!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Becia87 wrote:Dziś robiąc porzadek w papierach dorwalam swoją książeczkę zdrowia.
Wyobraźcie sobie że miałam cechy dystrofii wewnątrzmacicznej. Mama urodziła mnie w 44 TC z wagą 2700
Nie wiedziałam o tym. Myślę teraz czy to może mieć związek z moim obecnie maleństwem ponieważ jest to choroba genetyczna! Z moich obserwacji ze wszystkich powikłań mam
Astmę, problemy kostno ruchowe (bolą mnie stawy) zwłaszcza prawe kolano i w sumie od małego mam lekka wadę wzroku tata zawsze mówił mi że to od tv 😂
Moja mama urodziła mnie mając uwaga 37 lat. Wtedy nie było takiej aparatury jak jest teraz. Generalnie mogłam równie jak maleństwo które noszę mieć podobne objawy (nt i jeszcze nie widoczny nosek)?
Mam zamiar po wynikach sanco od razu leciec do ginekologa i go o tym poinformować.
Myślę, że to możliwe. Trzymam kciuki aby wszystko skończyło się dobrze
Becia87 lubi tę wiadomość
-
Becia87 wrote:Dziś robiąc porzadek w papierach dorwalam swoją książeczkę zdrowia.
Wyobraźcie sobie że miałam cechy dystrofii wewnątrzmacicznej. Mama urodziła mnie w 44 TC z wagą 2700
Nie wiedziałam o tym. Myślę teraz czy to może mieć związek z moim obecnie maleństwem ponieważ jest to choroba genetyczna! Z moich obserwacji ze wszystkich powikłań mam
Astmę, problemy kostno ruchowe (bolą mnie stawy) zwłaszcza prawe kolano i w sumie od małego mam lekka wadę wzroku tata zawsze mówił mi że to od tv 😂
Moja mama urodziła mnie mając uwaga 37 lat. Wtedy nie było takiej aparatury jak jest teraz. Generalnie mogłam równie jak maleństwo które noszę mieć podobne objawy (nt i jeszcze nie widoczny nosek)?
Mam zamiar po wynikach sanco od razu leciec do ginekologa i go o tym poinformować.Becia87 lubi tę wiadomość
-
Jestem strasznie zmęczona dziewczyny. Tak zwyczajnie zmęczona.... Ja wiem że to jeszcze za wcześnie ale co jakiś czas sprawdzam czy może już są wyniki. Obiecałam sobie że nie spojrzę na wyniki tylko pojadę od razu z nimi w razie jakby przyszły do mojego do pracy i on sprawdzi bo ja pewnie na zawał padnę. Na szczęście mam autem 5 minut. Czuje się jakbym miała wielka gule w gardle jak tylko wchodzę na wyniki... Dzięki za trzymanie kciuków mam cichą nadzieję że jeszcze was nie bolą 😋19.06.2012 - Alan
26.02.2021 - Leoś
-
Becia87 wrote:Jestem strasznie zmęczona dziewczyny. Tak zwyczajnie zmęczona.... Ja wiem że to jeszcze za wcześnie ale co jakiś czas sprawdzam czy może już są wyniki. Obiecałam sobie że nie spojrzę na wyniki tylko pojadę od razu z nimi w razie jakby przyszły do mojego do pracy i on sprawdzi bo ja pewnie na zawał padnę. Na szczęście mam autem 5 minut. Czuje się jakbym miała wielka gule w gardle jak tylko wchodzę na wyniki... Dzięki za trzymanie kciuków mam cichą nadzieję że jeszcze was nie bolą 😋
-
Becia87 wrote:Jestem strasznie zmęczona dziewczyny. Tak zwyczajnie zmęczona.... Ja wiem że to jeszcze za wcześnie ale co jakiś czas sprawdzam czy może już są wyniki. Obiecałam sobie że nie spojrzę na wyniki tylko pojadę od razu z nimi w razie jakby przyszły do mojego do pracy i on sprawdzi bo ja pewnie na zawał padnę. Na szczęście mam autem 5 minut. Czuje się jakbym miała wielka gule w gardle jak tylko wchodzę na wyniki... Dzięki za trzymanie kciuków mam cichą nadzieję że jeszcze was nie bolą 😋
Kiedy miałaś pobranie, przypomnij proszę -
W poniedzialek rano i już wtedy było w laboratorium. Czytałam że wyniki do 5 dni ( pracują nawet soboty ) ale sa dziewczyny co wyniki przychodza nawet w przeciągu 3 dni
Cyt z głównej strony
Standardowy czas wydania wyniku wynosi kilka dni, a maksymalny czas oczekiwania na informację zwrotną to 5 dni roboczychWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 11:11
Malgo_93, BlackRose 89, sisi lubią tę wiadomość
19.06.2012 - Alan
26.02.2021 - Leoś
-
Dziewczyny zaraz oszaleje ze stresu. Byłam dziś na tym prenatalnym usg z karty ciąży, wszystko było ok, ale dwóch pomiarów lekarz nie był w stanie zbadać bo Bobas się schował i mam tylozgiecie macicy, potrzeba lepszy sprzęt. Dostałam skierowanie na badania prenatalne na NFZ, pappa i bhcg. Miałam iść 2 września ale lekarz nie wiem jakim cudem umówił mnie jeszcze na dziś. W życiu się jeszcze tak nie bałam.
-
Becia, bardzo mocno trzymam za was kciuki! U nas wynik był 4 dnia roboczego (krew do laboratorium trafiła w piątek, w środę wynik).
Malgo_93, a czego nie udało się zbadać? Ile ma dziecko? Jaka przezierność karku? Nie denerwuj się na zapas!BlackRose 89 lubi tę wiadomość
Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕
17.06- FET 3.1.1
6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
28dpt- mamy ❤
38+4tc- mamy nasz Cud 👶 -
dominika405 wrote:Becia, bardzo mocno trzymam za was kciuki! U nas wynik był 4 dnia roboczego (krew do laboratorium trafiła w piątek, w środę wynik).
Malgo_93, a czego nie udało się zbadać? Ile ma dziecko? Jaka przezierność karku? Nie denerwuj się na zapas!
Przeciętności karku i kości nosowej 😔 jeszcze serio miałam dziś w nocy sen ze coś było nie tak, chyba jestem czarownica 🤦🏼♀️ -
Becia87 wrote:W poniedzialek rano i już wtedy było w laboratorium. Czytałam że wyniki do 5 dni ( pracują nawet soboty ) ale sa dziewczyny co wyniki przychodza nawet w przeciągu 3 dni
Cyt z głównej strony
Standardowy czas wydania wyniku wynosi kilka dni, a maksymalny czas oczekiwania na informację zwrotną to 5 dni roboczych
Tak u nas też jest to napisane, choć pani w diagnostyce powiedziała, że 7dni mają a nie 5.
Ale przeważnie wynik jest 3-4dni ponoć
-
Malgo_93 wrote:Przeciętności karku i kości nosowej 😔 jeszcze serio miałam dziś w nocy sen ze coś było nie tak, chyba jestem czarownica 🤦🏼♀️
Spokojnie, to normalne, że czasem nie da się zbadać. Mi lekarz mówił, że zdarzało mu się 2, 3 godziny szukać lub na drugi dzień. Zależy jak się bobo ułoży. -
Malgo_93 wrote:Przeciętności karku i kości nosowej 😔 jeszcze serio miałam dziś w nocy sen ze coś było nie tak, chyba jestem czarownica 🤦🏼♀️Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕
17.06- FET 3.1.1
28dpt- mamy ❤
dominika405 wrote:Ale dziecko się odwróciło i nie dali rady zbadać?Czy wynik wyszedł nieprawidłowy?
Przez tylozgiecie macicy i ułożenie dziecka nie dało się zbadać. Skończyłam 12 tydzień, zaczęłam 13 (12 i 1) miałam i pochwowe i brzuszne bo Bąbel w ogóle nie chciał współpracować. -
Malgo_93 wrote:Przez tylozgiecie macicy i ułożenie dziecka nie dało się zbadać. Skończyłam 12 tydzień, zaczęłam 13 (12 i 1) miałam i pochwowe i brzuszne bo Bąbel w ogóle nie chciał współpracować.
Malgo_93 lubi tę wiadomość
Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕
17.06- FET 3.1.1
28dpt- mamy ❤
Malgo_93 wrote:Przez tylozgiecie macicy i ułożenie dziecka nie dało się zbadać. Skończyłam 12 tydzień, zaczęłam 13 (12 i 1) miałam i pochwowe i brzuszne bo Bąbel w ogóle nie chciał współpracować.
19.06.2012 - Alan
26.02.2021 - Leoś
-
U mnie wczoraj było tak samo! Maluch odwrócił się dupskiem ale przed badaniem zjadłam batonik, doktor poruszała głowica na brzuchu i się Bąbel obudził. Kurde głupio tak ze wypuścił Cię bez wszystkich pomiarów. Może spróbuj się na jutro umówić bo zwariujesz.
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Ten mój kalafior.. 🙈👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻