
Ja dziś oddałam krew na pappe i miałam usg w szpitalu na NFZ. Lekarz okazał się bardzo wylewny, wszystko dobrze z dzidzia: kosc nosowa jest, przeziernosc 1,5, raczki, nóżki i główka Ok ❤️
Jutro jeszcze idę prywatnie, wiec liczę na ładne foto i więcej informacji 😍
Co do wózków, to my gondole mieliśmy Stokke Trailz (fajna, wygodna, duża, terenowa), teraz mamy spacerówkę Cybex priam (uwielbiam). Bardzo fajna mała spacerówka to Cybex mios - lekka i składa się do mini rozmiarów.
Ja zapewne kupię wózek rok po roku, bo często maluchy już chodzące widząc bobasa w wózku tez chcą. Ale ja całkiem nie widzę opcji jeden pod drugim, biorę pod uwagę tylko jeden obok drugiego: rozważam bugaboo (używany), mountain buggy lub emmaljunga.
Ale muszę je na żywo pooglądać 🤷♀️ -
Dziś robiąc porzadek w papierach dorwalam swoją książeczkę zdrowia.
Wyobraźcie sobie że miałam cechy dystrofii wewnątrzmacicznej. Mama urodziła mnie w 44 TC z wagą 2700
Nie wiedziałam o tym. Myślę teraz czy to może mieć związek z moim obecnie maleństwem ponieważ jest to choroba genetyczna! Z moich obserwacji ze wszystkich powikłań mam
Astmę, problemy kostno ruchowe (bolą mnie stawy) zwłaszcza prawe kolano i w sumie od małego mam lekka wadę wzroku tata zawsze mówił mi że to od tv 😂
Moja mama urodziła mnie mając uwaga 37 lat. Wtedy nie było takiej aparatury jak jest teraz. Generalnie mogłam równie jak maleństwo które noszę mieć podobne objawy (nt i jeszcze nie widoczny nosek)?
Mam zamiar po wynikach sanco od razu leciec do ginekologa i go o tym poinformować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 20:27
19.06.2012 - Alan
26.02.2021 - Leoś
-
Becia87 wrote:Dziś robiąc porzadek w papierach dorwalam swoją książeczkę zdrowia.
Wyobraźcie sobie że miałam cechy dystrofii wewnątrzmacicznej. Mama urodziła mnie w 44 TC z wagą 2700
Nie wiedziałam o tym. Myślę teraz czy to może mieć związek z moim obecnie maleństwem ponieważ jest to choroba genetyczna! Z moich obserwacji ze wszystkich powikłań mam
Astmę, problemy kostno ruchowe (bolą mnie stawy) zwłaszcza prawe kolano i w sumie od małego mam lekka wadę wzroku tata zawsze mówił mi że to od tv 😂
Moja mama urodziła mnie mając uwaga 37 lat. Wtedy nie było takiej aparatury jak jest teraz. Generalnie mogłam równie jak maleństwo które noszę mieć podobne objawy (nt i jeszcze nie widoczny nosek)?
Mam zamiar po wynikach sanco od razu leciec do ginekologa i go o tym poinformować.Becia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny